Hur man bygger förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande

Det är aldrig för tidigt att uppmuntra barn att stå upp framför människor och utföra. Prestanda behöver inte lära sig massor av linjer för en lek eller skådespel - det kan vara så enkelt som att sjunga en sång, berätta om en bild som de drog, reciterar en favoritdikt eller ens gör en söndagsskola prat. Ju mer vi uppmuntrar unga barn att tala, desto större är sannolikheten för att deras självförtroende kommer att öka med varje erfarenhet. Alla har en historia att berätta och vill att någon ska lyssna.

Steg

Förtroendebyggande verksamhet

Prova barns dikt

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Sätt att bygga förtroende för barn

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 1:
Bygga förtroende med offentligt talande
  1. Bild med titeln Bygg förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande steg 1
1. Lär barnen dikter lämpliga för små barn. Läs dikterna till dem och hjälpa dem att lära sig dikterna genom repetition och till och med en aktivering där det är möjligt. Då har barnen recitera dikterna medan du ger dem din totala uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Bygg förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande steg 2
    2. Uppmuntra barnen att inte vara rädda och bevisa det för dem genom att tala offentligt. Även om du är obekväma med offentligt talande, som de flesta människor är, behöver din lilla man veta från dig att de inte är den enda som är nervös när de talar. Ett barn lär sig genom exempel och har inte förmågan att förstå den filosofiska riket av språk och inre kamp. Om du bara säger att de inte är rädda för något, kommer de att hålla med dig för att inte göra det, men de kommer inte att få det helt "Det" är.
  • Bild med titeln Bygg förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande steg 3
    3. Låt barnen rita en bild. Föreslår att de var och en vänder sig upp och berättar för alla andra i gruppen eller klassen om vad de drog. Lär dem att lagarbete och en positiv attityd gynnar dem såväl som de runt dem. Detta kommer att bygga självförtroende och självrespekt som kommer att få dem att må bra om att prata framför människor.
  • Bild med titeln Bygg förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande steg 4
    4. Läraren är artig och lyssna. Få dem att applådera det talande barnet för hans eller hennes ansträngningar. Det här är en viktig del av att växa för att uppskatta offentligt talande, särskilt eftersom inte varje barn kommer att finna det en bekväm upplevelse om de inte stöds. Lär alla barn som det är väldigt viktigt att vara snäll och att aldrig skratta eller göra roligt med en talare.
  • Uppmuntra barnen att ställa frågor artigt. Det är både bra för talaren att lära sig att fältfrågor från en publik och för barnen att lära sig färdigheten att ställa frågor i förhållande till något de bara har lärt sig om.
  • Bild med titeln Bygg förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande steg 5
    5. Bygga ett steg för de små artisterna, om du kan. Barnen kan hjälpa till med att designa, lokalisera och göra det. De kunde hjälpa till att hänga gardinen eller med att göra rekvisita för att få det att se ut som ett stadium.
  • I många fall är det förmodligen bäst att göra ett bärbart stadium som kan läggas upp och tas ner med stor lätthet, så att det inte är i vägen. Använd bambu poler fast i hinkar (papper eller annat material i hinken för att hålla på plats) för att skapa en prop för hängande scengardiner från och en stolpe över toppen av varje pol för hängande gardiner från.
  • Bild med titeln Bygg förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande steg 6
    6. Utveckla roliga sätt att lära unga barn rätt saker att göra när man talar offentligt. Visa också de felaktiga sakerna att göra. Detta kan göras på ett roligt sätt: Har någon utföra alla fel saker som att tala för högt eller för tyst, eller för fort, eller rör sig runt på platsen medan du pratar eller står inför fel väg till publiken. Du kan visa att tuggummi och dra på sina kläder och hår är inte sättet att prata klart heller. Ha det roligt med det här barnen kommer att skratta mycket, men lektionerna kommer fortfarande att tas upp av deras frågande sinnen.
  • Bild med titeln Bygg förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande steg 7
    7. Lär barnen om "den stora finishen." Det till skillnad från att dansa eller spela musik, handlar det inte om att göra mycket rörelse, eller tappa fingrarna eller fötterna eller fidgeting. Visa energi men var inte för upphetsad eller tråkig, men bara rätt, att dela sina idéer. Men du vill åstadkomma detta, kom ihåg att fokusera på vad "att göra", istället för vad "att inte göra" och alla inklusive dig själv kommer att ha roligare.
  • Vissa offentliga talare går runt när de pratar faktiskt, några av de mest engagerande gör det här. Barn kan uppmuntras att vara uttrycksfulla med sina händer och gå förutsatt att de inte täcker sina ansikten eller placerar någon del av sina sidor eller tillbaka till publiken. Som tidigare, och överdriven prestanda kommer dessa misstag att lätta humöret och hjälpa dem att skratta åt sig själva och inte döma andra.
  • Bild med titeln Bygg förtroende för förskolor och småbarn med offentligt talande steg 8
    8. Lyssna verkligen på vad barnen måste säga. Det är viktigt att vi lär dem att vad de måste säga isimportant. Om vi ​​visar dem att vi värdesätter det och vill höra vad de måste säga kommer de att känna sig bekvämare och respektfulla med främlingar. En del av framgångsrik tal är också att lära sig att vara hänsyn till andra genom att lyssna.
  • Varningar

    Vissa barn är naturligt blyg och några barn (upp till en tredjedel av någon klass eller grupp) är introverta och kan hitta allmän talande. Det betyder inte att de lämnar de skickligheten, men det är viktigt att erkänna att dessa barn måste tillåtas en mer gradvis tillvägagångssätt. Berätta aldrig för sådana barn att de är för tysta, för känsliga eller för blyg - det här är demeaning och inte konstruktivt. Var tålmodig och hjälpa dem att blomma på sitt eget sätt genom att hitta något de verkligen älskar att prata om och låt dem hålla fast vid det som ett ämne.

    Saker du behöver

    • Stegspel (valfritt)
    • Idéer för att inspirera tal
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande