Hur man väljer ett badsalt

Att använda badsalter är ett bra sätt att göra ditt bad extra avkopplande, lätta muskelsmärta och lämna din hud bra. Men med så många badsalter tillgängliga, hur väljer du? Köpa badsalter med högkvalitativa ingredienser från välrenommerade säljare garanterar att du kommer att sluta med det allra bästa. Att veta vad du vill ha salterna för - avkoppling, energi eller stressavlastning - kan hjälpa dig att välja de exakta salter som du vill ha och behöver. Du har också möjlighet att göra egna anpassade badsalter.

Steg

Metod 1 av 4:
Plockning av kvalitetsbadsalter
  1. Bild med titeln Välj ett bad salt steg 1
1. Kontrollera förpackningen. Alla badsalter börjar som havssalt, men om de är för bearbetade kan de förlora sina fördelaktiga egenskaper. Leta efter badsalter i paket som läser "naturlig" eller "ren." Det är de mest sannolika att ha behållit sina bästa ingredienser.
  • Bild med titeln Välj ett bad salt steg 2
    2. Köp dina salter från en välrenommerad källa. Apotek har vanligtvis högkvalitativa badsalter för köp. Några spa gör också. Om du inte hittar dem i ett spa eller apotek, leta efter välrenommerade, naturliga märken i dina favoritbutiker istället. Burts bin och Roques Oneil är till exempel företag som är kända för sina naturliga produkter, och de båda har en rad badsalter.
  • Köp inte dina salter från platser som rökbutiker. De är inte avsedda för användning i ditt bad.
  • Bild med titeln Välj ett bad salt steg 3
    3. Välj salter med kristallina korn. Det tydligare dina badsalter, desto bättre. Tydligare badsalter tenderar att ha mindre tillsatser och är förmodligen mer naturliga. Undvik badsalter som klumpar ihop i sin behållare.
  • Metod 2 av 4:
    Använda badsalter för aromaterapi
    1. Bild med titeln Välj ett badsaltsteg 4
    1. Använd lavendel eller pepparmynta för att lindra stress. Om du vill att ditt bad ska hjälpa till att tvätta bort din dags stress, är lavendel och pepparmynta vägen att gå. Leta efter badsalter med pepparmint eller lavendel dofter. Kontrollera badsalter som är märkta för "stressavlastning" - om de har pepparmynta eller lavendel i dem, är de en bra satsning!
  • Bild med titeln Välj ett bad salt steg 5
    2. Använd Citrus för att aktivera dig. Detta är en särskilt bra idé om du vill ta ditt bad på morgonen, eller innan du går ut för natten. Varje typ av citrus kommer att göra - orange, citron, grapefrukt och lime är alla bra val. Välj bara din favorit.
  • Bild med titeln Välj ett bad salt steg 6
    3. Använd eukalyptus för att rensa upp trängsel. Det kan användas oavsett källa till din trängsel, också. En kall, täppt bihålor, och allergier kan alla lättas genom att ta ett bad med eukalyptus-doftande salter.
  • Bild med titeln Välj ett badsaltsteg 7
    4. Använd citrongräs för att lindra huvudvärk. Lägg till några droppar citrongrass eterisk olja till dina favoritbadsalter och skaka behållaren för att blanda dem. Lemongrass doft kan hjälpa till att lindra huvudvärk och kan också lindra symptomen på jetlag.
  • Metod 3 av 4:
    Använda badsalter för att hjälpa till med medicinska tillstånd
    1. Bild med titeln Välj ett badsalt steg 8
    1. Använd EPSOM-salt för att behandla hemorrojder. Det mest grundläggande badsaltet är EPSOM-salt, som är tillgängligt på de flesta apotek. För att använda EPSOM-salt för att behandla hemorrojder, blanda 2 matskedar (15 ml) epsomsalt med 2 matskedar (15 ml) glycerin. Applicera den blandningen till en bit av gasbindning och placera den över det drabbade området. Lämna gasbindningen i 15 minuter. Du kan upprepa det var 4 till 6 timmar.
  • Bild med titeln Välj ett bad salt steg 9
    2. Suga i döda havsbadsalter för att lindra artrit symptom. Forskning tyder på att du kan absorbera magnesium från badsalter genom din hud och återställa kroppens magnesiumnivåer och minska smärtan från artrit. Blöt i vatten uppvärmd till 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius) med ett handfull badsalt från det döda havet upplöst i det.
  • Bild med titeln Välj ett badsalt steg 10
    3. Lindra förstoppning med EPSOM-salt. En liten mängd epsomsalt blandat i vatten kan hjälpa till att lindra dina symtom om du lider av förstoppning. Blanda 1 tesked epsomsalt i ett glas vatten, omröring tills saltet löses upp. Drick lösningen.
  • Metod 4 av 4:
    Gör ditt eget bad salt
    1. Bild med titeln Välj ett badsaltsteg 11
    1. Mät ut ditt EPSOM-salt. Börja med ca 2 koppar (473 milliliter) epsomsalt och häll det i en lufttät behållare. Du kan använda mer än 2 koppar salt för att göra en större sats om du planerar att bada med dem mer än en gång i veckan.
    • Epsom Salt är tillgängligt på de flesta apotek eller i smärtlindringssektionen i de flesta butiker.
  • Bild med titeln Välj ett badsalt steg 12
    2. Lägg till några droppar av din favorit eterisk olja. Välj dina oljor baserat på vad du vill att badet ska göra för dig. Lavendel och pepparmynta fungerar bra för stressavlastning, medan citrus är bra att ge dig energi och eukalyptus kan ge lättnad från trängsel.
  • Bild med titeln Välj ett bad salt steg 13
    3. Lägg till några droppar matfärgning. Om du också vill ha lite färg i din hemlagad mix, kommer en standard matkvalitetsfärg att göra tricket. Häll av några droppar med EPSOM-salt och eteriska oljor.
  • Bild med titeln Välj ett badsalt steg 14
    4. Blanda salterna noggrant. Se till att locket är på tätt och skaka sedan behållaren tills salterna är jämnt täckta med oljor och matfärgning. När du inte använder salterna, lagra dem på en cool, mörk plats.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande