Hur man klarar av stress i skolan

Oavsett om du är i Grad School eller Grad School är det naturligt att uppleva skolrelaterad stress. Men skolstress är också något du kan lyckas hantera. I den här artikeln anges flera strategier för att hantera skolstress, med början av "4 som" av stresshantering, fortsätter sedan till snabba stressreducerare och långsiktiga justeringar. Så, istället för att låta skolstress kontrollerar du, ta ansvaret för din stress och njut av din skolupplevelse!

Steg

Metod 1 av 12:
Använd "4 som" till byststress.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 6
1. Undvik, ändra, anpassa och / eller acceptera dina källor till skolstress. När du vet att en stressig situation är på väg att hända eller du känner din stressuppbyggnad inuti, ta reda på situationen och prova ett eller flera av följande stresshanteringsalternativ:
  • Undvika. Styra av personer eller situationer som orsakar dig så mycket som möjligt. Ta en annan väg mellan klasserna, till exempel, eller packa upp din skola saker natten innan så är du inte freaking ut och försöker få allt klart på morgonen.
  • Ändra. Ändra de omständigheter som orsakar din stress. Om du är stressad eftersom ditt schema är för överbelastat, till exempel, se om du antingen kan skära tillbaka på några av dina extracurriculars eller justera ditt akademiska schema.
  • Anpassa. Justera ditt svar när du inte kan undvika eller ändra orsaken till din stress. Till exempel, arbeta med att reframing ditt perspektiv så att du inte blir alltför stressad om en enda quiz som inte är en stor affär i den större bilden.
  • Acceptera. Försök inte att ändra den verklighet som skolan alltid orsakar åtminstone någon stress. En hanterbar mängd stress kan faktiskt vara bra om det driver dig för att lyckas. Påminn dig om att ditt mål är att hålla din stresshantering, inte helt eliminera det.
Metod 2 av 12:
Lär känna ditt stressrespons.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan steg 10
1. Du kan reagera på stress snabbare när du vet att det kommer vidare. Varje person svarar på stressiga situationer annorlunda. Din axlar kan dra åt, dina käkar kan knyta, dina palmer kan bli svettiga, din mage kan känna sig knuten, din kropp kan börja skaka, och så vidare. Lyssna på din kropp så du vet när stress kommer på det sättet, du kan bättre identifiera vad som orsakar din stress och effektivare hantera din stress.
Metod 3 av 12:
Identifiera din skolstress utlösare.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 11
1. Det är svårt att hantera stress när du inte vet vad som orsakar det. Det är inte tillräckligt att säga att "skolan" orsakar dig stress-gräva lite djupare! Är det för mycket läxor, bekymmer om kvaliteter, brist på sömn, brist på fritid, peer-tryck, mobbning, en kombination av dessa eller något annat helt? När du har identifierat de skyldiga (erna) kan du komma med riktade stresshanteringslösningar.
  • Om du upplever stress på grund av mobbning, sök hjälp från en lärare, administratör, rådgivare eller annan betrodd vuxen. Försök inte hantera problemet på egen hand.
Metod 4 av 12:
Byt negativitet med positivt självtalande.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 2
1. Tyst upprepa positiva bekräftelser för att lugna och omfokusera ditt sinne. Det kan känna sig lite dumt först, men att upprepa positiva bekräftelser kan verkligen ge dig en ökning och hjälper till att få stress under kontroll. Tala tyst mot dig själv om du kan, eller bara gör du självprata i ditt huvud. Använd kort, fokuserad och relevanta bekräftelser som "Jag kommer att ge min bästa ansträngning på detta test" och "Jag är en bra person precis som jag är."
  • Prova både schemalagd och oschemalagd positiv självtalande. Ta till exempel några minuter på morgonen och på kvällen för att göra positiva bekräftelser, och även använda dem när du börjar känna dig riktigt stressad om bokrapporten som beror på fredag.
Metod 5 av 12:
Gör ett skolarbete schema.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan steg 12
1. Bra tidshantering och bra stresshantering är anslutna. Det är verkligen svårt att hålla sig lugn när du har högar av läxor som stirrar tillbaka på dig! Istället planera din tid för att förhindra att ditt arbete hämtas. Hålla fast vid ett dagligt schema för att hålla saker hanterbara så att du aldrig lämnas med ett torn av arbete för att erövra i morgon.
  • Du kan avsätta ett dagligt block av tid strax efter skolan för läxor, och strax efter middagen för att studera, till exempel.
  • Hålla fast vid ditt schema, men också ta små möjligheter att få arbete gjort. Om du väntar på bussen, dra ut dina flashkort. Få ett huvudstart på din planerade studieperiod för senare på kvällen.
Metod 6 av 12:
Dela ditt arbete i hanterbara bitar.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 13
1. Lägg undan block av tid för varje sak du behöver göra. Om du har en 10-minuters presentation på Romeo och Julia På grund av nästa vecka kan du till exempel känna att det är en omöjlig uppgift. I stället för att stressa över hela saken, bryta upp det i mindre uppgifter som du kan slå ut en i taget. Tillbringa en dag som gör en skiss, till exempel, då en annan gör din affisch. Fortsätt påminna dig om att det inte är ett jätteprojekt - det är en massa små, hanterbara.
  • Bryta upp din studietid också. I stället för att försöka studera för ditt historia-test i 3 timmar rakt upp natten innan, bryta upp det i 30-minuters sessioner varje dag den veckan. Detta gör det lättare att behandla informationen och hålla upp din moral samtidigt.
Metod 7 av 12:
Håll dina skola saker organiserade.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan steg 14
1. Sänka din stressnivå genom att hålla sakerna lätt att hitta och vara tillgängliga. I skolan eller ut ur skolan är det verkligen stressigt när du inte hittar något du behöver! Bidra till att förhindra denna stress genom att ta en tid att organisera de viktigaste områdena där du håller dina skoluella saker och studerar du. Beteckna specifika fläckar för saker som böcker, mappar och kontorsmaterial, och komma till vana att sätta saker där de hör till så snart du är klar med dem.
  • När du organiserar ditt skrivbord, till exempel, sätter de saker du använder oftast inom armens räckvidd och lagrar saker du behöver mindre ofta i lådor eller på hyllor. Om du alltid använder highlighters men använder sällan vit-out, sätt highlightersna i en kopp på ditt skrivbord och vit-ut i en organiserad låda.
Metod 8 av 12:
Övning för att minska stressen.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 3
1. 30 minuters daglig övning kan lindra stress och öka lycka. För de bästa resultaten, kombinera måttliga intensitet aeroba övningar som cykling, simning och hastighet som går med motståndsträning (som tyngdlyftning) och flexibilitetsövningar. Förutom att vara bra för din övergripande hälsa släpper utövande endorfiner, de lilla "glada makers" i din hjärna som håller dig bra.
  • När du känner stressuppbyggnaden upp inuti dig, ta en paus och gå till en jogga eller dansa till dina favoritlåtar. Bjud in en vän att gå med dig för en ännu större stress-busting boost!
  • Lägg motionstid i ditt dagliga schema så att du inte blir stressad om att hitta tiden att göra det.
  • Sysslor och andra vardagliga uppgifter kan också räknas som motion. Ta din hund under en lång promenad, tvätta bilen som att du har bråttom, ge badkaret en kraftig skrubbning, och så vidare. Allt som får ditt hjärta pumpa och ökar din andningshastighet kan hjälpa dig att hantera stress.
Metod 9 av 12:
Avsätta tid att slappna av.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 4
1. Arbeta avkopplande aktiviteter i varje dag så att du inte blir utbränd. Det är okej att springa på högt redskap för att få saker gjort och lyckas i skolan, men du måste också balansera det med tiden i "Low Gear!"Bygg avkopplingstid i ditt schema, men ta också några minuter här och där som behövs under skolarbeten. Välj avkopplingsaktiviteter som får dig att må bra: lyssna på att koppla av musik, ta ett långt bad, titta på en romantisk film, göra yoga, meditera, göra några snabba sträckor och ta några djupa andetag och så vidare.
  • Så vad är linjen mellan avkoppling och förhöjning? Varje persons behov är olika, men du kan sträva efter att schemalägga en timmes dedikerad avkopplingstid per dag, tillsammans med 5-minuters avslappningsavbrott under varje timmes skolarbete.
  • Det finns ingen "rätt" sätt att koppla av. Om du spelar ett intensivt, hjälper zombie-förstörande videospel dig att slappna av, göra det. Om du läser en chillande skräck roman får du i Zen-zonen, gör det. Om du gillar det och det gör dig mindre spänd, gå för det!
Metod 10 av 12:
Förbättra din sömnsituation.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 5
1. Följ ett konsekvent sömnschema och sikta på 7-9 timmar per natt. Det kan känna att du är fast i en trap-stress gör det svårt att sova, och inte får tillräckligt med sömn tillägger din stress. Men du kan undkomma den här fällan genom att prioritera din sömn behöver så att du känner dig mindre stressad och mer alert. Att ge dig den bästa chansen att få det stängda du behöver, skapa en bra sömnmiljö och tillåta tillräckligt med tid för en hel natts sömn.
  • Så mycket som det är möjligt för dig, sova i bekväma sängkläder i ett bekvämt, mörkt rum med begränsade distraheringar.
  • Undvik koffein, kraftig träning och skärmtid innan du lägger dig.
  • Ange ett konsekvent sömnschema och hålla fast vid det - även på helgen! Syfte att gå och lägga sig och gå ut ur sängen samtidigt varje natt och dag.
  • Motstå uppmaningen att stanna upp hela natten och "cram" för ett test. Du kommer nästan säkert att göra värre än du skulle om du studerade en rimlig mängd och fick en solid natts sömn.
Metod 11 av 12:
Ta några lugnande andetag.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan Steg 1
1. Trigger din kropps lugnande svar med 3 långsamma, djupa, andetag. När du kommer in i en stressig situation eller känna vågen av stress som slår dig, prova detta: ta ett djupt andetag in genom näsan, håll luften djupt i magen ett ögonblick och andas långsamt ut från ditt membran och genom din mun. Upprepa detta minst 2 gånger. Din kropp kommer naturligtvis att slappna av med ett avslappningssvar!
  • Det kan också hjälpa till att rulla axlarna eller vrida nacken när du andas, eftersom musklerna i dessa områden tenderar att spänna upp och hålla i mycket stress.
Metod 12 av 12:
Prata med någon du litar på.
  1. Bild med titeln Kope med stress i skolan steg 15
1. Diskutera din stress och möjliga lösningar med någon som en skolrådgivare. Oavsett vilket stadium av skolning du är i, är dina skolans rådgivare välutbildade för att hjälpa dig att hantera din stress. Gör ett möte och prata om dina stressutlösare, hur din stress får dig att känna, och hälsosamma sätt att svara på stress. En skolrådgivare kan också fungera som en gok mellan för dig och dina föräldrar eller lärare.
  • Om du inte har ett förhållande med din skolans rådgivningskontor redan finns det ingen bättre tid än nutiden! Sluta och säg hej även om du känner dig bra idag - börja bygga den anslutningen så att de bättre kan hjälpa dig när du behöver dem.
  • I vissa situationer, pratar med en lärare, tränare, administratör, förälder, vuxenvän eller annan betrodd figur också är ett riktigt bra val. Det är viktigt att dela dina känslor med någon som verkligen kommer att lyssna och verkligen vilja hjälpa.
  • Får aldrig skämmas för att prata om din skolstress - alla upplever det, och du kan lyckas hantera det!

Tips

Skriv dina känslor ner i en anteckning eller en dagbok, och om du inte vill att någon ska se, bli bara av med det när du är klar.
  • Var inte rädd för att säga nej till ansvarsområden om du helt enkelt inte kan hantera det extra trycket för att göra dem.
  • Tillgripa inte droger, alkohol eller rökning som stressreducerare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande