Hur man äter avokado om du inte gillar det

Avokado kan vara allt raseri, men inte alla finner det lika gott. Som är en bummer, eftersom de myriade hälsofördelarna med den exotiska frukten är en av sina största försäljningspunkter. En annan stor försäljningsplats är dock dess mångsidighet. Om du vill skörda de många näringsrika fördelarna med avokado utan att behöva uthärda sin oljiga, mushy textur eller otroligt smak, är det bästa sättet att göra det att hitta sätt att införliva det i rätter som maskerar sina mindre aptitretande egenskaper, som Zesty Tacos, hummus, eller till och med chokladkaka.

Steg

Metod 1 av 3:
Smyga avokado i dina favoriträtter
  1. Bild med titeln Ät avokado om du don
1. Prova det i mexikansk mat. Nestle ett par skivor avokado i en majs eller mjöl tortilla med ditt protein av val och generös hjälp av sallad, tomater, lök, gräddfil, ost, pico de gallo och någon annan fixin av val. Med så många djärva, zestiga ingredienser som melding tillsammans, är chansen att du inte ens vet att det är där.
  • Din nyfunna tolerans för avokado behöver inte sluta vid tacos. Gör lite utrymme för superfood i burritos, quesadillas, enchiladas, nachos, och zesty risskålar.
  • Mexikansk mat och avokado går tillsammans som jordnötssmör och gelé. Även om du inte brukar gräva frukten på egen hand, kan du upptäcka att du njuter av det med rätt komplementära smaker.
  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    2. Smuggla en liten servering i en välsmakande gryta. För många människor är det inte smaken av avokado som är anstötlig, men texturen. Lyckligtvis kommer du aldrig att märka det när det är kokt i en oskiljbar mush med en massa andra mindre misstänkta komponenter.
  • Liven upp en tråkig midnatt middag genom att lägga till 1 eller 2 avokado till en kyckling, frukost, eller krämig tonfisk-nudelgryta (alla laddade med ost, förstås).
  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    3. Lägg till hanterbara skivor till smörgåsar, sallader och andra färska livsmedel. Halva en avokado, Chuck den freakishly stora gropen och skär den mjuka frukten inuti tunna remsor. Använd dessa remsor till toppen av en blandad sallad, eller ta bort dem i en lätt wrap eller smörgås full av objekt du faktiskt gillar.
  • Den oljiga gröna gärningsmannen smälter bokstavligen till en grillad ost eller pressad panini och lämnar bara en astroturf-färgad smear för att påminna dig om vad du äter.
  • Avokado gör också en stor toppning för en saftig cheeseburger, speciellt en beredd "Kalifornien-stil" med skivade mogna tomater, röda lökringar och skarp cheddarost.
  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    4. Använd avokadoolja för alla dina matlagningsbehov. Om du inte ens kan bära för att vara i närvaro av en avokado men inte vill beröva dig själv av sina fördelaktiga fettsyror, fuska systemet och hämta en flaska avokadoolja. Du kan steka med det, baka med det, drizzle det på pasta, eller till och med använda det som en bas för hemlagade såser, dips och salladdressingar-dess användningsområden är nästan oändliga!
  • Avokado Oils höga rökpunkt gör det särskilt bra för searing, pan-stekning och andra matlagningsmetoder som är beroende av intensiv värme.
  • Dricks: Försök att ersätta en lika stor mängd avokadoolja i recept som vanligtvis kallar olivolja, kokosnöt eller canolaolja.

    Metod 2 av 3:
    Dölja smaken och texturen av avokado
    1. Bild med titeln Ät avokado om du don
    1
    Vänd den till Guacamole. Massor av människor som inte gillar avokados på egen hand kan inte få tillräckligt med guacamole. Skiva, grop och mash 2-3 avokado, sedan tillsätt tärda tomater, rödlök, jalapeños, koriander och havsalt till smak. Avsluta med en spritz av limejuice. Avokado kommer verkligen bara att fungera som ett leveranssystem för de andra färska ingredienserna, som är säkra på att förblu och glädja dina smaklökar.
    • Ett streck av en eller flera potenta kryddor som jordkummin, vitlök eller cayennepeppar kan göra en mer komplex guacamole där den primadonna avokado inte tar centrum.
    • Tyvärr, även den mest utsökta Guac är inte sannolikt att hjälpa dig att övervinna din avskiljning för avokado om det kokar ner till en textur sak.
  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    2. Blanda det till grekisk yoghurt. Mash en fjärdedel av en mogen avokado och rör den direkt i en 5 oz. (140 g) Servering av yoghurt. Topp med en sked av sur vildblomma honung, en strö av havsalt, eller en liten handfull granola, blandade bär eller rostade nötter att klä upp den krämiga behandla ännu mer.
  • Slå inte av den gröna nyansen. Den starka, tangy yoghurt kommer att vara mer än tillräckligt för att täcka upp vilken liten smak som frukten tillägger.
  • Med tillägget av några enkla ingredienser som lime, cilantro, vitlök och jalapeño paprika, kan du göra ditt enkla mellanmål till ett ljus än fyllnadsdip som parar perfekt med pitachips.
  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    3. Kombinera det med hummus. Kasta 1 hel halverad och pitted avokado i en matberedare med en 15 oz. (125 g) kan av kikärter, 1 liten massa koriander, 1 vitlöksklyfta, /4 kopp (59 ml) tahini, /4 kopp (59 ml) extra jungfruolja, /4 Cup (59 ml) citronsaft, 1 tesked (4 g) jordkummin och 1 / 2Teaspoon (2 g) kosher salt. Blanda ingredienserna tills de bildar en jämn, tjock blandning, ta sedan en väska eller tortillaflis eller lite naanbröd och gå till stan!
  • En sprut av kryddig Sriracha kommer vidare att undertrycka fruktens smak.
  • Om du inte är en stor fan av vanlig hummus, eller du vill upp med ditt proteinintag, kan du också försöka göra en smaklig svart bönvariation med hjälp av konserverade svarta bönor istället för kikärter.
  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    4. Byt ut majonnäs för avokado i tonfisk sallad. Nästa gång du piska upp en sats hemlagad tonfisk sallad, håll mayo och sked i en lika stor mängd mashed avokado på plats. Det kan inte se ut som den söta, oskyldiga tonfisk sallad du är van vid, men det blir bättre för dig, och det är tveksamt att du kommer att kunna berätta en skillnad i smak.
  • Du kan också teoretiskt använda avokado i stället för Mayo i nästan vilken typ av beredda sallader, inklusive kyckling, potatis eller äggsallad.
  • Dricks: Börja med din egen från-scratch majonnäs gjord med avokado olja. Extra gröna saker är valfria.

    Metod 3 av 3:
    Njuter av avokado till efterrätt
    1. Bild med titeln Ät avokado om du don
    1. Blanda det till en smoothie eller milkshake. Visste du att du kan lägga avokado i en smoothie? Tja, nu gör du det. Om du vill ha bevis, kasta 1/2 av en i en mixer med en banan, /2 kopp (120 ml) grekisk yoghurt, 1 kopp (240 ml) mjölk och några isbitar och se vad som händer. Eller prova det i en milkshake med 2 skopor av vaniljglass, 1 matsked kakaopulver (8 g) och 2 teskedar (10 ml) honung. Hur som helst, är du välkommen.
    • En monounsättad fettförpackad smoothie eller milkshake kan göra ett bra sätt att tanka dina trötta muskler efter träning. Glöm inte att dumpa i en scoop av proteinpulver för att maximera dina vinster, bruh.
    • Den bästa delen om att lägga till avokado till en smoothie eller milkshake är inte bara den glada känslan att du tittar på att den utplånas i en virvelvind av spinningblad. Det är också det faktum att dess milda smak är nästan helt odetekterbar i den färdiga produkten.
  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    2. Baka det till ett dekadent chokladkaka. Bryta ut mormors berömda chokladkaka recept, begränsa smöret till ungefär en fjärdedel av vad receptet kräver och mäter lika mycket avokado för att kompensera skillnaden. Det kan bara visa sig vara den rikaste, mest flätiga kakan du någonsin har ätit i ditt liv, även med fyra gånger färre kalorier. Bara berätta inte för mormor.
  • Kakan är inte den enda konfekten vars värld avokado kan rocka. Faktum är att du kan använda den som en vegansk, keto, gluten och skuldfritt alternativ till smör i nästan vilken typ av bakverk du kan tänka dig, från kakor till tryffel till bananbröd.
  • Dricks: Bakade varor gjorda med avokado tenderar att bruna snabbare än de gjorde det gammaldags sättet. För att undvika att bränna din tårta, minska temperaturen på ugnen med ca 25% och öka din bakningstid i enlighet med detta.

  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    3. Använd den för att göra omöjligt krämig pudding. Cram en halv mogen avokado, /4 Cup (59 ml) mjölk, 1 matsked (8 g) kakaopulver och 1 matsked (15 ml) honung eller lönnsirap i en mixer, sätt sedan på den och låt den göra sin sak tills blandningen är mjukare än En Patrick Dempsey Pickup Line. Överför din hemligt hälsosam pudding till en stor serveringskål eller divvy det upp i enskilda serveringsrätter och njuten som en eftermiddagens eftergivenhet.
  • Garnera din pudding med rostade kokosnötflingor eller några krullar av rakad choklad som den kulinariska Mozart du är.
  • Känn dig fri att ersätta osötad mandel eller kokosmjölk för regelbunden mjölk om du försöker hålla sakerna mjölkfri.
  • Bild med titeln Ät avokado om du don
    4. Blås ditt eget sinne med Easy Avocado Popsicles. Ta 2 avokado, 1 kopp (240 ml) mjölk, 2 matskedar (30 ml) honung eller agave sirap och saften från en halv kalk och sätt dem genom blandaren i 20-30 sekunder. Fördela blandningen jämnt mellan 5-6 popsicleformar och frysa dem i 2-3 timmar, eller tills den är fast. Den resulterande behandlingen blir krämig, söt, tangy och helt oidentifierbar som din båge nemesis avokado.
  • Lägg till några bitar av frukt, som jordgubbe, kiwi, ananas, persika eller mango, för att göra chunky fruktfyllda paletas perfekt för en cookout, poolfest eller avslappnad sommarmassa.
  • Tips

    Tänk på att det inte finns någon regel som säger att du måste äta avokado (och låt inte din mamma berätta något annat). Du kan få samma slags fördelaktiga näringsämnen från många andra livsmedel, inklusive fettfisk, trädnötter, oliver och olivolja, fullfettig yoghurt och mörk choklad.
  • Handla runt för mogna frukter som har en djupgrön hud och bara lite ge. Ingen gillar avocados när de är en mushy brun röra.
  • Börja med hänvisning till avokado som "Gator äpplen."Det kan få dig att börja gilla dem mer automatiskt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande