Hur man gör taekwondo

Den titulära karaktären i Karate barn (1984) lär sig kampsport för att bekämpa bullies och försvara sin familj. Så småningom lär han sig att kämpar är inte svaret och att fasthållningen är nyckeln till livet. Detta är ett av de centrala målen med den koreanska kampsportens stil som kallas Taekwondo. Dess utövare är disciplinerade och strängt följa Taekwondo-filosofiska principer, härledda från buddhistiska, konfucianska och taoistiska övertygelser. För att "göra taekwondo" måste du studera sina filosofiska principer, få passform, lära sig sina kamptekniker.

Steg

Metod 1 av 3:
Studera Taekwondo-filosofin
  1. Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 1
1. Förstå Taekwondos religiösa och filosofiska influenser. Buddhism, konfucianism och taoism är de viktigaste influenserna av Taekwondo. Var och en av dessa religioner lär människor att vara altruistiska, för att hjälpa sin medmänniska och att undvika onödig konflikt.
  • Koreansk buddhism är en belastning av Mahayana-traditionen och går tillbaka till 4: e århundradet. Det betonar tankeväckande kontemplation och erkännande av lidande. Den buddhistiska insisterningen på icke-våld är förmodligen sitt mest djupa inflytande på Taekwondo.
  • Konfucianismen gjorde sin väg till Korea gradvis runt 3: e sekvets BCE. Konfucianism anses ofta vara som ett etiskt och filosofiskt system mer än en religion. Dess huvudsakliga principer betonar vikten av familj och respekt för andra. Stressen på respekt i Taekwondo, delvis, är skyldig till konfucianism.
  • Taoism har minst påverkat Korea och Taekwondo ut ur de tre intellektuella systemen. Det spreds först i Korea runt 8th century. Ändå har dess respekt för naturen och fokus på tankeväckande meditation påverkat och bekräftade grundläggande principer i Taekwondo.
  • Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 2
    2. Lär dig 5-talet i Taekwondo. De är artighet (Ye UI), integritet (Yom Chi), uthållighet (i nae), självkontroll (GUK GI) och oföränderlig ande (Baekjul Boolgool). Professionella Taekwondo kampsportkonstnärer tar dessa principer mycket allvarligt.
  • Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 3
    3. Stärka din känsla av disciplin. Disciplin betyder att du utövar ditt hantverk, men det betyder också att du bara använder dina kampsporttekniker i situationer som kräver det. Var inte snabb att slåss. Hitta icke-våldsamma medel för att lösa konflikter.
  • Verkligen bra Taekwondo-äktenskapsartister är dedikerade till deras övning. De övar sina tekniker och studerar asiatiska filosofier regelbundet, om inte dagligen, basis. Om du vill vara en bra Taekwondo kampsportkonstnär måste du visa samma engagemang.
  • Bild med titeln Göra Taekwondo Steg 4
    4. Undvik distraktioner. Taekwondo lär sina utövare att undvika ledighet, som brödar tristess och förakt. Ha mål för dig själv och uthärda i dessa mål.
  • Hitta mål som gynnar dig och ditt samhälle som helhet. Medan Taekwondo inte är en evangelisk rörelse uppmuntrar den sina utövare att sätta ett bra exempel för andra och att kunna sprida sitt budskap om disciplin och fred.
  • Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 5
    5. Utveckla din manners. Taekwondo lär dig att undvika konflikter när det är möjligt. Detta börjar med din manners. Om du anger en situation och omedelbart förolämpar / förolämpar någon, bjuda du in konflikt. Var lugn och respektfull för alla. Courtesy och ömsesidig respekt är centrala principer av Taekwondo.
  • Metod 2 av 3:
    Förbereder din kropp
    1. Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 6
    1. Alltid värma upp. Innan du börjar träna, börja med grundläggande uppvärmningsövningar. Du måste få blod som strömmar till dina lemmar och muskler så att de kan vara i toppform. Hopp-roping är ett av de bästa sätten att värma upp eftersom det också ökar din uthållighet. Andra övningar inkluderar bergsklättrare, squat dragkroppar och körs på plats.
  • Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 7
    2. Sträcka. Taekwondo handlar om att ta din kropp till nästa nivå. För att kunna utföra många kampsport rör sig ordentligt, måste du vara mycket flexibel och limber. Att försöka utföra en hög spark utan stretchning kommer sannolikt att resultera i dragna muskler, vilket kommer att hindra din förmåga att förbättra.
  • Huvuddelen av din kropp att sträcka är dina skinka strängar. Eftersom Taekwondo fokuserar främst på benen, vill du vara den mest flexibla där. Tryck på tårna och håll den i minst 1 minut. Sedan gå vidare till din andra underkropp sträcker sig som ljuga sträcker, stående kalv sträcker, vinkelrotationer och korsade ben sträcker sig. Slutsats med kärnan och överkroppen sträcker sig som underarmsrullar, triceps sträcker, bakre axelsträckor och sidsträckor.
  • Sträcka sig dagligen. Om du hoppar över dagar, kommer dina muskler att kontra och förlora sin elasticitet. Även om du inte går till gymmet eller Dojang (det koreanska namnet för en Tae Kwan gör skolan) varje dag, var noga med att ta 15 minuter hemma och sträcka dina armar, ben och kärna.
  • Bild med titeln Göra Taekwondo Steg 8
    3. Få fysiskt passform. Kampsport kräver samma nivå av fitness som någon annan sport. För att få passform måste du fokusera på din underkropp, kärna och överkroppsmuskler. Det finns många olika övningar du kan göra, men du vill välja de övningar som replikerar rörelser som gjorts i Taekwondo.
  • För benövning, ökar kalven, hamstringövningar, laterala hopp, benutövningar, benpressar och squatstryck.
  • Att utöva din kärna, gör cykelkrokar, omvända crunches, ben, plankningsövningar, ryska vändningar och normala sit-ups.
  • För att stärka din överkropp, gör pull-ups, push-ups, bänkpressar, bicep curls, hantelflygningar, och bröstdips.
  • Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 9
    4. Ta hand om din kropp. Taekwondo är en kontakt sport och skador hända. Vid det första tecknet på obehag, stoppa och tendera till dina muskler. Öva inte när det är skadat. Tävla inte när den är skadad. Taekwondo kan orsaka kaos på dina muskelfogar. Efter så många hopp, sparkar och slag, dina knän, höfter, armbågar och axlar kan bli alltmer känsliga för slitage.
  • Det bästa sättet att ta hand om någon muskelstam är att observera ris: vila, is, kompression och höjd.
  • Metod 3 av 3:
    Lärande Taekwondo Techniques
    1. Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 10
    1. Hitta en akademi med en kvalificerad Taekwondo kampsportkonstnär. För en riktig kampsport utbildning, hitta en kvalificerad tränare eller instruktör.
    • Gör din forskning om instruktören själva. Få referenser och kolla in hans eller hennes sociala medier. Många gånger kan du få en bra uppfattning om hur "intensiv" en Taekwondo-instruktör kommer att baseras på deras online-närvaro. Kolla in yelp.com och andra online-webbplatser där föräldrar och elever kan skicka kommentarer om en Taekwondo-skola och dess instruktörer. Taekwondo är tänkt att vara en fredlig, defensiv kampsport.
    • Se till att instruktören är World Taekwondo Federation (WTF) certifierad i Taekwondo.
  • Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 11
    2. Lär dig att böja. Det allra första att lära dig när du börjar Taekwondo är bågen. Bågen är en respektfull hälsning till din lärare och motståndare. Det bekräftar uppfattningen att Taekwondo är en disciplinerad och respektfull praxis.
  • Stå stilla på marken med fötterna nära och dina klackar som rör.Knyta dina nävar framför din kropp och öppna sedan dina armar. Du måste göra det när du hör kommandot "Charyeot" (차렷).
  • Luta sig framåt när du hör kommandot "Gyeongnye"(경례).
  • Bild med titeln Göra Taekwondo Steg 12
    3. Lära sig språket. Instruktörer och andra i Taekwondo-samhället använder specifika namn för ståndpunkter och rörelser. Varje tekniker sitt eget namn. Vissa platser använder det ursprungliga koreanska namnet och andra antar en engelskekvivalent.
  • Bild med titeln Göra Taekwondo Steg 13
    4. Arbeta på ditt fotarbete. En av de viktigaste färdigheterna en kampsport är att behärska är deras fotarbete. Stå framför en spegel och träna skifta fötterna framåt och bakåt och från sida till sida. Se till att du tar snabba komprimerade steg i motsats till långa och långsamma steg. När i en verklig match kommer din motståndare att leta efter svagheter och långa, långsamma rörelser är en död giveaway.
  • När du känner dig bekväm med ditt fotarbete, kasta i vissa fakes. Skift din vikt i en riktning och sedan snabbt flytta i motsatt riktning. När din motståndare tittar på din rörelse kan det här lilla skiftet göra en stor skillnad. När du har behärskat fakes, prova några sparkar. Alla rörelser bör vara flytande och snabba.
  • Bild med titeln Göra Taekwondo Steg 14
    5. Lär dig att sparka korrekt. Taekwondo är bortsett från andra former av kampsporten, på grund av fokus på fotarbete och sparkar. För att sparka ordentligt måste du vara uppmärksam på båda fötterna. En fot kommer att vara för slående. Du måste ha ett utmärkt syfte, följa och styrka, men om ditt andra ben inte ger den bas som behövs, kommer din spark att vara ineffektiv. Se till att ditt icke-sparkande ben är ordentligt placerat. Du måste kunna balansera på det benet och att flytta balans medan du sparkar.
  • Öva som står på ett ben framför en spegel. Håll den positionen i 1 minut. Sedan förlänga ditt andra ben så långt du kan - antingen framåt, bakåt eller till sidan. Håll den positionen i 1 minut. Sedan byta ben. Balansera på ditt andra ben och förlänga det andra så långt du kan. Håll för samma tid. En stor Taekwondo-konstnär behöver ha möjlighet att sparka med båda fötterna, vilket kräver utmärkt balans med båda benen.
  • Bild med titeln Göra Taekwondo Steg 15
    6. Lär dig att slå ordentligt. Medan Taekwondo betonar benarbetet, måste du lära dig hur bra det är ordentligt. Håll alltid tummen på utsidan av din hand. Om du slår ner tummen inuti, mot din handflata, och sedan gör kontakten, riskerar du att bryta din tumme.
  • Gilla med dina ben, måste du vara uppmärksam på din bas. De flesta kampsportkonstnärer kommer att berätta att den verkliga styrkan bakom en bra stans inte nödvändigtvis är armstyrka, men ben och kärnstyrka. När du slänger din stans, var noga med att ställa in en solid bas med benen och vrid din kärna i tandem, lägger extra kraft bakom armen.
  • Bild med titeln Göra Taekwondo Steg 16
    7. Öva dina måltekniker. Alla vill bryta brädor på den första dagen i Taekwondo-övningen, men det tar tid, tålamod och övar att göra det. Du måste koncentrera dig på den exakta platsen du planerar att träffa. Sedan slå och följ igenom. Öva din form och teknik utanför klassen (om du tar en). Be en vän att hålla ett bräde för dig. Antingen bara slå brädet och få din vän att dra tillbaka den i sista sekunden eller verkligen försöka bryta den.
  • Häng ett sparkbräda fäst vid ett Bungie-ackord från taket och träna eller slänga den på en viss plats. Du kommer inte att bryta det, för det kommer att recoil och svänga runt, men du kommer att kunna stärka din noggrannhet och öka din styrka.
  • Bild med titeln Göra Taekwondo Steg 17
    8. Studie och öva självförsvarstekniker. Så mycket av Taekwondo handlar om att upprätthålla fred. Några säger även att Taekwondo är synonymt med självförsvar. Det finns många självförsvarsstrategier du borde träna.
  • Om någon har dig i en "björnkram" bakifrån och dina armar är immobiliserade, stampa på angriparens fot för att distrahera honom och sedan gå tillbaka justera dina höfter bredvid hans och sedan böja sig snabbt framåt. Detta borde bryta angriparen hålla över dig och även eventuellt vända dem över, vilket ger dig tid att fly eller förbereda sig för att slåss.
  • Om din angripare har du av handleden, börja med en frontspark till kroppen eller ljummen och sedan snabbt vända din handled tills angriparens tumme och fingrar står inför dig. Anfallarens grepp kommer att lösas i den här vinkeln och du borde kunna dra bort lätt.
  • Det finns många andra självförsvarstekniker som en Taekwondo-lärare kan visa dig. "Björnkramar" och handleden griper är bara två av de vanligaste självförsvarssituationerna.
  • Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 18
    9. Master dina formulär. Former, även kända som "hyungs" På koreanska är uppsättningar av offensiva och defensiva manövrer som utförs på imaginära motståndare. De är i grunden koreograferade kampsport som rör sig som människor använder för att utöva grundläggande tekniker och övergångar. I de flesta Taekwondo Dojangs måste du visa behärskning av flera former innan du kan utvecklas till nästa steg eller ta emot ditt nästa bälte.former
  • Kom ihåg att formulär handlar om formulär. Se till att du inte bara flyttar från en flytt till en annan. Var uppmärksam på din fot- och arm- och benrörelser.
  • Bild med titeln Gör Taekwondo Steg 19
    10. Mast. När du har uppnått en grad av behärskning, kommer du att kunna börja sparring. Hitta en partner, som har uppnått en liknande utbildningsnivå. Du bör sparas i en kontrollerad och säker inställning. Först kommer sparring som att öva dina former med en annan person. Senare kommer du verkligen att sparna. Detta medför att attackera varandra och motverka varandras drag.
  • 11. Lär dig hur du sparar och stansarsparkas och Stansa
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande