Hur man äter pommes frites

Oavsett om du kallar dem chips och äter dem med ättika, täck dem med sås och ostkordor, eller bara njut av dem med lite klassisk ketchup, det är ingen tvekan om att pommes frites är en av de mest populära sidrätterna över hela världen. Eftersom de tenderar att ha en neutral smak på egen hand, kan du para pommes frites med en mängd olika såser, kryddor och påfyllningar. Så om du är trött på att äta dina pommes frites med den vanliga ketchupen, kanske du vill blanda saker med lite ost, gammal bukt, eller till och med en hög med pinnat fläsk.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja en typ av fransk stek
  1. Bild med titeln Ät pommes frites Steg 1
1. Välj en typ av potatis. Klassiska pommes frites görs med vita potatis, som russetter eller andra bakpotatis. Men sötpotatisfries är välsmakande alternativ om du vill ha en lägre carb-version.
  • Du kan också ibland hitta icke-potatisfries. Andra grönsaker eller frukter som aubergine, yucca, och avokado skivas i pinnar och beredda på ett liknande sätt till klassiska pommes frites. Du kan också hitta polenta och kikärtervarianter.
  • Bild med titeln Ät pommes frites Steg 2
    2. Bestäm vilken skärning eller stil som fransk stek du vill ha. Medan klassiska pommes frites brukar ha skivad potatis, det finns flera olika sätt som pommes frites kan klippas. Vissa pommes frites skivas extremt tunna, medan andra är tjocka eller har en killiknande form. Om du helt enkelt planerar att doppa dina pommes frites i en sås eller kryddor, kommer någon storlek eller form att fungera. För pommes frites som är täckta med påfyllningar, håller en tjockare stek vanligtvis bättre.
  • Shoestring French Fries är några av de tunnaste pommes frites som du kan få. De används bäst för doppning i en sås eller kastas med en kryddor.
  • Regelbundna eller traditionella pommes frites har Julienned potatis så att de är ganska tunna. De serveras bäst med en doppsås.
  • Crinkle Cut Fries har en vågig eller ruffad kant. De är vanligtvis en medium tjocklek, och fungerar bra för doppning eller täckning med påfyllningar.
  • Lockiga pommes frites skärs i en spolad, fjäderliknande form. De är roliga att doppa in i en sås eller kryddor, men kan också fungera bra som en bas för tyngre påfyllningar.
  • Stekfries är tjock och platt, och fungerar bra om du vill lägga till påfyllningar till dina pommes frites.
  • Vaffelfries är tjocka pommes frites som har ett Crisscross-mönster. De fungerar också bra om du vill stapla påfyllningar på dina pommes frites.
  • Kilar är också extremt tjocka eftersom potatisen faktiskt skärs i kilar istället för skivor. De håller sig bra på tunga påfyllningar.
  • Bild med titeln Ät pommes frites Steg 3
    3. Bestäm om du vill ha klassiska eller bakade pommes frites. Som namnet antyder är traditionella pommes frites gjorda av fritering av potatis i olja. I många fall är de faktiskt stekt två gånger för att göra dem extra skarpa. Men om du föredrar en fetthalt, kan du välja bakade "pommes frites."De är inte som krispiga som den stekta versionen, men de har inte lika mycket fett eller så många kalorier.
  • Metod 2 av 4:
    Njuter av pommes frites med kryddor och såser
    1. Bild med titeln Ät pommes frites Steg 4
    1. Ät dina pommes frites med ketchup. Det mest traditionella sättet att njuta av pommes frites är med ketchup. Du kan doppa dina pommes frites i ketchupen eller klämma lite över en hög med pommes frites, beroende på din preferens.
    • Medan traditionella Tomat ketchup är det klassiska alternativet för parning med pommes frites, du kan också hitta en mängd olika smaksatta ketchups, som chipotle eller sundried tomat ketchup.
    • En populär variation av ketchup som ofta serveras med pommes frites är steksås. Det är en blandning av 1 del ketchup med 1 del majonnäs. Du kan också lägga till ett par bindestreck med varm sås om du vill göra det lite kryddigt.
  • Bild med titeln Ät pommes frites Steg 5
    2. Doppa dina pommes frites i andra Burger-kryddor. Pommes frites är ofta parade med hamburgare, så någon kryddor som du brukar sätta på din burger kan göra en idealisk doppsås för dina pommes frites. Försök doppa dem i senap, majonnäs, grillsås eller steksås om du är trött på den vanliga ketchupen.
  • Ranch, blåost och 1000 Island förband är andra kryddor som kan göra goda doppande såser för dina pommes frites.
  • Bild med titeln Ät pommes frites Steg 6
    3. Njut av dina pommes frites med icke-traditionella såser. Eftersom frites har en ganska neutral smak kan du verkligen doppa dem i någon sås som du gillar. Tartarsås är vanligtvis reserverad för skaldjur, men det är majonnäsbaserat så det parar bra med pommes frites. Om du gillar kryddig mat, försök att dunking dina pommes frites i Sriracha eller buffelsås för extra värme.
  • En klassiker aioli, Vilket är i huvudsak en majonnäs som är tungt smaksatt med vitlök är en idealisk doppsås för dina pommes frites om du vill ge din måltid en elegant twist.
  • Metod 3 av 4:
    Äta pommes frites med en topping
    1. Bild med titeln Ät pommes frites Steg 7
    1. Smälta ost över dina pommes frites. Ostfries är en klassisk variation av de vanliga pommes frites. Du kan hälla hemlagad eller lagra köpt ostsås över en tallrik med pommes frites, eller smälta strimlad ost över pommes frites under broilern.
    • Du kan lägga till någon ost du gillar till din pommes frites, men Cheddar, Monterey Jack, Pepper Jack, Mozzarella och Gruyere alla smälter väl.
    • Ge din ostfries en spark genom att lägga hackad jalapenos till såsen eller till den strimlade osten innan du smälter den.
    • Hackad krispig bacon och gröna lök gör idealiska garneringar för en tallrik ostfries.
  • Bild med titeln Ät pommes frites Steg 8
    2. Täcka dina pommes frites med sås. I stället för att doppa dina pommes frites i en sås, försök att hälla brun gravy över dem. Skålen är vanlig i diners, och är särskilt populär i Kanada.
  • Du kan servera sås på sidan om du föredrar att doppa dina pommes frites.
  • I Kanada, pommes frites krossade i brun sås kallas poutine. Ostkostnaderna läggs också traditionellt till maträtten.
  • Bild med titeln Ät pommes frites Steg 9
    3. Stapla lite kött ovanpå dina pommes frites. Om du vill ha dina pommes frites till en måltid i sig, fyll dem med ditt favoritkött. Chili Fries är en populär maträtt på snabbmat restauranger och diners, men du kanske vill försöka toppa dina pommes frites med dragkött, korta revben, strimlad grillad kyckling, pastrami eller ditt favoritkött.
  • För att göra köttfärsfria pommes frites, smälta lite strimlad ost över köttet och pommes frites innan de äter dem.
  • Metod 4 av 4:
    Krydda pommes frites
    1. Bild med titeln Ät pommes frites Steg 10
    1. Lägg till vitlökolja och parmesan till dina pommes frites. För en mer sofistikerad ta på de vanliga pommes frites, kasta yourwarm pommes frites med en matsked eller två (15 till 30 ml) vitlök-infuserad olivolja och 1 till 2 matskedar (7.5 till 15 g) av riven parmesanost, beroende på hur många frites du har. Blanda väl tills pommes frites är väl belagda och äta.
    • Ge dina pommes frites ännu mer smak genom att blanda färska hackade örter, som persilja, rosmarin eller timjan med olja och ost.
  • Bild med titeln Ät pommes frites Steg 11
    2. Kasta din pommes frites i Old Bay eller Cajun kryddor. Om vanliga, saltade pommes frites är lite tråkig, sparka smaken upp ett hak genom att sprinka en kryddblandning över dem. Pommes frites är särskilt läckra kastade i gamla bukten eller Cajun kryddor innan du äter dem, men du kan använda vilken blandning av kryddor som du föredrar.
  • Andra kryddor som du kanske vill överväga för dina pommes frites inkluderar stek krydda och grillning.
  • Bild med titeln Ät pommes frites Steg 12
    3. Drizzle malt ättika över dina pommes frites. I England är pommes frites kända som chips och serveras traditionellt med stekt fisk. Att verkligen ge chips smak, men ättika hälls vanligtvis över dem. Få samma tangy smak hemma genom att drizzling 1 till 2 matskedar (15 till 30 ml) malt vinäger över pommes frites och kasta dem i det innan de äter dem.
  • Malt ättika har en mycket stark smak, så börja med en liten mängd på frites och lägg bara till mer när du har smakat dem.
  • Tips

    Pommes frites kan vara utsökt med ett brett utbud av såser, toppings och kryddor, så det är bäst att experimentera med olika sätt att äta dem för att se vilka du tycker mest om.

    Varningar

    Björn fries kan vara hög i fett. Ät dem i måttlig, eller försök bakade pommes frites istället.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande