Hur man hittar en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender

Vissa HBT-personer har mycket okomplicerade sociala erfarenheter, kanske till och med dömer deras gymnasiets stjärna quarterback på SLY och senare kommer ut till lite motstånd. Andra gånger kan man ha en svårare upplevelse, och det kan vara till hjälp att hitta någon att prata med. Tyvärr är inte bara många rådgivare oprofessionella, det finns många individer och organisationer som försöker berätta för HBT-personer som är LGBT i och i sig är källan till deras livsproblem och gör sina kunder stora skador i processen. I extrema fall kommer terapeuter att försöka få sin klient att ändra sin sexuella läggning, trots de strängvarna av välrenommerade psykologiska och psykiatriska organisationer som sådana försök inte bara är meningslösa men är också skadliga. Stödande terapeuter existerar dock, och det är svårt men nödvändigt att hitta dem: det är därför att hitta en stödjande terapeut är viktig när du är LGBT.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en terapeut
  1. Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 1
1. Hitta en terapeut som specialiserar sig på eller har erfarenhet av HBT-problem och har en bekräftelse och sympatisk inställning. Se till att du specifikt söker ut terapeuter som listar sig som "LGBT-AFFIRMING." När allt kommer omkring, du vill terapeut som kommer att bekräfta din LGBT-identitet och hjälpa dig att nå en bättre plats mentalt medan du är vem du är.
  • Tänk på hänvisningar från vänner i ditt samhälle.
  • Titta på de gula sidorna.
  • Se om det finns ett LGBT-gemenskapscenter eller supportgrupper som kan peka dig i rätt riktning.
  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 2
    2. Konsultera internetresurser för att hitta en LGBT-bekräftande terapeut. Det finns många ställen på Internet för att hitta en lista över psykiatriska proffs som kan hjälpa dig, inklusive professionella föreningswebbplatser, forum, supportgruppswebbplatser och mer. Tänk på följande:
  • Sök efter mentalvårdspersonal på https: // terapeuter.psykologi.com / rms
  • Använd Gay och Lesbian Medical Association Provider Directory Athttp: // gla.org / att titta igenom en lista över inkluderande medicinska leverantörer.
  • Kolla in hälsovårdsindexet på http: // hrc.Org / kampanjer / sjukvård-jämställdhetsindex För att hitta LGBT-inkluderande politik för organisationsledare inom vården.
  • Expertips
    Inge Hansen, PSYD

    Inge Hansen, PSYD

    Klinisk psykologddr. Inge Hansen, PSYD, är direktören för välbefinnande vid Stanford University och Weiland Health Initiative. Droppe. Hansen har professionella intressen i social rättvisa och kön och sexuell mångfald. Hon tjänade sin PSY från Kalifornienskolan för professionell psykologi med specialutbildning inom köns- och sexuell identitet. Hon är medförfattaren till den etiska säljaren: Att upprätthålla din integritet i kompromissens ålder.
    Inge Hansen, PSYD
    Inge Hansen, PSYD
    Klinisk psykolog

    Vår expert samtycker till: Du kan ofta hitta terapeuter som är lgbtq + bekräftande genom att kontrollera nationella och lokala grupper som är inriktade på LGBTQ + terapi. Se också på specialiteterna för varje terapeut för att se om de listar områden relaterade till kön och sexualitet. Därifrån kan det vara till stor hjälp att ha ett telefonsamtal att fråga direkta frågor om en terapeutes erfarenhet och bakgrund innan du börjar arbeta med dem.

  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 3
    3. Leta efter ett avståndsbehandlingsalternativ. LGBT sympatiska terapeuter är inte tillgängliga överallt. Men distansbehandling är ett möjligt sätt att få den terapi du önskar. Vissa terapeuter erbjuder olika former av distansbehandling i ett försök att nå ett bredare utbud av människor på olika ställen och över avstånd. Telefonterapi och online terapi är effektiva medel för att engagera en LGBT-bekräftande terapeut från utsidan av ditt samhälle.
  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 4
    4. Forskning Alternativa sätt att få din terapi. Begränsa dig inte till bara "terapeuter."Det finns ett brett utbud av mental hälsa, och social välfärdspersonal som kanske kan ge den vägledning och stöd du behöver. Tänk på följande:
  • Licensierade kliniska socialarbetare: Dessa socialarbetare har klinisk erfarenhet. Du hittar dem ofta i gruppinställningar.
  • Licensierade missbruksrådgivare: Addiction Counselors är inte terapeuter, men arbetar med liknande kapacitet.
  • Licensierade äktenskap och familje terapeuter: Dessa terapeuter specialiserar sig på familj och äktenskapsfrågor.
  • Del 2 av 3:
    Väljer din terapeut
    1. Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 5
    1. Intervju potentiella terapeuter innan du begår. Nu när du har hittat några terapeuter är det dags att kontakta och intervjua dem. Du kan göra det genom ett första samråd, men det kan vara bättre och mer kostnadseffektivt att Vet din terapeut genom ett mycket kort telefonsamtal där du ställer några frågor.
    • Fråga dem om de har några HBT-vänner eller familj.
    • Fråga dem om de är aktuella på det senaste vetenskapliga arbetet i sitt fält på LGBT-problem.
    • Fråga dem om de har arbetat med andra HBT-personer.
    • Fråga dem om de är bekväma att prata om HBT-problem och om deras personliga eller religiösa känslor kan komma i vägen.
    • Framför allt, be dem att vara så öppna en ärlig med dig, som du kommer att vara med dem.
  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 6
    2. Besök din terapeut. När du har intervjuat din terapeut måste du planera ett möte för att få mer tid att utvärdera dem och din komfortnivå med dem. Om du inte känner dig bekväm, och terapeuten inte tog upp alla dina bekymmer och verkar sympatiska, ska du gå annars var. Efter ditt första besök, överväga följande:
  • Tycktes den här personen med dig?
  • Pratade de öppet om din sexualitet eller könsidentitet?
  • Kände du dig bekväm?
  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 7
    3. Gauge din terapeuters perspektiv och deras avsikter. Din terapeut bör inte förstärka negativa meddelanden som är vanliga i samhället om HBT-personer. De bör föreslå positiva hanteringsstrategier för att hantera den diskriminering du upplever. Positiva hanteringsstrategier kan innehålla:
  • Ställa in gränser med skadliga människor i ditt liv.
  • Ansluta till en LGBT-grupp.
  • Hitta frivilligt arbete i samhället.
  • Expertips
    Inge Hansen, PSYD

    Inge Hansen, PSYD

    Klinisk psykologddr. Inge Hansen, PSYD, är direktören för välbefinnande vid Stanford University och Weiland Health Initiative. Droppe. Hansen har professionella intressen i social rättvisa och kön och sexuell mångfald. Hon tjänade sin PSY från Kalifornienskolan för professionell psykologi med specialutbildning inom köns- och sexuell identitet. Hon är medförfattaren till den etiska säljaren: Att upprätthålla din integritet i kompromissens ålder.
    Inge Hansen, PSYD
    Inge Hansen, PSYD
    Klinisk psykolog

    Se till att terapeuten gör att du känner dig bekväm och stöds. Var medveten om att bara för att en terapeut är bekräftande i ett område betyder det inte att de kommer att bekräfta på alla områden. De kan till exempel vara mycket öppna för homosexuella identiteter men kämpar med trans eller icke-binära identiteter.

  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 8
    4. Begå processen. Nu när du har undersökt, intervjuat och valt din terapeut och bestämde dig, är bekväm med den personen, bör du begå en kurs. Arbeta genom dina problem, oavsett vad de kan vara, kommer förmodligen inte att vara en snabb eller enkel process. Terapi är ofta en pågående process och det kan ta månader eller till och med år att börja arbeta genom dina problem. Så länge du befinner dig i ett positivt och bekräftande förhållande med din terapeut och du känner att det hjälper dig att läka och växa, bör du hålla fast vid processen!
  • Del 3 av 3:
    Undvik dåliga matcher
    1. Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 9
    1. Utbilda dig själv på den aktuella synpunkterna på LGBT-problem i det psykologiska samhället. Det har varit många positiva förändringar sedan de dagar då inte heterosexuella visades som en sjukdom. Men andra områden som könsidentitet är tyvärr ibland ses fortfarande genom en patologisk lins. Några av de viktigaste punkterna att komma ihåg är:
    • Att vara LGBT är inte en sjukdom, och de som säger att det är i oenighet med resultaten från den amerikanska psykologiska föreningen, American Psychiatric Association och American Medical Association.
    • Ingen vetenskap har säkerhetskopierat teorier som är LGBT-resultat från att ha föräldraproblem under barndomen. Terapeuter som fortfarande förespråkar att syn är inte bara på tvivelaktig vetenskaplig fot, men förstärker de negativa budskapen om att vara LGBT.
    • Försök att ändra någons sexuell läggning eller könsidentitet är ineffektiva och skadliga.
    • Att vara HBT i och i sig har inte visat sig vara en källa till psykisk sjukdom eller att resultera i psykisk sjukdom än den allmänna befolkningen. I stället betonar en enskild ansikten från homofobi orsakar en hel del mentala ångest för HBT-personer. Terapier som ignorerar detta kan öka självmord, ångest och depression i de som behandlas.
  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 10
    2. Letar efter en terapeut som delar dina värderingar. Rådgivare som annonserar som att arbeta inom en viss religiös struktur är utåt reklam att de kommer att använda detta som deras värde byggnadsställningar i sin terapi. Det här är inte att säga att du inte kan hitta en terapeut som är både religiös och LBGT-bekräftande, det är inte heller att säga du Kan inte vara av en viss religion och är också LGBT. Prata med en potentiell terapeut om sina övertygelser och värderingar, och huruvida de har en moralisk hållning på LBGT-problem. Om de inte är stödjande, så är det inte rådgivaren för dig. Låt inte någon försöka ändra dig för att överensstämma med sin egen religiösa moral.
  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 11
    3. Identifiera terminologin och teknikerna som används av olagliga, gay-omvandlingsterapeuter. Det finns många terapeuter, religiösa och icke-religiösa, som specialiserar sig på att göra dig "normal" och vända dig heterosexuell. Var medveten om deras taktik och deras terminologier så att du kan identifiera dem. Om din terapeut använder någon av dessa taktik eller terminologier, borde du förmodligen gå någon annanstans. För att identifiera gay-omvandlingsterapeuter, överväga dessa frågor:
  • Insyser terapeuten du är en "förvirrad heterosexuell" och respektera inte ditt kön eller sexuell identitet?
  • Spenderar terapeuten mycket tid på hur dina föräldrar behandlade dig när du var väldigt ung?
  • Ignorerar terapeuten din psykiska problem och insisterar på att du engagerar dig i könen "lämplig" aktiviteter?
  • Avvisar terapeuten tanken att det är okej att vara LGBT?
  • Bild med titeln Hitta en stödjande terapeut om du är lesbisk, gay, bisexuell eller transgender steg 12
    4. Leta efter tecken på att en terapeut kanske inte är sympatisk. När du letar efter en terapeut måste du vara medveten om att inte alla terapeuter kommer att vara öppna och sympatiska för LGBT-problem. Om de inte är sympatiska kommer din erfarenhet troligen inte att vara en positiv helande upplevelse. Det finns ett antal saker du bör tänka på och vara medveten om när du väljer en terapeut:
  • Det är inte säkert att automatiskt anta potentiella terapeuter kommer att vara kunniga eller sympatiska för LGBT-problem.
  • Det finns fortfarande många terapeuter och psykiatriker som kan se HBT-personer som i sig psykiskt sjuka, eller besvärliga, eller i behov av a "bota" för deras identitet.
  • Terapeuter kanske inte öppet ledt med sina fördomar, men om du frågar dem direkt borde du kunna få en känsla av var de står på HBT-problem eller de problem som är närmast dina behov.
  • Du kanske också vill fråga en potentiell terapeut om de själva är bekväma att dela med sig av vad deras orientering är, och huruvida de är ute av garderoben. Vissa terapeuter kommer att hålla sig till en professionell standard att aldrig avslöja sin egen orientering till sina kunder, och du kanske måste bestämma om du skulle vara okej med det här.
  • Tips

    Ofta kan lokala HBT-grupper eller din Campus HBT-organisation rekommendera mentalvårdspersonal som gör bra saker för samhället.
  • Vissa HBT-personer har funnit det till hjälp att specifikt söka terapeuter (eller psykiatriker) som själva är LGBT. Detta kan vara ett bra sätt att hitta icke-diskriminerande människor att arbeta med.
  • Om du har en erfarenhet av Anti-LGBT-terapi, överväga att lämna in ett formellt klagomål med ditt tillstånd eller regionens psykologiska eller medicinska styrelse (beroende på vilket som är tillämpligt).
  • Varningar

    Det finns en delrörelse i det psykologiska samhället för att uppmuntra LGBT-personer i konservativa samhällen att förbli closeterade och hjälpa dem att hålla sig i samband med sin religion när de gör det. Medan avsikten kan vara att minska skadan, ignorerar detta de myriade gayvänliga religiösa organisationer som är där ute, samtidigt som de gör sina kunder en disservice genom att hjälpa dem att undertrycka en mycket viktig del av vem de är. Om du själv är i en situation att vara closeted i ett konservativt samhälle, överväga att flytta. Din mentala hälsa är förmodligen värt det.
  • Din terapeut borde aldrig trakassera dig eller få dig att känna dig sexuellt obekväma. Terapeuter bör aldrig göra sexuell kontakt med sina kunder. När det gäller ex-gay-terapeuter, är de ofta osäkra om sina sexualiteter, och utnyttjar ofta sina patienter sexuellt, men märker detta som "berörterapi" eller något liknande. Om det händer med dig, sluta se terapeuten omedelbart och titta på arkiveringsavgifter.
  • Undvik ex-gay terapi. Det är där ute, det är inte olagligt, och ex-homosexuella organisationer utnyttjar de mest utsatta medlemmarna i LGBT-samhället och gör stora vinster samtidigt som de gör det, sätter in pengar och tid för LGBTs som vänder sig till dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande