Hur man accepterar att ditt barn är gay, lesbisk eller bisexuell

Upptäcka att din son eller dotter är Gay, lesbisk eller bisexuell kan komma som en chock, men det är viktigt att du kan lära dig att förstå och acceptera ditt barn för vem de är. Detta är mycket viktigt eftersom det kan slå ditt barns förtroende om du inte stöder sina åsikter.

Steg

  1. Bild med titeln Acceptera att ditt barn är homosexuellt eller bisexuellt steg 1
1. Var säker på att ditt barn vet att du älskar dem. De har mött kämpar och lidit av internturbulden - får dem inte känna sig värre. Föreställ dig deras interna kamp när dessa förvirrande känslor uppstod.
  • Bild med titeln Acceptera att ditt barn är homosexuellt eller bisexuellt steg 2
    2. Prata med ditt barn. Var stolt över att de litade på dig tillräckligt för att berätta för dig. Dagens samhälle accepterar inte alltid. Ha en öppen dialog där du både kan ställa frågor och dela problem. Kom ihåg att ditt barn förmodligen känner sig lite förvirrad och mycket nervös. Fokusera på att vara icke-dömande, snarare än anklagande, även om ämnet gör dig obekväma. Den mest lugnande sak du kan säga är,"Jag älskar dig, och jag är stolt över dig för att berätta för mig."
  • Se säkert att lyssna på ditt barn så att du kan förstå och stödja dem.
  • Bild med titeln Acceptera att ditt barn är homosexuellt eller bisexuellt steg 3
    3. Kom ihåg att det här är bara vem ditt barn är. Oavsett om du tror att de föddes så eller inte, vill du fortfarande att ditt barn ska känna sig bekväm nog att känna att de kan vara sanna mot dig själva. Det är en del av deras identitet, precis som deras fräknar eller deras skratt. De har inte förändrats - de är samma person som de var igår.
  • Bild med titeln Acceptera att ditt barn är homosexuellt eller bisexuellt steg 4
    4. Göra ett försök att lära sig om sexualitet. Du kommer att kunna bättre förstå ditt barns tankar och känslor. Detta kommer också att ge dig något att prata om. Kanske kan du försöka komma ikapp med LGBT + nyheter och popkultur.
  • Bild med titeln Acceptera att ditt barn är homosexuellt eller bisexuellt steg 5
    5. Försök att acceptera ditt barn. Om du har problem med att acceptera ditt barns sexualitet, överväga att gå med i en grupp som är inriktad på föräldrar där du kan prata med dina kamrater om dina känslor. Att prata med en rådgivare är ett annat alternativ.
  • Kom ihåg att många LGBT + stereotyper är osann. Bisexuella eller homosexuella människor är inte nödvändigtvis mer promiskuösa än heterosexuella människor, och de är inte mer benägna att vara pedofiler eller våldtagare.
  • Fråga dig själv: Om någon är gay eller bisexuell, vem skadar de? Är ett samtycke som orsakar någon verklig skada?
  • Tänk på vad dina fördomar (om någon) kan reflektera över dig själv. Varför känner du det sätt du gör? Projicerar du dina egna rädslor eller hat på andra?
  • Bild med titeln Acceptera att ditt barn är homosexuellt eller bisexuellt steg 6
    6. Bli en förespråkare för familj och vänner. Om du presenterar ditt barn med skam eller förminska dem, kan din familj echo din attityd. Foster acceptans genom att visa din familj och vänner du respekterar och förstår ditt barn. Även fungera som om du accepterar något kan vara ett positivt steg mot att öppna ditt sinne och sant acceptans.
  • Bild med titeln Acceptera att ditt barn är homosexuellt eller bisexuellt steg 7
    7
    Var lugn. Bli inte arg eller berätta för dem det de har "bestämd / accepterad" är fel eller föreslår att det bara är en fas och kommer att gå iväg. Kom ihåg att ditt barn kan vara rädd för att berätta eller få känslan av att du skulle vilja säga eller hata dem. Om du tror att ditt barn "väljer" Den livsstil de lever, och kan lika bra välja en heteroseksuell livsstil, fråga dig själv: vem skulle frivilligt välja ett liv markerat med rädsla för upptäckt, diskriminering och isolering av klasskamrater, vänner, kollegor och familj? Skulle du välja att leva i omständigheter som gjorde ditt liv mycket svårare och hålla det så här bara för det?
  • Bild med titeln Acceptera att ditt barn är homosexuellt eller bisexuellt steg 8
    8. Fråga ditt barn vad deras sexualitet betyder för dem. För vissa människor är det inte en stor sak. Det är bara en aspekt av vem de är. För andra människor är det grundläggande för vem de är. Det är viktigt för dig att förstå var ditt barn kommer ifrån. Om det bara är en aspekt av vem de är, upprepade gånger uppmuntrar dem hittills och pratar om deras orientering kan de styra dem. Om det å andra sidan är grundläggande för vem de är, att vara mer av en LGBT + -aktivist och frågar om ditt barns datingsliv kan vara mer uppskattat.
  • Tips

    Om du tror att ditt barn "väljer" Den livsstil han / hon lever, och kan lika bra välja en heteroseksuell livsstil, fråga dig själv: vem skulle frivilligt välja ett liv markerat av rädsla för upptäckt, diskriminering och isolering av klasskamrater, vänner, kollegor och familj? Skulle du välja att leva i omständigheter som gjorde ditt liv mycket svårare och hålla det så här bara för det? Tror du fortfarande att de skulle om de bara kunde vara lätt accepterade av dig och deras miljö? Gjorde du "välja" att vara rak?
  • Tänk på att även om du kanske tror att ditt barns känslor eller handlingar är "fel", De är lika naturliga för honom eller henne som det är för dig att känna sig lockad till eller älska din partner. Hur skulle du känna om någon sa att du håller din partners hand i allmänhet eller spenderade tid med honom / henne var oacceptabel eller sämre?
  • Ditt barn vet bättre än någon annan som de vill ha och lockas till.Även om ditt barn kommer ut sent i livet, passar inte de stereotyper som du har i åtanke för personer som är HBTQ, Eller hade uppenbara barnkrossar på motsatt kön när de var yngre, betyder det inte att ditt barn faktiskt är strängt heteroseksuellt, och vägrar att ta sitt ord för det på deras identitet kan skada det förhållande du har med dem permanent.
  • Lyssna på ditt barn. Ignorera inte något de måste säga.Kom ihåg att det här är en stor hemlighet som ditt barn har gömt sig ett tag, så de behöver säga något.
  • Precis som du skulle diskutera preventivmedel med en rak son eller dotter, se till att du diskuterar det mycket riktigt, mycket viktigt faktum att skydd fortfarande är nödvändigt. Graviditet är inte det enda du borde oroa dig för, oavsett vem du har samlag med.
  • Inse att ditt barn har gått igenom en otrolig kamp. Dölja homo / bisexualitet och motverka fördomar kan båda vara extremt svåra, särskilt i gymnasiet. Vara medveten om det lidande de har upplevt, och vara stolt och stödjande av deras förmåga att acceptera sig själva.
  • Om din religiösa övertygelse motverkar vissa aspekter av homosexualitet, diskutera med ditt barn vad det här betyder för dem. Förbered dem för någon diskriminering som de kunde möta inom ditt religiösa samhälle, och låt dem veta om alla livsstilsval som de kommer att förväntas göra (det kan innehålla kyskhet, inte göra sin homosexualitet offentligt känt, etc. Beroende på dina religiösa övertygelser). Förstå att detta kan få dem att lämna en tro.
  • Nämna att de kan överväga att flytta till en annan sekte av tro. Till exempel kan en ung lesbisk ta fråga med katolsk doktrin, men fortfarande älska Jesus och bli en nondenominational Christian istället.
  • Ställ frågor, men var inte stötande eller nedlåtande.
  • Om ditt barn kommer ut som bisexuellt eller homosexuellt, antar inte att de bara är förvirrade. Båda är giltiga sexuella preferenser.
  • Acceptera dem för vem de är. Du var en gång själv, så låt dem vara själva också.
  • Lägg inte till stereotyperna på ditt barn. De kan vara förolämpade och / eller skadas från vad du sa, och det kan eventuellt förstöra ditt förhållande med dem, beroende på hur ditt barn reagerar på hård kritik.
  • Om du misstänker att ditt barn kan vara LGBT + men de har inte kommit ut till dig ännu, ett sätt du kan visa dem, kommer du att stödja dem är att casually ta upp LGBT + nyhetsämnen eller nämna en "kollega" som är gay och pratar om dessa saker på ett respektfullt, accepterande sätt. Det här kan få ditt barn att känna sig bekvämare som kommer ut till dig eftersom de vet att de kommer att accepteras av dig.
  • Försök att inte göra skämt, eller agera förskräckt mot andra LGBTQ + personer. Detta kan avskräcka ditt barn.
  • Lyssna på dem. Om de känner att du säger homofobiska saker, och de konfronterar dig, sluta.
  • Varningar

    Sparkar inte ut dem, eller använd hatliga ord mot dem, det kan också förstöra ditt förhållande med dem för alltid.
  • Berör inte ditt barn om de faror som homosexuella och bisexuella människor står inför i samhället på grund av diskriminering. Ditt barn vet förmodligen redan första hand åtminstone en del av denna diskriminering, och genom att berat ditt barn om det, kommer du bara att få dem att känna sig värre.
  • Försök inte ändra ditt barns sexualitet. De kan inte bli raka mer än du kan bli gay.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande