Hur man fixar dålig sciatic smärta

Experter säger att sciatic smärta, kallad ischias, är vanligtvis orsakad av en hernierad disk, benpur eller smalning av din ryggrad. Typiskt orsakar ischias utstrålande smärta som börjar i din nedre rygg kan utstråla genom dina skinkor, höft och lår. Forskning tyder på att de flesta med sciatic smärta förbättras om några veckor med självvård. Under tiden kan over-the-counter smärtstillande medel och vila hjälpa dig att hantera din smärta.

Steg

Metod 1 av 2:
Hantera med sciatic smärta hemma
  1. Bild med titeln Tryck på en bråck i steg 2
1. Vila din rygg. För den första dagen eller två efter uppkomsten av din sciatic-smärta, bör du gärna ta det lugnt.Detta bör ge dig lite lättnad från smärtan, så att dina muskler kan slappna av och undvika att agitera din sciatic-nerv med för mycket aktivitet. Men du borde inte stanna kvar i sängen längre än en dag eller två. Långvarig inaktivitet kommer att försvaga musklerna som är ansvariga för att stödja benen i ryggen vilket gör det lättare att ytterligare irritera din sciatic nerv och leder till ökad smärta över tiden.
  • Medan det är viktigt att vara aktiv efter din första viloperiod, var försiktig så att du inte agiterar din sciatic nerv. Undvik ansträngande aktiviteter som att lyfta tunga föremål, eller skarpt vridning av ryggen.
  • Bild med titeln Shrink Interna hemorrojder Steg 6
    2. Ta antiinflammatoriska läkemedel. Irritation av den sciatiska nerven kan leda till inflammation, som kan förvärra och förlänga sciatic smärta. Många over-the-counter antiinflammatoriska läkemedel är tillgängliga, och kan hjälpa dig att minska din sciatic-smärta. Ibuprofen och naproxen är två populära och effektiva val. Var noga med att följa doseringsanvisningarna på Products Packaging.
  • Bild med titeln lindra ryggsmärta Naturligt steg 13
    3. Behandla skarpa smärtor med förkylning.De flesta patienter finner att kallterapi är mest effektivt för att minska sciatic smärta när smärtan är skarpast, vanligtvis 2-7 dagar efter inledningen av sciatic smärta. Applicera ett ispaket (eller en alternativ källa av förkylning, såsom en zip-låspåse med isbit, väska med frysta ärter, etc.) till platsen för din smärta i 20 minuter i taget, upprepa varannan timme.
  • Se till att du slänger ispaketet i en trasa eller handduk. Applicera isen direkt till din hud kan orsaka obehag som liknar en brännskada.
  • Bild med titeln Bli av med dålig ryggsmärta Steg 4
    4. Använd värme för att lugna matt smärta. Många patienter finner att deras smärta blir mindre skarp 3-7 dagar efter inbrott av sciatic smärta. Värme, snarare än kall, kan vara effektivare för att minska din smärta under denna fas. Applicera värme till din smärta med en varmvattenflaska, en elektrisk eller mikrovågsuglig värmekudde eller genom att ta ett varmt bad. Applicera värmen i 20 minuter i taget, upprepa varannan timme.
  • Se till att följa alla tillverkarens instruktioner för din värmekälla.
  • Medan många patienter rapporterar en preferens för kallbehandling under början av sciatic smärta, och värme under de senare stadierna, är det inte alls universellt.Om den ena eller den andra inte verkar vara effektiv för att minska din smärta, försök att växla varmt och kallt terapier varannan timme.
  • Bild med titeln Bli av med extrema bakspasmer på morgonen Steg 7
    5. Sträcka din nedre rygg. Mild sträckning av dina ben, rumpa och nedre ryggmusklerna hjälper till att minska spänningen, vilket leder till minskad irritation av din sciatic nerv. Det är bäst att kontakta din läkare eller fysioterapeut för riktlinjer för säkra och effektiva sträckor.Medan många variationer är tillgängliga är den enklaste och mest populära sträckan för att lindra sciatic smärta en enkel knä-till-bröststräcka:
  • Läge platt på ryggen, lyft upp ett knä tills du kan slå dina händer runt framsidan av knäet eller bakom knäet eller låret, gripande med låsande fingrarna.
  • Dra försiktigt ditt knä mot bröstet tills du känner dig en mild tuggning i din rumpa och sänker tillbaka.
  • Håll i 20 sekunder, var noga med att andas djupt.
  • Lossa långsamt ditt ben, så att det kan återvända till startpositionen på golvet.
  • Upprepa sträckningen upp till tre gånger och sträck sedan ditt andra ben på samma sätt.
  • Bild med titeln Förbered dig för en natt med drickssteg 4
    6. Gör ett möte för att se din läkare. Mest sciatic smärta släpper ut efter ett par veckor. Om din smärta inte minskar på egen hand, eller om smärtan är mycket intensiv och hemma metoder har misslyckats med att lindra det, gör ett möte för att prata med din läkare om behandlingsalternativ. Sällan kommer mer allvarliga symptom att utvecklas som kräver omedelbar medicinsk behandling. Kontakta akut medicinsk hjälp om du upplever:
  • Domningar i en eller båda benen
  • Uttalad svaghet i en eller båda benen
  • Plötslig förlust av kontroll av blåsan eller tarmarna eller oförmågan att urinera eller ha en tarmrörelse
  • Metod 2 av 2:
    Behandla ischias
    1. Bild med titeln lindra ryggsmärta utan droger Steg 15
    1. Kontakta din läkare. Sciatic smärta kan orsakas av många förhållanden i nedre delen av ryggen och ryggraden. Din läkare kommer att veta hur man testar dig för dessa förhållanden. De typer av tester och undersökningar som din läkare väljer kommer att bero på dina symtom och hälsotillstånd, men kan innehålla både enkla fysiska undersökningar, liksom bildtekniker som en röntgen eller MRI. Vara så detaljerad som du kan när du beskriver dina symtom till din läkare, eftersom det kommer att hjälpa dem att bestämma vilka test som ska utföras.
    • Vanliga orsaker är: Hernierad eller glidad skiva, piriformis syndrom, spinalstenos eller spondylolistes.
  • Bilden med titeln Bli av med extrema bakspasmer på morgonen steg 14
    2. Behandla smärta och inflammation med receptbelagd medicinering. Normalt släpper sciatic smärta efter några veckor. Om din läkare bestämmer att kirurgi inte behövs kan de fortfarande rekommendera mediciner för att ge lättnad från smärtan medan du återhämtar dig från din ischica. Typiska val inkluderar:
  • Orala steroider, som ger kraftfulla antiinflammatoriska effekter, vilket reducerar inflammation och irritation i regionen som omger den sciatiska nerven.
  • Muskelavslappnande medel eller narkotisk smärtstillande läkemedel för att minska smärta.
  • Bild med titeln Bli av med dålig ryggsmärta Steg 13
    3. Ta emot steroidinjektioner för mer allvarlig eller försvagande smärta. Steroidinjektioner arbetar mycket som orala steroidmedicin, vilket tillfälligt minskar inflammation och irritation som omger din sciatic nerv. Injektioner är mer invasiva än vanlig medicinering, men är också mer effektiva. Din läkare kan rekommendera steroidinjektioner om din smärta är tillräckligt svår.
  • Bild med titeln lindra ryggsmärta Naturligt steg 16
    4. Överväga kirurgi för svåra fall. Sciatic smärta kan orsakas av olika faktorer och tillstånd, varav de flesta inte kräver operation för att fixa. När sciatic smärta beror på skivor eller ben i ryggraden fysiskt kontakta och "klämning" Den sciatic nerven kan dock din läkare rekommendera kirurgi för att rätta till problemet. Två typer av kirurgi är vanligast:
  • För hernierade skivor (det här är när skivorna som dämpar de viktigaste rörelserna i ryggraden utvecklar ett svagt område och den inre kärnan trycker ut), kan mikrodiscektomi utföras. I detta förfarande avlägsnas den hernierade skivan som är i kontakt med och irriterande, nerven.
  • För ländrygensstenos (smalning av ryggraden i ryggraden som orsakar dem "nypa" nerven), ländryggslaminektomi kan rekommenderas. Detta är en mer allvarlig operation där skivan omformas för att tillåta nerven att vila bekvämt igen.
  • Bild med titeln Bli av med dålig ryggsmärta Steg 7
    5. Besök en fysioterapeut. När din läkare har rekommenderat läkemedel, och potentiella kirurgiska lösningar för din sciatic-smärta, kan de rekommendera att du börjar arbeta med en fysioterapeut. Din terapeut hjälper dig att lära dig övningar och sträckningsrutiner för att stärka din kärna och stödja din ryggrad. Att skapa styrka och stabilitet i den nedre ryggraden är det första steget till permanent lättnad från sciatic smärta.
  • Bild med titeln lindra ryggsmärta Naturligt steg 1
    6. Besök en kiropraktor. Många lider av ischias upptäcker att behandling av en kiropraktor hjälper till att lindra deras smärta. Även om mer forskning krävs för att bekräfta effektiviteten av kiropraktikvård, har nyligen visat lovande resultat för många patienter med ischica.
  • Bild med titeln Bli av med dålig ryggsmärta Steg 9
    7. Utforska alternativa behandlingsalternativ. Om traditionella behandlingsmetoder har misslyckats med att lindra din sciatic-smärta, prata med din läkare om mindre typiska alternativ. Här är några förslag på alternativa terapier att prata med din läkare om:
  • Terapeutisk massage för att lindra spänning och inflammation
  • YOGA-klasser, för att främja kärnstyrka och flexibilitet
  • Kognitiv beteendeterapi för att undervisa strategier för smärtlindring
  • Akupunktur eller andra traditionella terapeutiska metoder
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande