Hur man blir en bättre offensiv basketspelare

Att vara stark på brott är en extremt viktig del av att vara en bra basketspelare övergripande. Om du kämpar i det här området finns det många saker du kan göra för att skärpa dina färdigheter. För att bli bättre på brott, arbetar du med att skjuta, förbättra dina bollhanteringsförmåga och bli verksam på domstolen. När du har fått styrka i dessa områden, kommer du att göra korgar kvar och höger.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbättra din fotografering
  1. Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 1
1. Öva ett grundläggande stationärt skott. Övning gör perfekt när det gäller att få ett bra skott. Försök att lägga undan en tid varje dag för att bara arbeta med grundskytte. Börja nära korgen och bak ytterligare och längre bort när dina bilder börjar konsekvent gå in. Några användbara tips inkluderar:
  • Fokusera på ditt mål (fälgen).
  • Avsluta ditt skott med en avslappnad handled.
  • Utveckla en stark båge.
  • Gör 50 enkla skott före varje övning och spel.
  • Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 2
    2. Avsluta lagträning med fria kast. Ett fritt kasta är ett enkelt, enkelt skott, men det är lätt att sakna när alla ögon är på dig. I slutet av övningen, stanna i några minuter och träna några fria kast.
  • Du är typiskt utmattad under ett spel när du måste göra ett frikast, så det är bättre att arbeta på dem i slutet av övningen när du är trött.
  • Utveckla en rutin som du gör varje gång du ska skjuta ett fritt kast. Oavsett om du studsar bollen två gånger och snurrar den i dina händer eller bara tar ett djupt andetag, har en rutin hjälper dig att fokusera och ha förtroende.
  • Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 3
    3. Förbättra dina layups. Layups är en av de enklaste skotten att göra och du kommer sannolikt att använda dem mycket. Oavsett om du spelar ett litet hämtningsspel med några vänner eller bara skjuter hoops själv, ta layup-bilder ofta för att förbättra ditt självförtroende och konsistens.
  • När du gör layups, fokusera på din hastighet, fotarbete och bollkontroll. Styrka i dessa områden kommer ofta att skilja dig från din motståndare.
  • När du förbättrar, öva lite mer komplicerade typer av skott som liknar layups, till exempel krokskott.
  • Bildtiteln Bli en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 4
    4. Öva fotografering med defensivt tryck. Under ett spel har du sällan en chans att ta ett skott medan du bara står på ett ställe. Många skott du tar kommer att kräva att du svänger eller skjuter omedelbart efter dribbling för att komma runt din motståndare. Spela en-mot-ett med en lagkamrat eller vän för att vänja sig att skjuta under tryck.
  • Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 5
    5. Film själv skjuta. Det är svårare att identifiera vad som kan hålla dig tillbaka när du inte är säker på vad ditt skott ser ut. Få en vän, lagkamrat eller tränare till film du skjuter bollen och titta sedan och analysera videon. Detta kan hjälpa dig att känna igen dina fel och göra nödvändiga ändringar.
  • Metod 2 av 3:
    Förbättra dina bollhanteringsförmåga
    1. Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketspelare Steg 6
    1. Gör några stationära bollhanteringsborrningar. Genom att arbeta med bollhanteringsborrning i bara 10 eller 15 minuter om dagen kan du få den komfort och förtroende som du behöver för att få bollen nerför domstolen, även med defensivt tryck. Dessa övningar kan hjälpa dig att utveckla bättre kontroll över bollen, vilket kan göra det möjligt för dig att flytta runt motståndare snabbt och effektivt. Arbeta på en eller flera av följande övningar varje dag:
    • Boll slår: Håll bollen i ena handen och slappa den med den andra. Sedan byta händer.
    • Kroppscirklar: Använd båda händerna för att flytta bollen i en cirkel medurs runt huvudet, midjan och knäna. Sedan vända om ordern (knän, midja, huvud) och växla riktningen moturs.
    • Figur Åtta runt benen: Väva bollen runt och mellan dina ben i ett figuråtatt mönster.
  • Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 7
    2. Arbeta på "in och ut" dribbling flytta. Agera som om du kommer att dribba bollen rätt men istället för att dribba den till höger om ditt högra ben, rikta bollen mellan dina ben med din högra hand. Då, omedelbart, rikta bollen till vänster sida av din kropp med din högra hand. Fortsätt att dribba till vänster. Detta drag fungerar som en falsk och kan lura din motståndare.
  • Bild med titeln Bli en bättre offensiv basketspelare Steg 8
    3. Prova korsningen. Bounce bollen från en hand till den andra framför din kropp. Börja med att ta upp din skytte upp som om du gör dig redo att ta ett skott och låt bollen falla till din sida vid den sista sekunden. Detta kommer att förvirra din motståndare och ge dig tillräckligt med tid för att blåsa förbi dem.
  • Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 9
    4. Utveckla passande färdigheter. Att kunna passera bollen exakt och effektivt är en viktig del av att vara en bra förövare. Fokusera på att utveckla en stark, skarp, ett studsande passerar att motståndarna har svårt att avlyssna. Detta kommer att minimera omsättningen och leda till fler offensiva möjligheter.
  • Förbättra din passering genom att spela 3 kontra 3 utan några dribbling tillåten. Detta kommer att tvinga dig att arbeta på din skytte och svänger utöver din passering.
  • Bild med titeln Bli en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 10
    5. Lära sig och anta trippelhotspositionen. Genom att använda den här positionen kan du skjuta, passera och dribba bollen medan en försvarare är på dig. Komma i stället genom att fånga bollen, böja knäna och hålla bollen i fotograferingsläge med dina armbågar som pekar utåt. Detta hjälper dig att skydda bollen från försvarare som kommer att försöka få det borta från dig.
  • Fokusera på att använda din svängfot, stanna krokad och hålla huvudet upp.
  • Observera dina lagkamrater och motståndare på domstolen. Baserat på deras positionering och tillgänglighet, bestämma om du passerar, skjuter eller dribbling är det smartaste valet.
  • Metod 3 av 3:
    Att vara aktiv på domstolen
    1. Bild med titeln Bli en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 11
    1. Bo mobil på domstolen. Öva inte stilla på domstolen längre än några sekunder i taget. Ständigt göra nedskärningar och försök att öppna för passeringar från dina lagkamrater. När du ständigt rör dig, får du fler möjligheter att göra stora raster ner i domstolen och distrahera och däcka motståndet.
    • Fokusera inte bara på scoring-look efter möjligheter att dyka på golvet, hämta fel och spela bra försvar, också. När du är fokuserad på spelets andra mekanik, kommer ibland att bli lättare.
  • Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 12
    2. Öva med god domstolsmedvetenhet. För att vara en bra offensiv spelare måste du vara uppmärksam på vad som händer hela tiden. Detta kommer att hjälpa dig att göra dig redo att ta emot pass och utnyttja brutna spel. Titta först och främst där bollen är, och uppmärksammar också var dina lagkamrater och motsatta spelare är.
  • Vänd aldrig tillbaka på bollen.
  • Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 13
    3. Få bollen nerför domstolen. När du bestämmer dig för att bryta mot den andra sidan av domstolen, åtar sig fullständigt i ditt beslut genom att flytta så fort du kan när du är kvar i kontroll. Ju snabbare du får ner domstolen desto mer tid måste du ta ett skott utan försvarstrycket.
  • Bild med titeln Bli en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 14
    4. Gå till returer när du kan. Var alltid redo att agera på ett missat skott. Du och dina lagkamrater kommer att sakna skott från tid till annan. Genom att stanna nära korgen som skottet är gjord kan du vara redo att hoppa upp och åtminstone försöka få det innan några motståndare fånga bollen och ta den till den andra sidan av domstolen. Några sätt att förbättra din rebound inkluderar:
  • Börja flytta som skytten Ejoler istället för att vänta tills bollen redan är i luften.
  • "Box ut" andra motståndare genom att komma in mellan dem och korgen.
  • Bild med titeln Bli en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 15
    5. Skapa dina egna återhämtningsmöjligheter. Kasta basket på bakplattan eller baksidan av fälgen och gå omedelbart efter det och försök att göra ett skott så snart som möjligt. Detta hjälper dig att lära dig hur man förväntar sig returer och reagera på dem så snabbt som möjligt.
  • Bildbeteckningen blir en bättre offensiv basketbollsspelare Steg 16
    6. Minimera din dribbling. Dribbling för mycket kan sakta ner dig och ge försvarstiden att sätta upp. Var noga med att integrera så mycket passera, klippa och skjuta som du kan. När du är dribbling, försök att inte sluta och stanna stationär. Istället dribble i en riktning tills du kan avsluta din dribbla med ett omedelbart pass eller skott.
  • Tips

    Leta alltid efter svagheter i ditt spel. Fokusera mest på att spendera tid att göra förbättringar i dina problemområden.
  • Ge alltid 100%. Om du inte arbetar hårt när du övar, kommer du aldrig att kunna göra mål i ett riktigt spel.
  • Arbeta inte bara på dina basketkunskaper, försök också att förbättra din atleticism och övergripande fysisk konditionering. En stor del av spelet är "liv."Bli atletisk nog att leka med energi hela tiden du är på domstolen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande