Hur man behandlar den vanliga förkylningen: kan naturläkemedel hjälpa?

Förkylningar är mycket vanliga och de flesta kommer att ha minst 1 varje år. Men det gör dem inte lättare att hantera, och du kommer nog att känna dig elak i några dagar medan du återhämtar dig. Men oroa dig inte! Medan det inte finns något riktigt sätt att bota en förkylning med medicinska eller naturliga behandlingar, kan du fortfarande göra gott om hemma för att få dig att må bättre. Prova dessa knep för att lindra dina symtom och komma över är så snabbt som möjligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Naturläkemedel

Det finns många växtbaserade kalla behandlingar som flyter runt internet, så du är noga nyfiken om någon av dem verkligen fungerar. De flesta av dessa har ingen forskning som stöder dem och förmodligen inte fungera. Men några kan hjälpa till att förkorta det kalla eller lindra symtomen. De flesta av dessa är säkra att försöka, så du kan se om de arbetar för dig själv.

  1. Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 1
1. Lägg till honung till din dagliga rutin. Honung är ett bevisat sätt att undertrycka hosta och lugna din hals. Försök lägga till lite till ditt te tills du mår bättre. Du kan också ta 2 teskedar (10 ml) honung vid sänggåendet för att undertrycka en natthosta.
  • Du kan också blanda honung med vatten och citron om du föredrar smaken.
  • Ge inte honung till barn under 1 för att förhindra barns botulism.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 2
    2. Förkorta din förkylning med zinktillskott. Medan forskning är blandad är det starka bevis för att zinktillskott kan hjälpa din kropp att kämpa av en kall snabbare. Försök ta ett dagligt tillägg för att se om det hjälper dig att bekämpa förkylning.
  • Den övre gränsen för daglig zink är 25 mg, så gå inte över det om inte din läkare säger till dig.
  • Zink Lozenges kan också hjälpa till om du börjar använda dem inom 24-48 av det kalla starten.
  • Att få för mycket zink kan orsaka biverkningar som en upprörd mage eller diarré, så fråga din läkare innan du börjar ta det.
  • Använd aldrig zink i en nässpray. Detta kan orsaka allvarliga biverkningar som permanent förlust av lukt.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 3
    3. Prova C-vitamin för att förkorta dina symtom. Du kanske har hört att C-vitamin hjälper till att förhindra förkylning. Medan det inte är helt korrekt kan det minska en kallt längd. Stora doser av 200 mg per dag medan förkylningen varar kan hjälpa din kropp att bekämpa viruset, så se om det här fungerar för dig.
  • Ta inte vitamin C-tillskott om du är gravid eller har njursjukdom.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 4
    4. Ta vitlökstillskott för att bekämpa förkylningen. Bevis är inte bra, men vitlök kan hjälpa din kropp att kämpa av förkylningen. Försök ta ett dagligt tillskott på 180 mg för att se om det hjälper.
  • Du kan också försöka äta vitlök, men det är nog inte tillräckligt för att göra en stor skillnad.
  • Metod 2 av 3:
    Lindrar en hosta och trängsel

    De vanligaste kalla symptomen är trängsel och en hosta. Båda dessa är en verklig smärta och kan göra dig mycket obekväma, och du kommer att känna dig mycket bättre om du kan bli av med dem. Lyckligtvis finns det många naturläkemedel som kan hjälpa till att lindra trängsel och hosta. Prova dessa tips för att se om de fungerar för dig.

    1. Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 5
    1. Slå på en luftfuktare för att fukta luften. Torr luft kan irritera halsen och näsan, vilket gör att du känner dig värre. Att köra en luftfuktare kan lindra trängsel och hosta, så försök att använda en av dessa om ditt hem är torrt.
    • Kontrollera luftfuktaren för smuts eller mögel innan du kör det. Rengör det om du måste.
    • Om du bor i ett torrt område kan du ha en högre risk för förkylningar eftersom torra näspassager är mer sårbara för viruset. Försök att köra en luftfuktare hela tiden för att se om det hjälper till att förhindra att du blir sjuk.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 6
    2. Skölj dina bihålor med saltlösningsdroppar. Skölj ut dina bihålor kan hjälpa till att rensa trängsel och få dig att må bättre. Få några saltlösningsdroppar från apoteket och använd dem enligt instruktionerna.
  • Du kan också använda en Neti-kruka för att skölja näsan ännu mer. Fyll potten med saltlösning och luta huvudet till ena sidan över ett handfat. Häll saltlösningen i din topp näsborre och låt den strömma ut genom din botten.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 7
    3. Gurgla med saltvatten för att lugna din hals. Detta kan hjälpa till att lindra en öm eller repig hals. Rör om 1/4 till 1/2 en tesked salt i ett glas varmt vatten, sedan gurgla med det vattnet och spotta det.
  • Se till att du spottar ut allt vatten och svälja aldrig det.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 8
    4. Inhale ånga i duschen eller badet för att öppna din luftväg. Försök att köra ett varmt bad eller dusch, sedan spendera några minuter inandning av ångan. Detta kan dra ut lite slem och rensa din luftväg.
  • Håll några vävnader praktiska, eftersom slem kan börja strömma när du börjar inandning av ånga!
  • Metod 3 av 3:
    Återhämta sig hemma

    Hantering av hosta och trängsel kommer att få dig att känna dig mycket bättre, men det kommer inte att bli av med det kalla helt. Tyvärr kan du verkligen inte bota en kall, men du kan hjälpa till att hålla din kropp stark medan ditt immunsystem strider mot infektionen. Prova dessa tips för att övervinna förkylningen och komma tillbaka för att känna dig som ditt gamla jag.

    1. Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 9
    1. Få tillräckligt med vila för att vara stark. Om du är förkyld, finns det ingen ersättning för att få gott om vila. Detta håller din kropp och immunsystem starkt nog för att bekämpa viruset. Om du kan, stanna hemma från jobbet eller skolan i några dagar och hålla din styrka upp. Var inte rädd för att ta några tårtor hela dagen om du måste!
    • Att stanna hemma för ett par dagar hindrar också förkylningen från att sprida sig till andra. Dina vänner och medarbetare kommer troligen att uppskatta detta.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 10
    2. Drick mycket vätskor för att hålla sig hydratiserad. Vatten är bäst när du är förkyld, men juice är också ett bra val. Du kan också lägga till lite citron i ditt vatten. Detta förhindrar uttorkning medan du återhämtar dig.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 11
    3. Sippa varma vätskor för att lugna dig själv. Visar din mormor var rätt när hon tog med dig kycklingsoppa! Varma vätskor kan göra din hals må bättre och lindra överbelastning också. Te, soppa och buljong är alla bra val.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 12
    4. Undvik alkohol och koffein tills du återställer. Båda dessa kan torka dig ut, vilket kan göra din hosta och obehag värre. Vänta tills din förkylning blir bättre innan du har kaffe eller alkoholhaltiga drycker.
  • Bild med titeln Cure det vanliga kalla naturligt steg 13
    5. Gnugga petroleumgel runt dina läppar och näsa. Huden runt näsan och munen kan bli chapped när du är förkyld. Försök att gnugga lite petroleumgel på chapped fläckar för att hjälpa till med smärtan och torrheten.
  • Medicinska takeaways

    Medan förkylning är vanliga och rutin, gör det inte enklare att hantera. Lyckligtvis kan du ta några steg hemma för att få dig att må bättre och förkorta förkylningen. Medan det inte finns några riktiga botemedel för förkylning, kan dessa tricks få dig igång medan du väntar på att din kropp ska bekämpa infektionen.

    Tips

    Eftersom en förkylning är en viral infektion, hjälper antibiotika inte bättre.

    Varningar

    Det är sällsynt att behöva vård om du är förkyld, men det är möjligt att få några allvarliga symptom. Se din läkare om du har feber över 101.3 ° F (38.5 ° C), en feber som varar längre än 5 dagar, andfåddhet eller svår smärta i halsen eller huvudet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande