Hur man fryser köttbullar

Frysning av köttbullar kan vara en extremt användbar metod att göra om du letar efter en snabb aptitretare till pop i ugnen och äta till lunch eller middag. De flesta butiker säljer frysta köttbullar men många har fettinging ingredienser som du förmodligen inte är nöjd med, eller har vissa ingredienser som du är allergisk mot. Tack och lov kan du frysa din egen sats hemlagad köttbullar som kan vara mer än en månad och smakar fortfarande lika bra.

Steg

Metod 1 av 2:
Frysning av köttbullarna råa
  1. Bild med titeln Gör kalkon köttbullar Steg 3
1. Rulla köttet i ping-pong storlek bollar. Efter att ha förberett och gör din sats för köttbullblandningen, rulla köttet i ping-pong storlek bollar. Du vill inte ha bollarna för stora, för när de är frusna kan det vara svårt att helt forma dem igen. Att rulla köttbullarna för stora kommer också att få dem att klumpa ihop, bilda i en större boll, så se till att du gör bollarna i storleken på en ping-pongbollar.
  • När du gör köttbullblandningen, använd köttkvalitet. Kvalitetskött kommer att hjälpa köttbullarna längre i frysen och kommer att hålla dem fräscha en gång tinas.
  • Bild med titeln baka italienska köttbullar Steg 6
    2. Placera köttbullarna på en täckt bakplåt. Täcka en stor bakplåt med pergamentpapper eller aluminiumfolie. Du kan också spruta brickan med non-stick-smörjspray eller sprida smält smör över det. Lägg varje köttbulle på brickan, var och en står en tum bort från varandra. Att placera köttbullarna för nära kommer att få dem att gå med och klumpa ihop, så se till att de inte är placerade nära varandra.
  • Bild med titeln baka italienska köttbullar Steg 7
    3. Frysa köttbullarna. Placera bakplåten i frysen och låt köttbullarna frysa tills det är solidt och hårt. Alla frysare varierar när det gäller sin tidpunkt för frysning, men det tar cirka 5 timmar tills över natten för köttbullarna att frysa.
  • När du placerar köttbullarna i frysen, se till att alla andra frusna livsmedel inte misstänker squash köttbullarna. Placera brickan i ett säkert område i frysen för att förhindra olyckor.
  • Bild med titeln kock mark Turkiet Steg 16
    4. Placera de frysta köttbullarna i en lufttät behållare. Om du planerar att hålla köttbullarna i ett tag i frysen, behåll och lagra dem i en lufttät behållare. Stäng behållaren tätt och placera den i ett säkert område i frysen. Köttbullarna kan vara upp till en månad medan de är frös rå.
  • Bild med titeln Gör enkla köttbullar Steg 10
    5. Vet hur man tina de råa köttbullarna. Ta bort de frysta köttbullarna från frysen och låt den tina i rumstemperatur i ca 2-4 timmar, eller tills köttbullarna inte längre är frusna och hårda. Koka köttbullarna till din smak - du kan baka dem i ugnen, steka dem på spisen eller laga dem i en långsam spis eller tryckkokare.
  • Du kan också koka köttbullarna i din favoritsås för att laga och tina dem.
  • Metod 2 av 2:
    Frysning av köttbullarna kokta
    1. Bild med titeln Gör enkla köttbullar Steg 5
    1. Koka köttbullarna. Rulla den beredda köttbullblandningen i ping-pong storlek bollar. Bestäm hur du vill laga köttbullarna - du kanske vill baka dem i ugnen, steka dem på spisen eller laga dem i en långsam spis eller tryckkokare. Fullt laga köttbullarna, så att de inte längre är rosa men lite krispade och guldbruna.
    • När du lagar köttbullarna, sprinklande lite olja medan det kockar kan hålla köttbullarna smaka bra efter att ha blivit frös.
  • Bild med titeln kyckling köttbullar
    2. Låt köttbullarna svalna. Efter att ha lagat köttbullarna, låt dem svalna på en stor tallrik täckt med en servett, om det behövs. Låt dem svalna tills de är lätta att hantera, brukar ta ca 7-10 minuter. Att låta köttbullarna coola före tiden hjälper köttbullarna frysen snabbare och mer effektivt.
  • Bild med titeln frusna köttbullar
    3. Bestäm var du vill frysa köttbullarna. Kokade köttbullar kan lagras i en lufttät behållare eller i en Ziploc-väska. Båda metoderna fungerar bra och kan hålla köttbullarna som håller upp till tre månader i frysen.Efter att ha lagrat köttbullarna, stäng påsen eller behållaren tätt och märk den med en permanent markör och liten bit papper. Nämna vilken typ av köttbullar som finns i påsen eller behållaren och vad dagens datum är. Detta hjälper dig att veta när du sist frös köttbullarna.
  • Alla frysare varierar, men det tar vanligtvis ca 4 timmar tills över natten tills köttbullarna fryser helt.
  • Bild med titled köttbullar
    4. Vet hur man värmer upp de kokta köttbullarna. Köttbullarna måste inte tinas eftersom de redan är kokta. För att återuppvärma köttbullarna kan du laga dem i en panna med sås, baka dem i ugnen eller laga dem i flera timmar i en långsam spis. Garnera köttbullarna med ost och njut av!
  • Tips

    De flesta köttbullar som är frysta i frysen kan vara upp till tre månader om det är lagrat bra.
  • Det rekommenderas starkt att frysa köttbullarna kokta eftersom de är enklaste att tina och uppvärma.
  • Varningar

    Det är bäst att undvika frysande köttbullar som har ost fyllt i dem. Osten kommer gradvis att bli mindre medan de är frös och kommer inte vara så smakfull så det är bäst att använda normala köttbullar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande