Hur man kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring

Din sexuella orientering är en viktig del av vem du är. Om du är redo att dela det med andra, det är bra! Att komma ut kan känna skrämmande och verkligen känslomässigt, men det är normalt. Det kan också få dig att känna dig mer självsäker och hjälpa till att stärka dina relationer. Tillbringa lite tid att tänka på varför du vill komma ut och planera vem du vill berätta. Skriv sedan ner vad du vill säga så att du kan känna dig förberedd och har en konstruktiv konversation. Det är också en bra idé att hitta ett supportsystem innan du kommer ut i skolan.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör mig i ordning
  1. Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 1
1. Bli bekväm med din sexuell läggning. Du kanske har identifierat som LGBTQ för ett tag eller bara nyligen att utforska din orientering. Se till att du självklart kan säga till dig själv, "Jag är gay" eller "Jag är en lesbisk."Om du har problem med att erkänna det för dig själv kanske du inte är redo att dela med detta med andra människor.
  • Oroa dig inte för att du är för ung att veta vilket kön eller kön du vill vara romantiskt inblandad i. Oavsett din ålder kan du veta hur du känner.
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 2
    2. Läs historier om andras erfarenheter. Kommer ut är en riktigt personlig process, men det kan fortfarande vara till hjälp att lära sig hur andra människor hanterade det. Tillbringa lite tid online läsning om erfarenheterna från andra LGBTQ-personer. Det finns massor av bra resurser att titta på som Trevor-projektet (https: // thetrevorproject.org /) och stolthet.
  • Om du har några vänner eller familjemedlemmar som identifierar som LGBTQ kan du också be dem att berätta om hur det var för dem att komma ut.
  • Bild med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 3
    3. Göra en lista med skäl som du vill komma ut. När och men du vill komma ut är ett riktigt personligt beslut. Det är viktigt att du gör det för att du vill, inte för att du känner trycket från någon annan. Kanske vill du börja datera eller är bara redo att vara mer öppna i dina nuvarande relationer. Det är fantastiska skäl att komma ut!
  • Ibland kan människor göra antaganden om din sexuella läggning. Känner inte att du måste komma ut för att korrigera eller bekräfta sina antaganden. Kom bara ut eftersom det är vad du vill göra.
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 4
    4. Lista de stödjande människorna i ditt liv och välj en att berätta först. Det är en bra idé att välja en betrodd förtroende innan de kommer ut till världen. Kom bara ihåg, din identitet är ditt företag och du behöver inte dela det med någon som du inte vill. Jot ner några namn på personer du kan lita på. Någon på den listan är förmodligen en bra person att börja med.
  • Din lista kan inkludera dina föräldrar, syskon, en vän eller en annan familjemedlem.
  • Det är en bra idé att bara välja en person att börja med eftersom en en på en konversation kan känna sig mindre skrämmande än att prata med flera personer.
  • Om du vill berätta för båda dina föräldrar samtidigt är det definitivt okej att välja 2 personer att berätta.
  • Expertips
    Jin S. Kim, MA

    Jin s. Kim, ma

    Licensierad äktenskap och familj Therapistjin Kim är ett licensierat äktenskap och familje terapeut baserat på Los Angeles, Kalifornien. Jin specialiserar sig på att arbeta med LGBTQ-personer, människor av färg, och de som kan ha utmaningar relaterade till att förena flera och korsningsdokument. Jin fick sina mästare i klinisk psykologi från Antioch University Los Angeles, med specialisering i LGBT-bekräftande psykologi, 2015.
    Jin S. Kim, MA
    Jin s. Kim, ma
    Licensierad äktenskap och familje terapeut

    Tänk på att komma ut som en process. Alla upplever deras kommande resa på ett annat sätt. En viktig sak att inse är att det kommer ut är inte en engångshändelse. Eftersom vi bor i en heteronormativ värld, är det en upplevelse som du måste göra upprepade gånger under hela din livstid.

  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 5
    5. Förvänta ett brett utbud av möjliga reaktioner. Förhoppningsvis är den som du berättar omedelbart stödjande och snäll. Tyvärr är det inte alltid fallet. Innan du kommer ut, tänk på de andra möjliga reaktionerna som människor kan ha, till exempel:
  • Chock
  • Ilska
  • Förvirring
  • Rädsla
  • Sorg
  • Om du stöter på dessa reaktioner är det okej att ta en tid. Du kan säga, "Jag kan se att du är upprörd. Kanske kan du nå ut till mig när du känner dig lugnare."
  • Bild med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 6
    6. Planera vad du ska göra om du får en negativ reaktion. När du är ung, litar du sannolikt på dina föräldrar för alla nödvändiga saker som mat, kläder och skydd. Om du får den meningen att dina föräldrar inte kan stödja dig, överväga att vänta på att komma ut. Det är absolut ingen skam i väntan tills du bor på egen hand för att berätta för dina föräldrar. Under tiden kan du försöka nå ut till en mer stödjande, förståelse relativ. De kan hjälpa dig att navigera den här tuffa situationen.
  • Om du är orolig för deras reaktion, ha en back-up plan. Be en vän eller familjemedlem om du kan stanna med dem ett tag om dina föräldrar sparka dig ut. Förhoppningsvis, det kommer inte att hända, men det är alltid bäst att vara beredd.
  • Metod 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar och vänner
    1. Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 7
    1. Välj en tid och platsfri från distraktioner. Se till att du kan prata privat och utan avbrott. Säg till din föräldrar, "Har du tid att prata efter middagen ikväll? Jag har något viktigt att berätta för dig."Be dem att sitta med dig någonstans bekväm, som ditt vardagsrum eller sovrum. Försök att inte starta konversationen när de är upptagna eller försöker gå ut genom dörren.
    • Om du vill komma ut till en vän, kan du säga, "Hej, vill du komma över efter fotbollsövning? Jag har något jag skulle vilja prata med dig om."
    • Om du är orolig för att den andra personen kan bli arg, välj att ha konversationen någonstans allmän, som en närliggande kafé.
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 8
    2. Fokusera på positiva. Du vill inte göra det låter som om du delar dåliga nyheter. Du kan vara stolt över vem du är! Använd en positiv tonröst och få ögonkontakt. Du kan säga något som, "Jag ville meddela att jag är gay. Jag känner mig äntligen verkligen bekväm med mig själv."
  • Du kan också försöka, "Jag är en lesbisk och jag är redo att börja datera tjejer. Detta är ett stort steg för mig!"
  • Förhoppningsvis kommer den andra personen att ta en cue från din positivitet och reagera på ett liknande sätt.
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 9
    3. Var ärlig om dina känslor. Det är också okej att dela alla andra känslor som du kanske har. Kanske känner du ängslig, nervös eller rädd. Du kan dela den delen av dig själv, och be om stöd.
  • Försök att säga, "Jag är upphetsad att berätta, men jag är nervös om hur andra kan reagera. Kanske kan du hjälpa mig att räkna ut vem jag annars vill berätta?"
  • Du kan också säga, "Jag är glad att jag sa till dig, men det har varit en riktigt känslomässig process för mig. Jag kunde använda lite extra."
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 10
    4. Ge utbildningsresurser för att hjälpa dem att förstå. Andra människor, särskilt dina föräldrar, kanske inte vet exakt vad det innebär att identifiera som LGBTQ. De kan också behöva information om hur du stöder dig. Du kan ge dem mycket bra information. Ta en titt på webbplatser av grupper som PFLAG (https: // pflag.org /). Du kan skriva ut information eller bara berätta för dem om webbplatsen.
  • Om det finns ett LGBTQ Community Center i din stad eller på din skola, kan du svänga där för att ta några hjälpsamma broschyrer.
  • Du kan säga, "Jag vet att du kanske inte förstår. Här är lite information som kan hjälpa saker tydligare."
  • Bild med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 11
    5. Förvänta dig att svara på personliga frågor. Dina föräldrar eller vänner kan ha många saker de vill veta. Om de börjar fråga dig många frågor kommer de förmodligen från ett stödjande ställe att vilja förstå dig. Du kan svara på frågorna om du vill, men det är alltid bra att säga, "Jag känner verkligen inte bekväm att prata om det."
  • En vanlig fråga är "Är du säker?"Du kan säga något som," Ja, jag är väldigt tydlig på den typ av person som jag skulle vilja datera. Jag är inte förvirrad."
  • De kan också fråga, "Är du redo för ditt liv att ändra?"Ett bra svar kan vara," Jag är lite nervös, faktiskt. Jag hoppas att jag kan räkna med ditt stöd."
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 12
    6. Var väldigt tydlig om vem de kan berätta. Kom ihåg att det här är din personliga information. Det är normalt för andra att vilja diskutera stora nyheter, så var medveten om att de kanske vill prata om detta med någon annan. Låt dem veta om detta är okej.
  • Du kan säga till dina föräldrar, "Jag skulle verkligen uppskatta om du inte berättar några andra familjemedlemmar. Jag ska meddela dig när jag är redo att göra det."
  • Till en vän kan du säga, "Låt oss hålla det för oss för nu. Var snäll och dela inte med våra andra vänner om jag inte säger att det är okej."
  • Metod 3 av 3:
    Bor öppet i skolan
    1. Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 13
    1. Forskning Anti-mobbningsregler och skydd för studenter innan du kommer ut. Många skolor har dessa dagar strikta regler om hur eleverna behandlar varandra. Även om du är på en stödjande skola, kan vissa människor fortfarande inte acceptera dig om du kommer ut. Titta online på skolwebbplatsen för att lära dig om skydd mot mobbning. Om det inte finns något, kanske du inte vill vara ute i skolan.
    • Du kan också be dina föräldrar att titta på det här för dig. Du kan säga, "Jag vill bara se till att det inte finns någon toleranspolicy för mobbning på min skola. Kan du titta på det för mig?"
  • Bildbetaget kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 14
    2. Välj en pålitlig lärare eller tränare för att berätta först. En vuxen kan vara en bra person som hjälper dig att navigera i skolan. De kan ge dig råd och hjälpa dig att hantera eventuella problem som kommer upp. Om du har ett bra förhållande med en lärare eller tränare, överväga att komma ut till dem. En vägledare skulle också vara ett bra val.
  • Planera ett möte för att prata. Du kan säga, "Jag ville meddela att jag vill komma ut som LGBTQ. Har skolan några supporttjänster för mig?"
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 15
    3. Leta efter studentledda supportklubbar för att gå med när du är redo. Ta en titt på listan över studentaktiviteter på din skola. Det kan finnas en gay-rak allians som du kunde gå med, till exempel. Det är en ganska säker satsning att dessa människor skulle acceptera och stödja dig.
  • Det är helt bra att bara komma ut till en liten grupp av valda människor. Du behöver inte vara ute för alla.
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 16
    4. Använd sociala medier eller munsord om du vill komma ut till alla. Du kanske känner dig väldigt exalterad att leva öppet i skolan. Om du vill låta hela skolan vet, kan du göra några ändringar i dina sociala medier. Till exempel, vissa webbplatser som Facebook kan du uttrycka din identitet i din profil. Du kan också skicka en stödjande LGBTQ-bild på ditt Instagram och skriva en bildtext som, "jag kommer ut!"
  • Låt dina vänner hjälpa dig att sprida ordet. Du kan säga, "Känn dig fri att berätta för mina nyheter. Jag är glad att leva mer öppet!"
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring Steg 17
    5. Ta steg för att skydda dig från negativa reaktioner. Om du kommer ut till andra studenter, bör du också komma ut till en vuxen. På det sättet om det finns mobbning, kommer någon redan att förstå din situation. Förhoppningsvis behandlar alla dig med den respekt du förtjänar. Men om eleverna är medelvärda eller hot, ta några försiktighetsåtgärder.
  • Be en vän att äta lunch med dig och gå till klassen tillsammans. Det finns styrka i antal!
  • Rapportera eventuella incidenter till både dina föräldrar och skolmyndigheter. Ingen har rätt att behandla dig på ett sätt som får dig att känna sig obekväma.
  • Tips

    Försök skriva ner några viktiga poäng innan du kommer ut. Det kan få dig att känna dig mer självsäker.
  • Bygg ditt förtroende genom att fira dina styrkor. Tänk på alla saker som du är bra på och känner dig bra om dig själv.
  • Den kommande processen är annorlunda för alla. Visa dig själv tålamod och vänlighet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande