Hur man lagar redan kokta räkor

Räkor kommer ofta förkokta i mataffären. Du kan också ha kvarvarande räkor du behöver värma upp. När du lagar matlagad räkor, tina räkorna om det behövs och då Använd ugnen, mikrovågsugn, eller spis för att värma räkorna. Förkokta räkor kan användas i ett antal rätter, inklusive pasta och sallader.

Steg

Del 1 av 3:
Tinar räkorna
  1. Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 1
1. Tina din räkor över natten i kylskåpet när det är möjligt. Om din förkokta räkor är frusen, är det bäst att ta påsen och placera den i kylskåpet. Det borde tina över natten och vara redo att använda på morgonen. Detta är i allmänhet den mest effektiva metoden, så tina räkor över natten när det är möjligt.
  • Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 2
    2. Tina din räkor i kallt vatten i ca 15 minuter. Om du inte har tid att tina räkor över natten, kan du placera din räkor i en skål med kallt vatten. Placera skålen i diskbänken och sätt på kranen så att den låter ut en liten slinga av kallt vatten. Lämna skålen i sinken i ca 15 minuter för att tina din räkor.
  • Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 3
    3. Ta bort venerna. De flesta kokta räkor har redan tagits bort sina vener. Men om räkorna har en mörk ven som går längs ryggen, använd ett par sax för att skära igenom baksidan av ett räkor. Därefter ta tag i venen med din sax och dra försiktigt ut det ur räkorna.
  • Del 2 av 3:
    Uppvärmning av räkorna
    1. Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 4
    1. Mikrovågsugn räkorna på hög värme i en till två minuter. Ordna din räkor på en mikrovågsugnsäker tallrik, håll dem åtskilda i ett enda lager utan överlappning. Lägg till ett stänk av vatten till skålen och täck sedan med plastfolie. Mikrovågsugn är din räkor på hög värme i en till två minuter.
    • Om din räkor inte är tillräckligt varma, kan du mikrovågsugn dem i ytterligare 30 sekunder eller så.
    • Microwaved räkor blir väldigt heta, så det är viktigt att låta dem svalna innan de serverar dem.
  • Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 5
    2. Ångens kryddad räkor på spisen. Om din räkor redan har kryddat, hjälper ångkokare att bevara smaken. Fyll en kruka med vatten och placera en ångbåt eller kolv inuti potten. Placera din räkor i ångbåten eller colander. Sedan placera potten över kaminen och ta med vattnet till koka. Låt räkor kock tills de börjar lukta doftande.
  • Undvik att stapla räkor för högt i ångbåten och se till att de inte rör vattnet.
  • Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 6
    3. Koka panerad eller kokosnötsräka i ugnen. Om din räkor är belagda med bröd eller kokos, återuppvärmas de bäst i ugnen. Släpp räkor löst i folie och placera dem på en bakplåt. Koka räkorna i 15 minuter vid 300 grader Fahrenheit (ca 149 grader Celsius).
  • Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 7
    4. Uppvärmning räkor i stekpannan. Lägg till tillräckligt med olja för att belägga botten av en stekpanna eller stekpanna och placera den över kaminen. Lägg till din räkor i ett jämnt lager. Koka räkorna i två till tre minuter på varje sida.
  • Del 3 av 3:
    Använda din räkor i måltiderna
    1. Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 8
    1. Göra räkor pasta. Räkor kan vara ett bra tillskott till en grundläggande pastarätter. Du kan laga ditt val av pasta och blanda i saker som parmesanost, vitlök och torkad basilika i för smak. Blanda några nyuppvärmda räkor i din pasta för en näringsrik maträtt.
    • För extra näring, lägg till några sauterade grönsaker till din maträtt.
  • Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 9
    2. Koka din räkor i vitlök och smör. Enkel vitlök och smör kan lägga en mild men välsmakande smak till räkor. Lägg till en sked eller så av smör och ett par kryddnejlika av malet vitlök till din räkor. Blanda räkorna tillsammans tills de är belagda i vitlök och smör och njut av.
  • Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 10
    3. Servera din räkor som ett mellanmål. Om du har en fest, värm upp några förkokta räkor. Placera den i en maträtt bredvid cocktailsås. Dina gäster kan njuta av snacking på räkor hela natten.
  • Bild med titeln kock redan kokta räkor steg 11
    4. Lägg till räkor till sallader. En sallad kan vara bra för lunch eller middag. Om du vill lägga till lite extra protein, kasta i en handfull räkor. Detta gör din sallad mer fyllning, skär tillbaka på överdriven mellanmål hela dagen.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande