Enkla sätt att säkert avfrostas frusen mjölk

Att ha mjölk i frysen är stor i en nypa! Om du utnyttjade en försäljning på mjölk eller ville frysa den i händelse av en nödsituation, vet hur man säkert avfrost mjölken är avgörande. Lyckligtvis är upptining mjölk ganska hands-off så länge du ger dig lite tid.

Steg

Metod 1 av 8:
Planera på avfrostning av mjölk inom 1 månad frysning.
  1. Bild med titeln avfrost fryst mjölk Steg 1
1. Ju tidigare du avfrost och använd mjölken, desto bättre kommer texturen att vara. Om du någonsin har druckit mjölk som var frusen, kanske du har märkt sin korniga konsistens. Detta beror på att den längre mjölken är frusen, ju mer fettet skiljer sig från vätskan. För bästa kvalitet, syfta till att tina mjölken inom den första månaden som fryser den.
  • Om du inte kommer runt till att använda mjölken inom en månad, oroa dig inte! Du kan säkert frysa mjölk i upp till 4 månader.
Metod 2 av 8:
Tina frusen mjölk i kylskåpet över natten.
  1. Bild med titeln avfrost fryst mjölk Steg 2
1. Ge mjölken 1 till 2 dagar att avfrostas för bästa kvalitet. Det finns inget behov av att överföra mjölken till en annan behållare - bara hålla den i kylskåpet! Avfrostning med en stadig temperatur över en dag eller två ger mjölken en mjukare konsistens än om du avfrost det snabbt.
Metod 3 av 8:
Avfrost fryst mjölk i kallt vatten.
1. Dondera den frusna mjölken i kallt vatten för att tina mjölken i bråttom. Om du glömde att hålla mjölken i kylskåpet, är det helt bra! Fyll en stor skål med kallt vatten och sätt din frusna mjölk i den så att vattnet täcker det. Sätt sedan skålen i kylskåpet i 30 minuter. Byt ut vattnet och kyla mjölken i ytterligare 30 minuter så det tinas helt.
  • Detta fungerar bäst för kartonger av mjölk som är mindre än /2 gallon (1.9 liter) i storlek. Om du försöker avfrost 1 gallon (3.8 l) mjölk, det kan ta några timmar med hjälp av den här metoden.
Metod 4 av 8:
Mikrovågsugn små mängder frusen mjölk.
1. Stick Ice Cube-sized portioner i mikrovågsugnen för det snabbaste sättet att tina mjölk. Om du behöver lite mjölk och du frös den i ett isbitfack, dyker du ut några frusna kuber och lägger dem i en mikrovågsugnsäker maträtt. Sedan mikrovågsugn mjölken i 15 sekunders intervall tills de är flytande.
  • När du mikrovågsugn mjölken uppvärmer du upp den, vilket hjälper bakterier att växa. Planera att dricka eller använda mjölken direkt istället för att lämna ut det vid rumstemperatur eller sticka den tillbaka i kylskåpet.
Metod 5 av 8:
Undvik att avfrostning av mjölk vid rumstemperatur.
  1. Bild med titeln avfrost fryst mjölk Steg 5
1. USDA varnar att upptining mjölk på disken kan orsaka bakteriell tillväxt. Detta beror på att bakterier multiplicerar mellan temperaturer på 40 till 140 ° F (4 till 60 ° C). I stället för att ta chansen, hålla fast frusen mjölk i kylskåpet, en skål med kallt vatten eller mikrovågsugnen.
Metod 6 av 8:
Skaka eller blanda den tinade mjölken innan du använder den.
1. Blanda den tinade mjölken så det är jämnare att dricka. De flesta mjölk är homogeniserad vilket innebär att fettet i mjölken blandas med vätskan under extremt tryck. Det är därför du inte har fett som flyter till toppen av mjölken. Tyvärr separerar avfrostning av frusen mjölk fettet. För att göra den tinade mjölken mer aptitretande, vispa, skaka eller blanda den tills den är smidig.
  • Drick mjölken snabbt efter att du har gjort det eftersom mjölkfettet kommer att skilja igen när det sitter.
Metod 7 av 8:
Drick eller använd den upptinställda mjölken inom 2 till 3 dagar.
  1. Bild med titeln avfrost fryst mjölk Steg 7
1. Märk mjölken med det datum du tinade det så vet när du ska kasta den. Eftersom du inte kommer att kunna använda det utgångsdatum som skrivs ut på mjölkbehållaren är det viktigt att använda mjölken inom 3 dagar från det datum du tog ut det ur frysen.
  • Du kan bara frysa mjölk en gång så använd den eller lägg den efter att du har tinat det.
Metod 8 av 8:
Använd kornig mjölk i bakning eller matlagningsprojekt.
1. Baka eller laga mat med mjölk om din mjölk fortfarande är lite kornig. Om du fortfarande kan säga att mjölken inte är helt slät även efter att du har skakat eller blandat det, släng inte det! Använd den tinade mjölken i nästa bak- eller matlagningsrecept som kräver mjölk - du kommer inte att märka kornighet alls.
  • Du kan också använda den tinade mjölken i smoothies eller milkshakes.

Tips

Vill avfrosta icke-mjölkmjölk som havre mjölk, mandelmjölk eller sojamjölk? Inga problem! Följ samma riktlinjer för att säkert avfrosta den mjölk som du väljer.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande