Hur man blir bättre på fotboll

Fotboll är världens spel av en bra anledning - det är både enkelt att lära sig på en eftermiddag och komplex nog att spendera hela ditt livslärning. Att vara en bättre fotbollsspelare betyder olika saker för olika människor, men bra bollkontroll och på-fält intelligens är avgörande för någon spelare. När du väl har känt känslan av att göra det, vilket gör det viktiga assistentpasset, eller vara en vägg på försvaret, kommer du att vara ansluten till sporten för livet.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbättra dina fotkunskaper
  1. Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteg 1
1. Perfekt din första touch, ställer dig upp för ditt nästa pass, skott eller dribbling utan att pausa. Din första touch är viktigt, och denna färdighet är det som skiljer proffsen från amatörerna. Du måste kunna stoppa en boll på fötterna från luften eller från marken, lägger den precis framför dig så att din nästa touch omedelbart kan börja attacken. Se till att du lär dig att lära dig "fälla" bollen med hela kroppen av:
  • Stäng-one-touch som passerar med en partner. Om din allra första touch är ett korrekt pass, kommer försvarare att ha passar att försöka stjäla bollen från dig. Du kan också träna detta genom att sparka mot en vägg.
  • Att ha en lagkamrat eller en vän kasta eller korsa en boll i luften. Du måste bara ta 2 detaljer - en för att bosätta sig, den andra att skicka den tillbaka till dem.
  • Passerar och skjuter på körningen. Har någon mata dig en boll på språng, timing din första touch så att du kan passera eller skjuta på den andra touchen utan att bryta steg.
  • Bild med titeln blir bättre på fotbollssteg 2
    2. Öva close-touch ball hantering borrs. Ditt mål med följande övningar är inte bara att bli snabbare, det är att få mer exakt, lära sig att styra bollen med hela foten för att bli en bättre dribbler och passerare. Prova dessa övningar, som syftar till 100 detaljer på varje fot med varje borr:
  • Studsa bollen mellan fötterna, med insoles för att hålla bollen mellan knäna och "godkänd" fram och tillbaka så fort som möjligt.
  • Tryck snabbt på bollen på toppen med tårna och arbetar så snabbt som möjligt. När du förbättrar. Arbeta med att faktiskt rulla bollen något med din tå, med fokus på den här lilla, exakta touchen.
  • Prova "in och ut." Använd sålet på din högra fot för att rulla bollen till höger. Rulla din fot hela vägen över bollen till höger och använd sedan ditt Intep för att passera bollen till vänster fot. Kontrollera den med din vänster och rulla ut, upprepa borren med båda fötterna, fram och tillbaka.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteg 3
    3. Öva att dra av skott och korsar på språng. Om du har spelat ett tag, vet du i allmänhet hur man ska skjuta och korsa effektivt när bollen inte rör sig. Men det här är inte särskilt "levande" i ett riktigt spel, och du kommer att vara språng över tävlingen när du är korrekt och kraftfull på resande fot. Lyckligtvis är det här en lätt skicklighet att träna både ensam och med en partner. Ta bara en touch, få upp till ungefär 75% full fart och ta sedan skottet.
  • När du blir bättre, hämta hastigheten. När du väl kan slå en död sprint, ta en touch och avfyra av ett skott eller korsa, kommer du att vara en försvararens värsta mardröm.
  • Tillvägagångssätt från en mängd olika vinklar, från att slå skott medan du kör upp mitten av fältet för att arbeta med kors över din kropp från sidan.
  • Arbeta på din positions färdigheter. En försvarare, till exempel, måste kunna vända bollen och slå upp fältet så fort som möjligt för att släppa trycket från en attack.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteg 4
    4. Var uppmärksam på din "motsatt" eller icke-dominerande fot. Det spelar ingen roll hur bra din högra fot är när du är uppåt mot de bästa försvararna, som kommer att lära sig att snabbt tvinga dig till vänster. Stora spelare är farliga med båda fötterna, tvinga försvarare att täcka alla alternativ. Eliminera inte hälften av din kropp från din arsenal - se till att du arbetar båda fötterna.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteg 5
    5. Lär dig att dribba med exakt, snäv kontroll. Bollen ska känna sig som en förlängning av din fot. Ta det i ett litet område (som strafflådan) och bara dribbel mellan linjerna, varierar din hastighet med skarpa sprintar och snabba stopp. Prova några drag och använd båda fötterna, som arbetar tills du tränger ut. Ditt mål är att få bollen så tätt till fötterna, i alla fall, som möjligt. Du kommer att göra försvarare lever mycket hårdare, och du kan fortsätta träna med:
  • Ställa in hinderkurser med flaggor, koner eller gamla T-shirts. Gör dig själv Zig-Zag, väv och ändra riktningar så fort du kan utan att förlora bollen.
  • Jonglering kan verka "onyttig" I ett riktigt spel, men det är det enklaste sättet att förbättra din beröring på bollen, hålla den nära hela kroppen. Arbeta på båda fötterna, liksom längden på din beröring, växlande täta, små jongluer och högre, svårare att hantera beröring.
  • Arbeta på några avancerade drag och tricks, Eftersom de behöver exakt bollkontroll och ge dig nya offensiva verktyg i spel.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteg 6
    6. Lär dig att slå bollen i olika områden för att få olika spinn och skott. Var och hur du slår en boll förändras kraftigt hur det reser, och de bästa spelarna har den bästa bollkontrollen. Vare sig på brott eller försvar, lär sig hur man använder hela bollen ökar kraftigt dina alternativ var som helst på fältet.
  • Korta och korrekta pass förekommer vanligtvis med insidan av din fot. Även exakt, mellannivåkorsarna kan träffas på det här sättet.
  • Att slå bollen på utsidan tredjedelar kommer att göra det att böja om du använder dina snören. Arbeta med att komma under bollen lite, som om man slår den från en diagonal vinkel.
  • Du kan knäcka bollen genom att krossa den med snören strax under dödscentrum och undvika ett följtkast, ta bort snurret och orsakar bollen att doppa oförutsägbart.
  • Kom under bollen, med kanten mellan dina snören och instep, för ett backspinchip, vilket är bra för exakta kors som inte kan studsa eller hoppa bort.
  • Följ alltid med din fot när du slår bollen, oavsett om det är ett skott, ett pass eller ett kors. Detta ger dig mer kontroll över var bollen går.
  • Metod 2 av 3:
    Förbättra din fotboll IQ
    1. Bild med titeln blir bättre på fotbollssteg 7
    1. Lär dig en-mot-en som försvarar för att vara användbar var som helst på fältet. Från strejkare till center-backs behöver alla känna individuella försvar. Så få en partner och börja spela 1v1, arbeta med att hantera din man och trycka honom effektivt. När du försvarar en på en, kom ihåg att:
    • Stanna lite krokad och på bollarna på dina fötter.Dina knän ska böjas i ett atletiskt läge, så att du kan reagera snabbt.
    • Vinkel din kropp, med en fot framför den andra, så att du bjuder angriparen att gå till ena sidan. Tvinga dem till sidlinjen, eller till dina andra försvarare, istället för att stå rakt upp och låta dem välja din riktning.
    • Titta på en spelares höfter för att undvika att bli lurad. Dina höfter är ditt tyngdpunkt, och de i allmänhet telegrafer där en spelare går om de inte är Lionel Messi. Det är nästan omöjligt att snabbt ändra din höftriktning, och du kan använda detta till din fördel som försvarare.
  • Bild med titeln blir bättre på fotbollssteget 8
    2. Håll ögonen upp i hela spelet, speciellt när du har bollen. Stora spelare skannar alltid fältet, speciellt när de har bollen. Detta tar övning, eftersom det är svårare att styra en boll som du inte kan se. Men att lära sig att använda botten av din syn medan du skannar fältet är en väsentlig färdighet för att bli en smartare, och därmed bättre, spelare.
  • Använd praxis för att arbeta med att hålla huvudet upp. Vänd bollen över nu, inte i spel, och du kommer snabbt att se förbättring.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteget 9
    3. Kommunicera på fältet, prata ständigt för att hjälpa ditt lag. Stora spelare pratar alltid: "Öppenman," "Jag har bollen," "jag behöver lite hjälp," och mycket, mycket mer ropas ständigt på fältet, och det finns en bra anledning. Fotboll är ett lagspel, och intelligenta spelare vet att laget måste vara på samma sida för alla 90 minuter för att få ut det mesta av spelet. Var en lagledare och börja chattera varje spel och träna. Viktiga saker att prata om i hela spelet inkluderar:
  • Defensiva märken: Låt ditt lag veta vem du täcker om du vill utmana bollen, och om det finns några omärkta försvarare som måste täckas.
  • Råd till spelaren Dribbling: Skrika inte massor av information på dem, men lämna inte dem i mörkret. Berätta för dem när de har tid och när det finns en "mannen på."
  • Gör körningar: Berätta för din lagkamrat att du är "överlappande!" eller det "Du kan spela den tillbaka" Om de behöver. När du gör en stor körning, antar du inte att de alltid ser dig, speciellt om huvudet är nere.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteget 10
    4. Titta på professionella spel minst en gång i veckan, lärande från det bästa. Notera var spelarna inte bara är när de har bollen, utan av det. Vilka körningar är människor i din position? När flyttar de upp till attack och när skalar de tillbaka. Var inte rädd för att vara lite av en kritiker - använd dessa spel för att lära sig nya idéer och bryta ner varför vissa saker inte fungerade. Hur skulle du spela annorlunda, och hur skulle du vilja efterlikna dina favoritspelare?
  • Burgeoning spelare kan också kolla in handledning, klipp och höjdpunkter på YouTube, som kan hjälpa till att fylla i luckor om du är osäker på vilka tekniker Proffs använder på skott eller passerar.
  • Hitta ett lag eller liga du älskar och bli en fan - Ju mer du ser desto bättre kommer ditt spel att vara.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteg 11
    5. Lär dig grunderna i Team Tactics, bli en lagledare på brott och försvar. En stor del av fotboll intelligens lär sig hur man arbetar som ett lag. Medan varje lag har specifika strategier som de måste utveckla tillsammans, finns det några taktik som håller sant oavsett vilket lag du är på:
  • Kontrakt om försvar, expandera på brott. Detta är grunden för alla strategier - du vill ta bort utrymme på försvar och skapa utrymme när du angriper. Så, på försvar, kommer du ihop nära mitten av fältet och bildar en enhetlig bas och flyttas för att förhindra offensiva hot. På brott, försöker du få dem att bryta den här basen genom att sträcka ut för att försvara dig och ditt lag.
  • Följ upp alla skott och tvinga försvaret att reagera. Även anständiga skott kan bli mål om ditt lag kraschar målet på skott och korsningar. Denna typ av tryck kan uppadda försvar, eftersom försvarare kommer att möta sitt eget mål på en rebound och ha en mycket svår tid att rensa det säkert.
  • Håll din form defensivt. Även om du inte spelar en offside-fälla, ska försvaret vara på en horisontell linje, hålla form. När försvar förlorar denna form, skapar de luckor och hål mellan sig. Om du spelar i ryggen, se alltid vänster och höger och håll alla i en mestadels jämn linje.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla din talang till fullo
    1. Bilden med titeln blir bättre på fotbollssteget 12
    1
    Prova och spela för de bästa lagen du kan hitta. Det finns inga genvägar för att vara en bättre fotbollsspelare än att spela så mycket du kan. Det sagt, du får mycket bättre mycket snabbare om du är uppåt mot den tuffaste tävlingen du kan hantera. Prova för ett lag som driver dig, eller, om det inte är möjligt, gör utmaningar för dig själv. Gå med i det lokala vuxna pick-up-spelet (bara ta med klammer och hoppa på fältet, få dina lagkamrater att leka med dig i offseasonen och fortsätt att öva ensam när det inte finns någon att gå med dig.
    • Om du inte har några spelare runt för att hoppa in med, gå skjuta mot en vägg, gå fram och tillbaka med ett staket, eller jonglera och arbeta med dina knep i bakgården.
    • Spela små spel också, som 1 på 1 eller 4 vs. 4. Små spel ger dig fler chanser att träna med bollen och förbättra dina färdigheter.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteget 13
    2. Ge Fit för din position för att få ut det mesta av träningen. Medan alla fotbollsspelare behöver träna för att få ut det mesta, måste alla spelare träna annorlunda. Genom att tänka på din positions specifika behov kan du få ut det mesta av din kropp och vara den största tillgången till ditt lag.
  • Målläggningar: Fokusera på din styrka, reaktionstid och en smal, snabb figur som kan röra sig omedelbart.
  • Försvarare: Måste vara fysiskt stark, både överkroppen och lägre, för att vinna någon tackling eller utmaning. Behöver också stor sprinthastighet, och borde vara passande.
  • Midfielders: Måste kunna springa och springa och springa. Snabb beslutsfattande, och beröring och passeringsförmåga att säkerhetskopiera det är viktigt.
  • Framåt: Bör vara snabb och kunna jostle med starka försvarare. De tenderar också att vara uthållighetslöpare, kunna jogga runt hela spelet för att göra utrymme och fortfarande vinna en sprint till slutlinjen.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteget 14
    3. Fortsätt flytta av bollen, inte bara när du kan ta emot den. Stora fotbollsspelare står sällan fortfarande. Som försvarare stänger du ständigt utrymme och reagerar på brottet. Som mittfältare skannar du ständigt fältet och flyttar till bollen, öppnar utrymme i mitten. Som en anfallare försöker du ständigt utfox en försvarare, glida av dem eller försvinner när de är bollskådning. Du måste alltid flytta, hålla fältet öppet och dynamiskt och det andra laget gissar - står fortfarande gör dig nästan värdelös för ditt lag.
  • Kolla på bollen, även om du inte får det. Så snart du verkar, kräva bollen, men lämna omedelbart om du inte får det. Du kommer att ha en försvarare som följer dig, som öppnar det utrymme du bara var i för ditt lag.
  • Spridas bred när ditt lag får bollen om du spelar nära en vinge - en snabb kontring till sidolinjen har ofta mest utrymme att driva framåt.
  • Om du inte har en man att markera, fyll i det utrymme som en angripare kanske vill ha. Försök att räkna ut de farligaste spåren till mål och sitta i dem, täppa dem för det andra laget.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteget 15
    4. Ta varje övning på allvar, arbeta med dina svaga fläckar. Övning är dags att komma över dina svagheter, inte imponera på dina lagkamrater. Behandla varje övning som en uppvärmning för ett stort spel, jobbar själv hårt i varje borr och testar nya drag nu så att de blir andra naturen i ett spel.
  • Spela flera positioner - förbättra som både en skytt och en försvarare
  • Fokusera på båda fötterna - ingen bryr sig om du vänder det igen, men de bryr sig om i spel.
  • Spela snabbt i praktiken speciellt. Sakta ner eller ta det lätt, även om dina försvarare sätter mindre än speltrycket på dig.
  • Bild med titeln blir bättre på fotbollssteg 16
    5. Spela och fatta beslut så fort som möjligt. Scouts och tränare ser mycket ut i din takt av spel - hur snabbt du får bollen, kolla upp och passera / skjuta / dribba. Håll inte på bollen för länge, och öva att göra snabba, avgörande beslut på bollen och skjuta dig själv med brådskande. Bra sätt att göra det inkluderar:
  • Passera bollen och fortsätt flytta. Några snabba handen är vanligtvis nog, eftersom bollen rör sig mycket snabbare än du kan springa. Ju längre du är i samma område, desto längre måste försvaret stänga av hål och få set.
  • Om du planerar att dribba, gör det med en bra snabb takt istället för långsamt. Sätt försvararna på baksidan.
  • Leta efter kors, särskilt de som tvingar försvararna att möta sitt eget mål. Stora passerar tvinga ett försvar för att krympa i nya positioner snabbt, vilket ofta öppnar hål.
  • Bildbeteckningen blir bättre på fotbollssteg 17
    6. Sök efter råd, vägledning och coaching i dina svaga områden. Oavsett hur mycket bättre på fotboll får du, du kommer aldrig att bli en perfekt spelare. Fotboll kräver 11 spelare i fullständig förening för att lyckas, så håll öronen öppna för dina tränare och mentorer. Varje spelare har specifika svagheter som de kan arbeta på - stäng inte dina öron till din egen.
  • Fråga din tränare vad du kan göra för att bli bättre några gånger en säsong. Hur kan du arbeta med dina egna färdigheter utanför övningen?
  • Överväg att ringa i en personlig tränare eller tränare att arbeta med de färdigheter du inte har tid för i praktiken. Om du verkligen vill Excel, särskilt i ett område utan högnivålag, behöver du den individuella uppmärksamheten.
  • Hur kan jag vara en stor fotbollsförsvarare?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Bernat FranquesaBernat Franquesalicensed fotbollstränare och metodchef på APFC

    Community Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur kan jag förbättra mina fotbollsförmåga?
      Walter Merino
      Walter Merino
      Fotbollstränare
      Walter Merino är en ungdomsfotbollstränare och medgrundare av Ole Soccer Club baserat ut ur Los Angeles, Kalifornien. Han har coachat ungdom från fyra års ålder till gymnasiet och högskolan. Walter har spelat Collegiate Soccer för Cal Poly Pomona och Los Angeles Mission College. Hans prestationer inkluderar coaching olé fotbollsklubb för att vinna 2017 Cal South State Cup Governors Boys 2007 division titel.Walter Merino
      Walter Merino
      Fotbollstränare
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Försök att träna varje dag. Ju mer tid du spenderar med en fotboll, oavsett om det spelar spel eller borrar, desto bättre blir du.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 1
    • Fråga
      Vilka typer av mat gör din kropp stark?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Livsmedel som är höga i fiber och magert proteiner gör en stark kropp.Också vara säker på att vara hydratiserad med vatten förbrukar gott om färska frukter och grönsaker varje dag.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 7helpful 106
    • Fråga
      Behöver jag träna för att bli bättre?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Självklart. Du måste träna allt du vill bli bättre på.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 11helpful 77
    Se fler svar

    Tips

    Hitta en vägg och börja spränga på den, träna skjuta och ta emot bollen med båda benen. Var inte statisk i denna övning, ju mer din kropp måste flytta, desto bättre kommer din förmåga att vara.
  • Få kottar och försök väva med bollen genom dem. Detta förbättrar bollkontrollen och färdigheten.
  • Fotboll är ett bedrägeri, försök att lura och vara så oförutsägbar som möjligt.
  • Öva varje dag. Var inte lat! Lär dig hur du sparar bollen korrekt, positionerna och de grundläggande trickarna som regnbågefliken och stegare. Över tiden blir du bättre!
  • Håll ögonen på bollen hela tiden.
  • Ge aldrig upp, det kan ta lång tid att behärska spelet, men det är värt det.
  • Se till att du sträcker dig! Det är inget värre än att dra en muskel under ett spel.
  • Varningar

    Om du kommer från en inaktiv livsstil, försök att rampa upp träningsbelastningen långsamt. Om du känner att dina muskler skadar dagen efter träning, vänta tills det är borta.
  • Om du inte sträcker, kan du dra en muskel
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande