Hur man är en openminded perfektionist

Perfectionists kan ofta verka obsessiva, och deras fokus på detaljer kan göra dem mindre öppna för nya sätt att göra saker.Perfectionism är inte alltid en dålig sak, förstås. Perfectionists uppvisar en hög nivå av samvetsgrannhet och engagemang för sitt arbete, så det är ett önskvärt drag att ha. Du kan ha det bästa av båda världarna genom att hålla ditt sinne öppet medan du utnyttjar de positiva aspekterna av perfektionism.

Steg

Metod 1 av 3:
Vara öppen för möjligheter
  1. Bild med titeln vara en openminded Perfectionist steg 1
1. Träning kreativitet.Att vara kreativ kräver att du ska prova nya saker utan att censurera dina egna idéer. Att uttrycka dig kreativt genom konst, musik eller ett annat medium är ett bra sätt att befria ditt sinne från gränserna Perfektionismen ålägger. Istället för att oroa sig för att vara perfekt, är målet att vara original. Prova något så enkelt som att dra din husdjurskatt eller göra en ny melodi att sjunga i duschen för att få dina kreativa juicer som flyter.
  • Det finns ingen genast för att vara kreativ. Om du är oinhiberad av oroen för att skapa något korrekt, kommer din naturliga produktion alltid att producera ett kreativt resultat.
  • Ofta är de bästa bitarna ofullkomliga.Människor är naturligt ofullkomliga, och ofta lämnar de bästa artisterna misstag som är närvarande med avsikt.Genom att obsessivt önskar att göra något live upp till en standard har vi i våra huvuden, vi skrubbar bort vad som gjorde jobbet speciellt i första hand.
  • Bild med titeln vara en openminded Perfectionist Steg 2
    2. Driva en aktivitet du inte är bra på. Perfektioner drivs ofta av en önskan att behaga andra.När du handlar en aktivitet där du inte excel, är positiv feedback inte en given. Det enda sättet att bli bättre är att släppa av perfektionistiska tendenser och låta dig försöka misslyckas.Förfölja aktiviteter Du är inte så bra på, hjälper dig att börja utvärdera framgången annorlunda - du lär dig att mäta framgång inte av andras reaktioner, utan med egna riktmärken.
  • Har du alltid velat hästresa, men vet att du inte är så bra på sport?Registrera dig för lektioner, ändå.Hoppa till en ny färdighet som kräver en annan typ av tänkande kan hjälpa dig att upptäcka mer om dig själv.
  • Om du märker att du fortfarande tittar på andra för att utvärdera dina framsteg, försök att öva ensam.Du kan ställa in dina riktmärken på vilken nivå som helst.
  • Försök att välja en aktivitet som inte är konkurrenskraftig, så du kommer inte oroa dig för att hålla upp med andras takt.
  • Bild med titeln vara en openminded Perfectionist Steg 3
    3. Steg utanför din komfortzon.Förbättra dina erfarenheter kan hjälpa dig att bredda ditt värdesystem, så att du börjar se framgång och misslyckande under ett annat räckvidd. I stället för att oroa sig för saker som är perfekt, öppnar du dig själv för att njuta av erfarenheter för vad de är, utan dom. Prova något så enkelt som att ta av dina skor för att gå över gräsmattan i nakna fötter. I stället för att tänka på de bakterier du kan stöta på, fokusera på att njuta av känslan av mjukt gräs mellan tårna.
  • Steg utanför din komfortzon öppnar dig upp till en ny nivå av ångest och stress, men inte all stress är dålig: hälsosam stress kan motivera oss till tillväxt.
  • Steg utanför din komfortzon har också lagt till hälsofördelar.Engagera sig i nya aktiviteter, lära sig nya färdigheter, samtidigt som man behåller ett socialt nätverk kan hjälpa din hjärna att vara mentalt skarp när du blir äldre.
  • Om du går ut ur din komfortzon och saker går inte som planerat, det är okej: Applådera dig själv för att ens försöka.Att gå ut ur din komfortzon handlar inte om att lyckas, det handlar om att bara lägga dig där ute i första hand.
  • Metod 2 av 3:
    Fokusera på den stora bilden
    1. Bild med titeln vara en openminded Perfectionist Steg 4
    1. Börja visa misslyckande som ett tecken på tillväxt.I stället för att se misslyckande som en isolerad händelse tenderar perfektionister att internalisera misslyckandet och se det som ett misslyckande av själv.Lär dig att se misslyckande som en del av tillväxtprocessen. Thomas Edison sade: "Jag misslyckades inte, jag hittade 10 000 sätt som inte fungerar."
    • Titta på misslyckande i samband med vad du har lärt dig. Utvecklade du en färdighet i processen?Visade det dig ett annat sätt att göra något?Har du träffat nya personer som du kanske inte har träffat annars?
    • Det finns många exempel genom historien om kända individer med hjälp av deras misslyckande att katapulera dem till större framgång.Walt Disney blev avfyrade eftersom hans chef berättade för honom "bristfällig fantasi."Thomas Edisons lärare berättade för honom att han var "för dumt att lära sig någonting." Michael Jordan sade: ""Jag har missat mer än 9000 skott i min karriär. Jag har förlorat nästan 300 spel. Vid 26 tillfällen har jag anförtrotts att ta spelet vinnande skott, och jag saknade. Jag har misslyckats om och om och om igen i mitt liv. Och det är därför jag lyckas."
  • Bild med titeln vara en openminded Perfectionist Steg 5
    2. Släpp av styva förväntningar.Låser in i en mental bild av hur du vill att saker ska gå kommer bara att öka din besvikelse när saker inte går bort.Att erkänna verkliga förhållanden hjälper till att hålla perfektionism i bukten.
  • Till exempel kan du ha en 5-årig plan, en 10-årig plan, eller till och med en 15-årig plan för ditt liv. Medan det är bra att ha långsiktiga mål är det viktigt att inse att livet är fullt av överraskningar, och oftare än inte, går det inte som planerat.
  • Lusten att ha kontroll över ditt liv raser mer olycka och besviken än bra.Ofta är de lyckligaste människorna de som har lärt sig att släppa bort sina omständigheter och ta saker som de är.
  • Bild med titeln vara en openminded Perfectionist Steg 6
    3. Vet när du ska sluta oroa dig för detaljer. Visst, ibland detaljer är viktiga, som när det gäller att bygga ett hus eller få din golf swing precis rätt. I andra fall är det dock bra att släppa de små sakerna och bara njut av den större bilden. Om du befinner dig som stressar över detaljer när alla andra verkar vara avkopplande, är det förmodligen bra att ta ett steg tillbaka och sluta oroa dig.
  • Till exempel, om du kastar en middagsfest, kommer du inte att kunna ha det bra om du är stressad om varje sista servett som viks till dina specifikationer. Titta på den större bilden: Det viktiga är att alla åtnjuter varandras företag.
  • Metod 3 av 3:
    Vara ärlig om dina förmågor
    1. Bild med titeln vara en openminded Perfectionist Steg 7
    1. Ange mål du kan uppnå.Lär dig att må bra om vad du uppnår genom att ställa in mål som du kan uppnå.Strävar inte efter att vara nästa olympiska stjärnan eller Pulitzerprisvinnaren idag.Dessa är beundransvärda mål, men arbetar upp till dem: Ställ in mätbara mål, och när du uppnår dem, sätt in baren lite högre.
    • Perfectionists tenderar att sluta projekt när de inte kan utföra dem perfekt. När du bryter ett projekt i mindre, uppnådda mål, kommer rädsla för misslyckande att vara mindre benägna att köra dig för att sluta.
    • Med varje litet mål du uppnår, kommer du att bygga förtroende, så att du kan sträcka dig ännu mer.
  • Bild med titeln vara en openminded Perfectionist Steg 8
    2. Håll dig optimistisk om dina förmågor. Vi har alla röster av självtvivel. Tricket är att tysta dem och fokusera på positiva. Att vara självkritiska begränsar vad du säger eller gör - det har effekten att göra din värld mindre. Som en perfektionist är det viktigt att utveckla förtroende och vara mindre dömande av dig själv.
  • Om du tenderar att kritisera dig själv, ändra din mentala reaktion när saker går fel. Till exempel, istället för att berätta för dig själv "det var dumt av mig," Försök att berätta för dig själv, "Jag vet att jag försökte mitt bästa."
  • Var så snäll mot dig själv som du skulle för en älskad vän eller familjemedlem. Om du inte skulle säga något till dem, säg inte det själv.
  • Bild med titeln vara en openminded Perfectionist Steg 9
    3. Uttrycka dina osäkerheter. Det är inte lätt för en perfektionist att erkänna osäkerhet. Det gör att personen känner sig sårbar och obekväma. Men att dela din interna erfarenhet med andra är ett bra sätt att vara mer öppen för att ha djupare relationer med folket i ditt liv.
  • Att uttrycka dina osäkerheter till andra kan hjälpa dig att känna igen dem själv.När du känner igen dina personliga misslyckanden är du ett steg närmare att acceptera dem.
  • Som en perfektionist, motstå uppmaningen att alltid vara "stark," I stereotypisk mening. Inse att det tillåter dig att vara sårbar är ett tecken på känslomässig styrka.
  • Tips

    Kom ihåg att positivt och negativt är vad du vill att den ska vara.Kom också ihåg att den feedback som du får inkluderar inte bara hur människor reagerar på hur du agerar, men det är, bottenlinjen, vad du själv får ut ur det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande