Hur uppmuntra ditt barn att älska att lära sig

Lärande är en stor del av barndomen, så varför inte göra det roligt? Börja med att ge möjligheter för ditt barns nyfikenhet att utvecklas. Uppmuntra ditt barn att delta i nya aktiviteter och ta reda på vad de älskar. När ditt barn finner ett intresse, hjälp dem att bygga på det och utforska det. Hjälpa ditt barn att möta rädslan och känna sig trygga när du försöker nya saker. Att ge dina barns chanser att ställa frågor om världen runt dem kommer att hjälpa dem att vara nyfiken och älska lärande.

Steg

Metod 1 av 3:
Ge möjligheter för ditt barn
1. Låt ditt barn spela självständigt om de är yngre än 2 år. Spädbarn och småbarn älskar att spela på egen hand, utforska sin miljö och upptäcka nya sätt att spela. Övervaka ditt unga barn, men låt dem upptäcka nya sätt att leka själv och utan för många andra barn runt.
 • 2. Låt ditt barn spela tillsammans med andra barn när de är äldre. När ditt barn är ca 2-3 år, låt dem sitta bredvid andra barn och spela. De kan inte interagera mycket tills de är 3 eller äldre. Vid den tiden börjar de lära sig nya färdigheter genom att spela interaktivt med andra barn.
 • Detta är en naturlig progression för barn att ta. Försök att inte tvinga ditt barn att leka med andra innan de är redo för det - låt dem ta sin tid och lära sig att älska att lära sig på egen hand.
 • Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 1
  3. Uppmuntra fantasifulla spel. Låt ditt barns fantasi springa vild. Fantasi är avgörande för utvecklingen och skapa en värld av underverk och lära för ditt barn.Om ditt barn föreställer sig något eller är dumt, stäng inte deras spel ner. Gå med med det och uppmuntra ditt barn att fortsätta skapa och drömma nya saker.
 • Till exempel, om ditt barn leker med ett kök, fråga ditt barn vad de vill laga mat och hur de kommer att laga det.
 • Bild med titeln Uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 2
  4. Gör lärande kul genom att använda spel. Att skapa ett spel av något kan göra att lära sig bara om något roligt! Gör upp spel som inkluderar saker du vill att ditt barn ska lära sig om. Se hur många objekt ditt barn kan räkna eller hur många saker de kan namnge om hästar på en minut.
 • Till exempel, när du är i mataffären, har ditt barn gissat hur mycket persikorna väger eller har dem lägger till varorna i din kundvagn.
 • Hitta spel i butiken som involverar saker du vill ha ditt barn att lära dig om eller utforska.
 • Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 3
  5. Tillåt ditt barn fritid. Barn behöver gott om ledig tid att upptäcka och utforska. Inte Jam Packa ditt schema med ärenden och aktiviteterna och hålla ditt barn ständigt upptagen. Ge ditt barn tid för gratis spel, dagdrömmer och roaming runt i bakgården.
 • Till exempel, om du följer ett schema, schema i någon tid gratis. Låt ditt barn välja aktiviteter för att fylla den här tiden.
 • Om du inte följer ett schema, ta ditt barns ledning för när de vill ha en tid ensam eller att spela på egen hand.
 • Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 4
  6. Ge praktiska exempel och erfarenheter. Ge ditt barnbetong, direkta erfarenheter så mycket som möjligt, i många olika miljöer. Barn kommer att ansluta till erfarenheter i verkligheten och har en mer spännande tid att lära sig.
 • Till exempel, om ditt barn lär sig om geologi, ta dem till en grotta och ta en pedagogisk turné, eller gå till ett museum.
 • Använd ett gammalt, häckt datorns tangentbord för att lära ditt barn alfabetet. De kommer att njuta av att trycka på knapparna medan de lär sig bokstäverna och bli bekant med ett tangentbord.
 • Bild med titeln Uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 5
  7. Låt ditt barn utgöra sina egna åsikter. Ställ frågor och låt ditt barn svara utan att döma dem. Låt dem tänka igenom svåra frågor och bilda sina egna idéer och värderingar. Fråga dem om sina tankar och känslor och låt dem svara på ett sätt som är meningsfullt för dem.
 • Fråga dina barn hur de känner för olika problem (aktuella händelser, relationer, värderingar). Låt dem ha åsikter utan att döma dom.
 • Be dina barn att hjälpa dig att förstå varför de känner det sätt de gör.
 • Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 6
  8. Omger ditt barn med böcker. Barn älskar böcker och kan lära sig om sina favoritaktiviteter, djur och kulturer genom att läsa. Om du har ett ungt barn, läs ut högt för dem. Om du har ett äldre barn, uppmuntra dem att läsa på egen hand och hitta böcker som intresserar dem.
 • Tillbringa lite tid på att läsa med ditt barn varje dag. Till exempel, inkludera böcker som en del av ditt barns sängtidsrutin.
 • Gör regelbundna besök på biblioteket och kolla böcker. Om ditt bibliotek erbjuder historia tid, gå med ditt barn.
 • Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 7
  9. Prata om dina egna intressen. Dela dina egna lustar med dina barn. Om du älskar arkitektur, dela din kärlek genom att prata om byggnader och strukturer. Om du älskar att sy, få ditt barn som är inblandat i projekt och låt dem se hur kul det är att göra saker för hand. Om du älskar utomhus, lär du ditt barn allt om stenar och djur. Att ansluta över delade intressen kan hjälpa ditt barn att lära sig om saker på ett unikt sätt.
 • Till exempel, om ditt barn lär sig om utländska länder, prata om dina erfarenheter och fråga dem var de vill besöka. Använd visuella verktyg som kartor eller bilder på olika platser runt om i världen. Fråga om vad de ser på bilden och vad som gör dem nyfiken på det.
 • Metod 2 av 3:
  Utöka sina intressen
  1. Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 8
  1. Exponera ditt barn till ett brett utbud av erfarenheter. Bygg en rik miljö för ditt barn för att främja tillväxt och lärande. Gör försök nya saker roliga, spännande och säkra. Exponera ditt barn till musik, pjäser, sporter, Museer, resor, läsning, dansa, Spel, mat, pussel, etniska aktiviteter och sociala möjligheter.
  • Att exponera ditt barn till olika aktiviteter och erfarenheter kan hjälpa dem att vara öppna för nya saker och hitta intressen som de tycker om.
 • Bild med titeln Uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 9
  2. Låt dem välja sina gillar och ogillar. Exponera ditt barn till många aktiviteter och erfarenheter så att de kan skapa egna intressen. Skjut inte ditt barn för att driva något som du tyckte om när du var deras ålder. Låt dem välja vad de tycker om. Att ge ditt barn ett brett utbud av erfarenheter kan hjälpa dem att lära sig sina gillar och ogillar och börjar utveckla sina preferenser.
 • Lägg märke till vad som drar sin uppmärksamhet och skapa mer erfarenheter som det.
 • Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 10
  3. Gå på utflykter som intresserar ditt barn. Om ditt barn är intresserad av rymden, ta dem stargazing och prata om konstellationer. Om de tycker om blommor, ta dem till en trädgård och namnge blommorna. Använd deras intressen för att lära dem mer om vad de tycker om i en rolig miljö. Ditt barn kommer sannolikt att njuta av att lära sig allt om deras intressen och få mer kunskap.
 • Om de älskar havet, ta dem till havet och låt dem utforska några tidvattenpooler. Om det inte är ett alternativ, hitta lite sand för ditt barn att leka med på en lokal lekplats. Att se havsdjur, ta dem till ett akvarium.
 • Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 11
  4. Få ett medlemskap till ett museum. Barn älskar att lära sig experientially. Platser som ett barnmuseum eller djurparken kommer att fängsla dem medan de hjälper dem att lära sig nya saker. Att få ditt barn intresserat inom områden och utöka att intresset är lätt med utställningar som exciterar barn och gör dem ivriga att lära sig mer.
 • Om ditt barn älskar dinosaurier, få ett medlemskap till Natural History Museum. Om de älskar fisk, få ett medlemskap till akvariet. Om du har ett ungt barn, få ett medlemskap till ett barnmuseum.
 • Låt dem fråga museets arbetstagare frågor om saker som de är intresserade av.
 • Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 12
  5. Skriv ditt barn upp för klasser och klubbar. Om ditt barn visar en stark preferens för något, hitta ett sätt för dem att bli mer involverade. Till exempel, om ditt barn älskar tumbling, titta på gymnastikklasser. Om ditt barn är intresserad av att agera, se om det finns en klass eller klubb för unga aktörer. Hitta sätt att expandera sina intressen för att bygga sina färdigheter och lustar.
 • Om ditt barn åtnjuter konst eller skrivning, uppmuntra dem att göra dessa aktiviteter både hemma och i klasser.
 • Metod 3 av 3:
  Övervinna rädslor när man försöker nya saker
  1. Bild med titeln uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 13
  1. Var entusiastisk om nya saker. Lär ditt barn att nya saker kan vara spännande och roligt. Vissa barn är rädda för nya erfarenheter, så berätta för dem att nya erfarenheter kan vara roliga och lära dem nya saker. Ge ditt barn ett huvud upp när de kommer att prova något nytt så de känner sig beredda och upphetsade. Prova den nya aktiviteten själv först, för att visa dem att det är okej och jämnt roligt att göra, bjuda sedan dem att gå med dig.
  • Förbered ditt barn för nya erfarenheter genom att prata om det på förhand. Till exempel, om ditt barn är nervöst för att gå till en födelsedagsfest, säger "Födelsedagsfester är mycket roligt! Medan du kan känna dig blyg, satsar jag på att de andra barnen kommer att vara vänliga och vill leka med dig."
 • Bild med titeln Uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 14
  2. Visa att nya erfarenheter är säkra. Ett oroligt barn kan känna sig rädd för att försöka något nytt. Om ditt barn är nervöst för att prova något nytt, fortsätt och visa färdigheten eller aktiviteten för dem eller ha en syskon eller vän prova aktiviteten först. Berätta för ditt barn att de är säkra och allt kommer att bli okej.
 • Till exempel, om ditt barn är rädd för att gå ner på bilden, gå ner först och visa dem att det är roligt. Sedan, gå ner med dem. Slutligen, låt dem försöka av sig själva.
 • Bild med titeln Uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 15
  3. Hjälpa dem att prata om deras rädsla. Uppmuntra ditt barn att prata om vad som skrämmer dem och varför de känner sig rädda. Empathize med dem och visa dem att deras känslor är okej och giltiga. Låt dem sedan komma med sätt att övervinna sina rädslor. Låt dem göra det på egen hand så mycket som möjligt så att de känner för kontroll av att hantera sina rädslor.
 • Till exempel, om ditt barn är rädd för att gå till skolan, låt dem berätta om vad som skrämmer dem medan du lyssnar och lugnar dem. Sedan säg, "Vad tror du kan få dig att känna dig mindre rädd?"Låt dem ge några svar innan de erbjuder förslag.
 • Bild med titeln Uppmuntra ditt barn att älska att lära sig steg 16
  4. Hjälpa dem att få kompetens när de kämpar. Ditt barn kan kämpa i ett visst område (som att läsa) och försöka undvika det. Om ditt barn kämpar för att lära sig och vill ge upp, fortsätt att uppmuntra dem. Beröm deras ansträngningar och inte deras resultat. Även om lärandet är svårt kan ditt barn fortfarande känna sig fulländat och stolt över sig själva.
 • Om ditt barn vill ge upp, påpeka deras framsteg. Låt dem veta att även om de inte är där de vill vara, är de bortom var de började.
 • Till exempel, om ditt barn kämpar för att knyta sina skor, uppmuntra dem att fortsätta försöka. Var tålmodig och ge några mjuka pekare, men säg inte dem exakt hur man gör det.
 • 5. Tillåta dem att göra sina egna misstag. Att fixa ditt barns misstag för dem kommer att avskräcka dem från att försöka och visa dem att minimal ansträngning kommer att få samma resultat. Istället vara tålmodig och uppmuntra dem att vara också. Berätta för dem att det inte är något fel med att försöka några gånger. Du kan till och med visa hur man gör något, medan de inte direkt fixar sina misstag.
 • Till exempel, om ditt barn har problem med att binda sin sko, binda din egen sko för att visa dem hur det är gjort. Låt dem följa med dig eller försök igen efter att du är klar.
 • Att skapa en atmosfär av acceptans hemma kommer att motivera ditt barn för att prova nya saker.
 • Video

  Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande