Hur man fångar hummer

Hummerfiske är lite annorlunda än vanligt fiske genom att det presenterar nya utmaningar och kräver mindre utrustning. Det finns 2 huvudtyper av hummer du kan fånga: clawed hummer, som ligger i kalla vattenregioner och spiny hummer, som bor i områden med varmt vatten. När du har gjort några läxor på var du ska fiska, vilken typ av bete och fällor att använda, och hur du får en licens, är du redo att få ditt redskap och slå vattnet!

Steg

Metod 1 av 2:
Fånga kladdiga hummer
  1. Bild med titeln Fånga hummer Steg 1
1. Gå till ett område med kallare vatten för att fånga clawed hummer. Du kan hitta clawed hummer i steniga, kustvatten mellan 13.1-164 fot (4.0-50.0 m) djupt. Du kan jaga på dem i Amerika nordöstra från Maine, Massachusetts och Rhode Island.
  • New England är en av de bästa platserna i världen att fiska efter hummer, vilket betyder att det finns gott om fläckar att välja mellan i regionen.

Visste du? Clawed hummer är också kända som "sanna" hummer.

  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 2
    2. Planera din resa under "hummer säsong." Om du jagar i den nordöstra delen av Nordamerika är "hummer säsong" vanligtvis mellan slutet av juni och slutet av december. Hummer är faktiskt skördade året runt på platser som Maine och New Hampshire, men majoriteten fångas under hummer säsong när varelserna är mest aktiva.
  • Av alla platser i nordöstra, äger det mest aktiva hummerfisket i Maine-viken.
  • Det finns platser runt om i världen som erbjuder hummerfiske, inklusive Nya Zeeland. Hummer säsong i Nya Zeeland går från juni till februari. Om du vill åka till Nya Zeeland för att fånga hummer, besök regeringens webbplats för detaljer och boka en resa minst 3-4 månader i förväg.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 3
    3. Ansök om ett hummerfiske. Det här är ganska lätta att få, som kommunala myndigheter, bete och tackla butiker, och lokala bryggor erbjuder alla en hummerlicens. För att få en, fyll i några former för att ge din ålder och adress, presentera ett foto-ID, beskriv vilka aktiviteter du ska göra med licensen och betala en liten avgift på cirka $ 20. Avgiften kan variera beroende på var du får din licens.
  • Ansök om din licens innan du handlar för redskap, eftersom vissa butiker kommer att begära din licens innan du gör inköp.
  • Vissa byråer kräver att du passerar ett litet test innan du kan få din licens. Se till att du studerar på reglerna och förordningarna innan du ansöker om licens om det här är fallet för dig.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 4
    4. Bekanta dig med regler och föreskrifter av hummerfiske. Även om du inte behöver ta ett test för att få din licens, bör du fortfarande få fart med reglerna i ditt område. Dessa inkluderar att veta det maximala antalet hummer du kan fånga på en dag, tidsgränserna för att fånga hummer inom en dag, och antalet hummerfällor kan du ha på din fiskebåt på en gång. Olika fiskeplatser har också olika dagliga timmar för när du får ta hummer. Detta är sant som det aktuella datumet.
  • Övriga föreskrifter inkluderar områden som är begränsade gränser för hummerfiske och juridiska gränser för hummer som du fångar.
  • Förordningar ändras från region till region. I Massachusetts är du begränsad till 10 hummerfällor och 15 fångade hummer per dag.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 5
    5. Köp rätt utrustning för kladd hummerfiske. När du har din licens, har planerat en resa och känner dig bekväm i din hummerkunskap, kan du gå ut och köpa den utrustning som behövs för att fånga hummer.
  • Du kan köpa ditt redskap online eller på ett lokalt sportartiklar eller utomhusbutik.
  • Gear som behövs för clawed hummer:

    Hummerfälla (rektangulär, 3-4 ft (0.91-1.22 m) lång och 45-60 lb (20-27 kg))
    Bete (död fisk)
    Tunga handskar
    Bojar
    Rep
    Hummermätare (en metall linjal byggd för att mäta skalet av en hummer)
    Mesh Cata Bag

  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 6
    6. Säkra en fiskebåt för resan. Du kan gå på charterade båtar, hyra din egen lilla båt, eller använda en du redan äger. När du har fått båten, gå ut till exakt fiskeplats på resan.
  • Om det är ditt första gången hummerfiske, välj en charterad båt så att du kan fokusera på fisket och lämna båtlivet till en expert. Den personen kommer också att känna till de bästa ställen att fånga hummer.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 7
    7. Montera din fälla för att fånga hummer. Fällor bör ha ett flykthål som undersatta hummer kan lämna buret från såväl som biologiskt nedbrytbara "spöke" paneler som kommer att sönderfalla undervattens så fångade hummer inte fångas och dör om fällan själv går vilse. Om du har en vanlig fälla med 2 fack, lägg döda fisk i det första facket som ska användas som bete.
  • Sätt ett par handskar innan du börjar arbeta så att du inte skär dina händer på fällorna.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 8
    8. Fäst taggar med ditt licensnummer till fällan. Binda dem till sidan av buret med en sträng innan du sänker fällan. Dessa taggar ger bevis på att din fälla är i vattnet lagligt.
  • Dessa taggar är också användbara om din fälla fastnar eller blandas med en annan fälla från en annan båt. När fällorna blir drog upp, vet du vilken som tillhör dig baserat på taggarna.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 9
    9. Ställ in dina fällor. Anslut en böja till fällan med ett långt, robust rep. Sedan sänk sedan fällan ner till havsbotten. Håll händerna på repet tills fällan når botten. Dra fällan upp senare på dagen för att se om du har fångat någonting. Du kan ställa in dina fällor när som helst på dagen eftersom hummer är lika aktiva hela tiden.
  • Du kan kontrollera fällorna för hummer efter att ha väntat på ca 2-3 timmar.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 10
    10. Mät och lagra lagliga hummer. När du har tagit bort hummerna från sina fällor, håll dem ut och använd din mätare för att mäta hummerens kroppsskal. Mätningen slutar där kroppsskalet möter svansen. Om hummeren är för stor eller för liten måste du returnera den till vattnet.
  • Förvara den juridiska hummer i din fångstväska och stäng den tätt så hummerna fly inte.
  • Håll handskarna du har använt för att sänka fällan när du hanterar hummer.
  • Metod 2 av 2:
    Fånga spiny hummer
    1. Bild med titeln Fånga hummer Steg 11
    1. Få en hummer fiske licens. När du väl har bekant med reglerna och reglerna för hummerfiske, kontakta en bete och tacklaffär eller kommunalbyrå för att fylla i formulär och få din licens. Dessa former kommer att begära någon personlig information, till exempel din ålder och tidigare erfarenhet av fiske och båtliv. Du måste betala en liten, uppgift på ca $ 20 när du vänder på formuläret. Avgiften varierar beroende på var du får din fiskekort.
    • Du behöver inte få olika licenser för att fånga olika hummer.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 12
    2. Besök ett område med varmt vatten för att fånga spiny hummer. Det finns många varmvattenfläckar i Amerika för hummerfiske. Längs kusten av Kalifornien, Mexikanska golfen, och Florida-tangenterna, hittar du massor av hummer under regionernas "hummer säsong."
  • Du kan också fiska efter spiny hummer i Karibien. Hummer säsong här går från september till maj.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 13
    3. Gå till varma vattenplatser mellan augusti och mars. Hummerperioden i varma vattenplatser är lite annorlunda än i kalla vattenområden. I Kalifornien, Florida, och Mexikanska golfen, är hummerna rikliga under dessa månader. Temperatur- och vattenförhållandena är fortfarande trevliga under hela vintern.
  • Dessa fläckar är mycket populära, så se till att boka din resa 3-4 månader i förväg om att lämna.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 14
    4. Köp lite extra redskap för spiny hummer-jakt. Clawed hummer och spiny hummer kräver lite olika uppsättningar utrustning på grund av var de bor och hur de ser ut. Det finns lite mer utrustning som behövs för att fånga spiny hummer än vad som behövs för clawed hummer.
  • Om du vill dyka eller snorkla för att få hummer, behöver du en tickle pinne, nät och dykutrustning.
  • Gear som behövs för spiny hummer:

    Hoop net (cirkulär fälla)
    Bete (ansjovis, sardiner, kattmat)
    Tunga undervattenshandskar
    Rep
    Bojar
    Hummermätare
    Mesh Cata Bag

  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 15
    5. Hyr en fiskebåt för resan. Om du redan har en båt, använd det här för din expedition. Annars kan du gå på charterad båt eller få din egen lilla båt. Om det är ditt första gången hummerfiske, välj en charterad båt så att du kan fokusera på fisket och lämna båtlivet till en expert. Den personen kommer också att känna till de bästa ställen att fånga hummer.
  • Båtuthyrning varierar från plats att upptäcka, så se till att du tittar upp priser när du planerar din resa.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 16
    6. Studera reglerna och reglerna för din hummerfiske. Varje hummerfiske har sin egen uppsättning regler och föreskrifter, varav många liknar regler i andra hummerfiskeplatser. Dessa inkluderar att veta tidsgränserna för att fånga hummer inom en dag, det maximala antalet hummer du kan fånga på en dag, och antalet hummerfällor kan du ha på din fiskebåt. Olika fiskeplatser har också olika dagliga timmar för när du får ta hummer. Detta är sant som det aktuella datumet.
  • En annan viktig förordning att veta är gränserna för lobsters som du fångar.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 17
    7. Använd ett hoop netto för att fälla hummer. Placera en bit beteckning inuti Net`s Bait-påse och fäst en märkt böja till linjen ovanpå nätet. Håll fällan med linjen längst upp på nätet och sänk det tills den når havsbotten. Hoop Nets kräver mer övervakning än hummerfällor, så håll händerna ordentligt fastsatta på linjen och vänta tålmodigt i ca 15 minuter.
  • Du kan dra upp linjen långsamt för att kontrollera en fångst efter bara 10-15 minuter. Se till att du tar upp nätet i en rak linje. Om du skakar nätet runt på väg upp, kunde hummeren fly. Känn dig fri att prova den här metoden när som helst på dagen.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 18
    8. Dyk eller snorkel för att fånga hummer för hand. Det mer spännande sättet att fånga hummer är att bara komma i vattnet och gå efter dem själv, och du kan göra det när som helst under dagen. Sätt på din snorkling eller scuba redskap och ett par handskar. Ta en tickle pinne och netto och dyka i, kamma de klippiga områdena, korall och ledningar för hummer antenne. När du upptäcker en, ta din tickle pinne och styra hummer ur sin gömningsplats med en svepande rörelse. Använd sedan dina händer och nätet för att fånga hummeren.
  • Dykning för hummer kan du bli selektiv om vilka du fångar. På det här sättet är det mindre risk att fånga en stor eller undersatta hummer.
  • Bild med titeln Fånga hummer Steg 19
    9. Mät din fångst och lagra lobsters av laglig storlek. När du är tillbaka i båten eller du har tagit bort hummerna från sina fällor, håll dem ut och använd din hummermätare för att mäta hummerens kroppsskal. Placera mätaren direkt ovanpå skalet för att mäta kroppen (inte svansen). Om hummeren är för stor eller för liten, lägg den tillbaka i vattnet. Förvara den juridiska hummer i din fångstväska och stäng den tätt så hummerna fly inte.
  • Använd alltid handskar när han hanterar hummer.
  • Olika regioner har olika storlek och mätregler. Beroende på var du fiskar, kan du behöva starta mätningen bakom ögatstjälkar eller från mittområdet mellan hornen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du hittar en grupp hummer, fånga den minsta först. Mäta hummer. Om det uppfyller storlekskraven kan du fortsätta med att fånga de återstående hummerna som vet att de borde vara tillräckligt stora för att möta gränserna.
  • Deep, fyrkantiga nät är idealiska för att fånga spiny hummer under dykning. Eftersom du brukar sopa nätet nära botten när du tar hummer, tillåter den fyrkantiga formen mindre möjlighet för dig att sakna hummeren. Ett rundat nät kan låta hummeren glida igenom på båda sidor.
  • Varningar

    Släpp några kvinnliga hummer med ägg kopplade till undersidan av sina svansar på simmarna. Äggbärande hummer kallas generellt som berried hummer eftersom klumparna av små ägg liknar bär. Ägg är vanligtvis gula, bruna, orange eller röda. På många områden är det olagligt att fånga berried hummer, och det finns också böter för att ta bort ägget.
  • Var försiktig med grottor under dykning. Dykare bör få speciell träning och certifiering innan du försöker grotta dykning, eftersom det kan vara mycket farligt.
  • Stanna inte händerna i djupa sprickor eller hål, speciellt om du märker en hummer har 1 antenn pekade mot dig och en annan inuti hålet. Detta kan indikera att det har märkt en annan rovdjur i hålet du kan få biten.
  • Saker du behöver

    Clawed hummerfiske

    • Hummerfiske
    • Fiskebåt
    • Hummerfälla med identifierande taggar
    • Bete
    • Boj
    • Rep
    • Hummermätare
    • Tunga skyddshandskar
    • Fångväska
    • Netto

    Spiny hummerfiske

    • Hummerfiske
    • Fiskebåt
    • Hummerfälla med identifierande taggar
    • Bete
    • Boj
    • Rep
    • Hummermätare
    • Tunga skyddshandskar
    • Fångväska
    • Netto
    • Snorkling eller scuba redskap
    • Hoopnät
    • Kittla
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande