Hur man äter pickled vitlök

Pickled vitlök kan låta som en förvärvad smak, men du kan hitta dig upprepade gånger nå för burken. Till skillnad från rå vitlök, som har en kryddig, skarp smak, vitlök som syltas i ättika blir mjukt och till och med lite söt. Du kan äta det råa eller lägga till det till måltider för en burst av unik smak. Prova det med vad du äter-du kan bli positivt överraskad med en original smakkombination!

Steg

Metod 1 av 10:
Ät den syltade vitlöken rakt ut ur burken.
  1. Bild med titeln Ät Pickled Vitlök Steg 1
1. Pop det rätt in i munnen när du behöver en smak av smak. Om du är som de flesta som njuter av pickled vitlök, kanske du gillar att snacka på det rakt ut ur burken.
  • Det finns inget behov av att värma eller laga det eftersom det redan är mjukt och smakfullt.
Metod 2 av 10:
Kasta det med sauterade grönsaker för en djärv sura spark.
1. Rör hackad betad vitlök i grönsaker som paprika, broccoli eller lök. I stället för att laga grönsaker med ny malet vitlök, ge dem en djupare, rik smak med betad vitlök. Bara hugga upp några syltade vitlöksklyftor och lägg till det till grönsaker som:
  • Gröna bönor
  • paprika
  • Broccoli eller brusselspiror
  • Blomkål
  • Lök
Metod 3 av 10:
Lägg till sylt vitlök till en charcuterie board.
  1. Bild med titeln Ät Pickled Vitlök Steg 3
1. Placera det på ost eller snackbrädor också. Om du serverar en charcuterie eller snackbräda till gästerna, sätt ut en mängd olika smaker så att människor kan hitta smakkombinationer de tycker om. Sätt ut en liten skål med betad vitlök för att komplettera korven, ost eller crackers.
  • Vill göra vitlöken även fancier? Drizzle en liten högkvalitativ extra jungfruolja över kryddnejlika för att ta fram den lite söta smaken av vitlök.
Metod 4 av 10:
Blanda det i pasta sallader eller stir-pommes frites.
1. Kisa betad vitlök och rör den i kokta nudlar eller ångad ris. Vitlöket ger ett boost av smak till ingredienser som vanligtvis är ganska intetsägande på egen hand och det smakar bra i en mängd olika kök.
  • Till exempel, omrörad pickled vitlök i rörfryst ris, en vegetabilisk curry eller en krämig alfredo sås.
Metod 5 av 10:
Prova betad vitlök på smörgåsar, varmkorv och hamburgare.
1. Lägg skivor med betad vitlök på en smörgås för att ge det en lite tangy smak. Pickled vitlök är en stor toppning för Paninis, hamburgare, eller din favorit smörgås. De är inte lika skarpa som lök, men de ger en zippig smak.
  • Pickled vitlök är underbar på pizza också!
Metod 6 av 10:
Servera betad vitlök med grillat kött och skaldjur.
1. Ställ in betad vitlök för att lägga till smak till rökiga kött eller mild skaldjur. Nästa gång du slänger biffar eller fläskkoteletter på grillen, satte en skål med betad vitlök. Tangy-smaken kompletterar rökigt kött och lägger till en liten spark av vitlök. Detta gör det också bra för mjuka skaldjursrätter som torsk, hälleflundra eller rockfish.
  • Om du lägger till grillsås till ditt grillat kött, rör några hackade klyftor vitlök i den innan du bastar köttet.
Metod 7 av 10:
Mash vitlök och sprida den på toast.
1. Gör ditt eget vitlöksbröd som har en smidig, mild smak. Vitlökbröd gjorda med färska vitlöksklyftor, örter och salt, kan vara riktigt skarpt - speciellt om du använder rå vitlök som har börjat spira. Om du föredrar en mild smak, mash några syltade vitlöksklyftor och sprida den på toast istället för att använda färsk vitlök.
  • Servera din vitlök toast med en ny trädgårdssallad som du har blivit tagen med betade vitlöksklyftor.
Metod 8 av 10:
Rör den i spaghetti sås för att lägga till en något zippig smak.
1. Anpassa hemlagad eller jarred pasta sås med lite syltad vitlök. Hugga vitlöksklyftorna och simma det i din spaghetti sås tills såsen absorberar smaken. Var inte rädd för att lägga till massor av vitlök eftersom det här är basen för många italienska rätter.
  • Använd din vitlöksmakad spaghetti sås för att göra lasagne eller spaghetti och köttbullar, till exempel.
Metod 9 av 10:
Garnera cocktails med några klyftor med betad vitlök.
  1. Bild med titeln Ät Pickled Vitlök Steg 9
1. Använd pickled vitlöksklyftor istället för syltlök för att garnera din drink. Prova det i din nästa Martini eller Bloody Mary, till exempel. Du kan till och med ersätta vitlökskombiner för olivlacken i en smutsig martini.
  • Om du gillar en kryddig blodig Maria, använd vitlöksklyftor som var inlagda med heta paprika.
Metod 10 av 10:
Gör en syltad vitlöksallad dressing.
1. Vispa saltlösningen från den syltade vitlök med olja för en snabb, salladsdressing. Börja med kraftigt whisking ca 3 delar extra jungfruolja med 1 del saltlake från den syltade vitlöksburk. Sedan smaka på dressingen och lägg till så mycket salt och peppar som du vill innan du kastar det med salladsgrönsaker.
  • Du behöver inte lägga till den syltade vitlöken själv om du inte vill ha en ännu starkare vitlöksmak.

Tips

Gjorde din sylt vitlök blå? Oroa dig inte - det här är en naturlig reaktion från betningsprocessen. Din vitlök är säker att äta.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande