Hur man blir en taoist

Taoism är en gammal kinesisk filosofi som ibland klassificeras som en religion. Men i motsats till de flesta religioner kräver det inte modern filosofisk taoism någon specifik form av tro eller initiering. Att bli en taoist kan vara så enkelt som att läsa taoistiska texter för att bli bekant med taoistiska övertygelser. Vissa metoder - som att delta i templet, observera Feng Shui, och mediterande - som anses taoist. Du kan bli en taoist genom att observera dessa metoder. Slutligen, lever ditt liv enligt taoistiska övertygelser dig en taoist också.

Steg

Metod 1 av 4:
Läser taoistiska texter
  1. Bildbeteckningen blir ett taoistiskt steg 1
1. Läs Tao Te Ching. Tao Te Ching (vägen och dess makt) är den ursprungliga taoistiska texten, och den publicerades på 3: e århundradet. Det är uppdelat i 81 kapitel och har kort vers med råd om livet och universums natur. Läser det och ritar din egen mening från det är det första steget du bör ta mot att bli en taoist.
  • Tao Te Ching handlar om att lära dig hur du ansluter till universum.
  • En av de viktigaste lärorna i Tao Te Ching är att det bara finns några saker du inte kan förstå, och det är okej. Om du kommer över delar av boken som inte är meningsfullt, försök ditt bästa för att få mening från dem, men bli inte hängt på dem.
  • Vissa tempel kan erbjuda studiegrupper baserat på Tao Te Ching. Om du föredrar att studera med andra människor, kan du leta efter de studiegrupperna och delta i dem.
  • Bild med titeln Bli ett taoist steg 2
    2. Läs Chuang-Tzu. Chuang-Tzu är också en sammanställning av taoistisk visdom. Du kan läsa den tillsammans med Tao Te Ching eller före eller efter att du har läst det. Läran i Chuang-Tzu fokuserar på att förändra ditt perspektiv runt dig. Det lär också att trots skillnader du kan uppfatta i universum, hela universum och allt i det är en.
  • Om du vill läsa Chuang-Tzu med andra, leta efter studiegrupper på närliggande tempel.
  • Bildtiteln blir ett taoistiskt steg 3
    3. Använd andra taoistiska texter för meditation. Det finns många böcker där ute som du kan använda för att meditera på taoistiska principer. Några av dem kommer att fokuseras på ett visst tema, och kan vara användbart för dig på olika punkter i ditt liv. Din lokala bokhandel ska ha en andlighet avsnitt där du kan hitta dessa typer av böcker.
  • Alla taoistiska böcker Översatt av Thomas Cleary - En ledande översättare av taoistiska texter - kommer att vara ett bra val.
  • Metod 2 av 4:
    Förstå taoistiska principer
    1. Bildbetatled blir ett taoistiskt steg 4
    1. Fokusera på enighet. Den första och mest grundläggande taoistiska principen är att människor och natur inte är separata. Allt i universum är en del av samma system. Som en taoist kan du fokusera på enighet genom att vara osjälvisk - betala mindre uppmärksamhet åt dina egna behov och istället fokusera på andra.
    • Till exempel kan du göra något som att servera i ett soppkök. Detta är ett sätt att komma ihåg att personer med mindre än du fortfarande är anslutna till dig.
  • Bildbeteckningen blir ett taoist steg 5
    2. Se den dynamiska balansen i allt. Bara för att allt i universum är en del av samma system betyder inte att det inte är skillnader. Taoister tror att det finns två grundläggande skillnader - beskrivna som yin och yang - i hela naturen. Mörk och ljus är en del av samma system eftersom de inte kan existera utan varandra, men de är också tydliga.
  • Principen om dynamisk balans kan vara till hjälp om du kämpar i livet. Påminn dig om att enligt denna princip kunde lycka inte existera utan sorg.
  • Bildtiteln blir ett taoistiskt steg 6
    3. Leta efter cyklisk tillväxt. Principen om cyklisk tillväxt är relaterad till dynamisk balans. Motsatser balanserar varandra, men de förekommer vanligtvis inte samtidigt. Istället flyttar de genom cykler. Så vinter och sommarbalans varandra, men vintern följs av sommar och sommar följs av vintern.
  • Cyklisk tillväxt kan hjälpa dig att förstå var ditt liv går. Om du upplever sorg efter en älskad död, påminna dig om att lycka så småningom kommer. Det kan vara ett tag, men sorg kommer så småningom att ge vägen till lycka.
  • Bildtiteln blir ett taoistiskt steg 7
    4. Utföra harmonisk åtgärd. Taoister tror att eftersom det är uppenbara motsatser faktiskt balansera varandra och cykla ihop, kan du göra en motsatt från den andra. En bambu pinne är ett bra exempel på detta koncept: i vind, bambu böjer, men bryter inte. Genom att böja till vinden överlever bambu pinnen det, istället för att hålla sig rakt och bryta sig i hälften.
  • Om du till exempel handlar om en svår tid, accepterar det att det blir svårt och accepterar din sorg eller sorg. Genom att göra det, kommer du inte att bära dig själv och försöker vara stark.
  • Metod 3 av 4:
    Öva taoismen
    1. Bild med titeln Bli ett taoist steg 8
    1. Gå med i ett taoistiskt tempel. Vissa taoister deltar i templen för festivaldagar. Vissa taoister observerar begravningsritningar eller riter dedikerade till förfäder i templet. Andra observerar festivaler på uppdrag av lokala samhällen. Du kan söka efter taoistiska tempel i ditt område genom att utföra en sökmotorsökning.
    • Varje rite följer vanligtvis en specifik serie etapper, inklusive rening, böner, erbjudanden, sång av sånger och dans.
  • Bildbeteckningen blir ett taoistiskt steg 9
    2. Organisera ditt hem enligt Feng Shui. Övningen av Feng Shui är organisationen av utrymme för att skapa positiv energi i ditt hem. Det finns många guideböcker om hur man använder Feng Shui, och du kan ofta hitta dem på din lokala bokhandel. Att använda Feng Shui i bara ett rum är en taoistisk övning.
  • Bild med titeln Bli ett taoist steg 10
    3. Meditera. Sitta på golvet med benen i lotuspositionen (dina ben korsas över varandra i kalven). Du kan också sitta på kanten av en stol med fötterna platt. Sitta med din ryggrad rakt och din haka dras lite in. Fokusera på att andas genom näsan från ditt membran.
  • När du tyst sitter i denna position, föreställ dig någon sjukdom, stress och smärta som lämnar din kropp när du andas ut. När du andas in, föreställ dig läkning, avkopplande ljus som kommer in i din kropp.
  • Om det hjälper, föreställ dig att du fyller dina lungor med luft från botten till toppen genom din navelknapp.
  • Du borde meditera i ett rent, tyst utrymme. Sitta på marken i en position som är bekväm för dig och gör ditt bästa för att tysta ditt sinne. Om en tanke kommer över det, låt det gå.
  • Bildbetatled blir ett taoistiskt steg 11
    4. Öva Tai Chi. Tai Chi är en andning och träningspraxis där du matchar vissa kroppsrörelser med inandning och utandning av andetag. Det finns fem huvudskolor i Tai Chi, var och en med olika typer av rörelser och mål, men de fokuserar alla på att öka din interna energi.
  • Ditt lokala gym eller Rec Center kan erbjuda Tai Chi-klasser. Du kan också leta efter Tai Chi-videor på nätet.
  • Bildbeteckningen blir ett taoistiskt steg 12
    5. Öva qigong. Qigong är en kombination av meditation och fysisk träning som nästan alla kan göra. Qigong innehåller uppvärmnings- och medvetenhetsövningar som hjälper dig att meditera och ansluta till din kropp genom att rikta din interna energi till olika delar av kroppen med varje drag. Du kan träna Qigong hemma genom att titta på YouTube-videor. Du kan också gå med i klasser på ditt lokala gym eller tempel.
  • Qigong är annorlunda än Tai Chi i den Qigong leder energi till olika delar av din kropp i varje drag. Tai Chi hjälper dig att ansluta till din interna och externa energi, men det är inte differentierat som qigong är.
  • Värm upp genom att försiktigt svänga dina armar på axlarna. Håll dina armar löst på dina sidor och vrid sedan i midjan, vrid till höger och sedan vänster. Dina armar ska svänga naturligt.
  • När du värmer upp, håll knäna böjda och låt dina höfter sväva. När du flyttar, fokusera på att frigöra stress. Så småningom kan du koncentrera dig bara på din rörelse och den interna energin som skapar.
  • En medvetenhet som du kan försöka är dragspelet. Stå upp rakt, med dina armar böjda på armbågen och dina palmer tillsammans framför bröstet. Dina fingrar bör peka uppåt. Dra långsamt dina händer från varandra tills de är ca 12 tum (30 cm), och sedan flytta dem mot varandra igen. Du kan upprepa detta så ofta som du vill.
  • Bildbeteckningen blir ett taoistiskt steg 13
    6. Träna yoga. Utövandet av yoga kräver att du förstår hur dina ben (anses yin) och dina muskler och bindväv (anses yang) är anslutna och kan röra sig. Eftersom Yin och Yang är ett viktigt koncept i taoismen, tar du någon yogaklass en form av taoistisk övning.
  • Du kan hitta yogaklasser på ditt lokala gym eller Rec Center. Du kan också leta efter yoga-videor online och genom vissa tv-leverantörer "på begäran kanaler.
  • Metod 4 av 4:
    Bor enligt taoistiska övertygelser
    1. Bildtiteln blir ett taoistiskt steg 14
    1. Acceptera dig själv. Taoismen lär ut att varje person borde leva enligt sin egen natur. Genom att acceptera dig själv - dina goda och dina dåliga egenskaper - du bor enligt taoistiska övertygelser.
    • Att acceptera dig själv innebär också att erkänna att ibland kommer din personlighet att förändras. Ibland blir du kärleksfull och snäll och ibland är du otålig och arg. Acceptera alla aspekter av din personlighet.
  • Bildbeteckningen blir ett taoist steg 15
    2. Följ dina instinkter. Taoism handlar om att ta dig tid att lära dig om dig själv och världen runt dig. Ju mer du gör det, desto mer kommer din intuition att utvecklas, och du borde lyssna på det. Om något känns fel, gör det inte. Om något känns som en bra idé, gå till det.
  • Till exempel, om du funderar på att ta ett nytt jobb, fråga dig själv om du mår bra om möjligheten. Om din instinkt berättar att du borde göra det. Om din instinkt säger att du inte borde, gör det inte.
  • Bild med titeln Bli ett taoist steg 16
    3. Öppna dig själv upp till nya upplevelser. Att vara öppen för livet och leva det till fullo är en stor del av taoismen. Det betyder också att de är öppna för nya erfarenheter. Gå och se ett band som du aldrig sett tidigare, prova en ny restaurang eller mat, eller resa någonstans har du aldrig varit.
  • Bildbeteckningen blir ett taoistiskt steg 17
    4. Omfamna lite tyst tid. Ibland, med sociala medier och smartphones och 24-timmars nyhetscykel, kan livet känna sig överväldigande. Att öva taoismen innebär att du tar lite tid, en gång i taget, för att koppla ur och bara sitta i tystnad och observera världen runt dig. Sitta på din veranda, eller i en kafé, eller i ditt favoritrum, och bara vara.
  • Bildbeteckningen blir ett taoistiskt steg 18
    5. Öva på de sätt som är vettiga för dig. Varje person som praktiserar taoismen praxiserar det annorlunda. Om du gillar att meditera, gör det. Om du föredrar att studera texter, kan du också göra det. Eller du kan göra allt! Taoism har inte ett bestämt tro eller övningssystem, så det finns inget fel sätt att vara en taoist.
  • Bildbeteckningen blir ett taoistiskt steg 19
    6. Följ en taoistisk diet. Klassisk taoistisk undervisning tyder på att anhängare undviker vissa saker i sina dieter. Avstå från alkohol, och undvik att äta kött, bönor och korn. Du behöver inte följa den här kosten för att vara en taoist, men det är ett mer klassiskt sätt att följa taoistiska läror.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vissa människor hänvisar till taoism som "Daoism". Denna stavning är fonetiskt mer exakt, även om användningen inte är lika utbredd. Endera variationen är acceptabel, så använd vilken du föredrar. Oavsett hur du stavar ordet, det uttalas "Dow-izm".
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande