Hur man tar din kolon

Vissa naturliga hälso-utövare rekommenderar en periodisk kolonrengöring, vilket kan ta bort toxiner från ditt matsmältningssystem. Du kan slutföra den här typen av rengöring genom att ändra din kost, med hjälp av kolonrengöringstillskott, försöker naturliga behandlingar eller få en kolon.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda diet
  1. Bild med titeln Detox ditt kolon steg 1
1. Undvik vissa livsmedel. Det bästa sättet att börja avgifta din kolon är att eliminera de livsmedel som orsakar problem. Börja med att eliminera alla livsmedel som är en börda för din lever och din kolon. Detta inkluderar kaffe, vitsocker, vitt mjöl, mejeri och alkohol.
  • Sluta äta bearbetade godis, som är fulla av vitt socker och mjöl. Undvik också överskjutande mängder ost eller glass.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 2
    2. Ät mat som hjälper din kroppsdetox. Det finns vissa livsmedel som hjälper dig att detox din kropp. Dessa inkluderar grönsaker i familjen Brassica, som broccoli, blomkål, brusselspiror, kale, collard greener och kål. Dessa grönsaker innehåller många näringsämnen och specifika komplex som kallas sulforaphanes som är mycket viktiga för att hjälpa din kroppsdetox.
  • Se också till att äta gott om fiber, eftersom fiberrika livsmedel skrubbar kolonens väggar och trycker snabbt igenom tarmarna. Några stora högfibermat är gröna grönsaker, äpplen, bär och brunt ris.
  • Hög fiberförbrukning kan förbättra kolonhälsan genom att hjälpa rester inuti kolon passera igenom.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon Steg 3
    3. Eliminera alla matallergier och intoleranser. Om du aldrig har testats för matintoleranser kanske du vill besöka en läkare eller en naturlig läkare som har gjort det. Äta mat som din kropp har en intolerans att sänka kolonfunktionen och ökar sannolikheten för tarmtoxicitet.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 4
    4. Ät mat rik på klorofyll för att minska toxiner. Det finns vissa livsmedel som hjälper till att minska toxinerna i ditt blod. Studier har visat att klorofyll minskar absorptionen av toxiner och hjälper till med toxinutskiljning. Mörka, lummiga gröna är mycket höga i klorofyll. Öka ditt intag av spenat, Kale, Collard Greens, Persilja, Vetegräs och Seaweed.
  • Försök med att integrera dessa i varje måltid. Lägg till ägg till en säng av ångad kale eller kasta lite spenat och wheatgrass i en smoothie. Du kan också köpa torkade tång chips som ett mellanmål.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 5
    5. Probiotika. Probiotika är bra för övergripande kolonhälsa och hjälper också specifikt till avgiftning. Probiotika minskar ett enzym i din kropp som får din kolon att hålla fast vid toxiner istället för att utsöndra dem. Medan det är en bra idé att ta en probiotisk kapsel varje dag för allmän hälsa, kanske du vill ta 1 till 2 extra probiotiska kapslar per dag under en kolonrengöring.
  • Du kan också få probiotika genom yoghurt och andra livsmedel också.
  • Om du tar ett probiotiskt tillägg, välj en med 1 miljard CFU per dosering. Köp dem från en välrenommerad hälsokost eller mataffär och se till att de inte utgått. Probiotika är levande organismer, så de flesta behöver hållas i kylskåpet.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon Steg 6
    6. Drick mer vatten. Din kropp behöver mycket vatten för att hjälpa till att spola toxiner. De flesta bör dricka en halv kroppsvikt i ounces per dag för optimal tarmhälsa. Det betyder att du till exempel väger 140 pund, måste du dricka 70 ounces vatten per dag, speciellt om du vill öka din kolonhälsa.
  • Det kan tyckas som mycket vatten, men om du innehåller ett glas eller två timmar, verkar det inte så mycket. Försök inte att dricka allt på en gång. Detta kan göra dig väldigt sjuk.
  • Det är särskilt viktigt att öka vattenintaget när det ökar fiberintaget eller tar ett fibertillskott. Den tillsatta fibern i kosten behöver tillsatt vattenförbrukning för att smälta ordentligt.
  • Tala med din läkare om hur mycket vatten är rätt för dig, speciellt om du har njursjukdom.
  • Metod 2 av 4:
    Använda kolonrengöringstillskott
    1. Bild med titeln Detox ditt kolon Steg 7
    1. Be din läkare att rekommendera ett tillägg. Det finns många kolonrengöringstillskott på marknaden idag. Vissa är utformade för att hjälpa till att spola kolon av föroreningar, medan andra är gjorda för att stödja dina organ i avgiftningsakten. Innan du tar något av dessa tillskott, bör du rådgöra med din läkare för att se till att dessa produkter är säkra för dig.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 8
    2. Använd laxermedel. Laxermedel är produkter som stimulerar att din kolon ska fungera snabbare och att tömma innehållet. Var försiktig med laxermedel, eftersom de kan orsaka obekväma kramper och diarré om de tas i höga doser. De kan också orsaka andra biverkningar som belkning, uppblåsthet, gas eller magkramper. Prova varumärken som mjölk av magnesia, miralax eller dulcolax.
  • Om du använder laxermedel på lång sikt, kommer din kolon faktiskt att bli beroende av dem, så se till att du bara använder dem för några dagar i tiden.
  • Om du vill ha ett mer naturligt laxermedel är ett mjukt laxerande te vanligtvis tillräckligt under en kolonrengöring. Steg 1 till 2 tepåsar av yogi te lugnande mint Få regelbundet te i varmt vatten i 5 till 10 minuter. Drick teet på natten och 6 till 8 timmar senare borde du ha en vanlig tarmrörelse.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon Steg 9
    3. Ta fibertillskott. Förutom fiberrika livsmedel, tillägg som innehåller fiberbindande toxiner och hjälper kolonen att utsöndra dem. Lägg till 2 matskedar (~ 7.4 g) per dag med ris, psyllium eller havrebranfiber. Ett enkelt sätt att konsumera fiber är att lägga den direkt till smoothies eller havregryn.
  • Se till att du dricker mycket vatten när du lägger till fibertillskott. Annars kan fiber orsaka förstoppning eller intestinal obstruktion.
  • Du kan också ta upp lössa fibertillskott, till exempel Benefiber och Metamucil.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 10
    4. Överväga magnesium. Magnesium drar försiktigt vatten i kolon och har en naturlig laxerande effekt. Till skillnad från växtbaserade eller over-the-counter-laxermedel är magnesium icke-beroendeframkallande och kommer inte att orsaka beroende när det används långsiktigt.
  • Ta 300 till 600 mg magnesiumcitrat per dag. Se till att inte överstiga 900 mg per dag eftersom överdriven magnesium kan orsaka hälsoproblem.
  • Du kan också köpa flytande magnesiumcitrat och drick det istället för att använda ett tillägg. Se till att mängden i drycken inte överstiger 900 mg magnesium per dag.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 11
    5. Fråga om N-acetylcystein (NAC). N-acetylcystein (NAC) är en föregångare till glutation, vilket är ett av de viktigaste avgiftningsämnena i kroppen. Det finns i många naturliga livsmedel som lite yoghurt och proteinrikt fjäderfä, men det kan också tas som ett tillägg när du avgiftar din kolon. När du kompletterar med NAC, blir din kropp den till glutation som kan användas för att hjälpa dig att detox snabbare och effektivt.
  • Ta 500 till 1500 mg NAC per dag i kapselform under en rengöring. Du kan köpa dessa tillskott i hälsobutiker eller apotek.
  • Metod 3 av 4:
    Försöker naturliga och hembehandlingar
    1. Bild med titeln Detox ditt kolon steg 12
    1. Använd Castor Oil Packs. Castoroljepaket hjälper i eliminering och avgiftning av kolon. Få en bomull eller ullduk, plastfolie, en badhandduk, en varmvattenflaska eller värmekudde och ricinolja. Häll oljan på tyget tills den är väl fuktad. Ligga ner och lägg tyget direkt på buken. Placera plastfolie över alla sidor av tygen för att förhindra färgning av dina kläder eller sängkläder. Vik handduken runt din torso över plasten. Applicera sedan varmvattenflaskan eller värmekudden (inställd på medium) över handduken. Vila i 10-30 minuter.
    • Efter 10-30 minuter, ta bort duken och rengör buken. Du kan återanvända tyget utan att tvätta det i ungefär 3 veckor.
    • Se till att du inte somnar med värmekudden eftersom det kan bränna dig eller göra dig överhettad.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 13
    2. Prova en enema. Enemas kan användas för att hjälpa till med tarmrengöring under ett detoxprogram. När du gör enema, injicerar du vätska i kolon för att stimulera en tarmrörelse och hjälpa till att spola kolon av föroreningar.
  • Liksom laxermedel kan enemas orsaka beroende om det används för ofta, men de är säkra och effektiva när de utföres ordentligt under en kortvarig rengöring.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 14
    3. Se en naturlig läkare. Naturliga läkare, som naturopaths, är utbildade i hur man säkert och korrekt avgifta sina patienter. En naturpatch kan titta på din medicinska historia såväl som du mediciner och bestämma vilken typ av detoxprotokoll som är bäst för dig. De kan berätta hur ofta du ska få kolonik, och de kan också ordinera örter, kosttillskott och hembehandlingar för att hjälpa din kroppsdetox säkert och naturligt.
  • 4. Undvik toxiner. Miljötoxiner som finns i cigarettrök, fritidsdroger, bekämpningsmedel och herbicider kan vara kontraproduktiva för din rengöring. Det är viktigt att hålla sig borta från dessa typer av toxiner i allmänhet, men speciellt under en kolonrengöring.
  • Metod 4 av 4:
    Få en kolon
    1. Bild med titeln Detox ditt kolon steg 15
    1. Tänk på en kolon. Kolonterapeuter utför kolonik eller kolonbevattningsförfaranden, på deras kontor varje dag. Kolonik kan vara lite obekväma, men de kan vara mycket effektiva för att avgifta kolon. Se till att du går till en kolonterapeut som är utbildad i att öva säkra och sanitära förfaranden.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 16
    2. Fråga din läkare om proceduren. Om du har kolonfrågor, fråga din läkare om en kolon och vad du ska förvänta dig. Under en kolon sätter kolon terapeuten försiktigt ett rör i ditt ändtarm. Röret är fäst vid en pump som tvingar vatten eller någon annan vätska i tjocktarmen. När din kolon är mättad tar terapeuten det första röret och försiktigt sätter in ett nytt rör. Terapeuten kommer att massera buken för att utvisa vattnet och avfallet från din kolon.
  • Terapeuten kan upprepa processen för att helt rengöra tarmarna. Upp till 16 liter (61 liter) kan pumpas och utvisas under denna procedur.
  • Efterföljande förfaranden kan innebära vattenbehandlade med probiotika, örter eller kaffe, vilket hjälper till att extrahera saker från din kolon.
  • Bild med titeln Detox ditt kolon steg 17
    3. Se till att du har minst 1 tarmrörelse per dag. Ju längre den avföring stannar i din kolon, desto mer tid måste din kropp re-absorbera toxiner. Många av de ovan angivna ändringarna ska hjälpa dig att få en daglig tarmrörelse om det inte händer för dig för närvarande.
  • Om du har förbättrat din kost och försökt andra alternativ som hjälper och fortfarande inte går en gång om dagen, är det en bra idé att besöka din läkare för vidare utvärdering och rådgivning.
  • Om du har mer än 2 tarmrörelser per dag eller dina tarmrörelser är lösa, överväga att samråda med en läkare innan du fortsätter.
  • Mat och kosttillskott att äta och undvika

    Mat att äta för att detoxa din kolon

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Livsmedel för att undvika när du avgiftar din kolon

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Kosttillskott för att hjälpa till att rengöra din kolon

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Kom ihåg att diskutera alla tillskott och procedurer med din läkare innan du startar ett kolondetoxprogram.

    Varningar

    Undvik ett kolonrengöringsprogram Om du nyligen har haft bukoperation eller lider av tumörer var som helst i matsmältningssystemet, hjärtsjukdomar, någon njursjukdom, Crohns sjukdom, interna eller allvarliga hemorrojder, divertikulit, ulcerös kolit och rektal prolapse.
  • Övervaka din vikt medan du är på en restriktiv diet eller med laxermedel eftersom dessa kan orsaka viktminskning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande