Hur man lagar kang kong

Kang Kong, (Ipomoea Aquatic eller Swamp Mold) är en utsökt och mild smakväxt som är gemensamt för sydostasien. Även känd som vatten spenat, Ong Choy, träskkål, Phak Bung, Hung Tsai eller Rau Muong, det är gemensamt för köket i sydost och östasien och är vanligen i många asiatiska matvaror som en mycket kostnadseffektiv grönsak.

Denna handledning tittar på hur man väljer, förbereder och serverar utsökt Kang Kong på din nästa asiatiska tema middag, eller någon gång som en snabb och enkel sidrätter.

Steg

  1. Bild med titeln Cook Kang Kong Steg 1
1. Köp din Kang Kong. Det är vanligtvis såld av gänget och en gäng är tillräckligt för att servera 2 för en lätt måltid. Helst bör det vara nyskördad. Leta efter löv som är färska och pert, inte visade eller vind skadade. De ihåliga stammarna bör visa tecken på att vara nyskuren och är skarpa, stammar som skars dagen innan tenderar att torka vid basen.
  • Bild med titeln Cook Kang Kong Steg 2
    2. Ta bort bladen och klippa stammarna i 5cm / 2 tums portioner med en diagonal snitt för att göra dem attraktiva. Stammarna kräver längre tillagningstid än bladen.
  • Bild med titeln Cook Kang Kong Steg 3
    3. Koka eller servera din Kang Kong enligt några av följande förslag:
  • Som en omröstning: Värm en wok och tillsätt 1 matsked olja. När det är varmt, lägg till 1 matsked malet vitlök 2 hackad röd eller grön chili (till smak) och 1 tesked malet ingefära. Stir Fry tills vitlök är gyllene och doftande - bränna inte kryddorna. Lägg till Kang Kong stammar och rör stek i 2 minuter, lägg sedan till bladen. Lägg till 1 matsked av hoisin, grill eller ostronsås och lägg till lite sojasås att smaka. Garnera med chili skivor eller rostade sesamfrön. (Serverar 2).
  • Rör stek enligt ovanstående förslag med ingefära och vitlök och inkludera några stekt fasta tofu eller äggnudlar till wok, beläggning med såsen. Detta kommer att bulka receptet för att göra det mer av en central måltid än som en sidostyr.
  • Som en soppa: varma en kastrull med lite olja och rör försiktigt steka en hackad chili, 1 tesked malet ingefära och vitlök. Lägg till lager eller buljong (ca 1.5 koppar per person) och värme tills det simmeras. Lägg till tamarindpasta till smak (ca 1 tesked för två är mild) och lägg till Kangkongstammarna, 2 skivade vårlök / scallions, en skivad syltad bambuskot och en liten massa senapsgrönsaker.Koka tills grönsakerna är bara anbud. Servera denna soppa varm, garnerad med vietnamesisk koriander, thailändsk basilika och / eller vietnamesiska mint. (Serverar 2).
  • Som en sallad: Tvätta Kang Kong och förbered dig med löv och stammar separat. I en liten skål, förbereda dressingen - blanda saften av 1 lime, 1 hackad chili, 1 matsked fisksås, 1 matsked palmsocker och malet vitlök för smak. Balansera smakerna till din smak för att ha en kombination av söt, sur, salt och krydda. Blanda 2 koppar strimlad grön papaya, en tunt skivad tomat, Kangkong och dressing och servera, garnerad med några rostade krossade jordnötter.
  • Bild med titeln Cook Kang Kong Steg 4
    4. Tjäna omedelbart. Kang Kong har ett brett utbud av andra användningsområden, såsom tillsätts i curry såes, som en soppgrönsak eller tillsatt i ett senare skede i någon omröstning.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande