Hur man är mänsklig

Denna artikel kommer att gå igenom processen att leva som en människa, från de grundläggande nödvändigheterna i livet till abstrakt når av mänsklig aspiration. Denna artikel använder behovshierarkin (uppfattad av Abraham Maslow, psykolog och noterad människa) som ledande grund.

Steg

  1. Bild med titeln vara mänsklig steg 1
1. Träffa grundläggande fysiska behov. Människor kan inte existera i ett vakuum - utan att ta hand om vissa fysiska behov, kommer människor snart att dö. Ta hand om ditt grundläggande välbefinnande eller du har en mycket svår tid meningsfullt förföljande de mer avancerade stegen. Vid det minimala läget måste människor:
  • Andas syre. Människorets mest pressande behov är att andas luft som innehåller syre nästan ständigt. Vid de absoluta längsta kan människor bara gå ca 20 minuter utan luft - de flesta kan bara vara en bråkdel av den tiden.
  • Ät ätliga livsmedel och drick vatten. Människor äter mat för energi och att ge vitala näringsämnen för viktiga kroppsprocesser. Minst bör människor konsumera tillräckliga mängder kolhydrater, proteiner och fetter, liksom flera viktiga vitaminer och mineraler. Människor dricker också vatten, eftersom det är avgörande för många interna processer. De exakta mängden mat och vatten du bör konsumera som en människa varierar baserat på din storlek och din fysisk aktivitet.
  • Sova. Människor är fortfarande inte helt säkra på vad syftet med sömnen är, men vi vet att det är viktigt för fysisk och mental prestanda. De hälsosammaste vuxna människorna sover vanligtvis 7-8 timmar per natt.
  • Behålla hemostas. I huvudsak måste människor hålla sin yttre miljö från att störa sin interna kropp. Detta kan ta många former - till exempel bär kläder för att reglera kroppstemperatur och reparera sår med suturer, bandage, etc.
  • Bild med titeln Bygg ett hus Steg 2
    2. Säkra din säkerhet. Ett mänskligt ansvar, efter att ha träffat sina medfödda krav på livet, är att eke ut sin säkerhet. Att trivas, människor kan inte vara oroliga för om de kommer att svälta eller dö - sådana tankar kommer att åsidosätta eventuella försök att nå högre nivåer av mänsklig prestation. Här är bara några sätt att se till att du är "säker" som en människa:
  • Undvik fara. Stanna inte nära platser eller situationer som kan orsaka fysisk skada på din kropp. Skador kan påverka din fysiska hälsa och till och med orsaka att du dö.
  • Få eller bygga ett hem. Människor behöver en plats att leva som erbjuder skydd från elementen. Vid det minsta läget borde denna plats ha fyra väggar och en plats att sova.
  • Driva ett levande. De flesta av planeten jorden använder pengar. Pengar kan bytas ut för varor och tjänster, inklusive mat, kläder och skydd. De flesta människor så småningom skaffa ett jobb att få en pålitlig ström av pengar.
  • Bild med titeln vara mänsklig Steg 3
    3. Bilda mänskliga relationer. Berömd mänsklig Aristotle är ihågkommen som att säga: "Människan är av natur ett socialt djur - en individ som är osocial naturligt och inte av misstag är antingen under vårt meddelande eller mer än mänskligt." I ditt liv som en människa kommer du att träffa människor. Vissa kommer att få dig att må bra - det här är "vänner." Du kan känna en sexuell och / eller romantisk attraktion för vissa: En sådan person är en "romantisk intresse", Vem kan utvecklas till en make. Ett liv som bodde ensam är inte en uppfyllande en - spendera tid att odla friska relationer för ett rikare, mer emotionellt liv.
  • För att behålla vänskap måste du "hänga" med dina vänner. Bjud in dem för brunch. Prata om sport. Smita ett band med dina vänner - hjälp dem när de behöver det, och de kommer att vara runt för att hjälpa dig.
  • Om du letar efter ett romantiskt förhållande, börjar de flesta av dem när en person frågar en annan. Se vår lista över artiklar om frågar människor ut för vägledning.
  • Bild med titeln vara mänsklig Steg 4
    4. Odla din självkänsla. Människor känner sig bättre när de anser sig vara värdefulla och de vet att andra anser dem värdefulla. Det är lättast att respektera dig själv och för andra att respektera dig om du har uppnått något. Försök att sträva efter framgång, oavsett om det är på jobbet eller i andra aktiviteter som du övar för skojs skull (Dessa kallas "hobbies.") Vet och vara säker på dina egna förmågor. Respektera människor som respekterar dig.
  • Relationer med andra kan hjälpa till att öka din självkänsla när du känner dig ledsen, men självkänsla börjar inom. Beror inte på andra folks godkännande för din självkänsla.
  • Bild med titeln vara mänsklig steg 5
    5. Validera din existens. När människor är fysiskt säkra, ha en grund för friska relationer och ha en bra självbild, kan de börja fundera på frågor som "Varför är vi här?" Olika människor som tillskriver en rad olika ändamål till det mänskliga livet. Många människor antar en uppsättning moraliska huvudmän eller utveckla sina egna. Andra inleder kreativa strävanden, som uttrycker sina innersta tankar genom konst. Andra försöker fortfarande att känna av universum genom vetenskap eller filosofi. Det finns inget rätt sätt att få ut det mesta av din existens, men här är bara några idéer:
  • Prenumerera på en befintlig (eller utveckla din egen) Filosofi och / eller religion.
  • Skriv, dra, spela musik eller dans.
  • Bli en innovatör i ditt hantverk.
  • Erfarenhet (och ta hand om) Natur.
  • Vad du än väljer att göra, försök att göra ditt märke på världen. Förbättra jorden för dem som kommer efter dig på något sätt, men liten.
  • Bild med titeln vara mänsklig Steg 6
    6. Lär dig att älska andra och bli älskad. Kärlek är svår att definiera-The Merriam-Webster-ordlistan definierar det som en känsla av intensiv kärlek, bilaga och / eller önskan om en annan människa.Många människor säger att det bästa i livet är att älska (och bli älskad av) andra människor. Många människor gifta sig att begå ett liv av att älska en romantisk partner. Andra börjar fortfarande familjer och har barn så att de kan älska någon från början av hans eller hennes liv till den punkt som de dör. Det finns inget rätt sätt att leva ett kärleksfyllt liv - allt du kan göra är att följa ditt hjärta och omfamna kärlekens mystiska, oförklarliga mänsklighet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Många mänskliga filosofier och religioner förespråkar ett koncept som heter "Den gyllene regeln," vilket är: "Göra med andra vad du skulle få dem att göra åt dig."
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande