Hur man väljer en kampsport

VIDEO

Om du inte är Daniel Larusso från Karate barnet Vem bara så råkade leva bredvid Karate Master Mr. Miyagi, chansen är att du måste göra en seriös forskning innan du bestämmer vilken typ av kampsport du vill driva. Du måste förstå dina kampsportmål, hitta en form av kampsport som passar dessa mål och väljer en skola och lärare. Kom ihåg att det inte finns några överlägsna kampsportformer, bara överlägsna kampsportkonstnärer. Alla konst har styrkor och svagheter. Välj den som passar dig bäst.

Steg

Del 1 av 2:
Välja en kampsportstil
  1. Bild med titeln Välj en kampsport Steg 1
1. Lär dig Jiu Jitsu för självförsvar. Oftast tar människor upp en kampsport för självförsvar. Daniel Larusso gjorde det. Han blev mobbad. Är du mobbad? Eller är du rädd för att trakasseras i framtiden? Varje kampsport kommer att lära dig hur man försvarar dig själv. Ditt mål är att hitta en kampsport som betonar försvarsteknik och brytning. På många sätt är Jiu Jitsu den här kampsporten, eftersom den använder motståndarens styrka och attack som ett vapen mot honom, vilket gör det möjligt för en starkare eller större angripare att bli dämpad.
  • När i en självförsvarssituation kommer Jiu Jitsu att hjälpa dig att undvika frontattacker, fly från Hoss, och få överhanden snabbt. Kom ihåg att varje kampsport formulär adresserar självförsvar. Vissa är mer konfronterande än andra. Jiu Jitsu är ett lyckligt medium.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 2
    2. Få fysiskt passform med kung Fu. Den näst populäraste anledningen till att människor övar kampsport är att träna, för att omvandla fett i muskler och för att öka deras samordning. Alla kampsport gör det bra, men beroende på dina egna fitnessmål kan du välja en kampsport över en annan.Kung Fu är en stor runt kroppsövning. Eftersom Kung Fu utnyttjar låga stanser och kraftfulla block tenderar det att ge en full kroppsövning. Detta är också en av de mest disciplinerade formerna av kampsport.
  • Medan Kung Fu arbetar alla dina muskler finns det kampsportstilar som betonar överkroppen eller lägre kroppsstyrka och flexibilitet. Om du hellre vill arbeta med din övre kroppsstyrka, kan du välja den västerländska boxningsstilen eller kanske Shotokan Karate från Japan. Alternativt, om du vill att benen ska vara i bättre form, kan du välja en kampsportstil med större tonvikt på benstyrka och smidighet som Taekwondo.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 3
    3. Bygg ditt självförtroende med Naginata. Naginata idag är en kampsport och en konstform som beskriver etikett, respekt och självförtroende. Kampsport som Naginata bygger förtroende eftersom de låser upp potentialen, bygger muskler och lär dig nya färdigheter. Många människor som först går in i dojo lider av låg självkänsla eller helt enkelt inte tror på sig själva. Kanske är det därför du har valt att överväga kampsport för dig själv. Om så är fallet, vill du hitta ett program och en lärare som kommer att bygga upp dig istället för att riva ner dig. Naginata instruktörer fokuserar på att uppmuntra positiva känslor och erfarenheter. Positiv förstärkning kommer att vara en viktig aspekt av din beslutsprocess.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 4
    4. Prova Taekwondo för att öva disciplin och självkontroll. Taekwondo är världens mest populära kampsport. Detta beror förmodligen mycket till dess tillägg till OS 1988. Många anser att Taekwondo är en konstnärlig form och som sådan måste du ha stor självkontroll. Du måste disciplinera dig själv för att göra varje rörelse vätska, graciös och avsiktlig. Eftersom så mycket betoning läggs på rörelse och form, hittar många Taekwondo för att vara ett utmärkt sätt att undervisa disciplin och självkontroll (till barn eller någon).
  • Kampsport är regimenterade och hierarkiska erfarenheter och som sådan kräver en hög grad av disciplin och självkontroll för att lyckas. Under din träning kan du stöta på instruktion som löper mot dina förutbestämda begrepp. "Vax på, vax av," Mr. Miyagi berättade för Daniel i Karate barnet. Daniel var förvirrad eftersom han inte kunde förstå hur vaxning en bil kunde eventuellt relatera till lärande kampsport. Bara senare upptäckte han att läraren visste bättre. Följ din lärare så bra som möjligt. Lyssna på hans instruktioner. Träna ofta. Medan denna disciplin hjälper dig att bli en bättre kampsportkonstnär, kommer det också att överföras till ditt vardag.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 5
    5. Förbered dig för att slåss i ringen med kickboxing. På 1970-talet blev amerikanska karate kampsportkonstnärer frustrerade med de strikta riktlinjerna på tävlingar. De ville göra fullkontakt. Denna fraktion splittrad och skapad kickboxing. Konkurrenter använder sparring, sparkar, slag, block och skuggboxning för att förbereda sig för matchningar. Eftersom dess ursprung ligger inom full kontakt och tävling, gör kickboxing till en bra kampsport formulär för dem som är intresserade av att komma i ringen.
  • Vissa kampsportar betonar inte ringbekämpning. Traditionella stilar av Kung Fu som Wing Chun eller Hung Gar är inte utformade för att lära dig att kämpa i ringen. Du kan och kommer att lära dig exceptionellt självförsvar i dessa system, men det kommer att ta gott långt stund innan dina grunder är tillräckligt med för att få någon inverkan i en stridsituation.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 6
    6. Tänk på dina kulturella intressen. Om du har respekt för eller intresse för en viss kultur, kan lära sig mer genom en av sina kampsport vara en stor upplevelse. Studera Krav Maga om du är intresserad av Israel. Studera Taekwondo om du är nyfiken på koreanska kulturen. Prova Sumo för att få en bättre förståelse för japansk kultur.
  • Om det är en del av ditt mål, välj en skola som lärs av en infödd i den kulturen, eller någon som utbildade direkt under någon av den kulturen. Instruktionen kommer att känna sig mer "äkta" och du vill säkert hämta andra aspekter av sin kultur i processen - som språk, mannerisms, historia och filosofi.
  • Del 2 av 2:
    Plocka en skola och lärare
    1. Bild med titeln Välj ett kampsport Steg 7
    1. Hitta en kampsportstudio som är nära dig. I de flesta fall landar du förmodligen på en form av kampsport baserat på vad som finns i ditt område. Om det är svårt eller tid att konsumera att komma till din dojo, kommer du bara att ha en mer ursäkt för att inte följa igenom. Sök online och i telefonboken för kampsportstudior.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 8
    2. Välj en prisvärd skola. Sällan gör kampsportskolor annonserar sitt pris på instruktioner i telefonboken. Priserna kan bestämmas på månadsbasis, över flera månader, eller hur ofta tränar du varje vecka. I vissa fall är priset förhandlingsbart beroende på hur många som ska ta klasser med dig (till exempel familjepaket). Det finns instruktörer som tar ut så lite som $ 50 per månad för instruktion, och det finns de som garner $ 50 eller mer för en enstars session. Det är upp till dig att bestämma vad du tycker är ett rättvist och hanterbart pris för instruktion. Efter någon forskning kommer du att veta vem som frågar för mycket.
  • Ett annat bra sätt att spara pengar är att leta efter klasser som inte arbetar ut ur ett butiksfront. Det finns många framgångsrika skolor som är verksamma i samhällscentra, kyrka källare, YMCAS och rekreationshallar. Bara för att en skola inte har ett fint affärsfront betyder inte att instruktionskvaliteten är sämre. Ring och fråga om försöksperioder, klädsel krävs och medlemskap / klassavgifter. Se upp för dolda avgifter. Vissa platser kostar mer per klass efter att du har deltagit i ett visst antal.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 9
    3. Sitta i klasser. Ett bra sätt att få en känsla för en kampsportstil och en viss skola / instruktör är att delta i ett par klasser innan du bosätter sig på en viss plats och stil. Du får chansen att se utrymmet, träffa andra utövare och besöka instruktören.
  • Prata med de andra studenterna. Se vad de tycker om programmet och vad de ogillar. Några av de mer utställda kampsportkonstnärerna kan till och med ha erfarenhet av andra program, vilket hjälper dig att begränsa ditt beslut.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 10
    4. Bestäm om undervisningsstilen passar din personlighet eller inte. Om du vill lära dig praktisk kampsport, uppmuntra klassen eller tillåta nybörjare att engagera sig i sparring eller "fri lek" Eller är det här reserverat för mer avancerade studenter som har spenderat mer tid och pengar på Dojo? Vill du ha en tränare - någon som kommer att motivera dig att trycka? Vill du ha någon som ska bygga din självkänsla? Vill du arbeta en-till-ett eller i en stor klass? En kampsportinstruktörs undervisningsstil kommer att skilja sig från dina mål och inställningen du är i.
  • Inse också att nybörjare sparring, även om uppmuntras, bör vara mer begränsad än de mer erfarna studenterna eftersom nybörjare brukar inte ha tillräcklig kontroll över sina strejker för att effektivt minska risken för skada.
  • Bild med titeln Välj ett kampsport Steg 11
    5. Utvärdera samhället på skolan. Notera eleverna på din skola och hur de interagerar med varandra och deras seniorer.Är de vänliga och mottagliga?Är de respektfulla?Skulle du anser att de är vänner?Du kommer att spendera betydande mängder tid med dem, så det är viktigt att förstå deras personlighet, liksom.Du kommer också att sätta din säkerhet i sina händer - om det gör dig obekväma, fortsätt titta.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 12
    6. Kontrollera lärarens kvalifikationer. Oroa dig inte så mycket om grader och certifikat - det finns inga universella betygsstandarder och inget universellt erkänt styrorgan i kampsport. Vad som är viktigt är:
  • Vem lärde den här personen av?
  • Hur länge studerade han eller hon med den här personen?
  • Hur länge har han / hon utövat den här konsten?
  • Har läraren någon erfarenhet som lärare, eller är han eller hon helt enkelt en skicklig kampsportkonstnär? Precis som stora fotbollsspelare kan göra dåliga tränare (och vice versa), stora kampsport är inte nödvändigtvis stora lärare.
  • Var uppmärksam när du tittar på dina lokala skolor att många lärare kommer att berätta att deras skola / system är bäst. Det finns många kampsportkonstnärer som är mycket lojala mot sin konst och kommer att vara negativ om du uttrycker intresse för en annan konst. Var försiktig om det händer - de är förmodligen inte de bästa instruktörerna om de inte visar respekt för andra på detta sätt.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 13
    7. Välj en skola som passar med ditt schema. Du kan behöva avsätta en betydande tid varje vecka för att ägna dig åt din träning. De flesta konst har övningar eller former som du kan öva hemma för att hålla det hela färskt i ditt sinne - om du bara övar i klassen kommer dina framsteg troligen att stuntas.
  • Se till att du ägnar tillräckligt med tid för att delta i klasser och öva hemma. Kom ihåg att kampsport handlar om disciplin. Gå inte in i ett program utan att acceptera detta. Annars kommer du inte följa igenom med programmet.
  • Bild med titeln Välj en kampsport Steg 14
    8. Gå med och börja. Nu är vanligtvis bättre än senare. Hoppa rätt in och kom igång. Du har gjort din due diligence. Du har bestämt dig för en viss form av äktenskapsartiklar över en annan. Du vet vad du kan förvänta dig. Ha så kul!
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Skulle Sun Tzu bokkonst av krig eller andra krigsböcker vara till hjälp i kampsport, eller bara för militärt försvar?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Vad gör "Krigskonst" Så magnifik är att det är strategier kan användas i nästan alla situationer i livet. Affär, politik, sportstrategier, och naturligtvis, kampsport.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 55
    • Fråga
      Vad är åldersgränsen för lärande kampsport?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Det finns inte en maximal åldersgräns. Så länge din kropp kan hantera det, är det inte för sent att börja. När det gäller minsta åldersgräns beror det på barnets uppmärksamhet och villighet att begå sig till kampsporten. Vissa skolor specialiserar sig på att undervisa vissa åldersgrupper.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 8helpful 84
    • Fråga
      Kan jag lära mig kampsport hemma från böcker?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Ja, men använd detta som en "Komma igång" Alternativ Endast. Det är bra att vara lite bekant med din valda äktenskapsartiklar innan du börjar, men du behöver verkligen en kvalificerad instruktör för att lära dig.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 5helpful 73
    Se fler svar

    WikiHow Video: Hur man väljer en kampsport

    Kolla på
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande