Hur man tävlar och lyckas i kampsportturneringar

Sport och övning av kampsporten växer någonsin i popularitet runt om i världen. Med alla kampsportkonstnärer där ute är det inte konstigt varför folk njuter av tävlingsaspekten av sport kampsport! Om du är en kampsportkonstnär kan du tävla på turneringar och göra ett namn för dig själv i kampsporten världen.På grund av överflöd av information om kampsportturneringar i Nordamerika kommer denna artikel främst att fokusera på dem i den regionen. Dessutom kommer denna artikel att fokusera mer på de typer av turneringar som karate, tae kwon gör, och kung fu artister huvudsakligen deltar, snarare än UFC-stil eller gripande turneringar.

Steg

Del 1 av 4:
Att veta grunderna
  1. Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 1
1. Hitta en turnering som passar dig. Det finns massor av turneringar där ute, så du måste begränsa din sökning lite.
  • Välj den typ av kampsport för dig själv. Vissa är öppna turneringar, som tillåter alla former av kampsport samt xma (extrem kampsport) att konkurrera, i separata divisioner för varje händelse. Det finns turneringar specifikt för gripande eller sparringentusiaster, och turneringar för en stil av kampsport (t.ex. en kung fu turnering vs. En öppen kampsport turnering).
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 2
    2. Känna ditt redskap. Innan du kämpar, se till att du har ett korrekt skydd som krävs av turneringen. Ganska mycket varje turnering kommer att kräva åtminstone en munskydd och något slags handskydd, och det kan också kräva något av följande: ljuskydd, fotkuddar, huvudbonader, shin-kuddar, en bröstbevakning eller full ansiktsmask. Om du inte har någon av denna utrustning, låna från en vän. Se till att den passar ordentligt!
  • Du tävlar på egen risk. Försök att vara ordentligt försäkrad för hälsopåståenden och har allt ordentligt skydd innan du tävlar. Ofta måste du också skriva ett undantag innan du tävlar.
  • Karate-tävlingen är inte som andra sporter eftersom det kan finnas färre möjligheter till stipendium, sponsring eller ekonomiskt stöd. Därför kan registrera sig och konkurrera i regelbundna turneringar bli ganska dyr, speciellt om du reser långt hemifrån och behöver spendera helgen på ett hotell.
  • Scout för erbjudanden där du kan - använda secondhand utrustning, packa din egen lunch eller stanna närmare hem för att spara pengar på gas. Om du verkligen älskar vad du gör, kanske du vill spendera pengar på utrustning eller turneringar utomlands, men nybörjare bör försöka konkurrera om så lite kostnad som möjligt.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 3
    3. Ta privata lektioner. Privata lektioner kan vara mycket fördelaktiga. Om du är en XMA-artist eller gör kreativ / musikalisk kampsport, var noga med att arbeta med att kunna hålla sig till din musik, markera alla dina stunts och hålla dina vapen i händerna hela tiden.
  • Om din Dojo har ett tävlingsgrupp som reser på turneringskretsar och praxis specifikt för turneringar, kan det vara något du vill titta på.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 4
    4. Träna regelbundet i kampsporten. Om du inte känner till någon kampsport, kan du verkligen inte tävla i en kampsport turnering!
  • Träna minst två gånger i veckan om du är upptagen, när du förbereder en turnering, såväl som få gånger i veckan hemma. Du måste nå en färdighetsnivå som låter dig tävla och göra det bra när du är mot andra.
  • Stanser, teknik, kiai och balans är alla viktiga aspekter att arbeta på.
  • Del 2 av 4:
    Att veta reglerna och reglerna
    1. Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 5
    1. Tänk på storleken på turneringen och reglerna turneringen. Om du bara börjar i turneringar kan en mindre eller en som rekommenderas av din klubb vara mindre skrämmande än en stor internationell turnering som innebär att du reser långt hemifrån och vistas i ett dyrt hotell.
    • Vanligtvis är en turnering värd för en klubb runt det område där det speciella dojo är beläget. Turneringen kan vara en del av en kampsportturneringskrets, i vilket fall punktbetyg kan tilldelas för cirluchs regelbundna / medlemmar och turneringen kommer sannolikt att följa en uppsättning regler och divisioner som delas av många olika händelser.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 6
    2. Var medveten om reglerna innan du börjar. Reglerna är mycket viktiga att läsa när man fyller i registrering, särskilt för sparring eller XMA-konkurrenter. Vissa turneringar kräver att du är den första som gör poäng 3, 5 eller 7 poäng på den andra personen. Andra ger dig 2 minuter att göra så många poäng som möjligt, varvinnaren är den med de flesta poäng efter den här tiden går ut. Divisionen körs i Round-Robin-stil, så om du vinner kommer du att gå vidare för att bekämpa nästa person tills bara två är kvar för att bestämma 1: a och 2: a platser.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 7
    3. Håll dina tillhörigheter säkra. Du borde ha en duffelväska eller ryggsäck för att bära alla dina saker, och det borde vara tydligt märkt med en markör eller bagagelag.
  • Om du tar med vapen, var noga med att du tydligt kan identifiera dem som din egen (rekommendera att du skriver ditt namn på dem i permanent markör i ena änden).
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 8
    4. Var beredd på dagen för turneringen. Var noga med att du har din fulla uniform och bälte / sash, all sparringsutrustning krävs och massor av snacks och vatten innan du går hem.
  • De flesta turneringar ger någon form av lunch till salu, så du kan ta med pengar för att köpa den eller packa din egen. Om du tar med pengar, försök att inte ta med räkningar som kan vara svåra att bryta mot koncession står som de kanske eller inte har förändring.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 9
    5. Var uppmärksam. Se till att utrymme du använder för att träna eller värma upp är inte nödvändigt för en ring eller åskådare. Ibland kan du bli ombedd att lämna turneringsgolvet om du inte konkurrerar.
  • Om ringarna och divisionerna kallas på högtalarna, var noga med att lyssna på dem och gå till rätt ring omedelbart när den heter. Du brukar diskvalificeras om du är sen att ange ditt kort. Om du är i en stor turnering som Naska kan du vara ansvarig för att hitta din egen ring med hjälp av ett ringsignaldiagram. Var noga med att räkna ut det direkt och hänga i närheten av ringen tills din division kallas så att du inte saknar det.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 10
    6. Registrera. Se till att du tar tid att registrera eller hämta din förregistrering. Registrera dig i alla rätt divisioner när du anländer. Misstag händer.
  • Du kanske vill ta med en plastkortsinnehavare som kan gå runt nacken och under din uniform för att hålla dina divisionskort.
  • Kontrollera Mapquest för att se till att du har vägbeskrivning till arenan och lämnar lite tidigt.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 11
    7. Öva och arbeta där du ligger bakom. Se till att din uniform inte kommer att fånga vapnen eller störa din rutin på något sätt.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 12
    8. Håll en andra kopia av musiken. Ha din musik på en annars tom cd också för att undvika fel musik som spelar i din rutin. Ett ljudsystem kan eller inte ges till dig, så det är bra att ta med en hög, batteridriven stereo om du kan.
  • Del 3 av 4:
    Värmer upp före turneringen
    1. Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 13
    1. Uppvärmning. Om du har akrobatik i din rutin är det dags att använda dem. Sträcka, arbeta på Cardio och värma upp dina stunts på förhand, men träna inte för mycket - du kan skada dig själv innan divisionen ens börjar.
    • Det finns ofta raster mellan divisioner, du kanske vill upprepa detta före varje division.
    • Var noga med att öva blockering och scoring kombinationer på din dojo eller på en stansväska i förväg.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 14
    2. Göra en kraftfull start. Ge ditt bästa på musikaliska kreativa / extrema vapen eller formulär. Detta är vanligtvis dagens första händelse. Var det tidigt att värma upp tillräckligt! Sträcka bra, var noga med att värma upp dina vapen för att få känslan av dem innan du går upp.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 15
    3. Se till att du är hög och klar. Till skillnad från andra divisioner kan du skrika och skrika allt du vill ha i den här divisionen. Om din musik inte innehåller tid för dig att göra dina domare introduktion, höja din högra hand tillräckligt hög för stereooperatören för att se när du vill att den ska komma på. Övertänk inte din rutin eller titta på något annat än dig själv. Om du har övat nog och håller på din musik, kommer du att bli bra!
  • Din tävlingstid består vanligtvis av att böja för att komma in i ringen, en introduktion till domarna, din blankett och en paus i slutet där du får dina poäng innan du lämnar ringen. Ibland, för att påskynda saker, kan en turnering berätta för dig att hoppa över domarens intro för den här divisionen. Om så är fallet, var noga med att du har förkortad musik som förkortas i enlighet med detta. Du kommer att få ett antal poäng med 3 eller 5 domare och den högsta totala poängen vinner.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 16
    4. Låt inte din motståndare skrämma dig. Om du fortsätter att släppa ditt vapen eller inte markstunts, låt inte det göra dig nervös. Leta efter öppningar, blockera sina kombinationer och göra vad du var utbildad att göra.
  • Del 4 av 4:
    Utföra på turneringen
    1. Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 17
    1. Utföra de traditionella vapenformerna. Denna händelse följer vanligtvis kreativa händelser. Din tävlingstid kommer att bestå av att böja sig i ringen, en domarepresentation, utförandet av din form, en paus för att poängera och böja ut.
    • Strax innan du går upp för att utföra, kanske du vill torka palmerna i dina händer på din GI för att undvika svettiga palmer och glida vapen!
    • Denna division är inte den tid att utföra någon rutin som du gjorde upp, eller någon form med kast / fångster, kreativa rörelser eller akrobatik. Detta är en traditionell division för traditionella kampsportformer.
    • Var noga med att hålla din teknik ren, dina stanser låga och att använda hög andning och kiai. Om du har några sparkar eller balans rör sig i din Kata, var noga med att kammaren och se till att de inte är slarviga. Du kommer att få ett antal poäng med 3 eller 5 domare, personen med högsta totala poäng vinner.
  • Om din Dojo använder ett separat bältesystem i vapen, byt inte till ett vapenbälte. Använd ditt vanliga bälte.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 18
    2. Ess de traditionella formerna. Detta är vanligtvis den största divisionen vid en turnering. Din tävlingstid består i grunden av att böja sig i ringen, en domarepresentation, utförandet av din blankett, en paus för poäng och böjer ut. Återigen är uppgiften att värma upp, särskilt dina armar och ben, av största vikt. Var inte nervös när du går in, var noga med att hålla din teknik riktigt ren och dina ståndpunkter mycket låga.
  • Intensiv ansiktsuttryck är till hjälp, liksom balans och användning av din kropp / uniform för att skapa ljud.
  • Du kanske vill något ändras från ditt original, lägga till fler pauser / kiais och snaps av huvudet. Men det här är en traditionell formdelning, så utför inte några stunts, akrobatik eller kreativa rörelser. Som med de andra divisionerna är din poäng ett numeriskt poäng från 3 eller 5 domare och personen med högsta totala poäng vinner.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 19
    3. Lär reglerna i händelse av slips. Om det finns ett slips, kommer du att utföra antingen samma form igen eller en lägre form, och domare kommer antingen att återskapa eller bestämma vinnaren med en händelseutställning. Försök aldrig att utföra en form som du inte har praktiserat eller inte vet bra.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 20
    4. Lär dig gränserna för kontakt. Sparringsreglerna är den största variabeln mellan olika turneringar. Vissa turneringar är mycket strikta i kontakt, till och med inte tillåter dig att röra varandra alls. Lätta touch turneringar låter dig slå varandra men med kontrollerad kontakt, och fullständig kontakt turneringar låter dig slå så hårt som möjligt (dessa kräver ofta det mest skyddande redskapet). Var väldigt väl medveten om dessa regler innan de börjar kampen.
  • Du poäng poäng genom att slå till ett målområde. Det kommer att finnas en center domare och två andra hörn domare tittar på din kamp. Om de ser en punkt, kommer de att kräva att du slutar slåss och kommer att tilldela en punkt av händerna.
  • Det kommer alltid att finnas ett udda antal domare, så inga argument över som såg vilken punkt som skulle uppstå.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 21
    5. Slå målområdet försiktigt. Målområden är i allmänhet magen / torso, njurarna och sidan / toppen av huvudet, men varierar från turnering till turnering.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 22
    6. Bli inte diskvalificerad. Om du eller din motståndare skadar varandra eller träffar i ett olagligt område, kommer kontakten att ringas. Detta kan innebära att man beviljar punkter till motståndaren eller diskvalificeringen i allvarliga fall. Var snäll mot dina domare och var noga med att respektera sina beslut - de är svarta bälte / sash domare av en anledning.
  • Bild med titeln tävla och lyckas i kampsportturneringar Steg 23
    7. Kampsport börjar och slutar med respekt, och turneringar är inte annorlunda! Tack alltid dina domare när divisionen är över. Vanligtvis är de obetalda volontärer! Respektera sina poäng och beslut, och vara artig hela tiden. Var inte en öm losare om du inte vinner någonting.
  • Vänd aldrig tillbaka till domarna i någon formulär händelse, det här är respektlöst och kommer att förlora dina märken.
  • Tips

    Detalj, teknik, ståndpunkter, intensitet, uttryck och volym är de faktorer som hjälper dig att göra det bra i turneringar.
  • Det är lättast att gå till din första turnering med andra vänner från din dojo eller med ett team av människor. På det sättet kan de hjälpa dig att lära dig repen och kan lära dig de små detaljerna i turneringskretsen.
  • Respektera spelet och ha kul. Om du inte tycker om dig själv är det ingen anledning att konkurrera!
  • Chansen är, du kommer inte vinna någonting din första gången konkurrera. Fortsätt öva, och det gör du så småningom.
  • Varningar

    Tyvärr är vissa turneringar korrupta eller har korrupta domare som är okvalificerade eller poäng några deltagare som är högre än andra baserat på deras klubb- eller kretsanslutning snarare än förmåga. Klaga på det till idrottsmyndigheten om dina klagomål till handledarna och domarna inte beaktas. Skriv artiga och detaljerade e-postmeddelanden om du måste ta det framåt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande