Hur man beter sig så att dina barn också kommer

"Gör som jag säger, inte som jag gör" är ett berömt ordstäv, men det är inte ett bra sätt att föräldra. Barnmodeller deras beteende om hur deras föräldrar agerar. I själva verket, över kulturer, kommer barn att imitera nästan allt de ser sina vuxna vårdgivare gör. Interagera med dina barn på sätt som kommer att lära dem gott beteende såväl som hur man är bra människor.

Steg

Del 1 av 3:
Modellerande artigt beteende
  1. Bild med titeln Få din mamma att förlåta dig efter att du har gjort något dumt steg 5
1. Modell bra manners. Använd de ord du vill att ditt barn ska använda. Låt ditt barn höra att du säger saker som "snälla", "tack" och "ursäkta" i dina interaktioner med honom / henne och med de andra vuxna och barn i ditt liv.Detta är effektivare än att få ditt barn att säga "det magiska ordet" för att få något.
  • Titta på ditt eget språk runt dina barn. Om de hör dig med svåra ord eller grovt språk, kommer de också att lära sig att tala det här sättet.
  • Bild med titeln Få din mamma att förlåta dig efter att du har gjort något dumt steg 7
    2. Ber om ursäkt när du förstör dig. Det är viktigt för ditt barn att se dig ber om ursäkt för dina egna misstag. Dessutom, som ber om ursäkt för ditt barn, visar din kärlek och respekt för henne som en människa.
  • Om ditt barn orsakar en röra i en restaurang eller café, till exempel, låt chefen veta genast och ber om ursäkt för situationen. Ditt barn kommer att observera att du tar ansvar för situationen och interagerar med respekt med en annan vuxen.
  • Bild med titeln Få din mamma att förlåta dig efter att du har gjort något dumt Steg 19
    3. Be om ditt barns hjälp med dagliga uppgifter. Att ta på sig uppgifter och jobb runt huset hjälper barn att utveckla en känsla av förtroende och självständighet. Genom att låta ditt barn låna en hjälpande hand med ärenden, hjälper du dem att utvecklas socialt, eftersom de tittar på dina interaktioner med andra och att träna interagera med främlingar i en säker miljö. Även misslyckande på en chore kan ge en användbar lärande erfarenhet.
  • Även småbarn kan ta på sig enkla jobb. Till exempel kan de sätta smutsiga kläder i en hämmare eller leksaker tillbaka i en behållare.
  • Lite äldre barn, mellan åldrarna tre och fem, älskar att räkna och sortera. Be din femåring att räkna ut äpplen i affären eller matcha strumpor i tvätten.
  • Bild med titeln Hjälp sexuellt missbrukat barn Steg 19
    4. Välj dina prioriteringar. Du behöver inte bli en perfekt person att vara en bra förälder och förebild. Identifiera, med din medförälder om möjligt, vilka kvaliteter du vill helst komma in i ditt barn. Sedan leta efter sätt att modellera dessa egenskaper.
  • Till exempel, om generositet är viktigt för dig, kan du säga högt: "Jag ska ge personen bakom oss vår extra tågbiljett. Det är trevligt att dela med andra!"
  • Bild med titeln Få barn att spara pengar Steg 13
    5. Vara uppenbart. Se till att du modellerar bra beteende på ett sätt som ditt barn lätt kan se och kopiera. Till exempel, läs inte bara efter att han / hon har gått till sängs för natten, eller krama din partner när barnen inte letar efter.
  • Del 2 av 3:
    Modellering lever ett bra liv
    1. Bild med titeln Ta upp bra barn Steg 3
    1. Öva bra självvård. Barn påverkas djupt av sina föräldrars stressnivåer. Modell bra stresshantering för ditt barn genom att göra tid för motion, vänner och din partner.
    • Lägg märke till hur du pratar om dig själv framför dina barn. Till exempel, istället för att säga, "Jag känner mig fet och ful i den här tröjan", säger jag inte med att bära den här tröjan."
  • Bild med titeln utveckla sociala färdigheter hos barn Steg 2
    2. Adress de känslor som föräldraskap framkallar för dig. Att ha ett barn ofta reawakens komplexa känslor kvar från föräldrars egen barndom. Detta kan leda dig att vara kritisk för, eller ambivalent om, ditt barn, när du verkligen kämpar med självkritiska attityder. Skyll inte dig själv för dessa reaktioner, men prata om dem med en annan vuxen, oavsett om en partner, en vän eller en rådgivare.
  • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 5
    3. Modell hälsosam kost och dricka. Inte insistera på att ditt barn äter sina grönsaker medan du bor på pommes frites och kakor själv. Istället försök att förbereda hälsosamma måltider som du kan dela.
  • Det är bra att dricka i måttlighet framför dina barn. Det hjälper faktiskt dem att se en vuxen har ett hälsosamt förhållande till alkohol. Förklara att alkohol är något som är ok för vuxna, men inte för barn. Men om dricksen stör ditt dagliga liv eller relationer, få hjälp.
  • Rök inte runt dina barn. Begagnad rök har allvarliga hälsoeffekter.
  • Bild med titeln Få barn att spara pengar steg 5
    4. Driva dina egna mål. Ditt barn kommer att lära sig om hur du lever ett bra, uppfyllande liv genom att titta på ditt värde själv och dina prioriteringar. Du behöver inte offra dig själv för ditt barn eller leva ditt liv genom ditt barn.
  • Till exempel, ta tid att driva en hobby eller sport som du bryr dig om. Ditt barn kommer att dra nytta av att du prioriterar något du älskar. Han / hon kommer också att dra nytta av att du behåller vuxna vänskap genom en aktivitet du tycker om.
  • Del 3 av 3:
    Disciplinerar ditt barn
    1. Bild med titeln Få din mamma att förlåta dig efter att du har gjort något dumt steg 14
    1. Beröm gott beteende och positiva förändringar. Märka även små förbättringar. Till exempel, om ditt barn blir arg men avstår, slutligen, från att slå sin syster, peka ut det explicit.
    • Använd "märkt beröm" som låter ditt barn veta exakt vad han / hon gör rätt. Till exempel, snarare än att säga, "du är bra idag!"Säg," Jag gillar verkligen hur du hjälpte din lilla bror / syster ut just nu."
  • Bild med titeln Få din mamma att förlåta dig efter att du har gjort något dumt steg 11
    2. Roll spelar bra beteende. Du och ditt barn kommer att ta roller i en imaginär svår situation som modelleras på ett verkligt problemområde. Berättar situationen och börjar rollspel. Erbjuda feedback samt beröm. Denna teknik hjälper ditt barn att tänka framåt när de står inför frustrerande situationer.
  • Till exempel kan du säga till ett yngre barn: "Låt oss låtsas att jag är din vän, men jag låter dig inte spela med någon av mina leksaker. Hur kan du låta mig veta att du är arg?"
  • Med ett äldre barn är en mer utarbetad rollspel möjlig. Till exempel kan du beskriva ett scenario där barnet vill dela det något dåligt hände i skolan, men du är inte hemma från jobbet än. Fråga ditt barn hur han / hon skulle känna, och bjuda in honom / henne att tänka på vad han / hon kan göra, till exempel att skriva eller dra om händelsen att dela senare. Då, agera ut den imaginära konversationen du kanske har en gång du får hem.
  • Bild med titeln Få din mamma att förlåta dig efter att du har gjort något dumt steg 2
    3. Håll dig lugn innan du reagerar på ditt barns dåliga beteende. Hantera din egen ilska och känslomässiga reaktioner. Förutom att förhindra en dålig situation, hälsosamma beteenden.
  • Om ditt barn är sarkastiskt, oförskämt eller upproriskt, får du inte ta sina ord och handlingar personligen. Fokusera på deras beteende snarare än dina teorier om varför de agerar illa.
  • Påminn dig om att detta inte är en nödsituation. Dina känslor kan ha utlöst ett flyg-eller-kamp svar, men i själva verket har du gott om tid att hantera situationen.
  • Ta en tid för dig själv, förklarar: "Jag kommer tillbaka om en minut, när jag är lugnare."Lugna dig med djupa andetag, lite coolt vatten och försäkran. Påminn dig om att du är en bra förälder och du kommer att kunna hantera situationen.
  • Bild med titeln Få din mamma att förlåta dig efter att du har gjort något dumt steg 16
    4. Undvik fysiskt våld. Modell respektfull konfliktlösning istället. Barn som träffas eller spankas kommer att lära sig att våld är en giltig metod för att lösa problem. Dessutom är du risk för att du förlorar kontrollen av dig själv när du slår ditt barn. Även om det fysiskt våldet stannar ett dåligt beteende på kort sikt, skadar det på lång sikt ditt förhållande till ditt barn och kan orsaka mentala och känslomässiga problem för honom / henne senare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande