Hur man undviker distraktioner

I dagens snabba, teknik-religerade värld kan det vara hårdare än någonsin att fokusera på att ta hand om affärer utan att få förvirrad. Många av de tankar, beteenden och enheterna som spelar en viktig roll i det dagliga livet kan bli hinder när man försöker fokusera. För att stanna på uppgiften och få saker gjort är det viktigt att skapa en miljö för dig själv där du kan arbeta utan att ha din uppmärksamhet dras i olika riktningar. Detta inkluderar åtgärder som att stänga av dina telefoner och annan elektronik, schemalägga specifika tider för att arbeta och möta en kvot av arbete och andra uppgifter som du ställt för dig själv.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en distraktion-fri miljö
  1. Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 01
1. Stäng av telefonen och annan elektronik. Innan du dyker in i arbetet, städning, skrivning eller vad som helst du behöver göra, stäng av eller tysta din mobiltelefon och något annat som kan visa sig vara en distraktion. Detta inkluderar TV: n, videospel, etc. Tekniken är förmodligen den största distraktionen i det moderna samhället, och omgivet av pipande, surrande, blinkande enheter kan verkligen hålla dig tillbaka.
  • Om du inte använder din dator för arbete, stäng av den eller sätt den till viloläge.
  • Inaktivera ljudvarningar för texter, e-post och tweets för att hålla dig från att titta på din telefon varje gång det finns aktivitet.
  • Om du har en särskilt svår tid att hålla dig själv på uppgift, sätt bort potentiella distraheringar någonstans att det skulle vara ett krångel att få dem tillbaka.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 02
    2. Sätt din musik på paus. När du verkligen behöver spänna ner, arbeta i tystnad och ge ditt tankar rum att sträcka. Ditt sinne fixar naturligt på melodier, rytmer och texter. Musik kan upplyft dina andar och göra tiden passera snabbare, men genom att undermedvetet följa med en sång som spelar i bakgrunden, begränsar du din förmåga att koncentrera om du inser det eller inte.
  • Spara låtarna för när du har avslutat ett visst projekt, eller för tider när du utför ljus, tanklösa uppgifter.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 03
    3. Ta reda på var du arbetar bäst. Om du arbetar hemifrån eller är inblandade i kreativa strävanden, välj en plats där du kan arbeta bekvämt under långa perioder. Detta kan vara ett litet hörn skrivbord, ett väl upplyst solrum eller din favorit kafé. Poängen är att omge dig med en atmosfär som gör att uppgifterna är enklare.
  • Var försiktig med omgivningar som kan tråkiga ditt fokus på andra sätt. Människor tenderar att associera utrymmen med sina vanliga användningsområden, så försök att arbeta i ett lugnt sovrum kan bara göra dig sömnig.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 04
    4. Se till att du inte kommer att avbrytas. Så gott du kan, försök att isolera dig från att vara distraherad av andra när du har stora projekt som kräver din uppmärksamhet. Placera dig själv någonstans där människor osannolikt kommer att passera och dra dig ur din zon. Om du arbetar på ett kontor, till exempel, stänger dörren kan meddelandet om att du föredrar att inte vara störd. Det kan inte alltid vara möjligt om du delar ett utrymme med medarbetare, kunder eller barn, men du bör åtminstone kunna utesluta vilka interaktioner som är nödvändiga och det är inte.
  • Att organisera dina uppgifter i sin mest effektiva logiska ordning kan också hålla dig från att avbryta ditt eget arbete senare.
  • Att sätta på ett par hörlurar, även om de inte spelar någonting, kommer att göra dig upptagen och avskräcka människor från att försöka börja casual konversationer.
  • Metod 2 av 3:
    Ignorerar och övervinna distraktioner
    1. Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 05
    1. Var medveten om när du blir distraherad. Den andra du märker att du når din telefon för att kontrollera ett textmeddelande eller öppna en webbsida som inte är relaterat till jobbet, stoppa och skära avstängningen på passet. För att bekämpa de vanligaste distraktionerna måste du kunna känna igen när de stjäl din uppmärksamhet bort. Öva att hålla dig medveten om att motstå distraktioner genom att upprepa en fras som "vara här nu" eller "Det här är inte vad jag behöver göra" När du tar din uppmärksamhet drivande. Att vara vaksam av ditt sinne kan hjälpa dig att snapa dig tillbaka till verkligheten.
    • Många distraheringar måste helt enkelt ignoreras. Hjärnan är välutrustad för att blockera mindre, mindre påträngande distraktioner, men med lite övning kan du lära dig att bygga upp ditt fokus och uppmärksamhet som en muskel.
    • De flesta människor förlorar så mycket tid till externa aktiviteter eftersom de misslyckas med att märka när de blir distraherade, och bara blir medvetna om sitt misstag när skadan har gjorts.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 06
    2. Motstå uppmaningen att proprastinera. Vara disciplinerad om att du ska börja arbeta. Procrastination är en stor distraktion eftersom det gör det möjligt för dig att övertyga dig om att du kommer att bli bättre att utföra en uppgift när du känner dig mer förberedd. När du inser att du aldrig får något gjort om du inte gör det nu, kommer du inte att känna dig så frestad att lägga av saker.
  • Procrastination är en barnslig mentalitet. Det kan orsaka att du undviker ansvar för att känna dig bra just nu.
  • Forskning har visat att människor sällan träffas med mer framgång när de lägger saker till senare i motsats till att göra dem direkt.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 07
    3. Fokusera med avsikt. Ibland måste du påminna dig om att aktivt fokusera. Många människor lär sig aldrig riktigt hur man är fokuserad och har svårt att hålla sina tankar från att vandra när det är arbete som ska göras. Försök att stänga av dina egna mentala distraktioner så att du kan nollställa på att markera objekt av din lista. Det är inte tillräckligt att helt enkelt veta att du måste fokusera - du måste ansöka om den åtgärd du utför i ögonblicket.
  • Det kan hjälpa till att komma ihåg det bästa sättet att få allting gjort är att lägga all din ansträngning mot en sak i taget. Börja med att se en specifik uppgift eller ett projekt genom att slutföra, sedan flytta till en annan, sedan en annan, tills du har träffat ditt mål för dagen.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 08
    4. Komma bort från källan till dina distraktioner. Fysiskt ta bort dig från en viss uppsättning distraktioner som läcker din mentala kraft. Packa de material du behöver för arbete eller ett kreativt projekt och huvudet ner till biblioteket eller ett tyst café där du kan fridfullt fortsätta dina arbeten. Genom att isolera dig själv kan du bokstavligen undkomma de distraktioner som du bara inte kan ignorera. Om du är maktlös före en viss distraktion, måste du ibland bara klippa och springa.
  • Även om du inte kan bokstavligen lämna det värsta av dina distraktioner bakom, finns det fortfarande saker du kan göra för att befria dem från ditt sinne. Lämna din telefon hemma, stäng av Wi-Fi och stäng varje flik du har öppet som inte hjälper dig med din nuvarande uppgift.
  • En idealisk arbetsmiljö är en där det finns så få distraheringar som möjligt. Detta kan innebära långlivade irritationer som mobiltelefoner, datorer och sociala medier, men det kan också inkludera allt som påminner dig om vad du hellre skulle göra.
  • Metod 3 av 3:
    Arbetar mer effektivt
    1. Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 09
    1. Sätt undan specifika tider för att fungera. Ta reda på vilken tid på dagen du gör ditt bästa arbete och strukturera din att göra-lista runt dessa timmar. Om du är en morgonperson, vakna och bli upptagen innan du stannar och förlorar motivationen. Nattuggar kan dela upp sina sysslor upp mellan vanliga arbetstider och fritid efter att alla andra har gått till sängs. De flesta människor är realistiskt bara att hålla sig fokuserade i några timmar om dagen, så var noga med att du utnyttjar den tiden.
    • Utveckla en vana att arbeta samtidigt varje dag, och få dig att hålla fast vid det.
    • Om du håller udda eller oregelbundna timmar, låt andra veta när du arbetar för att hålla sig störd.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 10
    2. Gör ditt viktigaste arbete först. Ha en tydlig idé i åtanke om vad du behöver göra och ta hand om de största utmaningarna först. På det sättet, kommer du åtminstone att vara säker på att de viktigaste uppgifterna har behandlats. Kunna prioritera klokt så att eventuellt kvarvarande arbete kan slås ut med minimal tid och energi. Efter ett tag kommer ångesten att vända mot ett berg av oavslutat arbete att försvinna.
  • När du har ett förslag att skissera, möten för att schemalägga och e-post för att svara, kan det vara lätt att börja känna sig överväldigad. Genom att slutföra skissen först, då med resten av din dag för att få ditt schema för att följa upp korrespondenser, kan du spara dig mycket rush och stress.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 11
    3. Ge dig ett dagligt minimum av saker att göra. Snarare än att titta på allt du behöver göra på en gång, tilldela dig ett eller två dagliga mål för att uppnå. Håll dessa mål små och uppnåliga. Du kan upptäcka att du har svårt att motivera dig själv och bygga ett staket runt din bakgård om du bara kan tänka på hur mycket tid, ansträngning och kostnad som det kommer att ta. Om du istället berättar att du bara behöver gräva hålen för inläggen en dag, sedan plantera dem nästa dag, och så vidare kommer ditt ansvar inte längre att se så skrämmande.
  • Börja med blygsamma, specifika dagliga minimum och bygga upp dem som du växer mer självsäker. Du är mycket mer benägna att överträffa dina förväntningar om du löser för att spendera tio minuter på löpbandet, snarare än att bara säga "Jag måste träna idag."
  • Med få undantag kommer de flesta mål att ta tid att uppnå. Bryta dig själv av vanan att tänka dig måste få allt gjort omedelbart eller allt på en gång. Plotting hanterbara kortsiktiga mål hindrar dig från att bita av mer än du kan tugga.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 12
    4. Ta raster judiciously. Ta frekventa, korta pauser och använd dem för att ta hand om dina fysiska behov och förnya din motivation. En bra riktlinje är att bryta i 12-15 minuter efter varje timme av arbete du gör. Använd den tiden att gå på toaletten, drick ett glas vatten, ha ett mellanmål eller vila dina ögon. Succumb inte till frestelsen att skicka personliga texter eller se vad som är på TV. Ju mer du låter dina tankar, den tuffare det kommer att vara att returnera dem till uppgiften till hands.
  • De flesta människor kan bara behålla sitt fokus i ungefär en timme i taget eller mindre. Det kan vara kontraproduktivt att tvinga dig att fortsätta arbeta bortom den här punkten, eftersom det blir mer troligt att du börjar göra misstag eller missar viktig information.
  • Gå för en snabb promenad eller gör lite ljus sträckning under dina raster för att hålla ditt blod som flyter. Detta kan hjälpa dig att hålla dig mentalt skarpt och redo att hoppa tillbaka till saker.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Steg 13
    5. Vila mycket. Syfte att få en hel natts sömn varje kväll. Exakt hur mycket sömn du behöver variera, men de flesta behöver minst sex timmar en natt att fungera i sitt bästa. När du är vilad, kommer din förmåga att tänka och utföra går långt upp. Sova sätter dig lugnt efter att ha besatt över produktiviteten hela dagen, och ger dig en välbehövlig paus från att tänka på vad allt du behöver göra i morgon.
  • Stäng av alla elektroniska enheter minst en timme före sängen-dessa kan hålla dig trådbunden.
  • Om du är mycket upptagen, komplettera den mängd sömn du får med korta tupplurar hela dagen.
  • Tips

    Att hålla en dagsplanerare eller tidskrift är ett bra sätt att skissera dina dagliga minsta mål och spåra dina Prime Productivity Times.
  • Komma med självpålagda tidsfrister. Berätta själv, till exempel, "Jag ska få det här projektet färdigt i slutet av helgen." Trycket på en överhängande deadline hjälper många människor att vidta åtgärder mot att slutföra sina mål.
  • Ät hela dagen. Att hålla ditt blodsocker upp gör dig mer uppmärksam, förbättrar organisationen och uppmärksamheten på detaljer och ger dig energi att ta itu med vad som finns i butiken för dig. Fixa dig en stor frukost på morgonen, och se till att du får något att äta några timmar, även om det bara är ett litet mellanmål.
  • Kunna omordna dina prioriteringar som ditt arbete staplar upp.
  • Hitta små sätt att belöna dig själv när du möter ett mål eller slutför ett stort projekt.
  • Kom ihåg att i slutändan är din egen nivå av mental fokus det som gör dig mer eller mindre benägen att distraktion.
  • Varningar

    Det kommer alltid att finnas något där för att distrahera dig. Om du inte kan träna dig för att bortse från naturliga distraktioner, kommer du aldrig att kunna uppnå så mycket du behöver.
  • Vissa människor kan ha mindre frihet att stänga av sina elektroniska enheter än andra. Om ditt ansvar behöver vara på din telefon, tablett eller dator regelbundet, kan du behöva träna lite mer personlig disciplin för att bestämma vad som är en produktiv användning av din enhet och vad som inte är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande