Hur man dödar dig själv

Tro det eller inte, Deworming är inte bara för husdjur. Denna process är för alla med en parasitinfektion, oavsett om det är bandmask, pinworm, hookworm eller något annat. Medan dessa infektioner kan vara allvarliga, är de lätta att behandla och rensa upp med en läkares vägledning. Oroa dig inte-Vi har svarat på alla dina vanliga frågor, så du kan återhämta sig så snabbt och effektivt som möjligt.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vilka medicinska behandlingar använder jag för maskar?
  1. Bild med titeln Deworm själv Steg 1
1. Använd en anthelmintic medicinering. Några anthelmintiska läkemedel, som Mebendazol, ThiaBendazole och Albendazole, svälter och dödar maskarna. Andra läkemedel, som ivermektin och praziquantel, förlamna maskarna så de passerar i din pall. Fråga din läkare om vilken medicin som är det bästa alternativet för dig.
  • Stanna av din läkares kontor för att hämta ett recept för din infektion.
  • 2. Ta medicinen i 1 till 3 dagar. Ditt behandlingsschema kan bero på vilken typ av infektion du har - fråga din läkare för en mer specifik behandlingsplan.
  • Fråga din läkare om din partner, rumskamrater och / eller familjemedlemmar måste ta med medicinen också.
  • Fråga 2 av 8:
    Finns det olika mediciner för olika typer av maskar?
    1. Bild med titeln Deworm själv Steg 3
    1. Ja, men vissa mediciner är utbytbara. Bandmaskar behandlas vanligtvis med nitazoxanid, albendazol eller praziquantel, vilket alla kräver doktorcept. Om du har roundworms, kommer läkare att behandla infektionen med albendazole. Pinworms behandlas också med albendazole eller mebendazol, en liknande medicinering.
    • Läkare behandlar också hookworm med albendazole och mebendazole.
    Fråga 3 av 8:
    Kan jag deworm mig själv naturligt?
    1. Bild med titeln Deworm själv Steg 4
    1. Nej, det finns inte några konkreta bevis för att stödja naturliga behandlingar. Vissa webbplatser pratar om "naturliga" sätt att rensa bort maskar, som att äta vissa frukter, grönsaker och frön, eller ta vissa tillskott. Tyvärr finns det inte många medicinska bevis för att säkerhetskopiera dessa förslag. Om du har maskar är medicinen ett säkert och effektivt sätt att bli av med infektionen.
    • En studie fann att torkade papaya frön blandade med honung hjälpte till att klara maskar ur pall. Detta var dock bara en pilotstudie, och den här metoden rekommenderas inte officiellt av andra medicinska webbplatser.
    Fråga 4 av 8:
    Vad är några tecken på maskar?
    1. Bild med titeln Deworm själv Steg 5
    1. Du ser fysiska tecken på maskar. Nästa gång du använder toaletten, ta en närmare titt på toaletten. I vissa fall märker människor vita, trådliknande maskar i sin pall. Du kan också märka en röd, maskformad utslag på din kropp, eller känna dig verkligen kliande nära din botten.
  • 2. Du upplever magont och dina tarmrörelser är borta. Ormsparasiter kan ta en stor vägtull på ditt dagliga liv. Du kan uppleva diarré, ha magsmärtor som varar längre än 2 veckor, eller bara känner sig superlöslig. Under de passande dagarna och veckorna kan du också gå igenom oförklarlig viktminskning.
  • 3. Prova bandtestet i 3 dagar. Pinworm eggs tenderar att hänga runt anusen. Strax efter att du vaknat, håll dig och ta bort ett stycke klart band intill din anus och sätt den åt sidan i en väska. Fortsätt att samla tejp i 3 dagar innan du tar proverna till din läkare, som kan titta över tejpen för ägg.
  • Gör alltid bandtestet första på morgonen, innan du går på toaletten eller byte till färska kläder.
  • Fråga 5 av 8:
    Ska jag diagnostisera mig hemma?
    1. Bild med titeln Deworm själv Steg 8
    1. Nej, besök alltid en läkare för att få en officiell diagnos. Din läkare kan be dig att ta ett avföringsprov, där labtekniker kan kontrollera om masksegment och / eller ägg. Din läkare kan också ta ett blodprov för att leta efter specifika antikroppar, eller ta ett bildtest, vilket kan leta efter tecken på en infektion. Även om det kan vara lite obekvämt, kan din läkare identifiera vilken typ av infektion du har att göra med, och hjälpa dig att räkna ut en behandlingsplan.
    • Även om du är säker på att du har maskar, är det alltid bäst att få en doktors bekräftelse först. Några bakterier, som escherichia coli (e. coli) har liknande symtom på maskparasiter, och kan vara lätt att blanda upp.
    Fråga 6 av 8:
    Hur kan jag förhindra en framtida infektion?
    1. Bild med titeln Deworm själv Steg 9
    1. Rengör och laga noggrant all din mat. Tyvärr kan du fånga maskar från obehandlade råvaror, eller rå / underkokt fisk, nötkött och fläsk. Tvätta alltid dina frukter och grönsaker och laga köttskärningar till vid en inre temperatur av 145 till 165 ° F (63 till 74 ° C).
    • Koka jordkött till en inre temperatur på minst 160 ° F (71 ° C).
    • Experter föreslår att gnugga dina frukter och grönsaker under en ström av rinnande vatten. Rengör av eventuella fasta produkter, som meloner och gurkor, med en ren vegetabilisk borste. Då torka allt av med en ren pappershandduk eller tyg.
  • 2. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Tvätta alltid innan du förbereder några måltider eller snacks, och när du använder toaletten. Experter rekommenderar att tvätta händerna i 20 sekunder, så du får en riktigt grundlig ren.
  • Fråga 7 av 8:
    Hur annars kan jag vara frisk efter en maskinfektion?
    1. Bild med titeln Deworm själv Steg 11
    1. Håll ditt hem rent. Tvätta några gamla sängkläder, sovkläder och handdukar där ägg kan ha samlat in. Då vakuum över hela ditt hem, särskilt ditt sovande område. Experter rekommenderar också fuktig dammning runt ditt hem, särskilt nära madrasser, badrumsytor och lekplatser. För att vara extra säker, kasta alltid ut din fuktiga dammduk när du är klar med den, så du inte av misstag sprider ägg runt.
    • För att dämpa damm ditt hem, doppa bara en tyg i en rengöringslösning och klämma ut eventuell överskottsvätska. Därefter torka ner några smutsiga ytor med tyget.
    • Vissa parasiter, som trådmaskar, kan överleva i ca 2 veckor runt ditt hem. Regelbundna rengörings- och tvättcykler kan bidra till att förhindra nya infektioner.
  • 2. Öva god hygien. Ta ett bad eller rengör din anus varje morgon i 2 veckor, vilket kommer att bli av med några maskägg. Också sikta på att byta till ett rent par underkläder varje morgon och ha ett nära passande par i sängen varje natt. På det här sättet kommer du inte att vara så frestad att skrapa din botten. I allmänhet, försök att tvätta händerna ofta och dike några vanor som nagelbiting.
  • Fråga 8 av 8:
    Hur vet jag när en parasit är borta?
    1. Bild med titeln Deworm själv Steg 13
    1. Incheckning med din läkare för att vara säker. Din läkare kan be dig att skicka på pallprover när du har slutat ta din medicinering. Om din avföring är konsekvent ren, kan din läkare ge dig en ren hälsokostnad.
    • Generellt bör dina symtom rensa upp på 2 veckor eller mindre. Om medicinen inte verkar fungera, kontakta din läkare direkt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande