Hur man dribblar som lionel messi

Lionell "Leo" Messi förmåga att hålla bollen i nära sin kropp och ändra riktning explosivt är varför han i stor utsträckning anses vara en av de största aktörerna i sin generation. Om du vill lära dig hur Messi Dribbles, kan du börja bygga de grundläggande dribblingskunskaper och juke-manövrer som han använder för att upp ditt spel till nästa nivå.

Steg

Del 1 av 2:
Bygga grunden
  1. Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 1
1. Håll bollen nära hela tiden. Messi och andra stora dribblers håller bollen extremt nära sin kropp när de flyttar, nästan som om det limdes till ett kort rep runt fotleden. För att bygga dina närliggande färdigheter, träna snörning genom koner så fort som möjligt. Du kommer att tvinga dig att styra bollen och hålla den nära att göra det runt kottarna utan att gå alla wonky.
  • Det är viktigt att träna som ett snabbt klipp. Det är lätt att hålla bollen nära medan du går runt, men det är mycket svårare att göra i full sprint. Gradvis bygga upp din hastighet och din dribbling-uthållighet, som syftar till en touch på bollen var 2-3 steg.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 2
    2. Håll huvudet högt. Bra vision är viktigt för bra bollkontroll och utmärkt messi-stil dribbling. Öva att hålla ögonen på att titta på åtgärden runt dig, med fokus på försvarare höfter för att se vilken riktning de rör sig så att du kan förutse det bästa sättet att få dem av balans eller till och med fånga dem med sina ben spridda för en moral-dödande muskotnöt.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 3
    3. Upprätta ett lågt tyngdpunkt. Det är nästan orättvist: Messi är en stor dribbler delvis för att han är kort. Inte den här höjden gör dig till en bättre dribbler, men han tar mer framsteg per dribbling än några andra dribblers, och han är tvungen att hålla bollen nära, ta korta små steg när han rör sig. Högre spelare kan göra samma sak, men det kommer att ta mer träning och hjälper till att centrera låga, hukar och vistas på toppen av bollen.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 4
    4. Håll dina armar ut. Kom ihåg hur Jack Sparrow gick i Pirates of the Caribbean, Arms Out för att stabila sig själv? Titta på lite tejp - stora dribblers som Messi Dribble så. Att hålla armarna böjda och något ut från din kropp gör att du kan behålla din balans under snabba övergångar och ändringar i riktningen, hålla dig i den bästa positionen.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 5
    5. Bli snabbare. Hastighet är en av de viktigaste nycklarna till Lionel Messis stil av lek och hans bollkontroll. Att kunna hålla bollen nära vid snabba hastigheter är det som skiljer Messi från genomsnittliga spelare.
  • Att arbeta med din hastighet, gör vindsprintar med en boll. Försök att gå så fort du kan med så många berör på bollen som möjligt. Tid själv och arbeta med att få din tid snabbare från ena änden av fältet till en annan.
  • Kör linjer, eller självmord. För att bygga din snabba explosivitet, börja köra självmordsborr som kommer att flytta fram och tillbaka över fältet, från mållinjen till 6 gård (5.5 m) Box, 18 gård (16.5 m) Box, Mid-Field och Back.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 6
    6. Ständigt. I en intervju var Messi en gång frågad vad det tog för att bli en bra spelare som han och han sa att nyckeln var att älska spelet och spela det hela tiden. Från 3 års ålder spelade Messi varje dag, morgon, eftermiddag och natt. Han spelade inuti och kom i trubbel för att bryta saker. Så snart han kunde gå, var han dribbling en fotboll. Göra samma sak.
  • Del 2 av 2:
    Faking ut försvarare
    1. Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 7
    1. Skydda bollen med din kropp. Sätt din kropp mellan pass som du får och eventuella försvarare runt dig. Vänd höften eller du tillbaka till försvaret och försök så mycket du kan för att skydda bollen från dem. Messi har ofta redan sina ögon upp och tittar över hans axel på en motståndare så snart han fäller bollen.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 8
    2. Acceptera passerar med foten längst bort från din motståndare. När du fäller ett pass, försök att göra det genom att styra det med foten längst bort från motståndaren. Även om Messi ofta blir tillräckligt nära för att röra försvaret, har han alltid bollen närmare honom och hans tyngdpunkt än hans motståndare. Att börja på höger fot (ha!), acceptera passet och fälla det för att skapa utrymme för att fungera.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 9
    3. Hitta utrymmet. Håll ögonen upp, bestämma vilken riktning som är mer sannolikt att ge dig tillräckligt med utrymme att manövrera runt försvararen. Hans höfter kommer inte att ljuga: Titta noga på försvararens höfter för att se vilken riktning de är vända och vad han verkar förutsäga att du ska göra.
  • Om du är rättfotad, kommer de flesta försvarare att instinktivt gissa att du går rätt, vilket kan vara din naturliga tendens ändå. Använd den missuppfattningen till din fördel.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 10
    4. Ta försvaret genom att gå i motsatt riktning du vill gå. Styr bollen med foten som matchar riktningen du så småningom kommer att gå och ta ett steg med den andra foten. Messis signaturrörelse händer så snabbt det är lätt att sakna, varför det är så effektivt mot försvarare. I grund och botten, att juke ut en försvarare, tar Messi ett stotter-steg i den falska riktningen, feints och sedan dribbles i motsatsen med utsidan av hans fot.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 11
    5. Närma sig försvararen långsamt. Messi bringar försvararen i och tvingar honom att avslöja sin hand och göra ett misstag innan de blåser förbi dem att hitta utrymme. Messi är inte en prickig dribbler som Ronaldhino eller en mästare av steget som Cristiano Ronaldo, han använder bara enkla förändringar av riktning och bollkontroll för att göra omänskliga saker.
  • Bild med titeln Dribble som Lionel Messi Steg 12
    6. Explodera. Släpp det i hög växel när du bestämmer dig för att byta riktning. Blås förbi din motståndare genom att flicka bollen i den riktning du vill gå och flytta in i din snabba dribble som du har övat så aggressivt.
  • Du behöver inte gå Super-Fast för att hitta utrymme, du behöver bara göra smarta dribbling och fånga försvararen plattfot och ur position. Han kommer inte att kunna röra dig.
  • Hur lär du dig att dribba?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Bernat FranquesaBernat Franquesalicensed fotbollstränare och metodchef på APFC

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Viktigast måste du ha ett flexibelt kroppsspråk.
  • Var försiktig. Dribbling-tekniken (som du lär dig med mycket övning) kommer att gå bort om du har för många raster. Även efter 5-6 månader regelbunden övning kan det fortfarande hända.
  • Var redo att slå bollen förbi försvararen om eller när han lunges in för att få bollen.
  • När du kör måste du köra långsam och lobar bollen snabbt och sedan springa över.
  • Om du är i fart med bollen med en motståndare eller försvarare som kör med dig i ett försök att ta bollen, tryck bara på bollen för att förvirra och vända med bollen och ta den tillbaka och passera
  • Prova det är en bra strategi.

    • Flytta med din egen stil! Då gör det bättre så att människor inte kommer att ha problem med dina rörelser.
    • Kasta bollen bakom benen och få den tillbaka igen när din motståndare försöker stjäla den från baksidan!
    • Försök alltid att hålla kontrollen under bollen. Messi spelar för Barcelona och deras stil av lek är en teknik där de håller besittning av bollen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande