Hur man kommunicerar dina svagheter

Om du har satt igenom mer än en handfull intervjuer i ditt liv, har du säkert mött följande fråga: "Vad är din största svaghet?"Det är en mycket vanlig intervjufråga eftersom det avslöjar ganska lite om din självmedvetenhet, och en tuff att svara eftersom det inte finns något "bra" svar. Innan du tar itu med den här frågan i en intervju eller i någon annan inställning är det viktigt att du tar dig tid att identifiera och klargöra dina svagheter till dig själv. Sedan arbetar du med att para din svaghet med en förklaring om hur du arbetar för att förbättra det.

Steg

Metod 1 av 3:
Acceptera dina svagheter
  1. Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 1
1. Visa tillräckligt med självmedvetenhet för att acceptera dina ofullkomligheter. Du är inte perfekt. Du har svagheter. Ju mer kunniga och villiga att du ska acceptera detta, desto mer kan du bli att maximera de förmågor du har. När ett jobbintervjuare eller någon annan ber dig att beskriva dina svagheter, vill de nästan alltid se att du är självmedveten och mogen att veta att du har dem.
  • Om ditt svar är "har jag inga svagheter," Då är det uppenbart att en av dina primära svagheter är brist på självmedvetenhet.
  • Att vara medveten om dina svagheter är inte detsamma som svag. Att veta om och kompensera för din svaghet är i själva verket en mycket viktig styrka.
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 2
    2. Identifiera och skriva ner dina specifika svagheter. Du kan inte kommunicera dina svagheter effektivt om du inte vet vad de är. Medan det inte är kul att fokusera på dina svagheter, ta dig tid att faktiskt räkna ut dem och skriva ner dem för din egen fördel.
  • Titta tillbaka ibland har du misslyckats eller kommer upp kort, och tänker verkligen på varför. Var du för passiv? För bossy? Oförberedd? Overextended?
  • För denna övning, skriv ner dina svagheter i mycket enkla och direkta villkor: "Jag blir distraherad för lätt."" Jag fokuserar för mycket på små detaljer."
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 3
    3. Få inmatning på dina svagheter från externa källor också. Fråga pålitliga vänner, rådgivare och mentorer för ärlig feedback om dina svagheter. Berätta för dem att vara helt ärliga, för det är viktigt för dig att få tydlig och korrekt information från dem.
  • Säg något som: "Jag vet att det är lite besvärligt, men det skulle verkligen vara till hjälp om du skulle berätta några av mina svagheter, baserat på dina egna observationer. Jag lovar att jag inte blir upprörd!"
  • Också överväga att ta personlighetsutvärderingar för att avslöja svagheter. Hoppa över personlighet quizzer i populära tidskrifter och använd utvärderingar av välrenommerade mentala hälsoorganisationer.
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 4
    4. Upprepa din svaghet utvärdering flera gånger per år. Dina faktiska svagheter kommer sannolikt att förändras över tiden, och din förståelse av dem kommer säkert. Var 3-6 månader eller så, och oftare under jobbjakt, ta dig tid att upprepa din insats för att identifiera och skriva ner dina svagheter.
  • Det är en bra idé att utvärdera dina styrkor samtidigt, särskilt eftersom jobbintervjuerna ofta frågar om båda Svagheter och styrkor.
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 5
    5. Var ärlig med dig själv och till andra. Försök inte övertyga dig om att du är en perfektionist om du inte är, och definitivt inte berätta för någon att du är. Ta ägande av dina svagheter, och vara sanningsenlig för dig själv och andra om dem. De kommer att respektera din självmedvetenhet, självförtroende och ärlighet.
  • Men det betyder inte att du inte borde "massera sanningen" lite för att lägga din bästa fot framåt under en arbetsintervju. Säg inte, "Jag är lat," säger, "Jag kämpar ibland med motivation när jag inte får ett tydligt mål."
  • Metod 2 av 3:
    Svara i en intervju
    1. Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 6
    1. Var tydlig och kortfattad med ditt svar. Försök inte att ignorera frågan, ändra ämnet eller ramble på utan att verkligen säga något. Intervjuaren letar efter något som är mycket specifikt i denna fråga - nämligen din självmedvetenhet och kapacitet för självförbättring.
    • Det borde aldrig komma som en överraskning att bli frågad "Vad är din största svaghet?", Och du borde aldrig svara som det är en överraskning. Ange varje intervju som förväntar sig att bli frågad den här frågan - och träna ditt svar före tid!
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 7
    2. Namn en faktisk svaghet, inte en överdriven styrka. Twisting ditt svar i ett försök att göra din svaghet till en dålig förtäckt styrka kommer alltid att misslyckas. Att säga "Jag bryr mig för mycket" eller "Jag försöker för hårt" kan faktiskt indikera en svaghet, men fraserar dem på det sättet gör det som om du saknar självmedvetenhet, ödmjukhet eller båda. Istället för att försöka säga att du har för mycket av en viss styrka, beskriv en faktisk svaghet som du arbetar på.
  • Till exempel, istället för att säga, "min största svaghet är att jag är för mycket av en perfektionist," Prova något som, "Ibland över-analysera mina arbetsprodukter, vilket kan få mig att falla bakom i andra uppgifter."
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 8
    3. Hoppa över försök att motivera svagheten du har namngett. Försök inte skylla på dina föräldrar, eller otur, eller något annat av din kontroll. Ta ägande av svagheten, utan att delta i vilka faktorer som har orsakat det.
  • Intervjuaren letar inte efter en djup analys av rötterna i dina svagheter. Istället vill de se att du är medveten om dina svagheter och försöker ta itu med dem.
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 9
    4. Erbjuda bevis för att du arbetar mot förbättring. Du har startat ditt svar genom att identifiera din svaghet kortfattat och på ett sätt som visar god självmedvetenhet. Omedelbart följa upp genom att förklara för intervjuaren vad du gör för att ta itu med denna svaghet.
  • Till exempel: "Jag kan ibland analysera mina arbetsprodukter, vilket kan få mig att falla bakom i andra uppgifter. För att undvika det, satte jag bort en viss tid för granskning. När den tiden är uppe flyttar jag till nästa uppgift på min lista över prioriteringar."Du har nu bevisat att du inte bara kan identifiera dina svagheter, men utveckla användbara metoder för att övervinna dem.
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 10
    5. Försök inte att upprepa, återställa eller flytta förbi ditt svar. Efter att du svarat på frågan, sluta prata. Vänta på att intervjuaren ska tala nästa. Du är klar. Du har gett dem vad de bad om, så vänta på ett svar. Var tålmodig och låt dem göra nästa drag.
  • Intervjuaren kan avsiktligt infoga en lång paus för att se vad du ska göra. Titta på dem i ögat med ett bekvämt uttryck på ditt ansikte och vänta på att de ska ge dig feedback.
  • Motstå uppmaningen att ta tystnad som bevis som du har krossat svaret och bör försöka igen. Om de vill att du ska ge en annan svaghet, kommer de att be om det!
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 11
    6. Har flera svagheter redo om intervjuaren deltar djupare. Du borde ha tre svagheter och kompensationstekniker till hands. Intervjuaren kan fråga dig samma fråga en andra gång, och eventuellt en tredje gång. Vissa intervjuare älskar verkligen att utforska dina svagheter!
  • Om du blir frågad en fjärde gång är det ett bra sätt att hantera det: "När jag gör den här övningen, kanske en gång i kvart eller så, kan listan ändras från tid till annan. Jag begränsar mitt fokus till tre aktuella svagheter så jag blir inte överväldigad. Om du frågar mig igen i juni, kan jag ha ett annat svar för dig då."
  • Eller, om du är säker på att en liten humor kommer att fungera: "Min fjärde svaghet är att jag bara kan hålla reda på tre stora svagheter på en gång!"
  • Expertips
    Devinjon

    Devinjon

    Karriär Coachdevin Jones är skaparen av "själens karriär," En online karriär inkubator för kvinnor. Hon är certifierad i Bedömning av kliftstångar och arbetar med kvinnor för att klargöra sitt syfte och skapa meningsfulla karriärer. Devin fick hennes ba från Stanford University 2013.
    Devinjon
    Devinjon
    Karriärtränare

    "Jag säger alltid egen svaghet," Lägger till Styrkor Coach Devin Jones. "Period. Punkt. Rättfärdiga inte det. Äg det. Prata sedan om hur du vet att det påverkar andra och Vad du gör för att förbättra det."

    Metod 3 av 3:
    Skriptande vanliga svagheter
    1. Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 12
    1. Förklara dina ansträngningar att ta initiativet oftare. Arbetsgivare som i allmänhet som människor som tar initiativet. För en behöver de inte oroa dig för att du bara sitter tillbaka och väntar på att uppgifter ska ges till dig. För det andra betyder det att du ständigt tänker på hur du kan lägga till värde för företaget. Så här kan du närma dig denna svaghet:
    • "Jag tar inte initiativet så mycket som jag skulle vilja. Mitt sista jobb var en där följande order var mycket viktigt och improvisering var frowned på. Jag insåg att jag gradvis skakade bort från att göra saker självständigt av rädsla för att störa min chef eller underskridande företagspolicy. Framåt, jag inser att de flesta positioner, och särskilt den här, värderar en grad av initiativ. Jag försöker vara helt klart om projektets förväntningar innan jag börjar arbeta så att jag kan attackera olika vinklar eller följa olika ledningar samtidigt som du bor på rätt spår."
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 13
    2. Beskriv hur du hanterar din tid mer effektivt. Bra tidshantering är något som alla potentiella arbetsgivare söker i intervjuade. De letar efter någon som kan göra det mesta av kvalitetsarbete i minst tid. Du vill verkligen träffa det här svaret ur parken om du väljer det, att skilja dig från resten av förpackningen:
  • "Jag hanterar inte alltid min tid effektivt. Att berätta sanningen, ibland sugs jag ner ett kaninhål och försummar att balansera alla andra ansvar för mitt jobb. Jag är tvungen att få saker rätt första gången, ibland på bekostnad av andra uppgifter. Det sagt, jag lär mig hur man blir bättre på att binda ett projekt upp när det ser ut som att jag kommer bakom på en annan, utan att använda genvägar eller mailing i den. Jag planerar framåt, frågar lämpliga kanaler för hjälp vid behov, och hitta effektivare men ändå lika effektiva sätt att få jobbet gjort."
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 14
    3. Berätta för dem du är ledare men behöver inte alltid leda. Försöker anta en ledarroll när det inte är motiverat är den motsatta svagheten att inte ta initiativet. Arbetsgivare kan vara nervös för dig som går på dina chefer tår. I stället försäkra dem om att du lär dig att vara en rollspelare när det behövs:
  • "Jag tenderar att gripa en ledarroll när den inte är utsedd för mig. Ibland orsakar detta spänning mellan mig och projektledningen, som förståeligt försöker göra sitt jobb. Jag lär mig hur man litar på människor med eget ansvar, men för att jag inser att låta människor göra sina utsedda jobb ett lag mycket mer framgångsrik på lång sikt. Jag är fokuserad på att bli en bättre lagspelare genom att låta alla göra sitt eget jobb, och hjälpa till när det behövs."
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 15
    4. Låt dem veta att din pratsamma natur inte kommer att störa ditt jobb. Beroende på jobbet, "Jag pratar för mycket" kan vara svårt att definiera som en svaghet. Även i jobb som kräver en extroverted anställd, kommer chefen att ha någon som är inriktad på jobbet, inte på att berätta skämt eller lära sig om varje kollega helg. Försäkra dem om du prioriterar den rätta typen av kommunikation:
  • "Jag pratar för mycket. Jag är en mycket extroverted, sällskaplig person, vilket innebär att jag har en svaghet för inte alltid-arbetsplatsrelaterade interaktioner. Jag blir bättre på att kanalisera den extroversion i rätt kommunikation. Jag lämnar helguppdateringar för happy hour och lär dig att lyssna först och tala andra, istället för tvärtom. Jag vet att jag ibland kan drunkna andra röster ut, så jag frågar proaktivt kollegor för att skära av mig om jag går av-ämne eller börjar dominera konversationen."
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 16
    5. Visa hur du arbetar med din rädsla för offentligt talande. Den här är typ av a "snurra" svar, speciellt om du inte förväntas prata framför stora publik. Men det här svaret kan faktiskt vara en sympatisk svaghet: vissa intervjuare kan ha en mjuk plats för verbala fumblers. Återigen fokusera på att utarbeta en viss positiv aspekt av din fobi om du planerar att använda denna svaghet:
  • "Jag är inte bra på offentligt talande. Jag börjar svettas, fumla mina ord, och kan inte tyckas att kommunicera de idéer jag aktivt tänker på. Men jag förstår att vara i en gruppinställning är en integrerad del av denna position, och även om jag inte är perfekt för det, känner jag mig som om jag förbättrar. Jag gick med i en hobbyists debattklubb för att förbättra min exponering för större folkmassor. Jag tvingar mig att tala upp i mindre grupper, med att fokusera mindre på mitt ego och om jag "gjorde bra ifrån sig," och mer om vad jag kommunicerade och jag hur jag meddelade det."
  • Bild med titeln kommunicera dina svagheter Steg 17
    6. Klargöra att du arbetar med att bli bättre organiserad. Om du intervjuar för en position som kräver stora organisatoriska färdigheter som att vara en kontorsassistent - tänk två gånger om att ge detta svar. Å andra sidan, många yrken, särskilt "ideer" yrken, lita inte på expertorganisation för att få jobbet gjort. I vilket fall som helst, gör det klart att du är medveten om svagheten och adressera den:
  • "Jag är inte så organiserad som jag kunde vara. På college fick jag med för att jag kunde hålla mitt schema i mitt huvud, och jag hade råd att vara fel en eller två gånger under vägen. Framåt, jag vet att enkel disorganisering kan producera fel eller missförhållanden som är oacceptabla. Jag har tagit för att skriva ner varje kontakt, möte och projektmål i en online-resväg som jag kan komma åt någonstans och när som helst. Jag har fått mycket mer noggrann om att organisera de saker som gör mitt jobb möjligt och arkivera dem som inte gör det."
  • Hjälpguider

    Provfraser för att undvika när man beskriver svagheter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prova sätt att ta itu med svagheter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tänk på att styrkor och svagheter ofta går ihop. Till exempel kan en tendens att övergripa ett engagemang för ett projekt eller att hjälpa andra medlemmar av ett lag.
  • Gör anteckningar från tid till tid hur bra dina kompensationstekniker fungerar (eller inte fungerar) så att du kan tweak dem till din bästa fördel.
  • Du kanske kan använda den här övningen för att öka dina årliga prestationsregn genom att identifiera områden där du kan förbättra.
  • Varningar

    Ignorera inte saker du inte vet hur man fixar. Bara för att du har en svaghet och vet inte vad jag ska göra med det betyder inte att du borde låtsas att det inte existerar. Skriv det ner och börja tänka på det. Du kanske inte vill utarbeta det i en intervju tills du har utvecklat en kompensationsteknik för det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande