Hur man hanterar förstoppning

Experter säger förstoppning är mycket vanligt, så du behöver inte oroa dig om du ibland säkerhetskopieras. Du kan vara förstoppad om du har färre än tre tarmrörelser i veckan, dina avföring är svåra och klumpiga, du är ansträngande att ha en tarmrörelse, eller du kan inte passera en hel tarmrörelse. Forskning tyder på att du kanske inte behöver ha en tarmrörelse varje dag, men du kan bli förstoppad om det finns en förändring i dina tarmrörelser. Lyckligtvis har du möjlighet att behandla din förstoppning så att du kan hitta lättnad.

Steg

Del 1 av 2:
Lindrar förstoppning snabbt
  1. Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 1
1. Tugga sockerfritt gummi. Sorbitol, ett sötningsmedel som används i det mest sockerfritt gummi, är en ingrediens i massor av laxermedel. Om du lider av en förstoppning och vill få saker att flytta, tugga ett par bitar av sockerfritt tuggummi.
  • Använd inte detta som en långsiktig lösning. Höga nivåer av sorbitol kan orsaka irritation av magen och andra matsmältningsproblem.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 2
    2. Drick lite kokosnötvatten. Kokosvatten är alltmer populärt som en efter träningspass, och det har naturliga laxerande effekter, liksom diuretiska egenskaper och andra positiva hälsofördelar. Drick en flaska kokosnötvatten för att hjälpa till att lindra symtomen, eller drick mjölken av en rå kokosnöt.
  • Överdriv inte det. För mycket kokosnötvatten kan ha motsatt effekt, vilket ger dig mycket lösa avföring.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 3
    3. Svälja en matsked olivolja och citronsaft. Om du lider av förstoppning, ta en matsked av all naturlig extra jungfruolja och en matsked citronsaft på morgonen på en tom mage. Olivolja är ett vanligt hemmedel som används för att främja matsmältning och smörjstol.
  • På samma sätt är linolja och apelsinjuice en vanlig, men oförskämd, hemmet för förstoppning.
  • I allmänhet rekommenderar läkare inte att använda mineralolja eller ricinolja för förstoppningsmedel. Mineralolja kan orsaka problem som vitaminbrist, och ricinolja kan leda till långvarig förstoppning.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 4
    4. Drick varmt citronvatten. Fördelarna med att dricka varmt citronvatten på morgonen är något svårt att sticka ner, men det här är en alltmer populär hem tonic trodde att ha ett antal viktminskningar, hudvård och kallförebyggande egenskaper. Det är sant att citronsaft stimulerar leverfunktionen, vilket hjälper dig att smälta maten mer noggrant, vilket gör dina avföring lättare att passera.
  • Drick en kopp varmt vatten med en matsked citronsaft tillagt första på morgonen, på en tom mage. För tillsats av näringsrika fördelar och smak, tillsätt en liten mängd rå honung och lite gurkmejapulver.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 5
    5. Prova några levande kulturer. All-naturlig yoghurt, fermenterade Kombucha-drycker, och naturligt fermenterad surkål är alla utmärkta källor till probiotiska bakterier, som vanligen används för att behandla matsmältningsfrågor, inklusive förstoppning och diarré. Om du har varit förstoppning som ett resultat av virusinfektion eller andra sjukdomar, kan livsmedel som innehåller probiotika vara en lösning.
  • Medan forskningen om probiotiska kulturer och förstoppning är något blandad, och probiotika används vanligtvis för att behandla diarré, det är sant att tarmfloran är en väsentlig del av den totala matsmältningshälsan.
  • Några gynnar det prebiotiska tillvägagångssättet över probiotiska tillvägagångssättet, för om du matar dina befintliga probiotika, uppmuntrar du tillväxten av de goda bakterierna - i motsats till att äta bra bakterier från en annan källa (vanligtvis kor).Med prebiotika etablerar du din egen stabila hälsosamma gut, och behöver inte förlita sig på att mata det nya bakterier.Du skapar en situation med konkurrenskraftig uteslutning, varigenom de dåliga bakterierna är mindre kunna hitta mat att äta eftersom de goda bakterierna växer snabbare, överträffar de dåliga bakterierna och utåt de dåliga bakterierna.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 6
    6. Drick en liten mängd koffein, tillfälligt. För många människor är en morgon kopp kaffe ett snabbt sätt att få saker att röra sig. De stimulerande egenskaperna hos koffein stimulerar dina intestinala muskler, vilket gör det lättare att ha en tarmrörelse. Drick en kopp kaffe eller lite koffeinfritt te på morgonen för att tillfälligt och snabbt lindra förstoppning.
  • Använd inte detta som en långsiktig lösning på din morgon toalettrutin. Kaffe är ett diuretikum, vilket innebär att det drar vatten ur dina avföring och gör dem svårare att passera. Begränsa din koffein i-ta-tag så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 7
    7. Drick en kopp aloe vera juice. Finns i de flesta matvaror, några uns naturliga aloe vera juice varje par timmar kan hjälpa till att lindra förstoppning. Torkad Aloe Vera är också vanligt tillgänglig i kapselform vid naturliga livsmedelsbutiker för användning som en förstoppningsbehandling.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 8
    8. Drick maskros te. Maskrosor har ett syfte. Te gjord av maskrosrot är en vanlig och effektiv förstoppning, rik på fytonäringsämnen. Maskrosrot används i en mängd olika naturliga växtbaserade blandningar tillgängliga, för saker så olika som förstoppningsavlastning, leverfunktion, njurfunktion och andra matsmältningsfrågor. Det smakar också bra och är allmänt tillgängligt.
  • Del 2 av 2:
    Förebyggande av förstoppning
    1. Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 9
    1
    Drick mer vatten. Ibland får du bara säkerhetskopierad. Men om du kämpar med förstoppning regelbundet, är livsstilsförändringar i ordning. Det rekommenderas att förstoppningsladdare dricker så många som två liter vatten om dagen, för att förhindra torr avföring.
    • Bära en påfyllningsbar flaska runt med dig under dagen och försök att dricka det genom en gång före lunchen, och en gång efter. Lätt att komma ihåg.
    • Börja dagen med ett glas vatten för att hjälpa dig att komma ihåg att fortsätta att dricka hela dagen.
    • Undvik överkrävande alkohol. Alkohol och koffein kan både leechvätskor från ditt system, vilket orsakar torrare avföring.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 10
    2. Ät mer fiber. Eventuellt den enskilt viktigaste livsstilsförändringen för att hålla sakerna att flytta blir tillräckligt med fiber i din kost, vilket gör avföring bulkier och mjukare. Om du lider av förstoppning behöver du mer fiber. Gradvis öka mängden fiber i din kost tills du får minst 20 till 35 gram (0.71 till 1.2 oz) av fiber dagligen. Bra fiberkällor inkluderar:
  • Kli och andra hela korn som finns i högfiber spannmål, bröd och brunt ris
  • Grönsaker som broccoli, brusselspiror, morötter och sparris
  • Mörka och lummiga gröna som kale, spenat och chard
  • Färska frukter, som äpplen, bär, plommon och päron
  • Torkade frukter som russin, aprikoser och pommes frites
  • Bönor, baljväxter och linser
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 11
    3
    Undvik mättade fetter. En diet hög i mättade fetter orsakar ofta kronisk förstoppning och andra hälsoproblem. Om du äter mycket ost och andra mejeriprodukter, bearbetade livsmedel och kött, kan denna diet göra din förstoppning värre.
  • Försök att byta ut rött kött med smalare källor till protein, som fisk och bönor.
  • Försök med att laga mer av dina egna måltider, för att undvika att konsumera för många bearbetade och förpackade livsmedel, som vanligtvis är mycket höga i mättade fetter.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 12
    4. Ta ett fibertillskott. Till skillnad från laxermedel kan du ta fibertillskott, ibland kallas "Bulkformande laxermedel," varje dag. Dessa hjälper till att göra din pall större och mjukare. Även om de är säkra att använda regelbundet kan bulkformande laxermedel störa din kropps förmåga att absorbera vissa läkemedel, och de kan orsaka uppblåsthet, kramper och gas hos vissa människor. Drick mycket vatten när du tar ett fibertillskott.
  • Vanliga fibertillskott och bulkformande laxermedel som är tillgängliga över disken inkluderar metamucil, fiberkon och citrucel.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 13
    5
    Träna regelbundet. Flytta din kropp och få gott om kardiovaskulär träning kommer att hålla dina tarmar rör sig också. Att öka mängden energi du utövar hjälper till att vakna upp matsmältningsorganet och hålla ditt matsmältningssystem som fungerar ordentligt.
  • Vänta ungefär en timme efter en måltid att träna. Du måste tillåta tillräckligt med tid för blod att översvämma i magen och matsmältningsorganen för att möjliggöra korrekt matsmältning.
  • Bara ta en promenad efter en måltid kan vara en av de bästa typerna av träning för att främja hälsosamma tarmrörelser. Försök att gå i minst 10-15 minuter tre gånger om dagen, om du kan.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 14
    6. Göra tid att använda toaletten. Alla är upptagna, men vi behöver alla använda toaletten regelbundet. Oavsett vilken förstoppningsbehandling du använder, ge dig själv tillräckligt med tid med ett regelbundet intervall för att sitta på toaletten när du behöver gå. Vänta inte, gå nu.
  • Håll aldrig det i. Hålla i trängseln kan göra din förstoppning värre.
  • Om du regelbundet går på morgonen, men rusa direkt till jobbet, försök att vakna lite tidigare och äta frukost hemma. Ge dig gott om tid att koppla av och använda toaletten innan du går ut i världen.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 15
    7. Tugga din mat mer noggrant. Många människor saknar en av de viktigaste delarna av matsmältningsprocessen: tuggar ordentligt. Mat börjar bryts ner i munnen, där din saliv fullbordar ett viktigt stadium i matsmältningsprocessen. Se till att du sakta ner medan du äter, tar dig tid att tugga varje bit flera gånger.
  • Dåligt tuggat mat kanske inte nödvändigtvis får dig att bli förstoppad, men det kan bidra till tarmblockager, tillsammans med dålig fiber, vilket kan orsaka fångad gas och förstoppning. Tugga din mat dåligt gör förstoppning värre.
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 16
    8
    Koppla av. Massor av förstoppning orsakas av höga stressnivåer. Om du är överarbetad, överbokad, och i allmänhet bara stressad, kan det påverka din matsmältningsorgan och resultera i förstoppning. Försök att tillåta dig själv regelbundna raster hela dagen, öva olika tekniker för att lugna dig själv och de-stress.
  • Prova mediterande, eller använda Progressiv muskelavslappning, Fokusera din energi på att böja en enskild muskel och flytta den uppmärksamheten i hela kroppen av kroppen.
  • Resekonstiproppning är ett vanligt problem för människor. Om du kämpar för att göra dina tarmrörelser regelbundna när du reser, försök att vara proaktiv, av
  • Bild med titeln Deal med förstoppning Steg 17
    9. Se en läkare eller naturläkning för långtidsförstoppning. Mest förstoppning är resultatet av dålig kost. Men kronisk förstoppning kan hända av olika skäl, inklusive irritabel tarmsyndrom (IBS), Crohns sjukdom och andra problem. Det kan också vara resultatet av medicin du tar. I så fall, stoppar läkemedlet eller behandlingen av problemet bör lindra din förstoppning.
  • Be din läkare om att använda laxermedel. Det finns en mängd olika typer, inklusive smörjmedel laxermedel, osmotiska laxermedel och stimulanser. Laxermedel kan erbjuda kortvarig lättnad, men kan förvärra situationen på lång sikt. Om du har diabetes, fråga din läkare innan du tar osmotiska laxermedel eftersom de kan orsaka elektrolytobalanser och andra problem.
  • Avföring mjukgörare som colleace och surfak gör avföring lättare att passera genom att lägga till vätska till dem. Att ha mjukare avföring kan förhindra att du måste spänna under tarmrörelser. Din läkare kan rekommendera en av dessa produkter om din förstoppning beror på förlossning eller kirurgi.
  • En naturopat kan ge diet och livsstilsråd, och titta på några underliggande hälsoproblem.
  • Tips

    Bli inte frustrerad. Ditt avfall kan vara tveksamt, men vet alltid att det kommer att vara över, och du kommer att se tillbaka på det.
  • Få mycket vila. Liggande hjälper till att bearbeta andning och är känt för att minska smärta i tarmområdena.
  • Enemas används ibland för att lindra förstoppning, men de kan ha biverkningar. Det är bättre att prova dietförändringar och laxermedel istället.
  • Dricker något varmt kan hjälpa till. Du kanske tycker det är bra att dricka något varmt som te eller honungsvatten precis innan du använder badrummet eftersom det värmer upp kroppen och får det mindre värre än det gör.
  • Försök använda en speciell mentolgel eller grädde (finns på apoteksområden) för att springa runt den nedre vänstra sidan av magen. Sedan blåsa näsan.
  • Varningar

    Det kan vara smärtsamt när avfallet kommer ut. Fräs inte, bara påminna dig om det kommer att vara över snart och det är bättre än att hantera smärtan som kommer med förstoppning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande