Hur man lagar en kalkon

Laga en kalkon, stor eller liten, är mycket lättare än du kanske tror. Nyckeln är att börja med en kalkon som har blivit prepped korrekt och då vidta åtgärder för att se till att det inte torkar ut när du lagar mat. När du väljer en kalkon som passar dina behov, krydda det för att smaka, fyller du det (om du vill) och steka det i ugnen tills det är ömt och guldbrunt.

Steg

Del 1 av 4:
Välja och förbereda kalkon
  1. Bild med titeln Koka ett kalkon steg 1
1. Plocka ut en bra kalkon. En Turkiet är ett föremål som är värt att splurga på om du kan. Kalkoner som har blivit frysta under lång tid, har satt ut i displayen ett tag, eller har behandlats med konserveringsmedel kommer inte att smaka så bra eller laga såväl som färskt, obehandlade kalkoner. Håll dessa pekare i åtanke när du plockar en ut:
  • Försök att få en fräsch kalkon från en slaktare snarare än från köttskärmen i mataffären. Slaktbutiker tenderar att ha kött som är fräschare.
  • Frittgående eller beteshöjda kalkoner är dyrare än Coop-Raided kalkoner, men de tenderar att ha en mer robust smak.
  • Självbostade kalkoner har lagt säsong och vatten, vilket gör dem extra fuktig och salt. Du kan överväga fukten ett plus, men dessa fåglar kommer att ha mindre av en naturlig kalkon smak än obehandlade kalkoner.
  • Kosher kalkoner har också lagt salt, vilket kan påverka smaken.
  • Bild med titeln Koka en Turkiet Steg 2
    2. Få en kalkon som är rätt storlek för dina behov. Innan du köper en Turkiet, överväga hur många personer du matar. Som en tumregel, sikta på att få ungefär 1 pund (0.45 kg) fågel per person, eller lite mer. Så, till exempel, en liten 12-14 lb (5.4-6.4 kg) Turkiet kommer att mata upp till 14 personer, ett medium 15-17 lb (6.8-7.7 kg) Turkiet kommer att mata upp till 17 och en stor 18-21 pund (8.2-9.5 kg) Turkiet kan mata upp till 21.
  • Om du vill ha gott om rester, få en större fågel än du behöver tjäna alla.
  • Bild med titeln Koka en Turkiet Steg 3
    3
    Tina kalkon om nödvändigt. Om du råkar välja en frusen kalkon för din måltid, är det väldigt viktigt att ta det ur frysen i förväg för att tillåta att Turkiet fullt ut defrostar och tinar sig innan du lagar mat. Den säkraste upptiningsmetoden är att sätta kalkon på bottenhyllan av ditt kylskåp i sin ursprungliga omslag. Ge det 24 timmars upptining tid för varje 4-5 pund (1.8-2.3 kg) vikt.
  • För en snabbare tina, sätt den inslagna kalkonen i ett handfat fullt av kallt vatten. Denna metod tar cirka 30 minuter per 1 pund (0.45 kg) fågel. Av säkerhetsskäl måste du ändra vattnet var 30: e minut och laga kalkon så snart det är klokt.
  • Om du verkligen är pressad för tid, försök avfrostning av din oöppnade kalkon i en djup maträtt I mikrovågsugnen (Om det passar!). Medan den tid då det tar varierar, behöver du i allmänhet 6 minuters avfrostningstid för varje 1 pund (0.45 kg) Turkiet.
  • Visste du? Du kan säkert laga en frusen kalkon, men processen tar 50% längre än att laga en fräsch eller avfrostad kalkon.

  • 4. Töm kalkonens hålrum om den har giblets. Innan du lagar kalkon, ta bort alla giblets från insidan av håligheten. De kommer ofta i en liten väska som lätt är bortkastad, även om vissa människor gillar att rädda dem för soppa eller införliva dem i fyllningen. Du kan också hitta en nacke i håligheten - antingen spara det eller kassera det.
  • Du kan hitta giblets antingen i kalkonens huvudhålighet eller tucked under en flik av huden i fågelns huvudände.
  • 5. Skölj kalkonen under rinnande vatten endast om det är brinn. Om du lagar en bruten kalkon, ge insidan av håligheten en snabb sköljning under cool, rinnande vatten för att ta bort överskott av saltlösning. Håll rostpannan bredvid diskbänken så att du kan överföra Turkiet där enkelt utan att dripa över hela ditt arbetsområde. Efteråt klappa Turkiet med pappershanddukar för att se till att huden blir snygg och krispig i ugnen.
  • Notera: USDA rekommenderar inte sköljning av kalkoner innan de lagar dem om de inte är brinnade. Sköljning av en obruten kalkon kommer inte att göra mycket utom onödigt spridda bakterier runt ditt kök.
  • Tvätta handfatet med varmt, tvålvatten både före och efter sköljning av en bruten kalkon. Du kan också skydda området runt diskbänken genom att lägga ner pappershanddukar först.
  • Del 2 av 4:
    Fyllning och krydda kalkon
    1. Bild med titeln Koka ett kalkon steg 6
    1
    Saltlösning kalkon om så önskas. Brining involverar blötläggning av kalkon i a saltlösning infunderas med aromatiska örter och kryddor. Brining-processen lägger både smak och fukt till kalkon och förhindrar torkning under matlagningsprocessen. För att märka din kalkon, sätt kalkon i en stor, täckt kruka med tillräckligt med brinnande lösning för att täcka det helt. Kyl kalkon i saltlake i 12-24 timmar innan du lagade den.
    • Du måste skölja din kalkon och klappa det torrt efter att du har briss det.
    • Kockar skiljer sig åt huruvida Brining A Turkiet är verkligen nödvändigt. Om du älskar smaken av salt kalkonkött, kanske du vill ge det ett försök - om du föredrar att undvika att äta mycket salt, hoppa över saltlösningen.
    • Brine inte din kalkon om det är kosher, självstödning eller förebrun. Detta kommer att resultera i en obehagligt salt Turkiet.
    • Du kan göra en grundläggande saltlösning genom att lösa 1 kopp (ca 250 g) kosheralt i 4 amerikanska kvarts (3.8 l) varmt vatten. Lägg till aromatik, såsom vikblad, pepparkorn, kryddnejlika, allspice eller citronskal, att smaka.
  • Bild med titeln Koka ett Turkiet Steg 7
    2
    Förbered fyllningen valfri. Du kan antingen använda en boxad fyllningsmix eller göra fyllning från början. Kontrollera ditt recept noga för att se till att du förbereder rätt mängd fyllning för din kalkon baserat på fågelns storlek.
  • Som regel bör du sträva efter att förbereda sig om ¾ av en kopp (ca 150 g) fyllning per 1 pund (0.45 kg) Turkiet.
  • Bild med titeln Koka ett kalkon steg 8
    3
    Stuff Turkiet om du vill. När fyllningen är kokta och coola nog att hantera, fyller löst kalkonens nackhålighet och vik över hudens flik för att hålla fasthållningen. Om du vill, kan du stifta huden på plats med en metallspett. Sked resten av fyllningen löst i kroppshålan och trar benen tillsammans med köksgarn.
  • Som ett alternativ till att lägga till fyllningen direkt till kalkon, kan du laga det separat i en bakfat.
  • Dricks: Vissa kockar tycker inte om att lägga till fyllning eftersom det orsakar att Turkiet lagar ojämnt och ökar den totala tillagningstiden. Det finns inget behov av att göra din kalkon om du föredrar att inte.

  • 4. Gnugga kalkon med olivolja och säsong den att smaka. När kalkon är fylld (eller inte, om du föredrar att göra fyllningen separat), gnugga huden över med olivolja eller smält, klarat smör att låsa i fukt. Säsong Turkiet med lite salt och peppar om du vill.
  • Hoppa över saltet om din kalkon är bruten, självbastning eller kosher.
  • Du kan också experimentera med andra kryddor, som rosmarin, salvia eller vitlökspulver.
  • Om du känner dig lite mer ambitiös, försök att belägga din kalkon med en utsökt sage smör.
  • Del 3 av 4:
    Rostning och basting Turkiet
    1. Bild med titeln Koka ett kalkon steg 10
    1. Förvärm ugnen till 325 ° F (163 ° C). Laga din kalkon på en låg, jämn temperatur hjälper till att säkerställa att du får en välsmakande, ömma fågel. Sätt bakstället i den lägsta positionen i ugnen, så du har gott om plats för din kalkon.
    • Vissa kockar rekommenderar att du börjar Turkiet vid 425 ° F (218 ° C) och sedan minska värmen efter en halvtimme. Detta tillvägagångssätt kommer att påskynda din tillagningstid med 30-90 minuter, men det är viktigt att komma ihåg att vända ugnen ner!
  • 2. Täck en rostpanna med aluminiumfolie. Använd 2 ark av tungt aluminiumfolie. 1 ark ska gå längdvis över pannan och nästa arkbreddslokal. Se till att lakorna är tillräckligt stora för att helt sätta ihop och runt hela Turkiet för att bilda ett lös, förseglat tält. Detta låser i fukt och hjälper till att förhindra att Turkiet brinner eller brinner för snabbt.
  • Vissa kockar rekommenderar att vänta tills 2 / 3rds av vägen genom tillagningstiden innan du lägger till ett folie tält till kalkon. Detta kan hjälpa till att förhindra brännande samtidigt som du ger huden gott om tid att bli skarp.
  • Bild med titeln Koka ett kalkon steg 12
    3. Bestämma tillagningstiden baserat på kalkonens vikt. Den genomsnittliga tillagningstiden är 20 minuter per 1 pund (0.45 kg) Turkiet om din fågel är ostuffad. Om din kalkon är fylld, lägg till en extra ¼ timme till den totala tillagningstiden.

    Säkerhetsföreskrifter: Medan du kan få en beräknad tillagningstid baserat på storleken på din kalkon, måste du kontrollera donenessen för att vara säker. För att säkerställa att din kalkon är säker att äta, använd en kötttermometer för att kontrollera att både köttet och fyllningen har nått en intern temperatur på 165 ° F (74 ° C) innan du äter den.

  • 4. Placera kalkon i rostpannan och lägg den i ugnen. När kalkon är förberedd och ugnen är på, sätt kalkon i rostpannan och täcker den med aluminiumfolie tält. Om möjligt, lägg kalkonen i ugnen så benen står inför ryggen, eftersom dessa tar längre tid att laga sig än bröstet.
  • Din Turkiet kommer sannolikt att producera mycket vätska, speciellt om det är brinnigt eller självstöd. Om din kalkon är oskadad, kan du dock lägga till lite extra fukt genom att hälla 2 koppar (470 ml) kalkonstock i botten av pannan.
  • 5. Basta kalkon varje 30 minuter. Öppna ugnen, fortsätt försiktigt folien och använd en kalkonbössa eller en sked för att hälla kalkonens juice från botten av rostpannan över kalkonens hud. Basting hjälper huden ännu jämnare.
  • Om din kalkon inte gör tillräckligt med fukt på egen hand kan du lägga till lite mer lager i botten av pannan.
  • Bild med titeln Koka ett kalkon steg 15
    6. Ta bort folien under de senaste 45 minuterna för att skarpa huden. Under de senaste 30-45 minuterna av matlagning, ta bort folien över bröstet och låren. Detta kommer att hjälpa huden att bli brun och krispig.
  • Att lämna folien över ändarna av vingarna och trummorna hjälper till att hålla dem från brännande.
  • Om någon del av din kalkon brinner för snabbt, försök att vrida pannan för att hjälpa till att fördela värmen jämnare.
  • Bild med titeln Koka ett kalkon steg 16
    7. Använd en kötttermometer för att se om kalkon är klar. När din beräknade tillagningstid är klar, använd en kötttermometer för att kontrollera om kalkon är redo att komma ut. Placera termometern på insidan. Turkiet är gjort när temperaturen når 165 ° F (74 ° C).
  • Din kalkon kan laga snabbare än du förväntade dig, så börja kontrollera temperaturen ungefär halvvägs genom den beräknade tillagningstiden.
  • Om Turkiet fortfarande inte är tillräckligt varmt i slutet av den beräknade tillagningstiden, lägg den in i ytterligare 20 minuter och kolla den igen.
  • Glöm inte att kontrollera temperaturen på fyllningen, också!
  • Del 4 av 4:
    Vila och carving Turkiet
    1. Bild med titeln Koka en Turkiet Steg 17
    1. Låt Turkiet vila i 30 minuter när den är kokad. Luta pannan så att juicerna samlar i ena änden. Lyft kalkon och folie från pannan och placera den på en stor skärbräda. Tält folien över kalkon och låt den vila i 30 minuter. Detta säkerställer att Turkiet kommer att vara fuktigt och ömt.
    • Medan kalkon vilar, använd juice till göra gravy.
    • Om du fyllde kalkon, använd en sked för att flytta fyllningen från kalkon till en serveringsrätt.
  • 2
    Skära kalkon När det är färdigt vilande. Kalkoner är snidade med samma teknik som kycklingar. Med en skarp kniv, ta bort benen, låren och vingarna och skära köttet bort från brösten. Placera det vita köttet och det mörka köttet i separata områden på en tallrik.
  • Glöm inte att ta bort önskan, så du kan önska!
  • Om du slog kalkonens ben, var noga med att skära den garnen innan du börjar carving.
  • Bild med titeln Koka ett Turkiet Steg 19
    3. Förvara eventuellt kvarvarande kalkon i ditt kylskåp eller frys. Kvarvarande kalkon kött är utsökt i kalkon soppa, kalkon smörgåsar, och kalkongryta. Du kan lagra den kokta kalkonen i kylskåpet i 3-4 dagar eller i upp till 3 månader i frysen.
  • Var noga med att sätta kalkon i en lufttät behållare. Om du planerar att frysa den, använd en frys-säker plastkar eller påse.
  • Dricks: När du uppvärmer rester, försök bara uppvärma så mycket som du planerar att äta direkt. Upprepade gånger uppvärmning av kvarvarande Turkiet kommer att orsaka att det torkar ut och förlorar sin smak.

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Stekning av en kalkon är ett annat bra sätt att laga det.
  • Om du planerar att steka kalkon och inte är intresserade av att fylla det, kan du också försöka spatchcocking det för att minska risken för att torka ut kalkonbröstet medan det lagar mat.
  • Varningar

    Skölj inte en rå kalkon om du inte behöver tvätta bort överskott av saltlösning. Sköljning kommer inte att bli av med bakterier på kalkon, och det kan faktiskt öka risken för att bli sjuk genom att stänka skadliga bakterier runt ditt handfat och arbetsområde. Det bästa sättet att döda bakterier på din Turkiet är att laga det noggrant.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande