Hur man väljer drycker som är bra för gutbakterier

Många är intresserade av att förbättra hälsan hos deras GI-system genom att ta probiotika.Dessa användbara bakterier anses vara "Bra bakterier" Eftersom de hjälper till att skydda ditt GI-system och kan till och med främja bättre guthälsa.Probiotika finns i ett brett utbud av livsmedel och drycker - men många livsmedel som innehåller probiotika är antingen mjölkmatar eller fermenterade livsmedel som kanske inte passar in i allas diet eller livsstil. Att dricka en dryck som har probiotika kan vara smakligare och lättare att göra för vissa människor. Överväg att köpa probiotiska drycker så att du kan hjälpa till att förbättra din guthälsa.

Steg

Del 1 av 3:
Letar efter en probiotisk dryck
  1. Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 1
1. Läs etiketten.När du vill köpa ett tillägg eller mat med en specifik ingrediens är det viktigt att granska etiketten.Du bör titta på näringsfaktapanelen, ingredienslistan och alla andra etiketter som finns på produkter.
  • Var uppmärksam på utgångsdatumet.Eftersom probiotika är levande organismer är det viktigt att du tittar på utgångsdatumet för att säkerställa att produkten inte löper ut.Välj också en dryck som har ett utgångsdatum som inte kommer upp snart.Du vill se till att du dricker den i tid.
  • Leta även efter drycker som säger "Innehåller levande eller aktiva kulturer."Det betyder att tillverkaren har lagt till probiotika till denna dryck.
  • Eftersom du köper en drink, granska även näringsetiketten.Var noga med att köpa något som passar in i dina dietriktlinjer.Du kanske vill leta efter en lägre kalori-dryck, något utan tillsatt socker eller något utan fett.Du hittar den här informationen om näringsfakta.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 2
    2. Leta efter drycker med minst 5 miljarder CFU (kolonibildande enheter).Alla probiotiska tillskott (inklusive kompletterande drycker) kommer att ha antalet enskilda bakterier som finns i den produkt som anges på etiketten.Syfte att hitta en dryck som har minst 5 miljarder cfus.
  • Du kommer att se probiotiska drycker som innehåller ett brett utbud av CFU.Ju högre belopp, desto starkare och desto effektivare kommer drycken att vara att främja de goda bakterierna i din tarm.
  • Studier har visat att vissa bakterier ger de bästa resultaten.Vanligtvis uppmuntras eventuell kompletterande dryck som innehåller minst 5 miljarder CFU av vårdpersonal.
  • Endast kosttillskott och kompletterande drycker kommer att lista CFUs-dock, men inte alla drycker som innehåller probiotika kommer att lista CFU (som Kefir eller Kombucha).Endast drycker som marknadsförs som kosttillskott kommer att lista CFU.
  • Även om vissa drycker kanske inte listar CFU-räkningen betyder det inte att de inte är effektiva eller kommer inte att ge din tarm med några fördelar.Det är bara en extra fördel om du hittar en dryck som ger denna information.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 3
    3. Köp ett tillägg som behöver kylas.Du kanske märker att vissa drycker är hyllstabila, medan andra bara finns i den kylda sektionen.De flesta vårdpersonal råder att köpa kosttillskott och drycker som behöver kylas.
  • Eftersom probiotika är bakterier som lever, måste de hållas levande för att vara aktiva.Drycker som kyls innehåller levande kulturer som har visat sig vara den mest effektiva för att förbättra guthälsan.
  • Drycker som är hyllstabil kommer att innehålla probiotika som har blivit mer bearbetade för att vara livskraftig vid rumstemperatur.
  • Se till att efter att du köpte dem att du också håller drycken kylt om du inte dricker det omedelbart.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 4
    4. Försök hitta en dryck som innehåller Bifidobakterium eller Laktobacilli stammar.Det finns ett stort antal olika probiotiska stammar som finns i drycker och kosttillskott.Se till att du köper en dryck som har de bästa och mest fördelaktiga stammarna av probiotika.
  • Studier har visat att av alla de olika stammarna av probiotika är två av de mest effektiva bifidobakterier och Laktobacilli.
  • När du läser etiketterna på dina probiotiska drycker, vänd flaskan över och titta på eller nära ingredienslistan.Här hittar du de probiotiska stammarna som anges (om det är tillgängliga).
  • Inte alla drycker som innehåller probiotika kommer att ha den typ av belastning som anges.Det betyder inte att du inte bör konsumera dessa drycker eller att de inte är fördelaktiga.Det är bara en extra fördel om du kan hitta namnet på den exakta probiotiska stammen.
  • Del 2 av 3:
    Innehåller drycker som hindrar gutbakterier
    1. Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 5
    1. Dricka kefir.Kefir är en traditionell drink som är gemensam för östeuropa.Det är en fermenterad mejeribevers som har konsistensen av mycket tunn yoghurt.Det är tårta, men mycket välsmakande och innehåller en betydande mängd probiotika som är mycket fördelaktiga för din tarm.
    • Studier har visat att förutom att förbättra hälsan hos ditt GI-system har Kefir också visat sig ha antimikrobiell, antitumör och antikarcinogen aktivitet.
    • Eftersom hälsofördelarna med Kefir har blivit mer kända är det lättare att hitta denna fermenterade mejeriprodukt i din mataffär.Det finns vanligtvis i den kylda sektionen nära yoghurt eller färdiga smoothies.
    • Många företag som producerar Kefir listar de typer av levande och aktiva kulturer som de lägger till eller använder för att göra sin kefir.Leta efter drycker som annonserar användningen av bifidobakterier och Laktobacilli stammar.
    • Du kan dricka kefir som är eller blanda den i en hemlagad frukt smoothie.Plain Kefir är ganska tårta, men du kan hitta fruktsmakade versioner som är lite sötare.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 6
    2. Prova Kombucha.Kombucha är en annan fermenterad dryck som har blivit mer populär.Det är ett fermenterat te som har lite bubblig karbonering till det.Det har varit många hälsopåståenden gjorda om Kombucha, inklusive främjande av goda bakterier i tarmen.
  • Kombucha är gjord av jäsning av jäst och bakterier med te.Efter jäsning, vilka resultat är en lite söt, lite sur dryck som har viss naturlig karbonering.
  • Några studier har visat att Kombucha har antibiotika och antioxidanteffekter som hjälper till att stödja immun- och GI-systemet.
  • Du kan hitta Kombucha i din lokala mataffär i det kylda dryckesområdet.Det måste vara kylt tills du konsumerar det.Se också till att följa det rekommenderade utgångsdatumet.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 7
    3. Välj fruktjuicebaserade drycker.Vissa kompletterande företag gör också probiotiska drycker som säljs som ett kosttillskott.Dessa drycker är i allmänhet fruktjuicebaserade med probiotika som läggs till dem.
  • Många människor kan hoppa över de typiska mejeribaserade probiotiska dryckerna eller maten på grund av laktosintolerans eller en motvilja mot dessa livsmedel.Företag fyller gapet genom att lägga till probiotika till fruktjuicer som har visat sig erbjuda samma fördel.
  • Studier har visat att bakterierna som läggs till fruktjuicer kan ha en liknande effekt på GI-systemet som mjölkbaserade probiotika.
  • Eftersom dessa drycker marknadsförs som kosttillskott hittar du mycket mer specifik information om de typer och mängder probiotika som de innehåller.Detta är ett objekt där du vill att CFU: erna ska vara över 5 miljarder och stammarna inkluderade att vara antingen bifidobakterier eller Laktobacilli.
  • Du hittar dessa fruktjuiceprobiotiska kosttillskott i ett kylskåp eller i den kylda dryckesdelen i din mataffär.Dessa bör förbrukas omedelbart eller hållas i kylskåpet fram till deras utgångsdatum.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 8
    4. Drick pre-made yoghurt smoothies.På samma sätt som de probiotiska fruktjuicerna hittar du också probiotiska smoothies tillgängliga.Dessa är förgjorda drycker som är mjölk- och fruktbaserade och innehåller också fördelaktiga probiotika.
  • Dessa probiotiska smoothies är generellt framställda av antingen yoghurt eller kefir som innehåller levande aktiva kulturer eller kulturer tillsattes under bearbetningen av smoothie.
  • Många kan njuta av dessa smoothies eftersom de är lite mindre tårta och mer söta och välsmakande jämfört med Kefir eller Kombucha.
  • Observera att några av dessa yoghurt smoothies kan ha en betydande mängd tillsatt socker.Se till att läsa mateniketten för att se hur mycket socker som finns i en servering.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 9
    5. Överväg att köpa kompletterande probiotiska drycker.Utanför en typisk probiotisk dryck säljer vissa tilläggsföretag lite "skott" eller små portioner av flytande probiotika.Dessa kan vara ett annat alternativ om du vill förbättra de friska bakterierna som finns i din tarm.
  • I tilläggets gång kan du se en liten kyld sektion med småbetjänade drycker som är listade som ett probiotiskt tillägg.De har i allmänhet en mycket hög koncentration av de goda bakterierna i en liten mängd vätska.
  • Dessa liknar att ta ett probiotiskt piller eller tablett förutom att det är i en drickbar form.Tanken är att du kan få i en lämplig dos av probiotika i en enkel "skott" och inte behöver dricka en stor mängd andra drycker som kefir.
  • Så länge som dessa drycker har minst 5 miljarder CFU, de högra stammarna av bakterier och passar in i dina kostmönster (till exempel, är en viss kalori nivå), är dessa också lämpliga att inkludera.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra gutbakterier med andra livsmedel
    1. Bild med titeln Välj drycker som är bra för Gut Bacteria Steg 10
    1. Inkludera en servering av yoghurt dagligen.En av de vanligaste livsmedel som är kända för att vara höga i probiotika är yoghurt.Du kan hitta yoghurt med levande och aktiva kulturer på nästan alla mataffär.Lägga till detta till din kost utöver probiotiska drycker kan hjälpa till att stödja en hälsosam tarm.
    • Många yoghurtföretag lägger nu probiotika till sina yoghurt.Det är vanligt att se yoghurt som annonserar "levande och aktiva kulturer" på sina produkter.Leta efter denna märkning på yoghurt innan du köper dem.
    • Välj yoghurt som har lite tillsatt sockerarter till dem.Du kanske vill hålla fast vid vanlig yoghurt istället för smaksatt och lägga till din egen frukt eller smakämnen hemma.
    • Inklusive en servering av yoghurt dagligen är ett bra sätt att komma i en anständig mängd probiotika.Syfte för 1 kopp yoghurt per portion.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 11
    2. Prova fermenterade grönsaker.Om du är laktosintolerant eller inte tycker om mjölkmatar, finns det gott om probiotika som finns i fermenterade och syltade grönsaker.Dessa crunchy och lite sura livsmedel är en bra källa till guthöjande bakterier.
  • Grönsaker som innehåller probiotika är: kimchi, surkål, pickles och syltade grönsaker (som syltad blomkål).
  • Om du köper dessa livsmedel från mataffären, se till att du letar efter saker som inte har pastöriserats, eftersom den här processen dödar provet.Det borde säga "naturligt fermenterad" eller "opasteuriserad."
  • Inkludera en servering av dessa tangy grönsaker varje dag för att öka mängden probiotika du äter.En typisk servering av grönsaker är ca 1 kopp.Detta kan vara mycket när det gäller fermenterade grönsaker, så överväga att splittra upp det här tjänsten hela dagen.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 12
    3. Ät vegetariska källor av protein.En annan intressant plats som du kan hitta probiotika är i vegetariska proteinkällor.Både tofu och tempeh innehåller probiotika och kan vara ett bra alternativ till antingen mjölk eller fermenterade grönsaker.
  • Både tofu och tempeh är gjorda av fermenterade sojabönor.Probiotika härrör från denna jäsningsprocess som gör dessa proteinkällor fördelaktiga för din tarm.
  • Eftersom tofu och tempeh anses vara ett protein är det viktigt att mäta den lämpliga serverns storlek.Håll dig till en 3 - 4 oz del av antingen per måltid.
  • Om du inte har lagat med tofu eller tempeh innan är det lätt att komma igång. Båda är stora när de marineras och kan ta en hel del smak.Därifrån kan de bakas, läggas till stir-pommes frites eller smulad och användas i stället för köttfärs.
  • Bild med titeln Välj drycker som är bra för gutbakterier Steg 13
    4. Lägg till mat som innehåller prebiotika.Alla levande organismer behöver en källa till mat eller bränsle - inklusive probiotika.Deras mat kallas faktiskt prebiotika som är ifrån varandra i olika livsmedel och främjar tillväxten av dessa friska bakterier.
  • Prebiotika är speciellt icke-smältbara komponenter av livsmedel (som typ av socker som heter fruktousigosackarid) som fungerar som mat för probiotika.
  • Dessa livsmedelskomponenter finns i en mycket specifik grupp av livsmedel.De inkluderar: purjolök, bananer, lök, vitlök, kronärtskockor, sojabönor, sparris och helvete mat (som helvete bröd eller helvete pasta).
  • Försök att kombinera dessa livsmedel eller äta en servering av ett prebiotiskt och probiotiskt dagligen.Till exempel kan du lägga till skivade bananer till dina yoghurt eller sautélök, vitlök och tempeh tillsammans för en stek-stek.
  • Tips

    Tarmbakterier separeras i bra (fördelaktiga) och dåliga kategorier. Gynnsamma bakterier hjälper till att bibehålla hälsan genom att motstå dåliga bakterier och de hjälper till med matsmältning och näringsabsorption.
  • En omgång av antibiotikabehandling kommer att påverka bakterierna i tarmen och öka nivåerna av dåliga bakterier.Att ta probiotika efter antibiotikabehandling kommer att bidra till att återställa balansen i tarmen.
    1. För att upprätthålla kolonisering måste probiotika tas regelbundet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande