Hur man äter ananas kärna

Visste du att du kan äta kärnan i en ananas? Liksom resten av frukten är det chock full av vitamin C, bromelain, mangan och andra näringsämnen. Från smoothies till marinader finns det gott om uppfriskande, kreativa sätt som du kan njuta av din ananaskärna.

Steg

Metod 1 av 10:
Mellanmål på den råa kärnan.
  1. Bild med titeln Ät ananas kärna steg 1
1. Skiva ananaskärnan i tunna bitar. Eftersom ananas kärna är ganska tufft, är tunna skivor mycket lättare att munch på än större bitar.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 10:
Kasta det i en smoothie.
1. Ananas kärna går bra med en mängd olika ingredienser. Medan du gör din favorit smoothie, lägg till en handfull hackad ananaskärna som en efterbehandling. Tryck på "BLEND" -knappen för att blanda alla dina favorit ingredienser till en slät, utsökt dryck.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 3 av 10:
Frys ananas kärna i fruktiga isbitar.
1. Skär ananaskärnan i små, bettstorlekar. Förvara och frysa dessa skivor i frysväskor i upp till 1 år. Nästa gång du häller ett glas vatten eller gör en fruktig cocktail, ta några bitar av frusen ananaskärna istället för vanliga isbitar.
  • Du kan också frysa hela kärnan som ett smakfullt garnering för krukor av limonad, sangria, vitt vin eller te.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 4 av 10:
Blanda det till en välsmakande puré.
1. Placera ananaskärnan i kokande vatten tills det är lite mjukt. Då, puré den mjukade kärnan med en mixer eller matberedare tills den är flytande. Drizzle denna purée över frukost bakverk, eller frysa puréen i en uppfriskande sorbet.
  • Denna puré är ett gott, näringsritt tillskott till hemlagade soppor och cocktails.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 5 av 10:
Galler ananas kärna över sallader.
  1. Bild med titeln Ät ananas kärna Steg 5
1. Separera kärnan från resten av den färska ananasen. Då piska upp en skål med din favorit sallad. Som en välsmakande accent, raka den färska kärnan med en rivare för att skapa en läcker toppning för din sallad.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 6 av 10:
Vänd den till en sirap.
1. Tärning ⅔ kopp (170 g) ananas kärna och pips. Ställ in ananas och 3 oz (85 g) citronskal i en stor skål, tillsammans med ½ kopp (115 g) råsocker. Rör om blandningen en gång var 45: e minut, väntar 4-12 timmar tills sockret löser sig hela vägen. Spänna sirapen i en ren burk-du kan använda sirapen direkt eller kyl den i upp till 3 månader.
  • Ananaspips är de små, separerade segmenten längs ananas yta.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 7 av 10:
Njut av det i ett fruktigt iste.
1. Skiva kärnan i /2 i 1.3 cm) bitar. Tillsätt skivad frukt, 1 bit av skalad ingefära och 2 US Qt (1.9 liter vatten till en kastrull. Vrid upp värmen till högsta temperatur tills blandningen börjar koka då, ta sedan ingredienserna i 10 minuter. Överför fruktig blandning till en stor skål och släpp i 1 oz (29 g) löst grönt te. Ge te ca 5 minuter till brant och filtrera sedan ut ananaskärnan genom en sil.
  • Denna dryck smakar särskilt läckra när det är kylt och serveras över is.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 8 av 10:
Simma det i en kryddad drink.
1. Tillsätt kärnan och huden på en ananas till en stor kruka. Lägg till /2 lb (230 g) brunt socker till potten, tillsammans med 10 till 12C (2.4 till 2.8 liter vatten och färska kryddor, som kanelpinnar, kryddnejlika och anis. Vrid temperaturen upp till hög värme tills den börjar kokning-då, vrid den ner och låt dricken simma i 1 timme före servering. Du kan spänna drycken om du vill, men du behöver inte.
  • Kylde drycken innan du tjänar om du vill ha en extra slag av ananas smak.
  • Denna dryck kallas också Chicha de Piña.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 9 av 10:
Torka det i crisps.
  1. Bild med titeln Ät Ananas Core Steg 9
1. Skiva ananaskärnan i tunna bitar. Förvärm sedan din ugn till lägsta möjliga temperatur. Sprid ut ananasbitarna på en bakplåt och baka dem i 4 till 4½ timmar. Vänd över skivorna 1 timme i bakning, och sedan 1 mer tid innan du drar dem ut ur ugnen.
  • Om du inte äter chipsen direkt, placera dem i en lufttät behållare i en vecka eller så.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 10 av 10:
Marinate skivor kött i ananas kärna.
  1. Bild med titeln Ät ananas kärna steg 10
1. Blanda din ananaskärna i en matprocessor tills den är helt hakad. Skjut en sektion av rå kött i en plastpåse, sprida den malet ananas på toppen. Försegla påsen och marinera den i kylskåpet i 1 timme. Då borsta av ananas innan du faktiskt lagar köttet.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Tips

Dela på det sociala nätverket:
Liknande