Hur man frågar en kollega på ett datum

Fråga en kollega på ett datum kan vara knepigt. Du vill inte vara för framåt, men du vill visa honom eller henne att du är intresserad. Du vill inte göra saker besvärliga på jobbet, men trängseln att fråga honom eller henne kan brinna dig inuti. Faktum är att kontoret är mycket vanligt, och är generellt väl accepterat. Så länge du är artig och respektfull när du frågar din kollega, och så länge du både kan hålla din arbetsplatsförhållande professionell, borde du inte oroa dig för. Det är dock alltid en bra idé att kolla med din anställningshandbok eller personalrepresentant om alla arbetsplatser som dateras först så att du kan undvika potentiella problem i linje.

Steg

Del 1 av 3:
Välja rätt möjlighet
  1. Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 1
1. Bestäm om din kollega är singel. Innan du någonsin närmar dig din kollega om att gå på ett datum, bör du se till att han eller hon faktiskt är singel. Detta kan spara både mycket tid och förlägenhet, och det kan hjälpa till att hålla ditt arbetsförhållande opåverkat.
  • Om du är vänner med din kollega, kan du kontrollera hans eller hennes sociala medier för tips av en betydande annan.
  • Några sociala medieplattformar som Facebook har en utsedd profillinje för relationsstatuser. Du kan också bläddra igenom några av dina kollegers senaste foton för att se om det finns några bilder på din medarbetare som håller händer eller kramar med någon annan, vilket kan indikera ett förhållande.
  • Om du har en pålitlig vän på arbetsplatsen, kan du fråga honom eller henne om medarbetaren du är intresserad av. Be din vän att vara diskret, och säg bara något som, "Jag tänkte på att fråga _______ ut på ett datum - vet du om han / hon är singel?"
  • Om ingen av dessa alternativ är tillgängliga för dig, kan du alltid fråga din kollega själv eller sig själv. Bara tråka lätt och försök att ta upp det i konversation.
  • Till exempel kan du säga något som, "Det låter som en rolig plan för den här helgen. Går du med din pojkvän (eller flickvän) eller vänner, eller bara själv?" Om din kollega är singel, kan han eller hon säga något som, "Nej, jag ser inte någon. Jag går bara själv.
  • Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 2
    2. Titta och känna ditt bästa den dagen. Om du vet att din medarbetare är singel och du har bestämt dig för att fråga honom eller henne, bör du se till att du ser ditt bästa och tryggt den dagen. Gör något som morgonen som antingen hjälper dig att koppla av eller få dig att bli psyched upp, beroende på din personlighet. Du bör också se till att du känner dig självsäker genom att klä på framgång."
  • Bära din mest smickrande outfit. Se bara till att outfit är lämpligt för arbetsplatsen.
  • Överväg att få en frisyr några dagar innan du bestämmer dig för att fråga din kollega. På det sättet ser du frisk-preparerad och du kommer att göra ett bra intryck.
  • Se till att du duschar och bär deodorant och rena kläder den dagen. Tillbringa lite extra tid grooming dig själv så att ditt hår, ansiktshår (om du har någon), och smink (om du bär det) är perfekta.
  • Kontrollera din mun i spegeln för att se till att du inte har någon mat som fastnar mellan dina tänder. Skölj med munvatten eller tugga en mynta strax innan du närmar dig din kollega så att andan är fräsch och minty.
  • Bilden med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 3
    3. Närma sig din kollega på en bekväm plats. Var och hur du frågar din kollega är mycket viktiga faktorer att tänka på. Även om din medarbetare är intresserad av dig, kan han eller hon ha tvivel eller osäkerheter om att närma dig, och så fråga din medarbetare på fel ställe, tid eller sammanhang kan skapa spänning eller till och med animositet.
  • Närma sig din medarbetare när han eller hon är ensam. Om andra är runt, kan din kollega känna sig obekväma eller pressas med att säga ja eller nej.
  • Välj ett bekvämt utrymme där du och din kollega kommer att känna sig trygga. Fråga inte din kollega precis utanför badrummet, till exempel, eller på ditt kontor (om du har en), eftersom dessa platser kan vara skrämmande eller till och med exakt felaktig för att fråga någon ut.
  • Ett bra ställe att fråga kan vara ett neutralt arbetsutrymme, som av kopieringsmaskinen på ett kontor eller när du är båda bakom disken om du arbetar i en restaurang.
  • Se till att din medarbetare inte rusar för att göra något viktigt, eftersom du vill ha sin fulla uppmärksamhet för ett ögonblick när du frågar.
  • Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 4
    4. Var dig själv. När du pratar med din kollega är det viktigt att du agerar som om du normalt skulle. Om du är nervös, kommer din kollega att märka den. Och om du försöker sätta på en falsk persona, kommer din medarbetare definitivt att vara medveten om det och kommer sannolikt att stängas av av det. Bara förbli lugn och var respektfull för din medarbetare hela tiden.
  • Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 5
    5. Fråga din kollega på ett datum. Den svåraste delen frågar faktiskt din kollega på ett datum. Det kan vara mycket skrämmande, men kom ihåg att du i slutändan inte har mycket att förlora. Det värsta som kan hända är att din medarbetare kanske kan vända dig, i vilket fall du bara kommer att le och uppriktigt ursäkta dig.
  • Var artig och varm när du frågar. Kom inte över som påträngande eller behövande, och agera inte ointresserad.
  • Gör Small Talk för några ögonblick först, så det verkar inte som om du rusar upp för att fråga honom / henne ut. Fråga din kollega hur han eller hon gör, hur hans / hennes helg var, eller hur hans / hennes dag går.
  • Övergången smidigt till att fråga din kollega. Du kanske säger något som, "Tja, jag tyckte verkligen om att prata med dig. Jag skulle vilja chatta mer över kaffe, om du är gratis i helgen?"
  • Om din kollega säger ja, säg då, "Bra! När skulle vara en bra tid?" Om din kollega säger nej, var artig och hjärtlig, men inte dröja eller göra det besvärligt.
  • Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 6
    6. Vet när du ska kalla det slutar. Om du har frågat din kollega och han eller hon är inte intresserad, måste du lämna den där. Upprepade gånger frågar en kollega på ett datum som redan har sagt att han eller hon inte är intresserad av att datera du kan betraktas som en fientlig arbetsmiljö, som kan sluta få dig avfyrade. Kom ihåg: Om din kollega inte är intresserad av dig, det finns gott om andra människor där ute som skulle älska att datera dig. Plågar din kollega om han eller hon inte är intresserad är inte värt tiden, ansträngningen eller möjligheten att förlora ditt jobb.
  • Om din kollega säger nej, var så artig och respektfull som möjligt.
  • Säg något att defyta någon spänning, som, "Inga problem. Tja, jag hoppas att du har en bra helg."
  • Ursäkta dig och gå bort. Långvarigt kan göra saker besvärliga för er båda.
  • Var artig och artig till den medarbetare som går framåt, men se till att du aldrig flörtar med honom / henne eller visa något romantiskt intresse nu när du vet att han eller hon inte är intresserad.
  • Del 2 av 3:
    Utvärdera om dating är en bra idé
    1. Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum Steg 7
    1. Bedöm om det finns någon typ av kraftdynamik. Den huvudsakliga situationen där dating en kollega är en dålig idé (i själva verket är det verkligen den enda anledningen till många anställningsorter) om en av er är i en maktposition. Dating din chef, chef eller handledare kan få dig orättvisa gynnar på jobbet. På samma sätt, datera din anställd (om du är chef) kan potentiellt skapa en situation där din medarbetare känner sig pressad att gå ut med dig, och kan vara obekväma eller osäkra brytande saker om förhållandet inte fungerar.
    • Bara datum någon du är på samma nivå med. Så länge det inte finns någon strömdynamik mellan er två, borde du kunna vara en annan (så länge som din anställningsort tillåter det).
    • Även om du är lika, finns det alltid en chans att en av er kan bli befordrad i framtiden. Den främjandet, som är bra för din karriär, kan dramatiskt förändra karaktären av ditt förhållande på jobbet.
  • Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 8
    2. Bestäm din arbetsplatspolicy på dating medarbetare. Många anställningsorter har särskilda riktlinjer, regler eller till och med förbud mot arbetsplatsrelationer. Innan du tar saker till nästa nivå är det viktigt att veta om din arbetsgivare tillåter det, som du inte vill riskera en eller båda förlorar ditt jobb.
  • Vissa arbetsplatser kräver att du avslöjar några romanser till din handledare. Andra kan ha till och med strängare politik på plats.
  • Du kan behöva beskriva arten av ditt nya förhållande skriftligen, vilket kan vara svårt om du båda fortfarande visar det och har inte lagt någon "etiketter" På det än.
  • Var medveten om att om ditt förhållande har potential att påverka någon av dina produktivitetsnivåer, kan du både avfyras från företaget om förhållandet gör ditt arbetsplats beteende oprofessionellt.
  • Kontrollera din arbetsgivares regelbok (vanligtvis antingen när du är anställd eller tillgänglig online). Om du inte har en sådan regelbok, fråga någon som arbetar i personal eller liknande ställning om någon policy på din arbetsplats.
  • Kom ihåg att även om arbetsplatsens romanser är tillåtna kan du komma i allvarliga problem för offentliga visningar av kärlek, flirtation på arbetsplatsen, med hjälp av användarvillkor på jobbet eller ge din partnerpreferensbehandling.
  • Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 9
    3. Överväga om du och din medarbetare arbetar nära. Även om du och din kollega är lika, finns det fortfarande en risk för ett dåligt professionellt förhållande om saker inte fungerar. Om du båda kan vara mogen vuxna om det, så borde det vara bra. Men om du måste arbeta nära varandra, kan det bli komplicerat om du slutar bryta upp.
  • Fråga dig själv ärligt om du och din medarbetare kan fortsätta samarbeta på jobbet om du nyligen bröt upp.
  • Ett bra sätt att mäta det här är att tänka tillbaka till din senaste röriga uppbrott. Kan du och din ex sitta vid ett bord tillsammans och arbeta på ett projekt?
  • Om du inte tror att du kan hantera att arbeta med din kollega efter en potentiell uppbrytning, kan det vara bäst att undvika att dö en annan från början.
  • Om du tror att du båda kan hantera det mogna, så ska du gå och fråga din kollega.
  • Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 10
    4. Tänk på vad som kan hända om det inte fungerar. Även om du inte behöver samarbeta eller arbeta nära, kan en rörig uppbrott fortfarande påverka din arbetsplatsprestanda. Att se varandra på jobbet varje dag kan vara svårt, speciellt om en av er fortfarande har känslor för den andra. Det betyder inte att saker inte nödvändigtvis skulle träna om du och din medarbetare dateras - det betyder det bara att du bör överväga alla möjliga resultat innan du fortsätter.
  • Dina prestationsnivåer kan minska om en eller båda av er känner sig obekväma att arbeta runt varandra.
  • En av er kan sluta känna sig skyldig att lämna din avdelning eller företaget helt och hållet.
  • Om du redan är vänner med din medarbetare och tänker på att fråga honom / henne, kanske du vill ha en seriös chatt med honom / henne om vad du båda skulle göra om du var pressad av din chef för att avsluta förhållandet. Ha en backup plan i förväg att du både kan komma överens om.
  • Del 3 av 3:
    Frågar en kollega på ett avslappet sätt
    1. Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 11
    1. Vet vad du ska fråga i förväg. Försök inte att vinge det på plats. Om du närmar dig din medarbetare, om han / hon är intresserad eller på staketet, kommer det troligt att ge vaga eller tvetydiga planer. Håll det avslappet, men vet vad du har i åtanke innan du frågar din kollega.
    • Om du inte är säker på att din medarbetare är intresserad av dig ännu, frågar honom / henne till något avslappet är mer benägna att lyckas än att fråga honom / henne ut till en formell middag eller filmdatum.
    • Bestäm i förväg vad du vill göra - till exempel går ut för kaffe, eller kanske får en drink tillsammans efter jobbet (om du är både gammal att dricka).
    • När du frågar din medarbetare, fråga honom / henne ut till vilken tillfällig händelse du har planerat.
    • Istället för att leda med något vagt som "Vill du gå ut med mig?" Du kan istället säga något som, "Jag skulle verkligen vilja fortsätta chatta över kaffe eller kanske en drink någon gång, om du är fri."
  • Bilden med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 12
    2. Bjud in din kollega till någon social händelse du ska göra. Om du är orolig för att komma över som för framåt med din kollega, kan du tillfälligt fråga honom eller henne om att gå med i något du redan planerar att göra. Se bara till att du väljer något som är lämpligt att bjuda in din kollega, som att se en konsert eller gå till en gatafestival.
  • Fördelen med att fråga någon ut på det här sättet är att det ofta kommer upp naturligt i konversation.
  • Om du gör små samtal med din kollega, kommer han eller hon förmodligen att fråga dig vad dina planer är för helgen vid någon tidpunkt. Detta är det perfekta tillfället att beskriva dina planer, sedan bjuda in din kollega.
  • Du kanske säger något som, "Jag planerar att kolla den konserten den här lördagen. Jag har en extra biljett - skulle du vara intresserad av att gå med mig?
  • Bild med titeln Fråga en kollega på ett datum steg 13
    3. Ha en vänlig "konkurrens" Över första datumidéer. Att ha en vänlig tävling betyder bara att se vem som kan komma med den bästa första dateidén. Denna metod att fråga en kollega skulle fungera bäst om du och din medarbetare redan har en bra rapport och gör vänligt litet samtal regelbundet. Målet är, återigen, för att hålla det avslappet och inte göra din kollega obekväma.
  • Denna metod fungerar bara om du och din medarbetare redan flirter och det är klart att du är både intresserad av varandra.
  • Försök att låta motivet komma upp naturligt. Detta kan vara ett knepigt drag att dra, och timing och exekvering måste vara perfekt, annars kan det låta skumma och off-putting.
  • Om någon på arbetsplatsen hade nämnt att ha ett katastrofalt datum nyligen kan du säga något som, "Jag känner mig dålig för Shannon efter det blinda datumet. Mitt idealiska första datum skulle vara _______. Vad är din?"
  • När din kollega svarar med sitt eller hennes idealiska första datum kan du säga något som, "Wow, det låter faktiskt väldigt roligt. Skulle du kanske vilja gå någon gång, för riktigt?"
  • Tips

    Känn din arbetsgivares policy på arbetsplatsen och följ den noga. Ta reda på om du måste avslöja ditt förhållande, och i så fall, till vem.
  • Det är vanligtvis en bra idé att hålla arbetsplatsrelationer mellan er två, förutom att låta din arbetsgivare, handledare eller mänskliga resurser vet (om din arbetsplatspolicy kräver det). Visa inte mycket tillgivenhet mot varandra medan du är på jobbet, eftersom det kommer att göra dina medarbetare obekväma.
  • Vara professionell när du är på jobbet. Du behöver inte ignorera varandra eller agera som om du inte känner varandra, men håll inte händer, kyss eller agera intimt på arbetsplatsen.
  • Varningar

    Använd inte företagets e-post för att fråga din kollega eller skicka kärleksbrev. Om det övervakas eller om du fångas, kan du bli avfyrad. E-postmeddelanden som frågar en kollega kan potentiellt användas som bevis mot dig i ett sexuellt trakasserier.
  • Tänk inte på ett affärsmöte eller ett professionellt möte som datum. Håll alla dina affärs- och personliga kommunikation separat.
  • Om du misstolkar "signaler" Eller är olämpliga, kan du stämas för sexuella trakasserier.
  • Om ditt förhållande gör andra på jobbet obekväma, kan de klaga till ledningen om ditt förhållande.Även om det inte är mot politiken, agera alltid helt professionellt på kontoret. Det är bättre att vara säker än förlåt, bara i fallet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande