Hur man rengör en kalkon

Inget ser uteslutande ut i mitten av en semesterfest än en kalkon! Oavsett om du fick din fågel själv eller köpt den i affären, är det första steget i förberedelseprocessen rengöring. Skölj, plockning, eller helt enkelt avlägsna omslaget från ditt kalkon på rätt sätt kan det vara kokt säkert - för att bli slagen av din middagsspridning.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av en butiksköp Turkiet
  1. Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 1
1
Tina din kalkon Innan du rengör det. Om du har tillräckligt med tid, kan du tina din kalkon genom att ställa den i kylskåpet i några dagar, vilket gör det möjligt för 24 timmar att tina varje 5 pund (2.3 kg) Turkiet. För en något snabbare tina, placera Turkiet i en läckagespås och sätt den i en handfat eller hink. Helt nedsänk det med kallt vatten, byte av vattnet var 30: e minut och tillåter 30 minuter att tina var 5: e pund (2.3 kg) Turkiet. För den snabbaste metoden, placera Turkiet i en panna och använd avfrostningsinställningen på mikrovågsugnen för att tina den.
  • Håll kalkon i sin omslag, om du inte tinar den i mikrovågsugnen.
  • Om du tina din kalkon i kylskåpet, kan du hålla det där i upp till 2 dagar innan du lagar det. Om du tinar det i vatten eller mikrovågsugn måste du börja städa och laga det så snart det är klart.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 2
    2. Tvätta händerna noggrant innan du hanterar din kalkon. Använd varmt vatten och tvål för att tvätta händerna i 20 sekunder innan du börjar hantera kalkon. Rulla upp ärmarna och dra tillbaka ett långt hår också. Detta hjälper dig att hålla rena och undvika att sprida livsmedelsburna sjukdomar.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 3
    3. Ta av förpackningen och placera kalkon i sin bakfat. Skär försiktigt och dra av kalkonens förpackning. Kassera den i papperskorgen. Placera sedan kalkon direkt i din bakpanna eller maträtt.
  • De färre ytorna du låter den råa Turkiet berör, desto mindre måste du rengöra när du är klar med matlagning.
  • Låt ingen del av kalkon eller dess juice komma i kontakt med andra matvaror, med undantag för mat som kokas inuti kalkon, som fyllning. Om oavsiktlig kontakt inträffar, kasta bort den andra maten.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 4
    4. Ta bort nacken och gibletsna inuti kalkon. Du kan typiskt hitta kalkonens nacke och giblets inuti kroppshålan. Noga nå inuti och dra dem ut, lämna den inre ihåliga.
  • Du kan antingen laga halsen eller gibletsna, efter ett recept, eller kasta dem bort.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 5
    5. Skölj insidan av din kalkon om den är brinn. Om du lagar en bruten kalkon, töm först din diskbänk helt och håll sedan det med varmt, tvålvatten och skölj det bra. Fyll det med 2-3 tum (5.1-7.6 cm) Kallt vatten, skölj sedan kalkonens hålighet med en mild ström av kallt vatten. Töm kalkonen genom att hålla upp det över diskbänken, sätt sedan ner det i rostpannan.
  • Du behöver inte skrubba eller skölja utsidan av Turkiet alls.
  • Placera rostpannan bredvid diskbänken och täcka det omgivande området med pappershanddukar vid eventuella spill.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 6
    6. Undvik att tvätta kalkon om det inte är brinn. Tvätt fjäderfä, inklusive Turkiet, kommer inte att göra någonting för att ta bort bakterier. Faktum är att det faktiskt kan hjälpa till att sprida bakterierna runt ditt kök och till och med på dig, vilket kan leda till sjukdom. Det säkraste sättet att förbereda din Turkiet är att helt enkelt flytta den direkt från förpackningen till bakfatet.

    Visste du? Matar din kalkon till minst 165 ° F (74 ° C) Internt är allt du behöver göra för att döda några bakterier.

  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 7
    7. Tvätta händerna, sjunka och allt annat som har rört den råa kalkon. För att undvika korskontaminering, tvätta dina händer och underarmar med varmt vatten och tvål i minst 20 sekunder efter att ha hanterat kalkon. Använd sedan varmt, tvålvatten för att rengöra alla redskap och köksytor du använde, till exempel bänkskivan eller sjunka. Skölj med rent vatten efteråt.
  • För extra skydd kan du sanera köksytor med 1 matsked (15 ml) flytande klorblekmedel blandad i 1 gallon (3.8 liter) vatten. Låt dessa ytor torka noggrant innan de använder dem.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Plockning och rengöring av en vild kalkon
    1. Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 8
    1. Plocka fjädrarna om du planerar att fritera eller grilla din kalkon. Plockning tar längre tid än att skölja en vild kalkon, men det är sättet att gå om du planerar att steka, röka eller fritera. Det tenderar att bevara Turkiets fukt mer effektivt.
    • Plocking är också möjligheten att välja om du vill laga din Turkiet hela.
    • Plockning är en rörig process, så gör det ute eller i ett garage, om möjligt.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 9
    2. Ta bort en del av Turkiets vingar tillsammans med huvudet och nacken. Använd en skarp, stark kniv för att skära av kalkonens huvud och nacke, starta 1-2 tum (2.5-5.1 cm) ovanför nackens anslutning till kroppen. Du kan också ta bort en del av vingarna, börja vid den första leden för att lämna en trumstickformad sektion bakom.
  • Vingarna är ätbara, men de är svåra att plocka och brukar inte ha tillräckligt med kött nära ändarna för att motivera den extra ansträngningen.
  • Bild med titeln Clean a Turkey Steg 10
    3. Värm en stor kruka med vatten till 140-150 ° F (60-66 ° C). Fyll en stor kruka med tillräckligt varmt vatten för att helt nedsänka din kalkon. Syfte för att vattnet är 140-150 ° F (60-66 ° C), vilket är varmt nog för att lossa fjädrarna för plockning, men inte tillräckligt varmt för att börja laga huden.
  • Du kan värma vattnet på en spis eller på en utomhusbrännare.
  • Du måste använda en kökstermometer för att kontrollera vattentemperaturen.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 11
    4. Doppa kalkonen i 30 sekunder för att göra det lättare att plocka. Håll kalkonen med fötterna och doppa den i vattnet i ca 30 sekunder. Lyft kalkon ut och försök att dra ut en fjäder. Om det är lätt, är det klart att plocka. Om du måste dra hårt, doppa kalkon igen i några sekunder.
  • Blötläggning av kalkon längre än 30 sekunder kan börja laga det, vilket du inte vill göra medan fjädrarna fortfarande är bifogade.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 12
    5. Häng kalkon upp på huvudhöjd. Dra ut kalkonen och använd ett starkt rep för att hänga upp det med fötterna. Du kan knyta den till en stark trädgren eller en robust stråle i ditt garage, se till att hålla den över potten för att droppa torrt.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 13
    6. Plocka ut fjädrarna några i taget. Börja på baksidan, börja dra ut bara några fjädrar i taget, gripa dem av rötterna och plocka med en mild bogserbåt. Dra ner mot fjädringens korn, gå över hela fågeln tills det är rent.

    Dricks: Om du har några små, hårliknande fjädrar kvar efter plockning, kan du bränna dem bort genom att försiktigt passera över dem med en tändare.

  • Bild med titeln Rengör ett kalkonsteg 14
    7. Ta bort kalkonens innards. När din fågel plockas, öppnar du försiktigt upp kroppshålan med en kniv och ta bort entrailerna. Använd handskar för att skydda dina händer och se till att ta bort allt lungmaterial, som är anslutet till ryggraden och kan snabbt ruttna.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 15
    8. Ta bort benen och placera kalkonen i en bakfat om du vill laga det hela. Om du föredrar att laga eller bevara hela din kalkon, skär först benen på knäet eller andra ledningen med en skarp, stark kniv. Håll låren och trummorna bifogade men inte den blåsigare delen av benet, som inte har så mycket kött. Placera det på en stor bakfat om du är redo att laga mat.
  • Om du vill frysa din kalkon, lägg det i 2 plastfrysväskor och täta den så tätt som möjligt. Du kan hålla det i upp till 7 månader innan du använder den.
  • Kassera de delar av benet som du inte lagar mat.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 16
    9. Separera bröstfiléerna, låren och benen om du vill laga mat i separata bitar. För att skära kalkon i sektioner, lägg det på ryggen och klippa tillbaka huden från bröstet. Sedan klippa kalkon längs varje sida av bröstbenet och på insidan av antingen vingen. Dra på bröstfiléet och använd kniven för att lossa den och lyfta den bort från bröstbenet, som arbetar bakifrån till framsidan.
  • För att ta bort låret och benet på kalkon, skära genom lårmuskeln på baksidan, dra sedan upp den med handen tills de gemensamma poparna. Fortsätt klippa genom låret tills du kan ta bort den.
  • Om du har en mindre frys, skär din kalkon i mindre bitar det lättare att bevara. Sätt varje avsnitt i 2 förseglade plastfrysväskor och håll kalkonen i upp till 7 månader innan du använder den.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Skinning en vild kalkon
    1. Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 17
    1. Hud kalkon om du vill grilla det eller steka det i separata bitar. Skinning en kalkon är typiskt snabbare och renare än att plocka det. Det är ett bra alternativ om du planerar att grilla eller steka din kalkon i separata bitar.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 18
    2. Häng kalkon upp på bröstnivå. Använd starkt rep för att knyta kalkon upp av båda fötterna, fästa den på en robust trädgren eller stråle. Binda fötterna upp separat, så att de är 12-18 tum (30-46 cm) från varandra.

    Dricks: Du kan hänga kalkonen till någon höjd, men att hålla den på din bröstsnivå kommer att göra för den enklaste hudprocessen.

  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 19
    3. Ta bort kalkonens skägg, fläkt och vingar. Ta tag i skägget nära kroppen, vrid det halvvägs runt och ge det en fast bogserbåt för att ta bort det från bröstet. Ställ den åt sidan eller kassera det, ta bort kalkonens fläkt genom att klippa huden bort från svansen. Sedan, gå vidare till vingarna, skära av dem vid armbågen eller den andra leden.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 20
    4. Hud svansen och ta bort nacken. Håll huden på svansen och börja dra den ner i kroppen. Använd dina händer för att försiktigt arbeta av det runt vingarna och bröstet. Dra ner det tills det är i kalkonens nacke, sluta sedan.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 21
    5. Klipp av nacken och huden för att avsluta hudprocessen. Använd en skarp, stark kniv för att skära av kalkonens huvud och nacke, starta 1-2 tum (2.5-5.1 cm) ovanför nackens anslutning till kroppen. Detta kommer också att ta av den extra huden och fjädrarna som du har dragit ner.
  • Ställ huden och huvudet åt sidan eller kassera dem.
  • Bild med titeln Clean a Turkey Steg 22
    6. Ta bort kalkonens innards innan du lagar mat eller bevarar det. För att ta bort kalkonens insidor, öppna försiktigt upp kroppshålan med en kniv och ta bort entrailerna. Använd handskar för att skydda dina händer och se till att du tar bort allt lungmaterial, som är anslutet till ryggraden, eftersom det snabbt kan ruttna.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 23
    7. Ta bort benen och placera kalkonen i en bakfack om du vill laga det hela. Om du föredrar att laga eller bevara hela din kalkon, skär först benen på knäet eller andra leden, med en skarp, stark kniv. Du kommer att hålla låren och trummorna bifogade men ta bort och kassera den blossa delen av benet, som inte har så mycket kött. Placera den på en stor bakfat om du är redo att laga den.
  • Om du vill frysa din kalkon, lägg det i 2 plastfrysväskor och täta den så tätt som möjligt. Du kan hålla det i upp till 7 månader innan du använder den.
  • Bild med titeln Rengör en Turkiet Steg 24
    8. Separera bröstfiléerna, låren och benen om du vill laga mat i separata bitar. För att skära kalkon i sektioner, lägg den på ryggen och klippa den längs varje sida av bröstbenet och på insidan av antingen vinge. Dra på bröstfiléet och använd kniven för att lossa den och lyfta den bort från bröstbenet, som arbetar bakifrån till framsidan.
  • För att ta bort låret och benet på kalkon, skära genom lårmuskeln på baksidan, dra sedan upp den med handen tills de gemensamma poparna. Fortsätt klippa genom låret tills du kan ta bort den.
  • Om du har en mindre frys, skär din kalkon i mindre bitar det lättare att bevara. Lägg varje avsnitt i 2 förseglade plastfrysväskor och håll kalkon i upp till 7 månader innan du använder.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Om du gör fyllning i din kalkon, se till att den är helt blandad och redo att gå innan du börjar städa kalkon. Fyllningen bör också kokas till minst 165 ° F (74 ° C).

    Saker du behöver

    Rengöring av en butiksköp Turkiet

    • Läckagespås
    • Bakfat
    • Tvål
    • Pappershandukar

    Plockning och rengöring av en vild kalkon

    • Kniv
    • Stor kruka
    • Kökstermometer
    • Rep
    • Lättare
    • Plasthandskar
    • Bakfat

    Skinning en vild kalkon

    • Rep
    • Stark stråle eller trädgren
    • Kniv
    • Bakfat
    • Plasthandskar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande