Hur man är en bra lagkapten

Det är en sak att vara en bra lagspelare, men det är en annan att vara en bra kapten. Få kommer att ha möjlighet att ta en så viktig ledarroll. Om du är lycklig nog att bli en lagkapten, måste du vara ledande för dina lagkamrater både på och utanför fältet.

Steg

Del 1 av 3:
Leder under spelet
  1. Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 1
1. Ge en fullständig ansträngning hela tiden. Den viktigaste delen av att vara kapten är ledande genom exempel. Eftersom du är kaptenen, kommer dina lagkamrater att se upp till dig och följa din ledning om du vill ha dem eller inte. Oavsett situationen, dina lagkamrater behöver se dig att arbeta så hårt som möjligt för att vinna spelet - du är också den primära personen som antingen ska belönas för kredit eller kritiseras för lagets prestanda.
  • Några sätt att visa din insats är att inte jogga när du ska springa, och aldrig ge upp på ett spel. Om du släcker eller ger mindre ansträngning, det är ett tecken på att de inte behöver försöka så hårt heller.
  • Detta är särskilt viktigt om du förlorar under ett spel. Låt inte situationen diktera din insats.Låt dina lagkamrater veta att du alltid kommer att ge din bästa ansträngning, även om du inte vinner spelet. Det kan vara svårt att hålla den energi upp medan du förlorar, och dina lagkamrater behöver ditt exempel för att hjälpa.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 2
    2. Visa bra sportsmanship. På fältet bör du behandla dina motståndare med respekt. Efter att spelet är över, var noga med att skaka sina händer också. Oavsett hur omtvistade spelet, gratulerar dem på en bra tävling. Låt dina lagkamrater veta att det är okej och viktigt att vara respektfull för alla som spelar.
  • Var respektfull för fans. Du kan alltid leda dina lagkamrater i hälsning eller applåderar skålen i dina egna fans efter matchen. Ignorera booing, taunts eller förolämpningar för att visa dina lagkamrater att dessa saker inte bör påverka deras prestanda. Skrika aldrig tillbaka eller gör obscena gester som svar på negativa fan kommentarer.
  • Prata med dina lagkamrater om sportsmanship också. Be dem att beskriva vad de tycker att sportsmanship betyder, och hur de ska träna det under spel. På det sättet kommer de att veta och förstå vad du gör, snarare än du hoppas att de hämtar det. Det gör aldrig ont för att påminna dem om det rätta sättet att behandla varandra och deras motståndare.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 3
    3. Behandla tjänstemän med respekt. I många sporter är kaptenerna de enda spelarna får prata med domarna. Skrika inte på tjänstemännen över samtal du tror att de saknade eller har fel. Kom ihåg att domaren är ansvarig på fältet och att du inte kan låta sina samtal påverka ditt spel på fältet.
  • Var inte rädd för att diskutera samtal med domarna. Kom bara ihåg att göra det respektfullt. Fråga varför något var eller inte var ett foul, och förklarade varför du trodde annorlunda, är mycket bättre än att försöka hävda att domaren hade fel. Fråga "varför var det en foul?"Och lyssna på svaret snarare än mer accusatoriska uttalanden som" det är ett hemskt samtal "eller" du kallade inte det foul på det andra laget."
  • I vissa sporter kommer domarna att dela vissa regler med de kaptener som spelare ska vara medvetna om. Se till att du delar dessa regler med dina lagkamrater och tränare för att se till att alla har en uppfattning om hur de officiella planerna ska ringa till spelet.
  • I de flesta sporter, missbrukar tjänstemännen ett bra sätt att hämta ett straff, eller få dig att kastas ut ur spelet. Inte bara kommer du att sätta ett dåligt exempel, men du kommer också att bli direkt att skada laget.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 4
    4. Ta ansvar för dina misstag. En del av ledningen med exempel är att låta dina lagkamrater veta att det är viktigt att äga upp till dina fel. Gör inte ursäkter när saker går fel. Om det är lämpligt, ber om ursäkt. Stå upp och säg, "Jag gjorde ett misstag där. Ledsen alla."Om du inte är villig att acceptera ansvar, har dina lagkamrater någon anledning att göra detsamma.
  • Detta är en annan del av att hantera tjänstemän. Om dina lagkamrater ser dig klagar på samtal, ger det dem en ursäkt för att säga att domaren är anledningen till att du förlorar spelet, snarare än att ta ansvar för att inte spela bra.
  • Kom ihåg att det här bara är för dina misstag. Det är inte kaptenens jobb att acceptera ansvaret för lagkamraternas misstag. Om du alltid försöker ta skulden kommer dina lagkamrater inte att kunna ta ansvar för sina egna fel.
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera med lagkamrater
    1. Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 5
    1. Fortsätt vara positiv. Låt inte dina lagkamrater tro att de inte kan vinna eller bli framgångsrik. Uppmuntra dina lagkamrater efter att de gör ett misstag, låt dem veta att du tror att saker kommer att gå bra.
    • Detta behöver inte vara ett stort tal som om du är i en sportfilm. Enkla uppmuntrande fraser som "låt oss gå!"Eller" vi kan göra det här!"Kan vara till hjälp Låt laget veta att du tror att du kan spela bra och vinna.
    • Detta kan vara särskilt viktigt om din lagkamrat har tuggats av tränaren för ett misstag. Piling On hjälper inte, så hjälp hämta honom. Låt honom veta att han kan förbättra och att du tror att han kommer att göra det bättre nästa gång. En enkel klapp på baksidan och berätta för din lagkamrat "Det blir okej, du får dem nästa gång" är en vänlig påminnelse om att du och laget stöder honom.
    • Kroppsspråkfrågor. Gör inte saker som Shrug dina axlar eller kasta dina armar upp i luften om en lagkamrat gör ett misstag. Även utan att säga något, meddelar dessa typer av gester negativa känslor och skickar ett dåligt meddelande till dina lagkamrater.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 6
    2. Prata med dina lagkamrater. Som ledare vill du att dina lagkamrater känner till att de kan prata med dig om laget, deras prestanda eller hur säsongen går.
  • Uppmuntra dina lagkamrater att prata med varandra också. Visa dem att det är viktigt att uppskatta bra ansträngning, även med högfifter och ett enkelt sätt att gå!"
  • När du står inför en hård situation, som en spelare som inte svarar bra på kritik eller någon som orsakar problem, hitta sätt att prata med dem bort från resten av laget. Fråga om hans bekymmer och låt honom veta hur han gör ont själv och laget. Kom ihåg att vara fast och konsekvent och påminna honom om att åtgärder som skadar laget inte kan tolereras.
  • Kom ihåg att du på fältet är ansvarig. Om du har bestämt dig hur något ska göras, kommunicera det snabbt och säkert. Berätta för dem "det här är vad vi gör," och var inte rädd för att förklara dina beslut. Ju mer konsekvent du kan vara i förklaring vad du vill göra hjälper dina lagkamrater att lita på och följa dig.
  • Teamet kommer förmodligen inte att tycka om varje beslut du gör. Det är en av de tuffa delarna av att vara ledande. Om de vet att de kan lita på dig, blir det lättare att acceptera dina val, även om de inte är överens eller det inte fungerar.
  • Se till att du lyssnar på dina lagkamrater "förslag till förbättring också. Detta låter dem veta att du värdesätter sin åsikt och kan ta råd och ge den. Dessutom vet du att ditt spel alltid kan förbättras.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 7
    3. Arbeta med lagkamrater. Som ledare är ditt jobb inte bara att berätta för dina lagkamrater vad man ska göra, men hjälpa dem att komma dit. Var villig att erbjuda råd före och under träning för att hjälpa alla att förbättra prestanda.
  • Du vill inte att det här är för anklagande och säger saker som "du gör det fel."Försök att vara mer suggestiv, säger saker som" Varför försöker du inte det här, "eller" Kom bara ihåg att göra det här med det här du gör det här."
  • Det betyder att prata med dina medkaptener också. Massor av lag har mer än en kapten, så du måste vara villig att arbeta med dina medkaptener för att se till att du är på samma sida.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 8
    4. Ange mål för ditt lag. Som lagledare måste du vara villig att ställa in mål för ditt lag att uppnå. Leta efter personliga och lagmilstoler som du alla kan åstadkomma tillsammans. Konkreta mål kan vara bra för att hålla alla inriktade på samma sak.
  • Arbeta med din tränare för att hjälpa till att skapa dessa mål. Du vill se till att de är förenliga med din tränings vision för hur laget ska köras och den framgång du har.
  • Del 3 av 3:
    Ställa in ett exempel från fältet
    1. Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 9
    1. Leda i praktiken. Som lagledare vet du att övningen är lika viktig som spelet. Precis som i spel måste du vara villig att arbeta hårt för att visa dina lagkamrater att det är viktigt. Tävla i varje borr- eller träningspass och tvinga dina lagkamrater att arbeta hårt för att slå dig.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 10
    2. Behandla dina lagkamrater med respekt. Om du förväntar dig att dina lagkamrater följer ditt exempel, se till att du är den typ av person de vill följa. Stoppa rykten och skvaller, och leta efter sätt att uppmuntra dina lagkamrater hela tiden.
  • Du måste vara bekant med alla dina lagkamrater, inklusive de bästa sätten att motivera dem. Inte alla svarar på motivation på samma sätt, så du behöver veta de bästa sätten att motivera och uppmuntra var och en av dem individuellt.
  • Undvik Team Cliques. Du är en del av ett lag bestående av spelare, inte ett lag bestående av lag. Du kommer inte att kunna göra alla vänner, men du borde vara villig att bryta upp grupper som utesluter andra medlemmar.
  • Om du har personliga problem med en lagkamrat är det alltid bättre att diskutera dem i privat. Du vill undvika att ringa upp lagkamrater i allmänhet, vilket kan orsaka förlägenhet och göra oenigheterna sämre.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 11
    3. Ta avgift utan din tränare. Medan tränaren är ansvarig för laget, kan han inte vara överallt på en gång, och kommer förmodligen att behöva din hjälp. Om du märker någon som behöver hjälp, erbjuda det istället för att vänta på tränaren att märka. Om det är dags för att träna, och din tränare gör något annat, sätt upp lite sträckning eller en borr för att se till att du gör något produktivt.
  • Om du märker problem med att utvecklas i TeamMate`s vanor eller deras spelningsnivå som tränaren inte kan lösa, ring ett spelare-bara möte för att hjälpa varandra att diskutera problem utan tränare som tittar över alla.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 12
    4. Bygga laganda. Ditt lag kommer att fungera bättre när du är glad tillsammans. Hitta sätt att bygga laganda och uppmuntra dina lagkamrater att interagera med varandra borta från praxis och spel.
  • Några bra sätt är att hålla en lagmiddag eller fest, vilket gör ett lagmotto och skriver ut skjortor med det, eller kanske skapar en dum postgame-tradition för att känna igen bra prestanda. Även kortfattat pratar med dina lagkamrater när du går in i dem utanför träning eller spelet kan hjälpa dem att känna sig mer som en del av laget.
  • Många lag kommer att ha mer naturligt utåtgående spelare som som att organisera sociala evenemang och andra moral-boosters. Det är okej att låta någon annan vara den inofficiella (eller officiella) "socialkoordinatorn" så länge du stöder dem och se till att hela laget ingår.
  • Inte alla på laget kommer att vara bästa vänner, men gör sociala evenemang tillsammans hjälper dig alla att lära dig mer om varandra och påminna alla om lagens betydelse.
  • Bild med titeln vara en bra lag kapten Steg 13
    5. Gör väl bort från fältet. Som kapten är du inte bara lagets ledare, utan en av sina representanter till resten av samhället. Agerar på lämpligt sätt ser bra ut för ditt lag, och sätter ett bra exempel för dina lagkamrater också.
  • Om du spelar för ett skollag, betyder det bra i dina klasser och stannar ur problem. I de flesta högskolor och högskolor kan du inte tävla om dina betyg är fattiga, så se till att du och dina lagkamrater blir berättigade. Ställ ett bra exempel för dina lagkamrater genom att få de bästa betygen du kan, uppmuntra framgång på och utanför fältet.
  • Om du är en professionell idrottsman, undvik att komma in i juridiska problem. Som kapten är du ett av lagets viktigaste offentliga ansikten, och bli arresterad eller suspenderad är dålig för din, och lagets, image. Det kan också hindra dig från att spela, vilket inte hjälper ditt lag alls.
  • Oavsett vilken nivå eller organisation du spelar på, var försiktig med material du skickar på sociala medier konton. Håll dina kommentarer positiva, både till dina lagkamrater och dina motståndare.
  • Tips

    En lagkapten bör alltid vara den första som tränar och den sista att lämna.
  • Stora kaptener är inte födda. Att vara en bra ledare, som någon annan aspekt av din sport, tar tid och övning. Oroa dig inte för att göra misstag, fokusera bara på att göra ditt bästa, och du kommer att förbättra.
  • Det finns olika typer av ledarskap. Vissa människor är bekväma att vara vokal och prata med tränare och lagkamrater när som helst. Andra föredrar att vara tystare och bly genom exempel. Välj den stil du är mest bekväm med att göra.
  • Du valdes för att vara kapten, antingen av din tränare eller dina lagkamrater. Någon litar på att du kan vara en bra ledare för laget. Kom ihåg att om du någonsin är nervös över att prata med en av dina lagkamrater. Alla borde ha samma mål att bli bättre som ett lag.
  • En bra kapten kommer att vara passionerad om sporten och om att vinna. Du är inblandad i en konkurrensutsatt händelse och bör ställas till ett exempel för andra att göra vad du behöver göra för att laget lyckas. Bra kaptener kräver framgång från sig själva och deras lagkamrater.
  • Att vara kapten betyder inte att du är, eller måste vara den bästa spelaren på laget. Medan du alltid ska se för att förbättra dina förmågor, liksom ditt lags förmåga, oroa dig inte för att vara den mest begåvade eller värdefulla spelaren på fältet. Arbeta så hårt som möjligt och vara det bästa du kan vara, så om du har mer begåvade lagkamrater, har de ett exempel att se upp till.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande