Hur man undviker distraktioner medan du studerar

VIDEO

Du vet att du verkligen vill få bra betyg. Dina föräldrar har satt trycket på, eller du lovade dig själv skulle du göra bättre. Men du fortsätter att bli distraherad! Om du arbetar för att hitta en fokuserad tankegång, skapa ett studieplan och välja rätt plats att studera, du kan klippa ut de distrakt du har kontroll över och minimera de som du inte kan sluta helt.

Steg

Metod 1 av 3:
Enkla tips för bättre fokus
  1. Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 2
1. Ställ ut specifika distraheringar som du märker dem. Säg att du försöker studera i biblioteket och du fortsätter att bli distraherad av någon textning. Notera den här specifika distraktionen och berätta för dig själv att du kommer att övervinna det. Nästa gång du ser det händer, kommer du inte att se. Fortsätt göra det varje gång distraktionen kommer upp, och så småningom kommer du inte längre att märka det.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 3
    2. Ge dig en oro. Livet kan bli väldigt upptagen, så det är ingen överraskning om du befinner dig distraherad från att studera av tankar om allt annat. I stället för att fungera som alla andra behov existerar inte, ge dig ett uttag. Tillbringa 5 minuter att tänka på allt som är på din tallrik, men berätta då det är dags att fokusera på huvuduppgiften för nu: studera.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 4
    3. Prioritera din studie genom att ställa in ett huvudmål. När du har en prova som kommer upp, är det lätt att tro att du behöver studera allt. Att bryta ner saker och etablera bara ett primärt mål gör saker mer hanterbara och du blir mindre benägen att bli distraherad.
  • Om du till exempel har en biologi-examen som kommer upp som täcker tre kapitel, behöver du inte skrämma allt i en studieperiod. Försök fokusera först på de delar som ger dig problem, som den underavsnittet på Krebs-cykeln. Försök också att göra anteckningar och flashcards som det hjälper.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 5
    4. Gå av gallret. Texting, sociala medier, samtal och andra distraktioner som kommer från våra elektroniska enheter är några av de största hindren för att vara fokuserade när de studeras. Lyckligtvis är fixen lätt och helt inom din kontroll. Koppla ur dig själv!
  • Stäng av meddelanden på dina enheter. Bättre fortfarande, stäng av dem helt.
  • Ta inte samtal eller texter. Stäng av telefonen om du kan, eller åtminstone hålla den på tyst och borta.
  • Om du inte kan stoppa den här distraktionerna, kolla på appar eller webbläsare som kan blockera sociala medier, vissa webbplatser eller andra specifika försäljningsställen som drar dig bort från att studera.
  • Försök hålla telefonen i ett annat rum så du är mindre benägna att använda det medan du studerar.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 6
    5. Arbeta med dina energinivåer. Det är naturligt att vilja procrastinera och släcka de svåraste eller obehagliga uppgifterna. Din energinivå i början av en studieperiod kommer dock att vara högre, så det är faktiskt bäst att börja med de svårare sakerna. Stäng av de enklare uppgifterna istället. Detta kommer att hålla ditt fokus skarpt när du behöver det mest.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar Steg 7
    6. Ta en kort studieavbrott nu och då. Det kan tyckas kontraintuitivt, men gå bort från dina studier nu och då kan faktiskt vara mer fördelaktigt än att försöka ploga igenom allt utan att stoppa. Om en gång i timmen, gå upp och ta en kort paus på ca 5 minuter. Detta hjälper till att uppdatera dig så att du kan vara fokuserad när du kommer tillbaka till att studera.
  • Flytta runt lite, som genom att ta en kort promenad, kommer att vara mest fördelaktiga.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar Steg 8
    7. Försök inte att multitask. Vissa människor föreställer sig att knackar ut flera saker samtidigt som du kan arbeta snabbare. Försöker multitask, som att göra dina läxor medan du tittar på TV eller shopping online, kommer att få dig att förlora ditt fokus. Istället koncentrera sig på en uppgift i taget.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 1
    8. Håll dig själv på spår med "vara här" tekniken. När du känner din uppmärksamhet börjar vandra, sluta och berätta för dig att "vara här nu."Du kanske måste göra det flera gånger, men du kommer att försiktigt påminna dig om att du vill fokusera på uppgiften till hands.
  • Om du gör det konsekvent, bör du hitta att du gradvis spenderar mindre och mindre tid att vara distraherad.
  • Metod 2 av 3:
    Hacking ditt studieplan
    1. Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar Steg 9
    1. Ange ett studieplan. När du har många klasser eller saker att studera, kan det tyckas svårt att komma igenom allting. Ge dig själv ett schema där du ställer in specifika tider för att studera specifika ämnen. Detta gör att studien verkar mindre överväldigande, vilket hjälper dig att stanna på uppgiften.
    • Till exempel kan du bestämma dig för att studera biologi i en timme på måndagskvällen, följt av en timme engelska. Sedan, på tisdag eftermiddagar, studerar du matematik i två timmar.
    • Håll ditt schema, men vara flexibel när det behövs. Till exempel, om du har en biologiexamen som kommer upp på tisdag, kan du studera biologi i två timmar på måndagskvällen och lägga engelska på tisdag.
    • Om du studerar runt andra människor, skicka ditt schema så att de kommer att veta när det inte är okej att distrahera dig.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 10
    2. Ändra ämnen varannan timme. En liten sort håller dig uppdaterad och fokuserad. Om du försöker studera en sak för länge, kommer din energinivå och uppmärksamhet span att gå ner. Byt saker för att bekämpa detta. Till exempel, efter två timmars matte, ta en kort paus och slå sedan till att studera engelska.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 11
    3. Ge in till din distraktion som en belöning. Distraheringar kan faktiskt användas på ett positivt sätt och ett incitament att få dig genom din studie. Säg att du behöver studera geometri i en timme men fortsätt bli distraherad av roliga kattvideor. Berätta för dig själv att om du kommer genom timmen att studera utan att vara distraherad, så låter du dig själv titta på alla kattvideor du vill ha.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa det perfekta studieutrymmet
    1. Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 12
    1. Hitta en plats som gör att du vill studera. Om bibliotekets böcker och allvar sätter dig på humör för att fokusera på trigonometri, gå till det. Om de bekväma stolarna och kaffe på ditt lokala café är vad du behöver för att gå igenom din läsning för engelska, gå dit. Det viktigaste är att platsen motiverar dig att studera.
    • De flesta som en plats som varken är för kallt eller för varmt.
    • Ett studieutrymme borde inte vara högt. Vissa människor föredrar en plats som är helt tyst, andra som ett litet bakgrundsbrus.
    • Om du ofta distraheras genom att studera, välj en säte som vetter mot en vägg i stället för ett fönster, hall eller andra platser.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 13
    2. Låt andra veta om du studerar hemma. Sätt ett tecken på din dörr som låter andra veta att du studerar. Detta kommer att hålla dem från att distrahera dig.
  • Du kan också meddela dina vänner, berätta för dem när du studerar, och be dem att inte störa dig under den tiden.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner medan du studerar steg 14
    3. Använd bara musik om du är säker på att det hjälper dig att hålla dig fokuserad. Studier om huruvida musik hjälper dig att fokusera när du studerar är blandade. Om du känner dig som att lyssna på musik håller dig energiserad och fokuserad på att studera, kan du använda den. Håll ett par saker i åtanke, dock:
  • Musiken ska vara ganska tyst.
  • Välj musik som inte har några ord så du blir mindre benägna att bli distraherad.
  • Överväga att lyssna på "vita ljud" spår för bakgrundsbrus istället för musik.
  • WikiHow Video: Hur man undviker distraktioner medan du studerar

    Kolla på
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande