Hur de debone ett kycklingbröst

Boneless kycklingbröst kan vara mycket dyrt i mataffären, men med lite övning kan du debona dem själv hemma! Oavsett om du behöver göra benfria hudlösa kycklingbröst, debone hud-on-bröst, eller debonera ett redan kokta kycklingbröst, kan du snabbt och enkelt lära dig denna färdighet i ditt eget kök.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta bort benet och huden
  1. Bild med titeln Debone ett kycklingbröst steg 1
1. Tina kycklingen. Deboning ett fruset eller delvis fryst kycklingbröst är mycket svårt. Se till att ditt kycklingbröst är helt tinas innan du börjar de-benet. Du kan tina din kyckling genom att sätta den i kylskåpet över natten, sätta den i en skål med vatten eller använda din mikrovågsugns avfrostningsinställning.
  • 2. Sätt kycklingen på en skärbräda hud sida upp. Se till att skärbrädet är ren och att kycklingbröstet inte har vingar eller benkött som är fäst vid det. Om det gör det, klipp det av.
  • 3. Skära i längdriktningen i den tjockaste delen av kycklingen. Detta kommer att förbereda det för att splittra och hjälpa dig att hitta bröstbenet snabbt. Använd en kockkniv för att få de renaste nedskärningarna.
  • 4. Skala huden från bröstet. Skjut fingrarna i det klipp du gjorde och dra av huden från hela kycklingbröstet. Du borde helt enkelt kunna dra av den för hand, men skärning är okej också.
  • 5. Hitta benet. Titta inuti klippet för att hitta bröstbenet. De flesta kycklingbröst kommer bara att ha ett ben, som går längs ner i mitten av kycklingbröstet. Ibland kommer revbenen fortfarande att fästas, men du kan ignorera dem - kycklingen kommer strax utanför revbenen när du skär den bort från benet.
  • 6. Klipp längs ena sidan av bröstbenet. Skjut din kniv i det klipp du redan gjort så det är mellan köttet och bröstbenet. Med hjälp av en skraprörelse med kniven, skära längs benet så att köttet skiljer sig från det.
  • 7. Klipp längs den andra sidan och dra av köttet. Upprepa samma skrapningsrörelse längs den andra sidan av bröstbenet. Om någon del av kycklingen fortfarande är fäst vid bröstet, dra eller skära av det. Du har nu två benfria, hudlösa kycklingbrösthalvor!
  • 8. Ta bort extra hud, fett och andra oönskade delar. Om det finns extra hud, fett, senor eller brosk kvar på ditt kycklingbröst, klippa det av. Du kan kasta bort dem, eller hålla dem tillsammans med benen för hemlagad kycklingbestånd.
  • Metod 2 av 3:
    Hålla huden på
    1. Sätt den upptinna kycklingen på ett skärbräda, hudsidan upp. Kontrollera att huden inte har quills eller tårar. Du kan dra iquils med pincett eller tänger. Om huden är sönder, var försiktig när du jobbar så att du inte förstorar tåran.
  • 2. Hitta benet. Om du håller huden på, måste du hitta benet genom att vrida kycklingen över, hudsidan ner, snarare än genom att skära igenom den. Hitta ändarna av bröstbenet. Du kan börja deboning från båda ändarna - vilket ände som har mer ben synligt från utsidan.
  • 3. Skiva horisontellt mellan benet och kycklingen. Skjut kniven ovanför bröstbenet, mellan benet och köttet. Arbeta din kniv så djupt längs benet som möjligt, dra upp på köttet med din andra hand. Var försiktig så att du inte skivas genom köttet!
  • 4. Dra köttet från benet. Använd dina händer för att dra hela bröstet från benet. Du kan använda kniven för att hjälpa, men drar kommer att hindra dig från att skära genom huden. Du borde ha ett helt enda bröst med huden på.
  • Bild med titeln Debone ett kycklingbröst steg 13
    5. Ta bort eventuella oönskade delar. Klipp av alla gristle, senor eller överflödiga vikar av hud.
  • Metod 3 av 3:
    Deboning ett kokta kycklingbröst
    1. Bild med titeln Debone ett kycklingbröst steg 14
    1. Låt kycklingen svalna. Börja inte deboning tills din kyckling är cool nog för att hanteras. Du kan brännas av fett eller fett om kycklingen är för varm.
  • 2. Skär bröstet i halv längd. Kokad kyckling sticker inte till benet så mycket som rå kyckling, så att bara klippa bröstet i hälften är tillräckligt för att lokalisera bröstbenet. Det kan helt enkelt falla av benet när du skär!
  • 3. Spåra kniven längs varje sida av benet. Om det fortfarande är kött längs vardera sidan av bröstbenet, klippa lätt längs varje sida. Klipp inte för hårt - om din kniv är skarp nog, kan den skära direkt genom benet.
  • 4. Dra köttet av varje sida av benet. Du kan använda dina händer för att dra av kycklingen i de flesta fall - du får mer kött. Att använda en kniv är bra om du behöver det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var försiktig med hur mycket kött du kastar bort med benet. Om du kastar för mycket kött bort, kan du köpa debonade kycklingbröst vara lika ekonomiska.
  • Debone Raw Chicken Breast så fort du kommer hem från mataffären. Då kan du frysa bröstdelarna eller kyla dem om du planerar att använda dem omedelbart.
  • Spara benen, huden och andra avfallsprodukter i en plastförslutbar väska i frysen.Du kan koka dem för att göra hemlagad kycklinglager.
  • Varningar

    Tvätta alltid händerna efter hanteringen av rå kyckling.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande