Hur man är en bra fotbollsförsvarare

Som fotbollsförsvarare är ditt primära jobb att hålla det andra laget från scoring - men en bra försvarare gör så mycket mer än det. Du ger viktig information till dina lagkamrater på fältet. Du tryck motståndare till att göra misstag som ger dig möjlighet att bygga en fästa ut ur ryggen och eliminera hotet. Du stöder dina lagkamrater och täcker dem så att de kan hitta poängmöjligheter. En bra fotbollsförsvarare behöver starka tekniska färdigheter, mental seghet och fysisk kondition.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbättra dina tekniska färdigheter
  1. Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 1
1. Perfekt din defensiva hållning. Som försvarare är ett lågt tyngdpunkt avgörande. Böj dina knän och dra åt kärnan, håll armarna ut till dina sidor. Du kan borsta bort armarna på motsatta spelare när de kommer nära dig.
  • Håll dig på tårna med fötterna om axelbredd från varandra. Detta förbättrar din balans och hjälper dig att blockera mer utrymme. Håll fötterna förskjutna för att undvika att få "megged."
  • Håll ögonen på bollen, inte den spelare du försvarar. När du är från bollen, skanna fältet så du vet var alla spelare är och kan förutse möjligheter som det andra laget kan försöka utnyttja.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 2
    2. Försvara båda sidor av en spelare. När du är på bollen, håll dig kvadrat med den spelare du försvarar snarare än att flytta till ena sidan eller den andra. Om du bara försvarar en sida av spelaren, ger du dem ut för att komma runt dig eller passera bollen.
  • Fråga dina lagkamrater om du har svårt att hålla upp med spelaren och rädsla att de kan komma igenom dig. Fokusera på att fördröja dem så länge som möjligt tills hjälp kommer fram.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 3
    3. Dra nytta av misstag. En dålig touch eller ett felaktigt skapar en möjlighet för dig som försvarare. Om du försvarar en stark spelare måste du vara uppmärksam på det minsta misstaget. Sätt den spelare du försvarar under tryck för att öka sannolikheten för att de blir förvirrade och fumla.
  • Var uppmärksam på de minsta detaljerna och vara redo att agera omedelbart när du känner till den andra spelaren är i trubbel. Du får bara ha en sekund att agera för att göra en stor skillnad i spelet.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 4
    4. Studera dina motståndare. De flesta fotbollsspelare har signaturflyttningar och mönster som kan berätta när de växlar upp för ett skott eller en avbrott. Om du forskar motsatta lag och tittar på tidigare spel, kommer du att bättre kunna förutse sitt beteende.
  • Som försvarare måste du kunna förutsäga vad din motståndare ska göra och var de vill gå så att du kan placera dig själv för att stoppa dem.
  • När du tittar på tidigare spel, se även på defensiva tekniker som har orsakat speciella motståndares problem. Du kan lägga till dessa tekniker till din egen repertoar när du spelar mot dem.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 5
    5. Kommunicera effektivt till dina lagkamrater. Som försvarare har du möjlighet att se hela fältet och veta var alla spelare är. Du kan låta dina lagkamrater veta när trycket är på väg och när någon är öppen.
  • Till exempel, om det inte finns några försvarare nära en spelare, kanske du säger "tid" att låta dem veta att de kan ta sin tid med bollen.
  • Var högt och håll de andra försvararna Alert och på tårna. Om en annan försvarare är på bollen, ge dem så mycket information som du kan om situationen runt dem så att de kan fokusera på bollen. Till exempel kanske du säger "Jag har droppe" Om du stöder en annan försvarare och är på plats för dem att försöka ta itu med.
  • Om du spelar på ett lag som du inte har mycket erfarenhet av, måste du kommunicera mer så du vet vad de tycker om och vad de vill göra. Err på sidan av mer information, inte mindre. Till exempel kan du behöva skrika "fötter" att låta en spelare veta att passera bollen direkt till fötterna i stället för framför dig. Om den spelaren var bekant med din spelstil, kanske de redan vet hur du gillar dina pass.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 6
    6. Tackla bara när du kan rensa bollen. Klibbning är en av de farligaste delarna av fotboll, inte bara för att du kan bli skadad - du riskerar också att fouling den andra spelaren. Håll den här kraftfulla defensiva tekniken i reserven om du inte är 100 procent säker på att du kan återfå besittning av bollen för ditt lag.
  • Den bästa tiden att ta itu med är när den angripande spelaren bara har gjort ett misstag, till exempel en dålig touch, eller om de är off-balance.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 7
    7. Håll bollen säkert. Den defensiva rubriken kan vara ett viktigt verktyg för en försvarare och kan få ditt team ut ur en stram plats. Korrekt teknik kan du huvudet bollen säkert och effektivt, med liten risk för hjärnskakning eller annan skada.
  • Håll ögonen på bollen hela tiden är det i luften och stämmer upp pannan med den del av bollen du vill träffa. Om du slår toppen av bollen, kommer den att gå ner till marken. Slå bollens undersida, och det kommer att gå upp.
  • Många början spelare har tendensen att stänga sina ögon när bollen närmar sig, främst av rädsla eller förväntan på bollen som skadar som det träffar huvudet. Öva att hålla ögonen öppna hela tiden. Rubrikborrar hjälper dig att bli av med den förväntan och förlora rädslan för att gå på bollen.
  • Metod 2 av 3:
    Konditionering av din kropp
    1. Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 8
    1. Anpassa din träning till din position. Olika defensiva positioner kräver olika konditioner för att svara bra på de krav som kommer att placeras på sina kroppar under spelet. Om du är ett centrum tillbaka, fokusera på styrka och stabilitet. Om du är en uteback, gör fart och rörlighet för att tävla med Wingers.
    • Under lågsäsong, schema 2 eller 3 styrka dagar, tillsammans med 2 eller 3 kardio dagar. Du kan också lägga till en dag som fokuserar på hastighet och kraft, genom att inkorporera högintensiv intervallträning.
    • Under säsongen, minska volymen av din träning för att återspegla den tid du spenderar på fältet. Till exempel, om dina träningspassar var 2 timmar lång i lågsäsong, minska dem till 1 timme i säsong. Du kanske bara vill ha 1 eller 2 styrka dagar i säsong.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 9
    2. Kombinera avstånd som körs med sprints. Distanslöpning förbättrar din kardiovaskulära uthållighet, vilket är nödvändigt om du spenderar 90 minuter på planen i ett visst spel. Men du måste också kunna komma med korta sprickor för att hålla fast vid snabba framåt, mittfält och vinger.
  • Running i intervaller är ett bra sätt att efterlikna hur du kör under ett fotbollsspel. Till exempel kan du jogga i 10 minuter, sedan sprint i 2 minuter och gå sedan i 3 minuter. Upprepa intervallet tills du har kört i en timme.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 10
    3. Stärka din kärna för att förbättra din balans. Arbeta din kärna handlar inte bara om att ha en sex-pack som din favorit professionell fotbollsspelare. A stark kärna Förbättrar din balans och gör det tuffare för att attackera spelare att trycka förbi dig och göra en paus för målet.
  • Göra plankor en vanlig del av din träningsregim. Börja med att hålla plankpositionen i 30 sekunder till en minut. Varje par dagar, lägg till en minut, jobba upp till 5 minuters varaktighet.
  • Leta efter andra kärnövningar som isolerar olika bukmuskler. Se till att du utövar alla bukmuskler jämnt. Praktik som yoga och pilates kan också bidra till att stärka din kärna och förbättra din balans och flexibilitet.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 11
    4. Använd plyometrics för att bygga kraft och styrka. Plyometriska övningar Byggs snabba muskelfibrer i din kropp för att ge dig explosiv makt för att öka de plötsliga hastigheten du behöver när du jagar efter en snabbspolning eller mittfältare.
  • Explosiva push-ups är en bra plyometrisk övning för försvarare. Börja med en vanlig push-up-läge och sänka bröstet till golvet. Tryck dig upp kraftigt så att dina händer lämnar golvet, sedan kom tillbaka ner, böja dina armbågar för att absorbera effekten. Gör 4 uppsättningar av 5 till 10 reps, vilar i 2 minuter mellan uppsättningar.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla ditt sinne
    1. Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 12
    1. Få lite erfarenhet på brott. Inte varje defensiv spelare kommer att ha förmåga att spela brott, men om du har möjlighet, gå till det. Att spela brott ger dig inblick i vilka strejkare som vill göra och hur de gör det så att du bättre kan förutse sina drag som försvarare.
    • Om du inte har möjlighet att spela på brott, är det näst bästa att prata med dina vänner som är mittfältare eller framåt. Genom dem kan du lära dig hur de ser fältet och hur de skapar möjligheter att göra poäng. Att veta hur deras sinne fungerar kommer att göra dig till en bättre försvarare.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 13
    2. Bibehålla förtroendet och ha ingen rädsla. Om en motståndare känner att du är rädd för att slåss med dem, kommer de att springa direkt genom dig. Du kan inte vara en riktigt bra fotbollsförsvarare om du är rädd för att utmana en stark motståndare för bollen.
  • Du kan också inte vara rädd för att foul. Medan du aldrig vilja För att felaktiga en annan spelare vill du fortfarande att det motsatta laget ska se dig som någon som skulle sluta med ingenting för att hålla dem från att tränga igenom din sida av fältet och hitta en möjlighet att göra mål.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 14
    3. Förbli lugn och låt din motståndare göra misstag. Tålamod är avgörande för en försvarare. Att bara springa framåt och utmana varje spelare som har bollen är aggressiv, men det är inte det smartaste sättet att spela och du kan sluta racking upp fel.
  • Håll dig på tårna och möta den angripande spelaren, som är så mycket av din kropps yta som möjligt. Stagger dina ben så att du kan byta riktningar snabbt. Var uppmärksam och redo att gå efter bollen när som helst, men undvik lunging (eller dykning i) för bollen eller direkt hotar den angripande spelaren.
  • Medan du är redo att slå, vänta tålmodigt på att den angripande spelaren gör sitt drag. Applicera tryck och strejk när du känner av svaghet eller se att den angripande spelaren gör ett mindre misstag.
  • Bild med titeln vara en bra fotbollsförsvarare Steg 15
    4. Öva bra sportsmanship. När du aggressivt försvarar kan det vara lätt att ta sig bort i den tankegången. Kom ihåg att domarna och motståndarna är också människor. Om en motsatta spelare faller, hjälp dem att komma tillbaka upp.
  • Undvik att argumentera med domare eller protesterar, även om de har gjort ett dåligt samtal. Bara skaka av det och fortsätt spela.
  • Tips

    Undvik dykning som försvarare.
  • Titta på elitspel och välj en försvarare för att modellera ditt spel efter. Studera hur den spelaren agerar i olika situationer, och mot olika typer av spelare.
  • Som försvarare, undvik att följa en annan spelare hela tiden, oavsett hur farligt han / hon är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande