Hur man äter fisk

Fisk bör ingå i din veckovisa diet och ätas minst tre gånger i veckan. Inte bara är fisk lågt i kalorister är också en stor källa till proteiner, vitaminer och mineraler, Andomega-3-oljor, som alla är bra för att upprätthålla en hälsosam kropp och sinne.Det finns många sätt att förbereda fisk för att göra det mer intressant att äta, även för dem som inte är stora fiskälskare.

Steg

Metod 1 av 3:
Äta fisk och andra skaldjur
  1. Bild med titeln Ät fisk steg 1
1. Filé och de-ben hela fisken innan du äter den. Om fisken serveras hela, vill du klippa huvudet först, strax bakom gyllorna. Håll sedan kroppen med din gaffel och använd din kniv till magen öppen, börjar i huvudet och slutar i svansen. Dra öppna kroppen och ta bort ryggraden. Du kan göra detta genom att placera spetsen på din kniv under ryggraden och lyft sedan ut med din gaffel.
  • Om du inte kan ta bort benen, äta bara runt dem. Flip inte fisken över för att äta köttet från andra sidan av benen. Detta är dålig etikett. Använd istället din gaffel för att lyfta benet upp och dra köttet bort.
  • Bild med titeln Ät fisk steg 2
    2. Ät fiskfiléer och biffar med en gaffel och kniv. De flesta fiskfiléer kommer att vara de-boned, men du vill fortfarande vara försiktig. Om du biter till ett ben, dra det helt enkelt ur munnen med fingrarna och sätt den ner på sidan av din tallrik.
  • Vissa människor gillar att äta huden på deras fisk. Andra människor gillar att avlägsna det först med en gaffel och kniv.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 3
    3. Ät inte skalet, venen, svansen eller huvudet på räkor eller räkor. Om du beställde pasta kommer sannolikt att räkor och räkor redan kommer att skällas och deveined. Om du beställde dem som en maträtt, kan de komma hela. I det här fallet måste du dra av huvudet och svansen, sedan skalet. Var noga med att dra ut den svarta tråden längs baksidan och kassera den innan du äter räkor eller räkor.
  • Att äta en skalad och huvudlös räkor eller räkor: grepp det vid svansen, bita på kroppen och kassera svansen.
  • När peeling räkor är det lättast att börja från undersidan av kroppen, där benen är.
  • Bild med titeln Ät fisk steg 4
    4. Ät krabba och hummer direkt från skalet med en gaffel. Spricka klorna och benen med speciell cracker, dra sedan köttet med gaffel eller plocka. Vissa restauranger kommer också att erbjuda att tjäna köttet som redan extraheras från skalet för dig.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 5
    5. Använd en gaffel eller skal för att dra köttet bort från musslor och musslor. När du äter en skål med musslor eller musslor, se om du kan hitta ett intakt skal, använd det för att greppa och dra de köttiga bitarna från skalen. Du kan också använda en gaffel istället, om du vill.
  • Metod 2 av 3:
    Servering och parning av fisk
    1. Bild med titeln Ät fisk Steg 6
    1. För något klassiskt, par fisk och skaldjur med pasta eller spaghetti. Skaldjur, som räkor eller kammusslor, gå särskilt bra med spaghetti. Tonfisk går bra med alfredo sås och pasta.
  • Bild med titeln Ät fisk steg 7
    2. För något lätt, par fisk, särskilt stekt fisk, med potatis. Du kan också para fisk stekt i brödsmulor med pommes frites / chips för en typisk "fisk och pommes frites" parning.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 8
    3. För något uppfriskande eller enkelt, par fisk och skaldjur med sallader eller ångade grönsaker. Caesarsallad går bra med pasta och räkor eller kammusslor, och bönsallad är stor när det är parat med tilapia. Ångade grönsaker är också ett utmärkt val. Du behöver inte oroa dig för att lägga till några snygga såser eller oljor. En liten bit av kryddor, som salt och peppar, kommer att vara gott om.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 9
    4. Prova fisk med brunt ris eller quinoa för extra fiber. Quinoa är full av fiber, järn, magnesium, fosfor, kalium och vitamin B. Det går bra med nästan vilken typ av fisk som helst. Brunt ris är en utmärkt källa till fiber, och går bra med lax, särskilt miso-glaserad lax.
  • Bild med titeln Ät fisk steg 10
    5. Par mager, flakig fisk med zesty, uppfriskande vita viner. Delikat fisk, som havsabborre, flundra, sål och tilapia, behöver ett känsligt vitt vin för balans. Överväga vita viner från södra Frankrike, Grekland eller Portugal. Lean, Flaky kommer också att gå bra med viner som Champagne, Chardonnay, Pinot Grigio och Sauvignon Blanc.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 11
    6. Par medium-texturerad flakey fisk med medelstora vita viner. Överväga viner som är rik på aromer, eller åldras i ek. Fisk som öring, havskatt, torsk och hälleflundra, gå bra med viner som Chardonnay, Sauvignon Blanc och Pinot Gris.
  • Bild med titeln Ät fisk steg 12
    7. Parfirma, köttiga fiskar med rika, smakfulla vita viner, och några röda och roséviner. Fisk som lax, makrill, mahi mahi, haj, svärdfisk, eller tonfisk ha en fast konsistens, nästan som biff. De går bäst med rika viner, till exempel: Chardonnay, Dry Rosé, Sauvignon Vert och Vintage Champagne. De går också bra med Pinot, som White Pinot Noir och Pinot d`Alsace.
  • Bild med titeln Ät fisk steg 13
    8. Par salt, starkt smaksatt fisk med mestadels röda viner. Fisk som ansjovis, sardin, sill och makrill behöver ett starkt vin, men kommer också att gå bra med champagne. Tänk på någon av följande viner: champagne, torr rosé, pinot noir och några grekiska röda viner.
  • Metod 3 av 3:
    Servering och parning av rå fisk och sushi
    1. Bild med titeln Ät fisk steg 14
    1. Njut av Äta sushi Till lunch eller middag. Du kan äta den på sushi barer, Eller du kan förbereda det själv. Om du väljer att förbereda det själv, se till att du köper sushi-grade rå fisk, eftersom den vanliga fisken som säljs på Super Market kanske inte är färsk eller smakfull nog.
  • Bild med titeln Ät fisk steg 15
    2. Ät sushi med ett par ätpinnar. Du kan äta nigiri sushi med fingrarna, men sashimi bör bara ätas med ätpinnar. Nigiri Sushi ser ut som små bitar av fisk som serveras i små tegelstenar av ris. Sashimi är tunna skivor av rå fisk.
  • Försök att äta nigiri sushi i en bit. Detta kan vara mer utmanande i västländer, där Nigiri vanligtvis görs större.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 16
    3. Alltid doppa nigiri sushi fisk-sida ner i sojasås. Doppa det aldrig ris först i sojasåsen. Riset kommer att suga upp för mycket sås, och det kan falla ifrån varandra. Det sista du vill ha är en massa riskorn i din sojasås.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 17
    4. Överväga att servera en skål med miso soppa före sushi. Miso soppa kompletterar den känsliga smaken av sushi väl. Det är vanligtvis berusat rakt från skålen.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 18
    5. Var uppmärksam på den syltade ingefära och wasabi. Använd Pickled Ginger som en gommens rengöring mellan biter av sushi- äter inte allt i en bit. Blanda inte Wasabi i sojasåsen. Kocken har redan lagt det som han känner att vara rätt belopp i sushi innan den serveras. Om du vill ha det extra krydda, glida lite wasabi under sushi med spetsen av din chopstick.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 19
    6. Spara skull för före eller efter måltiden. Om du måste njuta av din skull med din måltid, överväga att para det med sashimi istället för nigiri. Både skull och nigiri är risbaserade. Många känner att detta kommer att skapa en dålig balans.
  • Bild med titeln Ät fisk Steg 20
    7. Njut av sushi med en kopp grönt te. Det fungerar bra med både Nigiri och Sashimi typ sushi.
  • Tips

    Försök kokt, kyld räkor med cocktailsås.
  • Fiskbiffar kan vara grillad Precis som vanliga biffar.
  • Tonfisk fungerar bra i smörgåsar och sallader.
  • Fiskpinnar doppade i sås är populära hos barn. Du kan även få dem i roliga former.
  • Kryddor som går bra med fisk inkluderar citron och vitlök.
  • Se till att din fisk inte har högkvicksilverhalt, eftersom det är giftigt. Vet var din fisk kommer ifrån.

    • Se till att du rengör fisken innan du äter den.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande