Hur man lätta dina toddlers öroninfektioner

När ditt barn har en öroninfektion kan du känna dig lite hjälplös. De flesta barnläkare rekommenderar a "vänta och se" tillvägagångssätt om infektionen inte är svår, vilket innebär att de vill vänta med att se om infektionen rensar sig själv. Ändå kan du ta några steg för att underlätta ditt barns smärta, liksom minska ditt barns risk för öroninfektioner i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Lätta öroninfektioner hemma
  1. Bild med titeln Lätt din toddler
1. Använd en varm tvättduk. Ett sätt att underlätta smärta utan mediciner hemma är att använda en varm, fuktig tvättduk. Håll den över barnets öra, och det kan hjälpa till att lindra smärta. Bara se till att det inte är varmt, som du kan sluta orsaka smärta eller brännskador.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    2. Försök över-the-counter smärtstillande medel. Över-the-counter (OTC) smärtstillande läkemedel kan hjälpa till att lindra smärtan av en öroninfektion eller obehag som orsakas av feber. Typiskt är ibuprofen och acetaminofen de bästa alternativen för denna typ av smärta. Dessa läkemedel kan också hjälpa om ditt barn driver feber.
  • Ge inte aspirin till barn under 19 år, eftersom det här har kopplats till ett allvarligt och potentiellt dödligt tillstånd som heter Reyes syndrom.
  • Följ riktlinjerna på förpackningen för ditt barns vikt. Doser är baserade på vikt. Se till att väga ditt barn om du inte känner till deras vikt.
  • Se till att du använder barns versioner av OTC-medicinering för ditt barn. Det är också alltid bäst att kolla med din läkare innan du ger dina barnmedicin, särskilt om det här är din första gången som ger dem till ditt barn.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    3. Prova anestesiska droppar. Ett annat alternativ använder anestesiska droppar. Dessa droppar är inte samma som antibiotiska droppar. De behandlar inte själva infektionen. Snarare hjälper de bara till att tråkiga smärtan. Du kan hitta dessa droppar i de flesta drogbutiker, och du släpper bara några droppar i ditt barns öra.
  • Följ anvisningarna på flaskan för hur många droppar och hur ofta du ska ge detta läkemedel till ditt barn.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    4. Hydrera ditt barn. Dricksvätskor kommer att hjälpa till att hålla ditt barn hydratiserat, vilket är bra i sig, men det ger också en annan fördel med öroninfektioner: sväljningsåtgärden uppmuntrar vätskan att flytta ut ur örat och lätta infektionen. Uppmuntra ditt barn att dricka mycket vatten, buljong och drycker som pedialyte medan de har infektionen.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    5. Hoppa över de kalla medicinerna. Vissa öroninfektioner utvecklas från förkylningar. Men du borde inte ge dina barn kalla läkemedel som decongestanter, eftersom de inte verkligen hjälper öroninfektionen. Dessutom kan de vara farliga för barn.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med din barnläkare
    1. Bild med titeln Lätt din toddler
    1. Ring din barnläkare. Om du märker symtom på en öroninfektion är det en bra idé att åtminstone ringa ditt barns barnläkare. Ditt barn borde definitivt se doktorn om du märker symtom på mer än en dag eller två, ser du urladdning från öronen (som blod eller pus), eller du märker att ditt barn är särskilt cranky efter att de har haft en förkylning. Ta också ditt barn om öronpinnet verkar särskilt allvarligt.
    • Symtom på en öroninfektion inkluderar öra smärta (märkbar om barnet drar i örat), vridiness, problem med att sova, höra problem, huvudvärk, örondränering, feber över 100 grader Fahrenheit (38 grader Celsius), förlora balans oftare och / eller förlora sin aptit. Öroninfektioner skadar ofta mer när barnet ligger ner.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    2. Kräver inte antibiotika. Standardpraxis dikterar nu att vänta två till tre dagar för att se om en öroninfektion kommer att rensa innan förskrivning av antibiotika om symptom inte är svåra. Anledningen till att läkarna föredrar att vänta är de flesta infektioner kommer att rensa upp på egen hand och vänta betyder att antibiotika inte kommer att överskrivas i detta fall.
  • Om ditt barn har för många omgångar av antibiotika, kan de ha bakterier som blir resistenta mot dem, vilket innebär att de inte kommer att vara lika effektiva.
  • Men om ditt barns symptom är svåra, kan antibiotika vara lämpliga direkt. Svåra symptom inkluderar svettning, hög feber, en snabb hjärtslag, extrem trötthet och svår smärta. Dessutom, om ditt barn är under två och infektionen är i båda öronen, det är också en lämplig tid för antibiotika.
  • Om ditt barn visar några komplikationer från en öroninfektion, som en bruten örontrumma eller spridning av infektion utanför örat, kommer din läkare att vilja behandla infektionen direkt. Om ditt barn har rosa ögat tillsammans med en öroninfektion, kommer din läkare också sannolikt att behandla detta med antibiotika.
  • Om din läkare föreskriver antibiotika, bör du slutföra hela behandlingskursen som föreskrivet. Sluta inte ge ditt barn antibiotika mittbehandling eftersom de mår bättre.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    3. Prata igen om två till tre dagar. Om ditt barn fortfarande visar symtom efter ett par dagar, särskilt om de fortfarande har feber, är det bäst att prata med ditt barns läkare igen. Också om ditt barns symptom verkar bli värre, snarare än bättre, prata med din läkare igen. Läkaren kanske vill sätta ditt barn på antibiotika om de inte har varit på dem eller på ett annat slag om ditt barn har varit på dem.
  • Del 3 av 3:
    Förhindra öroninfektioner
    1. Bild med titeln Lätt din toddler
    1. Försök att förhindra förkylning. Medan du inte kan hindra ditt barn från att få alla förkylningar och infektioner, försök att hålla ditt barn bort när du vet att någon är sjuk. Kall och andningsinfektioner kan leda till öroninfektioner, så begränsande sjukdom kan hjälpa till att begränsa öroninfektioner. Det inkluderar att se till att ditt barn får alla rekommenderade vaccinationer, inklusive influensavaccinationen.
    • Se till att du tvätta dina händer regelbundet, särskilt när du är runt ditt barn.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    2. Var uppmärksam på allergier. Om ditt barn har allergier, är de mer benägna att utveckla öroninfektioner. Försök använda en luftfuktare i ditt barns rum när deras allergier är dåliga för att hjälpa tunna ut slem. Dessutom, prata med ditt barns läkare om lösningar för ditt barns allergier som att undvika allergiska triggers, miljömetoder och mediciner.
  • Titta på allergier som årstiderna förändras, i synnerhet.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    3. Lyssna på högt andning och snarkning. När ditt barn sover, kolla om de snarkar eller andas genom munnen. Om de gör det kan det betyda att ditt barn har stora adenoider, vilket i sin tur kan innebära att de kan utveckla öroninfektioner oftare.
  • Vissa barn kan behöva kirurgi för att åtgärda detta tillstånd.
  • Bild med titeln Lätt din toddler
    4. Håll ditt hem rökfritt. Ditt hus borde vara rökfritt, ändå, eftersom det inte är friskt för dina barn. Rök kan också orsaka en ökning av öroninfektioner i ditt barn - därför försök att se till att ditt barn inte är utsatt för begagnad rök.
  • Tips

    Ammar din bebis kan minska öroninfektioner. Om du matar ditt barn med en flaska, mata inte dem ligga ner eller lägga dem i sängen med en flaska.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande