Hur man lagar hummer svansar

Hummer svansar är en rik, läckra skaldjur som kan förberedas på olika sätt. Du kan ånga hummer svansar, baka dem, eller till och med grilla dem! Hur som helst, du kan lämna hummer i sin svans medan du lagar mat och äter köttet direkt från skalet. Du kommer att njuta av läckra hummer svansar på nolltid!

Steg

Metod 1 av 3:
Steaming Hummer Tails
  1. Bild med titeln kock hummer tails steg 1
1. Sätt en ångkorg i en stor kruka med ett tätt passande lock. Krukan ska vara tillräckligt stor för att rymma dina hummersvansar. Om du inte har en ångkokkorg, kan du använda en liten metallkolander för att hålla svansarna från att nedsänkas i vattnet.
  • Bild med titeln kock hummer svans steg 2
    2. Lägg till 2 tum (5.1 cm) kallt vatten till potten och ta det till koka. Mängden vatten varierar beroende på hur stor potten är, men syftar till att fylla det ett par inches. Korgen eller colander ska hålla hummerens svansar ur, men nära, vattnet. Därefter täcker potten med locket och bringa vattnet på koka på medelhög värme.
  • 3. Skär hummerens svans ner i mitten och ta bort venen. Använd skarpa köksskärmar för att skära exoskeleten, eller skal, av hummerens svans ner i mitten. Undvik att klippa köttet eller klippa in i svansfläkten. Sprid skalet ifrån varandra med händerna, dra sedan eller klipp ut venen i mitten.
  • Bild med titeln Cook Hummer Tails Steg 4
    4. Placera hummerens svans i ångkammaren och koka i 4-12 minuter. Ta bort locket och lägg försiktigt hummerns svansar till ångkammaren eller på toppen av kolaren. Storleken på hummersvansarna dikterar hur länge de ska laga mat för.
  • Koka 3-6 oz. (85-170 g) svansar i 4-6 minuter.
  • Koka 6-7 oz. (170-198 g) svansar i 6-8 minuter.
  • Koka 8-10 oz. (227-283 g) svansar i 8-10 minuter.
  • Koka 10-16 oz. (283-454 g) svansar i 9-11 minuter.
  • Koka 16-20 oz. (454-567 g) svansar i 10-12 minuter.
  • Bild med titeln Cook Hummer Tails Steg 5
    5. Ta bort hummerns svansar med tang. När tillagningstiden är upp, ta bort krukan från värmen och stäng av brännaren. Ta försiktigt bort hummerns svansar med tang. Kontrollera att köttet i mitten av svansen är helt kokta-det borde vara en ogenomskinlig, vit färg. Om det inte är, ånga dem i en annan minut eller 2.
  • 6. Servera hummerens svans med dragit smör. Till fabrikat smör, smälta bara smöret över låg värme. Du kan smaka det med citronsaft eller salt och peppar, om så önskas. Då dunk hummerköttet i smöret och njut av!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Bakning hummer svansar
    1. Bild med titeln Cook Hummer Tails Steg 7
    1. Förvärm ugnen till 350 ° F (177 ° C) och smälta 1 pinne av smör. Skär smöret i bitar och placera det i en värmeskydd eller liten kastrull. Du kan smälta smöret i mikrovågsugnen eller på spisen. Syfte för 1-2 matskedar (15-30 ml) smör per svans.
  • 2. Använd köksskärmar för att klippa skalet och ta bort venen. Sätt i köksskärmar mellan skalet och köttets svans. Klipp ner mitten tills du når svansfläkten. Använd fingrarna för att sprida skalet och lossa köttet från skalet. För att ta bort venen i mitten av svansen, dra ut det eller klippa ut det med skärningarna.
  • Bild med titeln Cook Hummer Tails Steg 9
    3. Placera svansarna på ett bakplåt och borsta dem med smält smör. Ordna svansarna kött-upp så att de inte överlappar bakplåten. Du kan behöva använda mer än 1 bakplåt, beroende på hur många hummer du lagar mat. Använd en bakverkborste för att belägga varje svans med det smälta smöret.
  • 4. Baka dem i 15 minuter eller tills svansarna når 140-145 ° F (60-63 ° C). Använd en omedelbar lästermometer för att mäta temperaturen i den tjockaste delen av svansen. Låt inte svansarna bli hetare än 140-145 ° F (60-63 ° C), eller de kan bli gummiliknande och overcooked.
  • 5. Ta bort hummerns svansar och servera dem med citronskivor. Ta försiktigt bort bakplåten (erna) från ugnen med en ugnsmitt och stäng av ugnen. Placera varje hummer svans på en tallrik, lägg till en citronskiva eller 2 till var och en, och tjäna dem omedelbart. Du kan hälla smält smör över svansköttet, om du vill.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Grillning hummer svansar
    1. Förvärm grillen till medelvärme. Du kan använda en gas- eller kolgrill för att laga hummer. Se till att grillen är ren och det finns ingen mat eller char kvar från en tidigare måltid.
  • Bild med titeln Cook Hummer Tails Steg 13
    2. Skär hummersvansen med köksspärr och ta bort venen. Placera köksskärmar mellan exoskeleten eller skalet och köttet av hummer. Skära ner mitten av svansen, men lämna svansfläkten intakt. Pry ifrån skalen och separera köttet från exoskeletten med fingrarna. Sedan klippa eller dra ut venen som går genom mitten av svansen.
  • Bild med titeln kock hummer svans steg 14
    3. Borsta svansarna med olivolja, lägg sedan till salt. Använd en konditorier för att belägga svansen med olivolja. Detta kommer att bidra till att hindra det från att hålla fast vid grillen. Säsong köttet med salt till smak.
  • Bild med titeln Cook Hummer Tails Steg 15
    4. Koka svansarna klippa ner i 5 minuter och sätt dem över. Ordna försiktigt svansarna i grillen över direkt värme. Koka dem i 5 minuter eller tills skalfärgen lyser upp. Använd sedan tang för att vända varje hummer svans över.
  • Bild med titeln kock hummer tails steg 16
    5. Borsta köttet med smör och grilla svansarna i ytterligare 5 minuter. Sked eller borsta ca 1 matsked (15 ml) smält smör på köttet av varje hummer. Du kan till och med lägga till gräslök, dragon, vitlök eller andra örter och kryddor till smöret först, om du vill. Laga dem i ytterligare 4 minuter. De är färdiga när köttet blir en ogenomskinlig vit.
  • Bild med titeln kock hummer svans steg 17
    6. Ta bort svansarna från grillen och servera dem med citronkilar. Ta försiktigt bort svansarna från grillen med tang och stäng sedan av grillen. Överför hummerens svans till plattor. Sedan klippa en citron i kvartaler eller åttonde och lägg till en kil eller 2 till varje platta. Garnera varje maträtt med några kvist av gräslök, sedan servera med smör och njut!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var säker på att tina dina hummer svansar först!
  • Du kan också koka hummer svansar, Poch dem i smör, eller saker dem!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande