Hur man diskuterar transgender problem med ett barn

Barn är naturligtvis öppna och förstå, så de kan förstå transgenderproblem. Att prata med ett barn om att vara transgender kan göra dig obekväma, men det är viktigt att hjälpa dem att lära sig att acceptera. Börja med att förklara transgenderproblem till ditt barn och genom att lära dem hur man kan inkludera. Om du är transgender, prata med ditt barn om det privat och ge dem tid att behandla informationen. Om ditt barn är transgender, försäkra dem om att du alltid kommer att älska och stödja dem.

Steg

Metod 1 av 4:
Förklara transgenderproblem
  1. Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 1
1. Förklara att barn är märkta som en pojke eller en flicka när de är födda. Barn förstår vanligtvis att biologiska pojkar och biologiska tjejer har olika kroppsdelar. Förklara att när barn är födda tittar en läkare på sin privata del och ger dem ett tilldelat sex. De är märkta antingen en pojke eller en tjej.
  • Du kanske säger, "När du föddes, sa doktorn att du var en pojke eftersom du har en penis. Din syster har en vagina, så de märkte henne en tjej."
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 2
    2. Berätta för dem att vissa människor känner att de har fel etikett. När du förklarar att etiketter är tilldelade vid födseln, säg att vissa människor inte känner för att deras etikett matchar vem de är på insidan. De kan känna sig som det motsatta kön än den de tilldelas eller de kan känna att de inte identifierar med antingen kön. För att vara lycklig behöver dessa människor byta till etiketten som känns rätt, vilket gör dem transgender.
  • Säg, "Vissa människor inser att etiketten som läkaren gav inte matchar vem de är på insidan. För att vara lycklig kan de bestämma sig för att ändra sin etikett. Då kan de ändra sitt namn och hur de ser ut att matcha sitt sanna kön."
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 3
    3. Adressera eventuella frågor som ditt barn kan ha. Fråga ditt barn om de har några frågor om vad som är transgender betyder. Om de gör det, svara på frågorna till det bästa av dina förmågor. Då, berätta för ditt barn att de kan komma till dig med fler frågor när som helst.
  • Du kanske säger, "Jag vet att du kanske har många frågor senare, och det är okej. Jag är alltid här för att hjälpa."
  • Om du inte känner till ett svar, berätta för ditt barn att du kommer tillbaka till dem senare samma dag och hitta svaret för dem.
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 4
    4. Försäkra dem om att transgender människor är precis som alla andra. Det är viktigt att hjälpa ditt barn att förstå att det inte är något fel med att vara transgender. Lär dig dessutom ditt barn att de inte behöver behandla transgender människor annorlunda. Berätta för dem att det är helt normalt att vara transgender.
  • Du kanske säger, "Det är okej att vara transgender, och du borde inte behandla transgender människor annorlunda."
  • Metod 2 av 4:
    Undervisa din barninclusivitet
    1. Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 5
    1. Ge dina barnböcker om transgender tecken. Läsning om transgender karaktärer kan hjälpa ditt barn att förstå vad det innebär att vara trans. Leta efter böcker skrivna för barn ditt barns ålder. Erbjuder dessa böcker till ditt barn och låter dem läsa dem när de är redo.
    • Överväga att läsa boken med ditt barn så att du kan svara på eventuella frågor som de har.
    • Du kan försöka Min prinsessa pojke av Cheryl Kilodavis eller Jacobs nya klänning av sarah hoffman.
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 6
    2. Förklara att det inte finns något sätt att vara en pojke eller en tjej. Många barn lär sig att tjejer som rosa, dockor och prinsessor, medan pojkar som blå, sport och lastbilar. Hjälpa ditt barn att förstå att dessa är stereotyper, och det är okej för pojkar och tjejer att vara annorlunda. Detta hjälper dig att förklara varför transpersoner inte identifierar med sitt tilldelade kön.
  • Du kanske säger, "Du vet hur både Amy och Andrew gillar att spela fotboll? Flickor och pojkar kan gilla samma saker."
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 7
    3. Använd könsneutralt språk så att ditt barn lär sig det. Du behöver inte förklara vilket könsneutralt språk är. I stället modell det för ditt barn så att de ser det som vanligt. Hänvisa till transgender människor genom deras föredragna pronomen, och använd singular "de" om du inte är säker på någons föredragna pronomen. Vidare, undvika generalisering av könsnormer.
  • Till exempel kan du använda "de" att hänvisa till en person som du inte vet istället för att anta "han" eller "hon."
  • På samma sätt, säg saker som, "de flesta pojkar kan kissa står upp som du, men lite kissa sitter ner."
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 8
    4. Uppmuntra ditt barn att inkludera transbarn i sin verksamhet. Om ditt barn vet ett transbarn, inkludera dem i ditt barns speciella evenemang och överväga att ha ett speldatum. Lär ditt barn att vara snäll och acceptera sin vän. Detta kommer att hjälpa dem att acceptera transgender människor precis som någon annan.
  • Gör inte antaganden om ett barns kön. Om ett barn inte är ute som transgender, berätta inte för ditt barn att de kan vara.
  • Metod 3 av 4:
    Kommer ut till ett barn
    1. Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 9
    1. Planera en tid och plats för att prata med ditt barn. Välj en tid när du kan sitta och prata med ditt barn ensam. Låt ditt barn veta i förväg att du måste berätta för dem något seriöst, men att de inte är i trubbel. Se till att du har tillräckligt med tid för ditt barn att ställa frågor som de kan ha.
    • Till exempel kan du bjuda ditt barn att dela ett mellanmål på din veranda. Säg, "Jag måste berätta något viktigt, men försök att inte oroa dig för att du inte är i trubbel."
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 10
    2. Berätta för ditt barn att vem du är inuti matchar inte din utsida. Kommer ut är alltid svårt, men att säga att ditt barn kan känna sig särskilt svårt. Förklara att etiketten som läkaren gav dig vid födseln känner inte rätt till dig, och du är äntligen redo att komma ut som ditt sanna jag. Sedan berätta för dem din sanna könsidentitet.
  • Du kanske säger, "Läkaren sa att jag var en pojke när jag föddes, och jag har försökt att leva så hela mitt liv. Men jag insåg tidigt att jag är verkligen en tjej inuti."
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 11
    3. Säg att du kommer att uttrycka ditt sanna självflykt framåt. Berätta för ditt barn vad som är trans betyder för dig och hur du kommer att uttrycka din identitet. Beskriv vad som kommer att förändras, liksom vad som kommer att vara detsamma. Var beredd på ditt barn att eventuellt avbryta dig med frågor.
  • Till exempel kan du säga, "Jag ska börja bära kvinnokläder och smink. Dessutom kommer jag att växa ut mitt hår och kan ibland bära peruker. Jag skulle verkligen vilja om du skulle kalla mig "mamma" från och med nu, men jag förstår om du inte känner dig bekväm med det.
  • Varje könsövergång är unik, och varje person gör sina egna mål. Vilken man vill ha kan vara helt annorlunda än en annan person. Inte alla transgenderperson vill lagligt ändra sitt namn, gå igenom hormonersättningsterapi, eller har operationer.
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 12
    4. Försäkra dem om att detta inte kommer att förändra ditt förhållande. Ditt barn kan vara rädda för att de förlorar en förälder, så lägg deras rädsla för att vila. Berätta för dem att du alltid kommer att älska dem och vara där för dem, men nu är du mer ärlig med dem om vem du är på insidan.
  • Säg, "Jag förstår att du kan vara rädd, men jag kommer fortfarande att vara din förälder. Jag älskar dig så mycket och kommer alltid att vara där för dig. Jag känner att det här kommer att hjälpa mig att vara där för dig bättre, för nu delar jag vem jag verkligen är."
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 13
    5. Svara på eventuella frågor som de kan ha. Bjud in ditt barn att ställa frågor om din transgenderidentitet, ditt förhållande till dem, eller något annat som oroar dem. Gör ditt bästa för att svara på sina frågor, men känner inte pressat för att diskutera ämnen som får dig att känna sig obekväma.
  • Om du inte vill svara på en fråga kan du säga, "Jag vill vara en öppen bok med dig, men det ämnet är för känsligt för mig just nu."
  • Dricks: Tänk på att de kanske inte har frågor just nu. Berätta för dem att det är okej att komma till dig med frågor när de känner sig redo.

  • Bild med titeln Diskutera Transgender-problem med ett barn steg 14
    6. Ge ditt barn tid att bearbeta hur de känner. Ditt barn kan acceptera dig genast, men det kan ta tid för dem att arbeta genom sina känslor. Berätta för dem att de kan ta så mycket tid som de behöver och att du älskar dem oavsett hur de reagerar. Då fortsätt att älska och stödja ditt barn som du normalt skulle.
  • Säg, "Jag hoppas att det här kan göra vårt förhållande starkare, men jag förstår att du kanske behöver tid. Ta så mycket tid som du behöver ta reda på hur du känner. Jag är alltid här för att prata."
  • Metod 4 av 4:
    Hjälpa ett transgenderbarn
    1. Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 15
    1. Försäkra ditt barn att det är okej att vara Trans om du tror att de är. Det är normalt för barn att vara rädda för att uttrycka en transgenderidentitet, särskilt om de inte har transgenderrollmodeller. Om du misstänker att ditt barn kan vara trans, berätta för dem att identifiera med motsatt kön är helt okej. Dessutom, introducera dem till positiva medier om trans människor.
    • Du kanske säger, "Det är okej att tycka om rosa och leka med dockor trots att du föddes en pojke."
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 16
    2. Låt ditt barn bestämma om de är på egen hand. Medan du kanske misstänker ditt barn är TRANS, inte märka dem utom om de inte kommer ut till dig. Ge dem den tid de behöver bestämma vad som känns rätt mot dem. När de är redo, berättar de hur de känner.
  • Tänk på att vissa tjejer gillar "maskulina" saker och några pojkar som "feminina" saker. Det betyder inte nödvändigtvis att de är trans.
  • Dricks: Det är okej att fråga ditt barn om de är en pojke eller en tjej. Men tryck inte på dem för att ge ett svar.

  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 17
    3. Ge ett kärleksfullt, stödjande svar om ditt barn kommer ut som trans. Visa spänning som de öppnade upp till dig. Berätta för dem att du är stolt över dem för att dela vem de är och försäkra dem om att du älskar dem oavsett vad. Detta visar ditt barn att vem de är är okej.
  • Du kanske säger, "Jag är så glad att du kände dig bekväm att berätta för mig. Jag är stolt över dig för att vara modig att dela ditt sanna jag. jag älskar dig så mycket!"
  • Bild med titeln Diskutera transgender problem med ett barn steg 18
    4. Använd barnets föredragna namn och pronomen. När ditt barn kommer ut som Trans, fråga dem vad de vill kallas. Använd alltid deras föredragna namn och pronomen. Om du av misstag använder sitt döda namn, ber om ursäkt och förklara att det var ett misstag.
  • Du kan be om ursäkt genom att säga, "Jag är så ledsen att jag bara ringde dig det. Det var bara vanligt, och jag gör mitt bästa för att inte göra det igen. jag älskar dig."
  • Visste du? När en transgender person väljer att sluta använda sitt födelsens namn, kallas det här namnet deras "döda namn." Det är viktigt att inte använda en transpersons döda namn.

  • Bild med titeln Diskutera Transgender-problem med ett barn Steg 19
    5. Acceptera ditt barn precis som de är. Försök inte att byta ditt barn eller att skjuta dem till övergång för snabbt. Låt dem ta ledningen på hur de vill klä, vilka leksaker de vill ha, och hur de vill leva. Var där för dem som ett konstant stöd och kärlekskälla.
  • Tänk på att transgender betyder olika saker för varje person. Till exempel kan vissa transgender tjejer njuta av att ha på sig klänningar, medan andra kanske gillar könsneutrala kläder. På samma sätt kan vissa transgender pojkar ha kort hår, medan andra kan hålla sitt långa hår. Låt ditt barn bestämma vad som gör dem lyckliga.
  • Tips

    Klargöra att det inte är något fel med att vara transgender.
  • Exponera ditt barn till barn lämpliga tv-program och filmer med positiva porträtt av transgender tecken för att hjälpa dem att se det som vanligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande