Hur man räknar ut om du är en lesbisk eller inte

Lesbiska är kvinnor som är sexuellt och romantiskt lockade till andra kvinnor.De föredrar kvinnor för sina livspartners, datum, flickvänner och fruar.Att räkna ut din sexuella orientering kan vara en svår och förvirrande process.Du kan vara oroad över vad andra kommer att tänka eller ens förvirras om vad man ska göra.Men du kan räkna ut om du är en lesbisk genom att förstå sexuell läggning som helhet, bedöma din attraktionsnivå och sedan planera dina nästa steg.

Steg

Del 1 av 3:
Bedömning av din attraktion
 1. Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 1 eller inte
1. Tänk på de människor som lockar dig.När du vet mer om sexuella identiteter, ta lite tid att reflektera mer på egen hand.Med tanke på följande frågor kan du hjälpa dig att bedöma var du är på spektret:
 • Vilka tankar har du haft det som får dig att tro att du kan vara en lesbisk?Har du någonsin haft sexuella tankar för män?Hur ofta har du båda?
 • Om du har varit i relationer med män, hur var din attraktion i det förhållandet? Kände du dig motiverad att initiera och engagera sig i fysisk tillgivenhet / intimitet?
 • Om du hade en tanke att en annan kvinna är vacker, vet att detta inte indikerar sexuell identitet.Att kunna känna igen skönhet i andra i normala.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 2 eller inte
  2. Reflektera över dina känslor för andra kvinnor.Utöver dina tankar, börja med att överväga dina känslor för andra kvinnor.Kanske har du även känt att du har varit kär med en kvinna före på grund av hur du kände dig om den personen och det faktum att du avbildade de två som du har en framtid tillsammans.Vet att detta inte innebar att du är en lesbisk, men det kan innebära att du inte är heterosexuell. Tänk på följande frågor vid bedömningen av dina känslor:
 • Har du velat kyssa, röra eller göra något romantiskt för andra kvinnor?Har du någonsin haft tankar om män på detta sätt?Vilka känslor ger dig mer nöje?
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 3 eller inte
  3. Tänk tillbaka på dina handlingar.Förutom dina tankar och känslor, tänk på vad du har gjort med andra kvinnor.Om du har varit på datum, varit i relationer, eller hade sex med kvinnor, så kan du vara en lesbisk, speciellt om du inte har något intresse av att göra dessa saker med män.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 4 eller inte
  4. Prata med dem som identifierar som lesbiska.Ett annat sätt att hjälpa till att bedöma dina känslor är att prata med lesbiska kvinnor.Du kanske vill ta reda på hur de insåg att de var lesbiska eller om de alltid visste, vad deras samma könsattraktioner var som dem, och om de någonsin haft känslor för män.Försök hitta någon som du vet väl vem du kan känna dig bekväm och fråga personliga frågor.
 • Överväg att skriva ner dina frågor i förväg så att du inte glömmer om du blir nervös.
 • Se till att du litar på den här personen så att de inte är ute innan du är redo.
 • Del 2 av 3:
  Planerar nästa steg
  1. Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 5 eller inte
  1. Ta din tid.När du har tagit lite tid att reflektera över dina tankar, känslor och historia, ta trycket av dig själv.Låt dessa reflektioner sitta med dig och inte känna att du måste göra ett val eller berätta för någon tills du är redo. Även de som stöder dig kan omedvetet pressa dig för att definiera dig själv eller fatta ett beslut. Låt dem veta att du ska göra det här samtalet över tiden.
  • Stå upp för dig själv om du inte vill fortsätta prata om det.
  • Överväg att titta på några tv-program eller filmer som har lesbiska tecken.Om du identifierar med dem mer än de raka tecknen, kan du vara gay.
  • Du kanske också vill läsa några böcker med lesbiska tecken, liksom.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 6 eller inte
  2. Överväg att prata med vänner eller familj om du känner dig trygg.Om du känner att dina vänner och familj kommer att vara stödjande för dig oavsett din sexuella identitet, prata med dem om din förvirring.Kanske har de observerat något beteende i dig att du kanske inte ens har märkt i dig själv, som att stirra på andra kvinnor.
 • Du kanske säger något som "Hej Monica, jag anser att du är en av mina bästa vänner.Jag hoppas att du inte kommer att döma mig, men jag har inte undrat om jag kanske är en lesbisk eller inte.Har du någonsin trott det kanske jag är?"
 • Om du är nervös för att berätta för dina vänner, kan du fråga dem vad de tycker om LGBTQ-problem i allmänhet. Du kan säga något som, "Jag är glad att gay äktenskap är lagligt nu, men jag tror att det fortfarande finns många hinder innan LGBTQ-personer behandlas lika i vårt land. Vad tror du?"
 • Tala inte med din familj eller vänner om du har en bra anledning att känna sig rädd för sina reaktioner. Om du sannolikt kommer att missbrukas eller avskäras ekonomiskt, skydda dig själv. Hitta dock någon att prata med. Om du inte är redo att berätta för någon du vet, prova en hotline, onlineforum, supportgrupp eller en rådgivare eller terapeut.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 7 eller inte
  3. Vet att du inte behöver märka dig själv.I slutet av dagen märker du själv som en lesbisk innan du är säker på att det inte är en bra idé.Samtidigt, låtsas vara rakt om du vet att du inte är det inte är idealiskt.Vet att oavsett din sexuella läggning behöver du inte märka dig själv tills du är redo och säker.Var vem du är bortsett från etiketter.
 • Om du inte är säker kan du berätta för personer du är "frågande."
 • Du kan också välja att identifiera som "queer," En etikett som inte anger om du känner en skillnad i din orientering, kön eller båda.
 • Om du känner att du behöver en etikett, överväga om lusten kommer inifrån eller för att du känner dig pressad av någon eller något. Låt inte någon få dig att känna sig tvungen att bestämma.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 8 eller inte
  4. Utforska dina sevärdheter.Ta dig tid att utforska dina attraktioner.Flörta med kvinnor och se hur det får dig att känna.Ge en kille ditt nummer om du gillar honom och vill chatta.Överväg att gå på några datum med människor från båda könen och bedöma vem du lockas till mer, emotionellt och fysiskt.Men mest av allt, ha kul!
 • Del 3 av 3:
  Förstå sexuell läggning
  1. Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 9 eller inte
  1. Tänk på sexualiteterna bortom "raka" eller "gay."Även om det finns många lesbiska i världen, vet att det finns sexuella orienteringar bortom att vara raka eller gay.Vissa människor upplever sexuell och romantisk attraktion för människor i båda könen, och kan identifiera som bisexuell.Vissa kanske inte är oroade över kön alls när du väljer en partner och kan identifiera som pansexuell eller queer.Även om du kanske väl är en lesbisk, känner igen att attraktionen inte alltid är svartvitt.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 10 eller inte
  2. Utvärdera skillnaden mellan kön och sexuell läggning.Vet att kön är kön som du tilldelades vid födseln, antingen man eller kvinna, baserat på dina reproduktionsorgan.Sexuell läggning är din sexuella identitet baserad på kön som du lockas till.
 • Könidentitet är hur du identifierar dig själv utöver vad som är listat på ditt födelsecertifikat.Du kan vara listad som kvinnlig men har alltid identifierat med män och känner att du är en man.I det här fallet skulle din könsidentitet vara en transgenderman.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 11 eller inte
  3. Acceptera att sexuell läggning kan utvecklas.Vet att dina tidigare attraktioner inte nödvändigtvis bestämmer dina framtida.Idag kan du verkligen vilja kyssa en viss kvinna som du vet, och imorgon kanske du vill kyssa en kille och aldrig tänka på en kvinna igen.Erkänna att attraktioner kan förändras.Men om du aldrig har blivit lockad till en man, och bara har känslor för kvinnor, kan du vara en lesbisk.
 • Kom ihåg att neka dina känslor så att du kan följa förväntningarna på en etikett som du tidigare har ansökt om dig själv kan orsaka mental och känslomässig skada. Det är okej att följa en ny väg om det är vad som är rätt för dig.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 12 eller inte
  4. Acceptera att du inte kan ändra din sexuella läggning.Att räkna ut att du är en lesbisk kan vara svårt för dig.Kanske är din familj väldigt religiös eller du bor i en liten stad och du är rädd för den bakslag du kan få om människor får reda på.Oavsett dina omständigheter, men vet att du inte kan ändra din attraktion.Du är vem du är.Arbeta för att hålla dig säker, men förlora inte dig själv i processen.
 • Rådgivning, supportgrupper, bekräftelse journaling och bygga ett supportnätverk av allierade kan alla hjälpa dig att hålla dig stark när du känner dömd eller attackeras så att du kan vara sant mot vem du är.
 • Bild med titeln Ta reda på om du är ett lesbiskt steg 13 eller inte
  5. Acceptera att sexuell och emotionell attraktion är olika.Även om vissa människor kan förvirra de två, erkänner att sexuell och emotionell attraktion är i sig olika.Till exempel, kanske du har en vän som är en kvinna som du alltid vill kyssa eller röra, men du vill inte nödvändigtvis gå ut till middag med henne.Eller du kanske känner till killar som du verkligen skulle vilja gå på ett datum med.Vet att de två attraktionerna är olika och bedöma vad som är viktigare för dig.
 • Var också uppmärksam på hur kvinnor och män är primerade och konditionerade att tänka på de motsatta kön.Människor i alla könen är konditionerade från en ung ålder för att bara tänka på de motsatta könen i ett romantiskt sammanhang.Vet att om dina känslor för kvinnor verkar rent sexuella, kan det vara en anledning till varför.
 • Att spendera lite tid med medvetet och avsiktligt med tanke på kvinnor i ett romantiskt sammanhang kan hjälpa dig att identifiera om det här är fallet.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande