Hur man kontrollerar allergier med lokal honung

Att äta rå älskling har många fördelar.Det är en stor antioxidant och har antibakteriella, antifungala och anti-allergitiska egenskaper. Många säsongsbetonade allergiker rapporterar att hitta en lättnad genom att konsumera rå älskling. Även om vetenskapen ännu inte har bevisat om rå lokal honung hjälper till att minska allergysymtom, är övningen att konsumera lokal älskling fortfarande en populär naturlöshet. Eftersom bin samlar pollen från miljön när de samlar nektar från blommor, är tanken att honung från lokala källor kommer att innehålla säkra mängder pollen som konsumenterna kan använda för att tjäna sig till sin närvaro. Medan studier har dragit motsägelsefulla slutsatser om giltigheten av denna idé, är det en stor ofarlig praxis som är värt att försöka, även om det finns några risker.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda honung för att behandla allergier
  1. Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 1
1. Köp lokalt odlad rå honung. Gynna honung gjord av bin som i sina resor samlar spår av pollen som finns i ditt område. Välj RAW-honung över bearbetad, eftersom bearbetad honung är mindre benägna att innehålla pollen efter att ha värmts, pastöriseras och filtreras. Om det inte finns några bikar i ditt omedelbara område, prova rå honung från någon annanstans.
  • Besök lokala bönder marknader eller naturliga livsmedelsbutiker för att hitta lokalt framställd älskling. Alternativt, sök online för närmaste bigård.
  • Om du handlar utanför ditt område och vet exakt vilken pollen som utlöser dina allergier, undersöka gårdens plats för att se till att samma typ av växt växer där.
  • Om du inte vet vilken pollen du är allergisk mot, sök efter Bee Farm som är närmast hem för att bättre säkerställa en liknande miljö till din egen.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 2
    2. Ta små dagliga doser. Stärka din kropps tolerans mot allergener genom att intag lite honung varje dag. Villkor själv med ett begränsat intag av 1 matsked (14.8 ml) honung per dag. Undvik att ta mer än detta, eftersom du kan sluta intagera mer pollen än din kropp kan hantera för närvarande.
  • Antingen konsumera en matsked själv, eller tillämpa honungen direkt till andra livsmedel, som toast.
  • Använd inte din dagliga dos för att laga mat eller baka. Värme kan förstöra pollen i honungen, vilket gör det ineffektivt.
  • Lägga till honung till en varm dryck, som te, borde vara bra, eftersom dryckens temperatur är osannolikt att vara tillräckligt hög för att förstöra pollen.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 3
    3. Börja tidigt. Förvänta din kropp att kräva lite tid att stärka sin tolerans mot allergener. Vänta inte på pollen säsongen att börja innan du börjar din behandling. Börja så tidigt som möjligt så din kropp har mest tid att anpassa sig till daglig exponering.
  • Metod 2 av 3:
    Förstå begränsningarna och riskerna
    1. Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 4
    1. Ta din älskling "med ett saltkorn." Var medveten om att studier om detta ämne är otillräckliga. Vissa har angett att människor upplever lättare allergi symptom tack vare honung. Andra har hittat lite till ingen skillnad i symtom mellan dem som använder honung och de som inte gör det. Håll din vanliga allergi medicinering till hands om din älskling visar sig vara ineffektiv.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 5
    2. Förvänta sig lågt till nollmängder av förolämpande pollen i din älskling. Tänk det högst troligt att du är allergisk mot ogräs, gräs och / eller träd. Förstå att bin pollinerar blommor, och är därför osannolikt att komma i kontakt med andra slag. Även om du är i minoriteten av människor som är allergiska mot blommor, var medveten om att bin inte avsiktligt bringar pollen tillbaka till sin bikupa, och så kan hon inte innehålla tillräckligt med pollen för att göra en väsentlig inverkan på ditt immunsystem.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 6
    3. Förvänta dig mer än bara älskling i din burk. När du köper rå älskling, förstår det att det inte har pastöriserats, uppvärmts eller filtrerats. Rå honung kan innehålla bakterier och mögel, liksom bee gift och kroppsdelar. Konsumera inte rå älskling om du är allergisk mot biet.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 7
    4. Förutse eventuella allergiska reaktioner. Var medveten om att förutom andra möjliga allergener som Bee Venom och kroppsdelar kan rå honung eventuellt innehålla koncentrerade mängder av den mycket pollen som du är allergisk mot. Förstå att det inte finns något sätt att kontrollera eller distribuera mängden pollen i rå honung. Om du är extremt mottaglig för allergiska reaktioner från även små spår av pollen, undvik att använda rå honung som ett botemedel.
  • Avbryta användningen om du upplever svullnad, klåda eller nässlor på din hud, i munnen eller i halsen.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 8
    5. Ge bara honung till barn som är äldre än 12 månader. Ge aldrig älskling (om det är rå eller bearbetat) till spädbarn. Akta dig för toxiner som kan orsaka botulism hos spädbarn, vilket kan vara livshotande. Sök omedelbar nödvård om ditt barn visar följande symtom efter att ha ätit älskling:
  • Förstoppning, brist på aptit och försvagade muskler som framgår av aptitlöshet, släthet, svagt gråt, uttalad floppiness och brist på starka ansiktsuttryck.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker bee pollen som ett alternativ
    1. Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 9
    1. Styr ditt dagliga intag. Förstå att bi pollen bara utgör en bråkdel av en procent av ett genomsnittligt prov av rå honung. Se till att du konsumerar en mer tillräcklig mängd bi pollen varje dag genom att ta pollen direkt. Samtidigt eliminera risken för dosering med mer än du tänkt, vilket kan hända med rå honung.
    • Även om mängden bi pollen i honung kanske inte är effektiv i bekämpning av allergiska symptom, har timjan honung visat sig vara effektiv mot dem tack vare andra ingredienser. Kombinera bearbetad timjan honung med lokal Bee Pollen kan låta dig bekämpa symptom i allmänhet samtidigt som du bygger en starkare immunitet mot specifika pollen.
    • Konsumera inte Bee Pollen om du vet att du är allergisk mot bietjakt eller om du har lidit anafylaktisk chock i det förflutna.
    • Kontakta din läkare om att använda bi pollen om du är gravid, omvårdnad eller med blodförtunnare.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 10
    2. Köp lokala produkter. Besök en naturlig mataffär eller bondens marknad för att hitta bi pollen från en lokal källa. Se till att du ska konsumera pollen som finns i ditt område, så att de innehåller de pollens som du är allergisk mot. Misslyckas en lokal källa, köp en bi pollen som har ett brett utbud av färger. Detta indikerar en bredare mängd pollentyper, vilket ökar chanserna att den innehåller den du behöver.
  • Bee Pollen är tillgänglig som en vätska, piller eller pulver - men bästa resultat finns ofta med bi pollen som inte har bearbetats.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 11
    3. Testa din tolerans. Innan du börjar ta dagliga doser, testa din nuvarande känslighet för pollens ingredienser. Placera en mycket liten dab av flytande, pulver eller granulat på spetsen av tungan och stäng sedan din mun. Håll det där i två minuter. Så länge du upplever inga allergiska symptom, svälja åtgärden. Vänta ytterligare 24 timmar innan du börjar din dagliga regim, bara om några försenade reaktioner manifesterar.
  • Avbryt användningen om du har en allergisk reaktion på en så liten mängd.
  • Bild med titeln Kontrollallergier med lokal honung Steg 12
    4. Arbeta dig upp. Börja med små dagliga doser av en halv tesked eller ännu mindre. Var uppmärksam på din kropp för att upptäcka allergiska reaktioner om och när de uppstår. Så länge du är klar, öka långsamt ditt intag över ett fyra veckors schema, med sikte på att konsumera 1 till 3 matskedar (14.8 till 44.4 ml) varje dag efteråt.
  • Var försiktig så att du inte rusar processen. Om en större mängd orsakar allergiska symptom, skära tillbaka till ett belopp som visat sig säkert och hålla fast vid det för ett tag innan du försökte en annan ökning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande