Hur man övertygar din mamma för att låta dig få en sömn

Sleepovers kan vara mycket roligt, men din mamma kanske inte är så upphetsad över tanken som du är. Din mamma kanske tror att du inte är tillräckligt gammal, eller vara nervös om någonting som går fel med en massa barn i sitt hem. Ställ henne tillfreds genom att presentera henne med en liten gästlista och tvingande lista med skäl för dig att vara värd för en sömn. Om hon fortfarande inte är öppen för idén, överväga att fråga henne om att ha en sen nattsamling där dina vänner inte sover över. Övernattningsprogram och bakgård camping är andra solida alternativ som du kanske vill ta upp också. Om du håller dig coola och visar att du är gammal nog, kommer du och dina vänner att ha lite nattskräck på nolltid!

Steg

Metod 1 av 3:
Bygga ett argument
  1. Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 1
1. Skriv ut en lista med anledningar till varför du vill ha en sömn. Tänk på varför du vill ha en sömn och skriva ner några skäl på ett papper. Skriv ner att du vill stärka dina vänskap och ha en rolig tid med dina vänner i en säker miljö. Tänk på vilka färdigheter du lär dig av en sömn, som hur man blir oberoende och hantera andras skillnader i en kontrollerad miljö.
  • Din mamma hade förmodligen sovande när hon var din ålder, så en anledning som, "Det är en passage av passage när du är ung!"Är helt rimligt.
  • Möjliga skäl inkluderar förstärkning av vänskap, få nya erfarenheter och lär dig att vara värd för vänner i ditt hem.
  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 2
    2. Fråga dina vänner om de vill ha en sömn och skapa en gästlista. När du berättar för din mamma att du vill ha en sömn, kommer deras första fråga att vara "med vem?"Fråga några nära vänner om de vill ha en sömn i förväg, och skriv ner namnen på alla vänner som säger ja. Försök hålla gästlistan mellan 2-4 vänner för din första sömn.

    Dricks: För att öka oddsen för din mamma som säger ja, håll dig till vänner som är samma ålder och kön. Om du är 10 år och en pojke, bjuda bara in andra 10-åriga pojkar.

  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 3
    3. Få dina vänner att ge dig sina föräldrars telefonnummer. Även om din mamma redan är vänlig med dina vänner föräldrar, försök få sin kontaktinformation i förväg. Din mamma kommer att behöva samordna hämtning och drop-off-tider för sömnen med dina vänner föräldrar, och att ha sina telefonnummer lättillgängliga kommer att göra denna process enklare.
  • Även om du vet att din mamma redan har telefonnummer till de andra föräldrarna, få dem ändå. Detta kommer att visa henne att du är seriös om att ha en sömn och kommer att visa att du är mogen nog att vara värd för en.
  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 4
    4. Kom med planer för sömnen. Var kommer alla att sova? Vilken tid kommer du att gå och lägga dig? Finns det några spel som du ska leka med dina vänner när de sover över? Medan din mamma kan ställa in begränsningar på många av dessa frågor, skriv ut några första idéer för att visa henne att du kan organisera det själv.
  • För att undvika att människor kämpar om vem som får en säng, säger: "Vi kan få alla att sova på golvet i sovsäckar!"
  • Sardiner, kurragömma, Brädspel och kortspel är alla utmärkta aktiviteter för en sömn.
  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 5
    5
    Öva din presentation i ditt rum innan hon frågar henne. När du har fått några anledningar som du vill vara värd för en sömn, en gästlista och några planer för natten, utformar du informationen högt. Gå igenom varje del av ditt förslag genom att säga det högt i ditt rum. Öva i spegeln för att se hur du ser ut när du presenterar.
  • Om du blir rädd när du pratar med din mamma om något du vill, försök att memorera de första några meningarna.
  • Börja med något som, "Jag skulle vilja prata med dig om att ha en sömn. Jag tycker att jag är gammal nog att hantera att ha några vänner över, och det här är min idé. Jag skulle vilja bjuda in Lisa och Sarah och deras föräldrar sa att det var okej. Vi lägger oss till sängs på en rimlig tid och kommer att sova i vardagsrummet tillsammans."
  • Metod 2 av 3:
    Pratar med din mamma
    1. Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 6
    1. Prata med din mamma när hon är i gott humör och inte upptagen. Ta inte upp din idé först på morgonen eller så snart din mamma kommer hem från jobbet. Detta kommer att göra henne mindre benägna att höra dig, eftersom hon inte kommer att vara redo att prata. I stället hitta en lugn tid under dagen för att få upp ämnet. Fråga artigt henne om hon har en tid att prata med dig innan du anger ditt ärende.
    • Närma dig din mamma och säga, "hej mamma! Har du några minuter att prata om att ha en sömn? Jag vill verkligen ha en här och jag har några idéer."

    Dricks: Var uppmärksam hela dagen för att se om din mamma är i gott humör eller inte. Om hon har ler och skrattar mycket, är det förmodligen en bra dag att fråga henne.

  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 7
    2. Fråga din mamma om sovande att hon hade ökat. Din mamma hade förmodligen sovande när hon var din ålder. Om du kan få henne att tänka tillbaka till sin barndom, kan hon vara mer benägna att ge dig det du vill ha. Ställ hennes frågor om vad hon gjorde i Sleepovers när hon var din ålder, och om hon har någon erfarenhet som är vilande när hon var Akid.
  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 8
    3. Dela dina idéer på ett lugnt sätt och håll ner din röst. Använd din inomhus röst och ta andan mellan varje mening för att samla dina tankar. Vistas lugnt medan du presenterar kommer att visa din mamma som du har tänkt igenom dina idéer och bryr dig djupt om att ha en sömn. Om din mamma är initialt mot den, oroa dig inte. Om du kan visa henne att du kan ha en vuxen konversation, kan hon ändra sitt sinne.
  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 9
    4. Håll dig cool om du inte får dig. Kasta inte ett Tantrum om konversationen inte går exakt som du vill ha det. Om din mamma ursprungligen säger nej, vänta ett par dagar och försök sedan fråga henne igen. Hon kan ändra sig under några dagar, och att fråga henne igen kan visa dem att du är seriös.
  • Om du förlorar din coola, kommer du bara att förstärka din mammas tro på att du inte är tillräckligt gammal för att ha en sömn.
  • Om du känner dig väldigt arg, sakta din andning och räkna från 1-10 i huvudet för att återställa dig själv.
  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 10
    5. Visa tacksamhet och vara villig att kompromissa med. Även om du inte fick det du vill, tacka din mamma för att höra dig. Om din mamma vill förhandla, var öppen för att modifiera dina planer. En sömn i ditt hus kommer också att påverka din förälder, eftersom de måste förbereda sitt hem, koordinera med andra föräldrar och övervaka dig och dina vänner, så var villig att acceptera att de kan ändra dina planer.
  • Säg, "Tack för att du tog dig tid att lyssna på mig" i slutet av din presentation.
  • Metod 3 av 3:
    Föreslå alternativ
    1. Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 11
    1. Fråga din mamma om du kan få en sömn på en väns hus. Om din mamma inte är bekväm värd en sömn i ditt hus, se om hon skulle vara bra med att du deltog i en sömn någon annanstans. Om problemet är att hon inte vill övervaka dig och dina vänner, kan hon inte ha något problem med en annan förälder som tittar över dig.
    • När hon slår ner möjligheten till en sömn på din plats, kan du omedelbart säga, "Vad händer om mina vänner och jag har en sömn på Danny`s House? Hans föräldrar sa redan att det var okej!"

    Dricks: Innan du pratar med din mamma, fråga dina vänner om någon av sina föräldrar skulle vara villiga att vara värd för en sömn om dina föräldrar säger nej. På så sätt kan du omedelbart föreslå ett alternativ utan att behöva ha en separat konversation.

  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 12
    2. Tänk på en "halv-över" där dina vänner inte är natten. Om din mamma inte vill att dina vänner ska spendera natten, fråga henne om du kan ha en halv. Bjud in dina vänner över, klä upp i pyjamas och spela alla spel som du planerade på att spela under din sömn. Ordna det så att dina vänner blir plockade upp runt 9:00 eller 10:00 istället för att spendera natten. Det här kan vara en bra mitten om dina föräldrar har planer nästa dag eller du har inte utrymme för att rymma många av dina vänner.
  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 13
    3. Se om du kan gå camping i bakgården istället. Om din mamma verkligen bryr sig om sitt personliga utrymme, se om hon ska släppa dig och dina vänner läger i bakgården. Ställ in ett tält ut och låt dina vänner ta med sovsäckar. Du kan spela spel i tältet och umgås i din bakgård hela natten.
  • Om du har en eldstad i din bakgård, kan du be din mamma att hjälpa dig att sätta upp en eld så att du och dina vänner kan stöta på varmkorv och göra smores.
  • Bild med titeln övertyga din mamma för att låta dig få ett sovande steg 14
    4. Fråga dina föräldrar om övernattningsprogram på den lokala zoo eller bibliotek. Zoo, bibliotek och skolor är ofta värd över natten sömnläger för ungdomar i deras område. Om din mamma är helt emot att sova, kan hon vara öppen för dig och dina vänner som deltar i ett utbildningsprogram i en sömninställning. Övernattningsprogram kan vara roliga eftersom de ger dig mycket att göra i en miljö där du normalt inte spenderar natten!
  • Säg, "Vad händer om mina vänner och jag deltar i ett utbildningsprogram? Känner du till någon på zoo eller bibliotek?"
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande