Hur man dribbar en fotbollsboll förbi en motståndare

Dribbling förbi en försvarare är tuff, men också spännande-det är ett tillfälle att ta på dig motståndare och dra ut dina bästa drag. Använda enkla, effektiva drag medan du håller snabba fötter och ett lågt tyngdpunkt sätter dig i bästa ställning för att förfalska dina motståndare och accelerera till rymden. Öva så mycket som möjligt för att perfekta dina drag och bli den starkaste angriparen du kan vara.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda rörelser för att komma förbi en försvarare
  1. Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 1
1. Närma sig försvararen medan du dricker med utsidan av din fot. När du dribblar till tryck är det bäst att hålla bollen nära dig, dribbling med utsidan av din fot. Detta hjälper dig att behålla bollkontrollen och ger dig flexibiliteten att gå in i många olika drag.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 2
    2. Prova ett drag när du är 3-4 fot (0.91-1.22 m) bort. Gör ditt drag när du är för långt ifrån försvararen kommer att ge dem tid att återhämta sig, men börjar för nära kan inte ge dig tillräckligt med utrymme för att slutföra det. Börjar när du är ca 3-4 fot (0.91-1.22 m) bort ger dig den bästa chansen att komma förbi försvararen.
  • Oavsett vilket förflyttning du använder, kom ihåg att fortsätta gå framåt när du gör det. Stoppar helt tar bort din momentum och ger försvararen en chans att stänga på dig.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 3
    3. Tryck på bollen till sidan och använd en snabb ändring av riktningen för att komma förbi. Dribble rakt på försvararen. När du får några meter bort, tryck snabbt på bollen bort från försvararen i 45-graders vinkel, med utsidan av din fot. Accelerera i rymden, hålla bollen nära dig så en annan försvarare kan inte hämta det.
  • Om du befinner dig för nära försvararen kan du ändra detta drag genom att knacka på bollen i en skarpare 90-graders vinkel. Dodge försvararen och accelerera mot målet.
  • För en variation på detta, öppna upp dina höfter till ena sidan. Använd insidan av foten på den sidan för att krulla bollen över din kropp och accelerera i motsatt riktning.
  • Du kan också morph det här i La Croqueta genom att knacka på bollen över din kropp med insidan av en fot till den andra, som om du skickar den till dig själv, snäll den till sidan och accelererar.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 4
    4. Använd en hård feint för ett enkelt, effektivt sätt att undvika försvararen. När du är några meter från försvararen, ta ett hårt steg till ena sidan. Flytta din vikt, armar och ögon för att förfalska ut försvararen så mycket som möjligt, tryck sedan bollen i motsatt riktning med utsidan av din andra fot.
  • För att sätta försvararen ännu mer off-balance, prova en dubbel kroppsfeint. Steg hårt till ena sidan, sedan den andra och tryck sedan på bollen bort till den första sidan. Lunge snabbare så att försvararen inte kan gå in och ta bollen.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 5
    5. Gör en stegover för att lägga till en annan distraktion. Steget är ett naturligt steg upp från feinten. I stället för att bara lungera till ena sidan, slinga en fot över och runt bollen, tryck sedan bort med den andra foten. Rörelsen av din fot kommer att förfalska försvararen ännu mer än ett enkelt steg skulle.
  • För att göra detta drag ännu mer distraherande, cirkla snabbt en fot runt, sedan den andra, och tryck på bollen med den första foten.
  • Sälja steget så mycket som du skulle en feint, skifta din vikt och armar hårt till sidan.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 6
    6. Accelerera förbi försvararen med en snabb hastighetsförändring. Ditt drag kommer bara att vara effektivt om du följer det med en hastighetsbrott runt försvararen eller i rymden. Accelerera säkerställer att försvararen inte kommer att kunna återhämta sig och komma ikapp med dig när du kommer förbi dem.
  • Metod 2 av 3:
    Håller bra bollkontroll
    1. Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 7
    1. Håll knäna böjda för att vara låg till marken. Ett lägre tyngdpunkt ger dig bättre balans, vilket hjälper dig att stanna på fötterna när du byter takt och riktning. Du kommer att kunna göra snabbare nedskärningar om du håller knäna löst böjda, vilket är en stor fördel när du försöker komma förbi en försvarare.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 8
    2. Håll ljuset på dina fötter och håll dem rörliga. Att ha snabba fötter vill du flytta bollen i täta utrymmen och göra dina drag så fort att försvarare inte kan ta itu med. Stanna på bollarna på dina fötter när du tar en försvarare och fokuserar på att flytta fötterna så fort du kan utan att förlora kontrollen.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 9
    3. Dribbla med sidorna av dina fötter när du närmar dig en försvarare. Använda sidorna på dina fötter ger dig mest kontroll, vilket gör det till en perfekt dribbling för när du är under tryck. Eftersom de flesta drag använder sidorna på dina fötter, gör dribbling med utsidan eller inuti det också lättare att gå i snabba nedskärningar.
  • Försök att inte dribbla med dina snören när du är nära försvarare. Detta är en bra dribbling för när du försöker täcka en stor mängd utrymme. Det kan dock tillåta bollen att komma ifrån dig, så det är inte effektivt när du är under tryck.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 10
    4. Håll bollen nära dig när du är dribbling nära försvaret. Ju bättre kontroll du har över bollen, desto bättre chans kommer du att navigera genom snäva utrymmen under tryck. Att hålla bollen nära gör det svårare för en försvarare att ta itu med dig framgångsrikt.
  • Även om du inte har många drag behärskade än, ta smarta handen och hålla bollen nära kan hjälpa dig att vara en effektivare angripare.
  • Metod 3 av 3:
    Öva för att stärka dina färdigheter
    1. Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 11
    1. Zig-zag runt kottar för att förbättra din bollkontroll. Satte ner 10-15 kottar eller små hinder i 2 rader, svindlande dem något. Dribble mot den första konen, knackar på bollen med utsidan av din högra fot med varje steg. Klippa skarpt runt konen med ena sidan av din fot, runt den, dribble till nästa kon och upprepa.
    • När du har gått igenom med din högra fot, byt till dribbling till vänster.
    • När du vänder om en kon, försök att lämna så lite utrymme som möjligt mellan konen och bollen.
    • Gå igenom konerna 5 gånger på varje fot.
  • Bild med titeln Dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 12
    2. Göra snabba fram och tillbaka blir mellan uppsättningar av koner. Ställ in 2 kottar eller små hinder 3-4 fot (0.91-1.22 m) från varandra, och en annan kon ca 30 meter (9.1 m) bort i en vinkelrätt riktning. Börjar vid 2-konen "-porten," Dribble så fort du kan med utsidan av en fot, klippa skarpt runt den fånga konen och sprint tillbaka på samma fot.
  • När du kommer tillbaka till porten, stoppa bollen direkt på linjen med utsidan av din fot.
  • Komplett 10 fram och tillbaka körningar på varje fot, vilket ger dig en minut att vila innan byte av fötter.
  • Denna borr kommer att träna dig för att hålla bra bollkontroll medan du flyttar med hastighet och snabbt bryter ner dina steg för att göra nedskärningar eller snabbt ändra riktning.
  • Bild med titeln dribble en fotbollsboll förbi en motståndare Steg 13
    3. Öva dribbling i nära utrymmen för att förbättra ditt fotarbete. Ställ in 3 kottar i en linje eller en triangelform, ca 2 meter (0.61 m) från varandra. Dribbla en boll genom konerna med alla delar av foten, med snabba detaljer för att skära bollen runt varje kon som skarpt som möjligt.
  • Gör den här borren i 10-15 minuter för att arbeta med din kontroll med alla dina fötter.
  • Det här är också en bra borr om du är låg på träningsutrymme.
  • Bild med titeln dribble en fotbollsboll förbi en motståndare steg 14
    4. Öva dina rörelser runt kottar och andra spelare. För att bli bättre vid specifika drag, borra dem så mycket som möjligt. Använd ett kone eller oöverträffande hinder när du först lär flytten, fråga en lagkamrat att gå en-mot-en med dig för att se hur det fungerar mot en försvarare.
  • Fokusera på att mastera ett drag i taget. När du väl får ett knep ner, lär dig mer avancerade dem lättare och lättare.
  • Hur lär du dig att dribba?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Bernat FranquesaBernat Franquesalicensed fotbollstränare och metodchef på APFC

    Tips

    Bli inte dejekta om dina rörelser inte fungerar hela tiden. Ingen är perfekt, och även de bästa spelarna i världen är inte framgångsrika hela tiden. Fortsätt träna och du ser snart resultatet.
  • Kom ihåg att passera är också ett bra alternativ om du har en öppen lagkamrat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande