Hur accepterar du att din förälskelse inte gillar dig

Så du har just hittat din förälskelse gillar dig inte tillbaka. Nu då? Du kanske känner mig som att moping runt eller plåga dem i ett försök att ändra sig, men det kommer sannolikt bara att låta dig känna dig värre, och eventuellt irriterar din förälskelse också. Den hälsosammaste och mest värdiga saken att göra i denna situation är att acceptera nyheterna och fortsätta. Du kan komma över stiftet genom att hålla dig upptagen, distansera dig själv från din förälskelse och ta hand om din känslomässiga hälsa.

Steg

Metod 1 av 3:
Vistas upptagen
  1. Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
1. Tillbringa tid på dina hobbyer. Kasta dig själv i de saker du tycker om att göra för att hålla dig av din förälskelse. Om du brukade spendera mycket tid på att tänka på föremålet för dina känslor, återkräva den tiden genom att sätta det mot ett nytt projekt, en bra bok eller en serie på Netflix som du har menat att titta på.
  • Om du tidigare tappade några av dina hobby eftersom du var distraherad av din förälskelse, plockade upp dem igen är ett bra sätt att gå vidare.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    2. Träffa nya människor. Istället för att pining över någon som inte är intresserad av dig, blanda det med några nya människor som kommer att uppskatta hur bra du är. Du behöver inte leta efter en annan förälskelse ännu, men var inte blyg om att nå ut till alla slags människor och göra nya vänner.
  • Skolan, extracurricular aktiviteter, samhällsklubbar och volontärarbete är alla goda sätt att träffa människor.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    3. Prova något som är helt annorlunda. Utöka dina horisonter och tänka på det förflutna genom att utmana dig själv. Om du alltid har velat göra något men aldrig upparbetat nerven, det finns ingen bättre tid än just nu för att prova.
  • Till exempel kan du auditionera för ett spel, ta en solo resa, eller ansöka om ett nytt jobb.
  • Metod 2 av 3:
    Distansera dig själv
    1. Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    1. Respektera dina förälskade gränser. Försök inte ändra din förälskelse eller bevisa för dem hur bra du är. Detta kan komma på nerver, och värre, det kommer att få dig att känna dig lite patetisk. Spara din energi för någon som gillar dig, och lämna din förälskelse ensam.
    • Kom ihåg att det finns många anledningar som din förälskelse kanske inte är intresserad av dig. Kanske har de gillat någon annan länge, eller kanske gillar de dig som en vän men tror inte att du skulle vara ett kompatibelt par. Det betyder inte att det är något fel med dig.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    2. Förklara att du behöver lite tid att återhämta sig. Om du är vänner med din förälskelse är det normalt att känna sig lite besvärlig runt dem efter att ha blivit avvisad. Låt dem veta att du behöver lite tid från dem för att komma över dina känslor. Om de är en bra vän, förstår de och respekterar dina önskemål.
  • Om du inte är riktiga vänner med din förälskelse behöver du inte förklara för dem att du tar lite tid bort från dem. Det är faktiskt förmodligen bättre om du inte gör det.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    3. Följ eller blockera din förälskelse på sociala medier. Motstå trängseln att stjälka din förälskelse online med ovillkoren eller inte följa dem på de sociala medieplattformarna du använder. Om du är orolig för att grottas in och återvända dem senare, blockera dem.
  • Du kan alltid lägga till dem i framtiden, när du är över dina känslor.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    4. Håll dig borta från platser du tror att din förälskelse kan vara. Försök inte få en glimt av din förälskelse i korridoren i skolan eller i brytrummet på jobbet, oavsett hur frestande tanken kan vara. Sätt så mycket avstånd som möjligt mellan dig själv och dem. Om du måste se din förälskelse varje dag, försök att sitta långt ifrån dem och undvika konversation.
  • Vara artig. Det är okej att säga hej om du råkar se din förälskelse, men löper inte eller försöker starta en konversation.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    5. Undvik att fråga dina vänner om din förälskelse. Om du och din förälskelse har gemensamma vänner, låt dem veta att du försöker komma över några känslor, och fråga dem att inte prata om din förälskelse runt dig ett tag. Fråga inte vad din förälskelse är upp till eller om de använder någon, eftersom det här kan antända dina gamla känslor.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    6. Undvik underhållning som påminner dig om din förälskelse. Musik, filmer och böcker kan alla vara till hjälp för att komma över en oönskad flamma, men håll dig borta från underhållning som hjälper dig att vika i dina känslor. Om vissa medier får dig att tänka på din förälskelse, skära ut det ett tag och ersätta det med något som inte är så emotionellt laddat.
  • Försök att hänga sig i escapism ett tag. Leta efter romaner och TV-program som transporterar dig till världar som är mycket annorlunda än ditt vardag.
  • Metod 3 av 3:
    Återhämta emotionellt
    1. Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    1. Acceptera dina känslor. Erkänna dig själv att du känner dig dålig om att bli avstängd. Det är inget fel med att tycka om någon, och avslag är något som nästan alla har upplevt vid någon tidpunkt. Ju tidigare du kommer till villkor med dina känslor, desto snabbare kan du läka från dem och gå vidare.
  • 2. Lura förlusten av det potentiella förhållandet. Även om du inte var i ett förhållande med den här personen, i ditt sinne, kan det känna att du "förlorat" någon. Tillåt dig själv tid och utrymme att lura ordentligt, då blir det lättare att gå vidare.
  • Att ha en förälskelse är som att ha ett ensidigt imaginärt förhållande. I ditt sinne utvecklar du en bilaga till en annan person som inte är återkallad. Du behöver tid och utrymme för att bryta den bilagan.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    3. Hitta stöd. Sök ut företaget med människor som värdesätter dig, som dina vänner och familj. Det är okej att gråta eller prata dina problem med dem, speciellt först, men försök att ha roligt med dina kära också. En dag ute med dina pals eller ett besök med utökad familj kan göra underverk för ditt humör och självkänsla.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    4. Gör en lista över dina goda egenskaper. Sitt ner med penna och papper, och spendera några minuter brainstorming alla orsaker som någon skulle ha tur att vara med dig. Inkludera övergripande positiva drag som vänlighet, liksom små quirks som alltid kommer ihåg någons favoritmat. Spara din lista så att du kan titta på den när du känner dig nere om dig själv.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    5. Tänk på dina förälskade negativa egenskaper. Ingen är perfekt, och din tidigare rosiga syn på din förälskelse kan ha gömt sina dåliga egenskaper. Nu när du har lite mer avstånd från dem, tänk på allt som stör dig om din förälskelse, från deras konstiga skratt till deras oförmåga att komma ihåg ditt namn. Du kommer att känna mindre kärlekslagen på nolltid.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    6. Uttrycka dig kreativt. Kanal dina känslor i ditt skrivande, teckning, musik eller någon annan typ av konst du gillar att göra. Du kan visa andra människor ditt färdiga arbete, eller hålla det privat - det är upp till dig.
  • Bild med titeln Acceptera att din förälskelse inte
    7. Öva bra självvård. Ditt hjärta och ego känner förmodligen lite blåst, så var försiktig med dig själv när du återhämtar dig. Skära dig lite slack i skolan eller jobbet. I stället för att begrava din sorg med oändliga film- och takeout-sessioner, gör ditt bästa för att äta bra och få lite motion och behandla dig själv som får dig att må bra om dig själv.
  • Till exempel kan du tillbringa en eftermiddag på din favorit kafé eller få en ny frisyr som du älskar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande